Minggu Ini di Crypto

Perkataan Tidak Boleh Menjatuhkan Saya, Tetapi Harga Boleh

Tongkat dan batu boleh mematahkan tulang saya, tetapi tekanan penjualan ke bawah akan membuat saya muflis.

Setelah Bitcoin gagal menembusi tahap rintangan utama pada $ 10k, pasaran telah berjuang untuk mendapatkan sokongan. Ia turun secara konsisten sejak hari Ahad, dan pada masa ini, nampaknya kita akan tutup minggu ini dengan lilin merah. Dengan jumlah kapitalisasi pasaran crypto pada $ 392 bln, a 14% menurun sejak Jumaat lalu, kemungkinan melihat lilin merah panjang pada mingguan tinggi.

Memandangkan tren dengan perangkap banteng di pasar beruang tahun ini, kita dapat mengikuti sedikit penurunan. Atau ini hanyalah pembetulan dari tindakan harga positif yang kita lihat baru-baru ini. Walau bagaimana pun, perhatikan Bitcoin untuk tahap sokongan yang berpotensi dalam gandaan dua ($ 8,400, $ 8,000 $ 7,600, dll.) Dan dekati pasaran dengan sedikit rizab yang sihat – jika kita menembusi terlalu jauh di bawah $ 8k, itu boleh bermakna seminggu lebih banyak warna merah.

Bitcoin: Pada $ 8,610, Bitcoin telah memecahkan kenaikan keuntungan mingguan selama hampir sebulan, mencatat 10% kerugian sejak Jumaat lalu.

Ethereum: Ethereum semakin teruk 16% pada setiap minggu dengan harga $ 680.

Riak: Yang paling teruk, Ripple, dengan harga $ 0,69, telah rugi 30% nilainya sepanjang minggu.

pasaran cryptocurrency 10 Mei

Berita Domestik

Badan Perundangan Colorado Mengatakan Ya, Tidak, untuk Perundangan yang Akan Memberikan Garis Panduan untuk Mengenal Token sebagai Sekuriti: RUU itu, HB 1426, disahkan tanpa halangan di Colorado’s House, tetapi Senat mempunyai rancangan lain untuk perundangan tersebut. Setelah meluluskan suara untuk HB 1426, Senat meminta pemilihan semula dan rang undang-undang tersebut dibatalkan 18-17. Sekiranya diluluskan undang-undang, rang undang-undang tersebut akan membezakan antara token utiliti dan token sekuriti; yang pertama, token untuk perkara seperti CryptoKitties, akan dianggap “setem yang dapat ditagih”, sementara mana-mana token yang diedarkan untuk keuntungan kewangan akan dianggap sebagai sekuriti. Ringkasan undang-undang untuk rang undang-undang itu berbunyi seperti berikut: “Rang undang-undang itu mendefinisikan ‘token blockchain terbuka’ dan mengecualikan token blockchain terbuka tertentu dari definisi ‘keselamatan’ untuk tujuan ‘Akta Keselamatan Colorado’.”

Sementara itu, West Virginia Baru Menggunakan Blockchain untuk Pilihan Raya Negeri, yang pertama untuk AS: Colorado mungkin mencuci tangan blok perundangannya, tetapi di seberang negara itu, Virginia Barat semakin kotor tangannya. Ketika pengundian ditutup pada 8 Mei, pemerintah Virginia Barat menerima sebagian penghormatannya dari platform pengundian blockchain Voatz, menjadikannya pilihan raya AS pertama yang mencatat suara menggunakan teknologi tersebut. Pilihan itu, yang dianggap sebagai percobaan yang dijalankan sekarang, hanya terbuka untuk anggota tentera yang dikerahkan, pengundi yang tidak hadir, pasangan dan tanggungan kedua-dua kumpulan tersebut, dan pemilih berdaftar dari daerah Harrison dan Monongalia.

Bloomberg, Pasukan Modal Digital Galaxy Novogratz untuk Melancarkan Dana Indeks Crypto: Pelabur jutawan dan kapitalis kripto, Mike Digital Digital Capital Capital dan Bloomberg melancarkan dana indeks cryptocurrency bersama. Dikenali sebagai Bloomberg Galaxy Crypto Index, dana tersebut akan mengikuti harga Bitcoin, Ethereum ,, Ripple, Bitcoin Cash, EOS, Litecoin, Dash, Monero, Ethereum Classic, dan Zcash. Kedua-dua pihak menganggap indeks sebagai “penanda aras gred institusi pertama” pasaran kripto. Walaupun laporan Bloomberg yang asli menunjukkan bahawa indeks akan terbuka untuk klien Bloomberg, ia tidak mendedahkan sama ada indeks itu akan terbuka kepada pelabur di luar pelanggan Bloomberg atau tidak, sama ada mereka terakreditasi atau tidak.

Winklevosses Melindungi Paten Kelima sebagai Pemain Institusi Mengetatkan Cengkaman di Pasaran: Difailkan pada bulan Disember 2017, Pejabat Paten dan Tanda Dagangan AS memberikan hak kepada Winklevoss IP untuk “[sistem], kaedah, dan produk program untuk mengoperasikan produk yang diperdagangkan di bursa yang memegang aset berasaskan matematik digital.” Pada dasarnya, hak paten memberikan Winklevisensi untuk bertransaksi produk yang diperdagangkan pertukaran (ETP) menggunakan cryptocurrency (kemungkinan token).

Paten Winklevoss

Robinhood Menambah $ 363 juta dalam Pusingan Modal Venture Siri D: Mereka mengatakan bahawa orang yang paling banyak menjana wang semasa emas abad ke-19 adalah mereka yang menjual sekop. Nah, Robinhood pasti mempunyai sekop yang cantik, kerana ia memperoleh dana $ 363 juta dalam pusingan modal teroka D. Pembiayaan, yang disumbangkan oleh DST Global, Iconiq, Capital G, Sequoia Capital, dan KPCB, mempunyai syarikat perdagangan bernilai $ 5.6bln. Robinhood merancang untuk menggunakan modal untuk mengembangkan perkhidmatan perdagangan cryptocurrencynya, yang kini terdapat di 10 negeri, ke seluruh AS.

Syarikat Induk Bursa Saham New York Ingin Memperkenalkan Dagangan Bitcoin ke Wall Street: Intercontinental Exchange (ICE), sebuah syarikat yang berpusat di Atlanta yang memiliki Bursa Saham New York, dilaporkan merancang platform perdagangan cryptocurrency sendiri. Sekiranya ditubuhkan, pertukaran akan membolehkan pelanggan institusi memperdagangkan Bitcoin menggunakan kontrak pertukaran, derivatif yang membolehkan bank memegang kontrak untuk harga cryptocurrency dan menyelesaikan perdagangan dengan pembayaran pada hari berikutnya. Kontrak pertukaran ini akan memberi pertukaran perlindungan sepenuhnya kepada undang-undang di bawah undang-undang perdagangan CFTC, dan pertukaran itu sendiri akan menjadi pertukaran kewangan tradisional pertama yang secara langsung memperdagangkan Bitcoin sekiranya ingin membuahkan hasil.

Facebook Melihat ke dalam Blockchain, Membuat Kumpulan Eksploratori: Mark Zuckerberg dan pasukan di Facebook tidak mahu iklan cryptocurrency di laman web mereka, tetapi itu tidak bermakna mereka tidak mencari teknologi untuk faedah dan pengembangan Facebook. David Marcus, ketua Facebook Messenger dan ahli lembaga Coinbase, menyiarkan di laman Facebook peribadinya bahawa dia “menubuhkan kumpulan kecil untuk meneroka cara memanfaatkan blockchain terbaik di Facebook, bermula dari awal.” Zuckerberg keluar secara terbuka pada bulan Januari untuk menimbang aplikasi blockchain untuk perkhidmatan Facebook, dengan menyatakan di halaman peribadinya, “Saya berminat untuk mendalami dan mempelajari aspek positif dan negatif dari teknologi ini, dan cara terbaik untuk menggunakannya di kami perkhidmatan. “

Yang Baru di CoinCentral

Lima Operasi Perlombongan Terbesar di Dunia: Sekiranya data adalah minyak baru, maka operasi seperti ini adalah penggerudi baru dan pelantar minyak.

Perbandingan GDAX vs Binance Exchange: Satu mempunyai pilihan fiat, yang lain telah menjadi pilihan dunia untuk altcoin, tetapi kedua-duanya secara konsisten berada di kedudukan lima teratas untuk jumlah harian.

Kemuncak Fluiditi 2018: Blockchain dan Masa Depan Kewangan: Sebahagian daripada minggu blockchain NYC, persidangan Fluiditi akan menampilkan tokoh-tokoh seperti Mike Novogratz, Bill Lubin, dan suara-suara terkemuka lainnya di crypto-sphere.

Tingkatkan Adam Draper VC di Blockchain sebagai Superpower Permulaan: Mengikuti jejak ayah ini, Adam Draper menaik pada blockchain.

Apa Yang Ada Di Blok? | Pengenalan kepada Penjelajah Blok: Cari diri anda tersesat dalam labirin nonces, hashes, dan wallet address ketika menggunakan block explorer seperti etherscan? Ada peta untuk itu.

Peluang Apa yang Boleh Dibuat Blockchain untuk Harta Intelek (IP) ?: Copywriting dan paten pada blockchain – terdengar cukup logik bagi kami.

Saluran Perlombongan Cryptocurrency pada Bekalan GPU: Oleh kerana perlombongan menjadi lebih popular, pengeluar kad grafik perlu mempertimbangkan untuk mengekalkan pemain, asas pelanggan tradisional mereka, gembira kerana GPU harga beras.

Papua New Guinea adalah Anak Baru di Blok Ekonomi Deregulasi (rantaian): Negara-negara kecil mendekati crypto sebagai peluang mereka untuk merangsang pertumbuhan, dan Papua New Guinea tidak terkecuali.

Ya, Blockchain Boleh Diretas: Maaf mengecewakan, kawan-kawan, tetapi sama ada gangguan rangkaian atau serangan 51%, blockchain dapat dikompromikan.

Apa yang Harus Diketahui Amal Sebelum Menerima Sumbangan Bitcoin ?: Kita semua untuk amal crypto, tetapi sebelum anda menambahkan Bitcoin sebagai pilihan derma, ada beberapa faktor yang perlu dipertimbangkan.

Mengapa Teknologi Blockchain adalah Jawapan kepada Masalah Sistem Perbankan Dunia: Tunggu, saya fikir kita cuba mengelakkan bank-betul, kawan-kawan?

Beratus-ratus Laman Web Dicapai dengan Perisian Coinhive, Pelawat Mine Monero Unawares: Troy Mursch of Bad Packets merungkai rangkaian lebih dari 300 laman web yang dijangkiti Coinhive, perisian yang digunakan untuk melayari Monero.

Syarikat Induk NYSE Merancang Membawa Bitcoin ke Wallstreet: Laporan NYT: Intercontinental Exchange, pemilik Bursa Saham New York, didakwa mengusahakan pertukaran Bitcoin sendiri.

7 Perkara Paling Hebat yang Boleh Anda Beli dengan Bitcoin: Pelayaran, pangsapuri – neraka – bahkan diploma kolej, dan itu hanyalah perkara yang tidak konvensional.

Di Sumber: Meneroka Alam Blockchain Github: Selami sudut dan celah Github dengan panduan penerokaan kami.

Rangka utama untuk Airdrop $ 1 Juta MFT untuk Mengumpul Wang untuk Amal: Airdrops telah menjadi cara panas baru untuk mengedarkan mata wang, dan sekarang, mereka digunakan untuk sarana dermawan.

Soalan Lumayan sebagai Bytecoin Mengepam 1000% dengan Penyenaraian Pertukaran Utama, Kekalahan selepas Masalah Rangkaian: Adakah pam dan sampah, itu penipuan? Oleh kerana persoalan ini masih ada, inilah yang kami tahu.

Siapa Adam Kembali? Mengenai Ketua Pegawai Eksekutif Blockstream: Dalam profil penggerak industri terbaru kami, kami melihat Adam Back dan karyanya di Blockstream.

Perbandingan Pertukaran Binance vs Bitfinex: Lihat bagaimana dua pertukaran paling popular di dunia saling bersanding dengan perbandingan terbaru kami.

Apa itu Mainnet Cryptocurrency: Dengan berpuluh-puluh mainnet yang akan dilancarkan pada musim bunga dan musim panas ini, kita akan melihat berapa banyak projek ini yang bernilai spekulasi.

Berita Cryptocurrency dari Seluruh Dunia

Piawaian Blockchain dalam Karya untuk China, Harapkan pada tahun 2019, Pegawai mengatakan: Kata-kata “China,” Bitcoin, “” blockchain, “dan” larangan “telah muncul dalam tajuk utama dan / atau kalimat yang lebih banyak daripada yang kita ingin hitung, tetapi hanya menyebabkan media mengatakannya, tidak membuatnya jadi; Kerana jika kerajaan China dan sentimen anti-crypto menjadi sinonim antara satu sama lain, seseorang lupa untuk memberitahu perkara itu kepada ahli politik China. Menurut laporan tempatan, pembuat dasar merumuskan jawatankuasa dan kumpulan kerja standard blockchain. Jawatankuasa Standardisasi Teknologi Perakaunan Blockchain dan Terdistribusi, seperti yang disebut, sedang dibuat untuk “memberi petunjuk kepada industri,” kata Li Ming, pengarah Pejabat Penyelidikan Blockchain China, kepada Daily Economic Information Xinxua.

Ambil Wang dan Jalankan: Orang Iran Menggunakan Crypto untuk Memindahkan $ 2.5bln Melebihi Sempadan: Diduga sebagai tindak balas terhadap keluarnya AS dari perjanjian nuklear Iran pada era Obama, orang Iran menggunakan crypto untuk memindahkan wang dari negara itu hingga $ 2,5 bilion, menurut Mohammad Reza Pourebrahimi, ketua komisi ekonomi Iran. Ketidakpastian mengenai masa depan perjanjian nuklear, yang mendapat sokongan daripada sejumlah pemerintah antarabangsa, telah menyebabkan rial Iran merosot selama setengah tahun terakhir, kehilangan seperempat nilainya. Dengan kenaikan kadar faedah, peniaga pertukaran mata wang asing di bawah pemulihan kerajaan, dan mata wang negara yang mengalami penurunan nilai, orang Iran telah beralih ke Bitcoin dan sejenisnya kerana mereka telah terikat dengan kaedah yang munasabah untuk memindahkan kewangan mereka. “Buat masa ini sepertinya Bitcoin adalah satu-satunya cara untuk mendapatkan wang dari negara ini … tetapi dengan inflasi yang berleluasa banyak orang tidak akan mampu membelinya,” kata satu sumber kepada Forbes.

Keluaran Pertama Casper Hits Github, Menyambut Kemajuan Menyusuli Bulan Senyap: Inisiatif yang dinanti-nantikan untuk merubah mekanisme konsensus Ethereum menunjukkan tanda-tanda kehidupan setelah menjalani bayang-bayang ketidakjelasan media selama beberapa bulan. Pada 8 Mei, Danny Ryan, pemaju utama Casper, melakukan versi pertama protokol kepada Github, sambil menambah bahawa “v0.1.0 menandakan kami dengan lebih jelas menandakan siaran untuk membantu klien dan juruaudit luaran dengan lebih mudah mengesan kontrak dan perubahan.” Di Reddit, dia mengumumkan kepada masyarakat bahawa “[lebih] daripada sekadar pasukan penyelidikan menggunakan kontrak sekarang – auditor, dev klien, dll – jadi kami ingin mula mengeluarkan versi dan perubahan yang lebih jelas untuk membantu semua orang tetap teratur.”

Canaan Creative, Pengilang Perlombongan Terbesar ke-2 di China, Akan Dilancarkan di Hong Kong: The South China Morning Post melaporkan pada hari Rabu ini bahawa Canaan Creative merancang untuk melancarkan IPO di Hong Kong. Awalnya dirancang untuk AS, IPO akan menjadi tawaran awam pertama oleh syarikat blockchain di bandar ini sekiranya berlaku. Menurut sumber yang mengetahui perkara itu, Canaan Creative berharap dapat mengumpulkan $ 1bilion dari penjualan tersebut.

Whitehat Mendedahkan Operasi Penggodaman yang Menjangkiti lebih dari 300 Laman Web dengan Perisian Perlombongan Coinhive: Menambah kata kunci kripto dengan kata kunci, cryptojacking adalah gabungan suku kata yang kaku dan tidak enak yang bahkan lebih tidak praktik dalam praktiknya, dan ini menjadi topik yang semakin membimbangkan keselamatan cyber. Dalam contoh praktik yang paling meluas, Troy Mursch, seorang penyelidik keselamatan di Bad Packets, menemui kempen penggodaman yang menjangkiti 348 laman web dengan Coinhive, sebuah perisian yang membolehkan pengunjung laman web menyumbang tenaga pengkomputeran untuk menambang Monero melalui penyemak imbas mereka. . Operasi itu, sejak dibongkar, menjejaskan laman web untuk San Diego Zoo, pemerintah Chihuahua, Mexico, Lenovo, dan UCLA, antara lain.

Kami telah melihat banyak contoh bagaimana malware cryptojacking mencuri sumber CPU anda untuk menambang cryptocurrency. Dalam catatan blog terbaru saya, saya menerangkan bagaimana pemantauan dengan #PRTG dapat membantu mengurangkan ancaman ini.https://t.co/f7FNoy03Xl

– Laporan Paket Buruk (@bad_packets) 11 Mei 2018

Kerajaan Australia Menimbang Blockchain untuk Perdagangan Rantai Bekalan: Dalam sebuah pidato kepada Komite Bersama Perdagangan dan Pertumbuhan Pelaburan, Departemen Dalam Negeri Australia (DHA) membuat pernyataan untuk membuka blockchain, antara teknologi baru yang muncul seperti perkakasan IoT dan AI, sebagai penyelesaian untuk mempengaruhi ketelusan dan kecekapan yang lebih besar dalam perdagangan Australia rantaian bekalan. “Majoriti peniaga dipercayai dan berinteraksi dalam rantaian bekalan yang selamat dan telus,” kata jurucakap DHA. “Kemampuan perisikan dan penilaian risiko dan pengumpulan hasil ditingkatkan dengan teknologi baru dan baru muncul, seperti blockchain, yang akan meningkatkan kebenaran, pengesahan, dan analisis data perisikan dan perdagangan.”

Pertukaran Eropah Mendorong Legislator untuk Peraturan, Kejelasan Undang-Undang yang Lebih Besar: Eksekutif dari pertukaran eToro London dan Bitpanda Austria meminta lebih banyak, tidak kurang, peraturan perdagangan cryptocurrency dari kerajaan Eropah. “Kami dengan senang hati mempunyai peraturan, jadi kami tahu di mana kami berdiri,” kata Eric Demuth, co-CEO Bitpanda, kepada Bloomberg. “Manfaat peraturan jelas. Kerangka yang sesuai akan berfungsi untuk melindungi pengguna, dan memastikan umur panjang dan keabsahan industri itu sendiri, ”kata Pengarah Urusan eToro, Iqbal Gandham, menyuarakan ajakan Demuth untuk bertindak. Undang-undang KYC dan anti pencucian wang yang mencukupi dapat memberikan kepercayaan kepada pasaran yang sering ditandai dengan asal-usul laman webnya yang gelap, membuka jalan untuk penerimaan arus perdana, kedua-dua eksekutif percaya.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me