Minggu Ini di Crypto | 13 April 2018

Minggu Ini di Crypto | 13 April 2018

Bulls on Parade (Jangan Terpijak)

Untuk minggu pertama, kami melihat momentum kenaikan positif dan positif untuk pasaran di seluruh syiling. Cap pasaran komprehensif Cryptocurrency meningkat 23% pada $ 326 bilion, meningkat daripada $ 248 bilion pada hari Jumaat pagi yang lalu. Tetapi ada satu peringatan: sebahagian besar pertumbuhan ini datang dalam 36 jam terakhir.

Mengawal pergerakan harga seperti biasa, Bitcoin naik kira-kira $ 1,000 dolar dalam satu jam, melonjak dari $ 6,800 menjadi lebih dari $ 7,700 antara 7:00 dan 8:00 pagi pada 12 April. Bertepatan dengan pergerakan harga yang dramatik ini, celana pendek Bitcoin diperkecil ke paras terendah dalam setengah bulan, kerana sekitar 15,000 perdagangan menutup kedudukan mereka sepanjang pagi Khamis. Oleh kerana seluar pendek dipotong dan harga melambung tinggi, jumlah dagangan satu jam Bitcoin semasa kenaikannya adalah $ 1.2bn, berpotensi menjadi isipadu satu jam terbesar dalam sejarah mata wang.

Pergerakan harga ke atas tidak diragukan lagi bagus – kita semua gembira melihat beberapa hijau dalam portfolio – tetapi tekanan pendek ini begitu spontan dan pergerakan harga seperti “pemulihan” yang telah kita lihat pada awal tahun bear market 2018 sehingga kita ‘ belum minum Kool-Aid yang menaik. Namun, seluar pendek berada pada tahap tertinggi sebelum tindakan harga berubah dan kira-kira ~ 37% dilikuidasi, dan jumlah dagangan besar-besaran pada kenaikan satu jam Bitcoin sangat menggalakkan.

Perkembangan positif, tetapi tetap berwaspada kerana kita mungkin belum dibebaskan untuk berlepas.

Bitcoin: Semasa kami melangkah di atas, Bitcoin mengalami kenaikan harga yang drastik pagi semalam. Sehingga waktu akhbar, harga mingguan meningkat 18% pada $ 8,050.

Ethereum: Setelah berprestasi buruk selama beberapa minggu, Ethereum kelihatan lebih baik daripada Bitcoin, naik 27% sepanjang minggu dengan harga lebih dari $ 510.

Riak: Ripple bergerak pantas dengan Ethereum, berada pada $ 0,65 setelah meningkat 27% minggu ini.

Berita Domestik

Pasukan Nano Tergabung dengan Tuntutan Tindakan Kelas Atas Kehilangan Bitgrail: Kisah Bitgrail berlanjutan, tetapi kali ini, tindakan diambil terhadap pasukan teras Nano. Colin LeMahieu, Mica Busch, Zack Shapiro, dan Troy Retzer semuanya tergugat dalam tuntutan mahkamah yang diajukan di mahkamah Negeri New York oleh plaintif Alex Brola, yang mengaku mewakili komuniti pelaburan Nano pada umumnya. Tindakan kelas tersebut menuntut para penggugat kerana menyesatkan pelabur untuk menggunakan pertukaran Bitgrail untuk membeli dan menyimpan Nano, meminta agar pasukan itu berusaha keras untuk mendapatkan semula dana yang hilang. Beberapa jam sebelum tuntutan mahkamah muncul, Nano diumumkan bahawa ia telah menubuhkan dana undang-undang untuk mangsa yang kehilangan NANO daripada Bitgrail, dengan janji untuk mengganti sumbangan sehingga $ 1 juta.

Dalam seminggu saman, JP Morgan memakai masalah undang-undang atas yuran pembelian kripto tersembunyi: TPM kewangan JPMorgan Chase & Co. menatap larangan tuntutan mereka sendiri. Keluar dari mahkamah persekutuan di Manhattan, kelas defendan di seluruh negara menuduh institusi itu mengenakan bayaran kejutan untuk pembelian cryptocurrency dan menganggapnya sebagai pendahuluan tunai. Di antara tuduhan lain, defendan mengatakan “Chase (JPM.N) mengenakan yuran tambahan dan kadar faedah yang jauh lebih tinggi pada pendahuluan tunai daripada pada kad kredit.” Pada awal Februari, bank mula menolak pembelian cryptocurrency dengan kad kredit, mungkin disebabkan oleh turun naik kelas aset.

Winklevoss Twins Menangkan Pemfailan Paten untuk Sistem Pembayaran Pengkomputeran Awan Kriptografi, Mereka tidak dapat mendapat pijakan di sektor media sosial yang baru muncul, tetapi kembar Winklevoss menjadi penggerak industri di crypto-sphere. Pemilik pertukaran Gemini baru saja diberi hak paten untuk “sistem, kaedah, dan produk program untuk memproses transaksi yang selamat dalam sistem pengkomputeran awan.” Ini menambah suite yang sentiasa berkembang lima paten dipegang oleh Winklevoss IP, LLC, entiti undang-undang kembar itu. Diperkirakan bahawa kedua-duanya mungkin ingin menerapkan teknologi ke pertukaran Gemini mereka.

Kekhawatiran Cukai Cryptocurrency (dan FUD) semakin meningkat ketika Hari Pajak AS Menjelang: Banyak dakwat telah tertumpah atas dasar cukai IRS untuk pelaburan dan perdagangan cryptocurrency. Beberapa artikel dibaca sebagai panduan yang berguna untuk memberi nasihat kepada pembaca mengenai amalan pemfailan yang selamat, sementara yang lain dibaca sebagai taktik FUD dan menakutkan yang murni seperti artikel CNBC yang dihubungkan di atas. Sekarang, kami tidak memberitahu anda untuk memangkas tanggungjawab anda sebagai warganegara AS, tetapi kami akan mengatakan bahawa, melainkan jika anda membuat keuntungan gila (enam angka atau lebih) daripada pelaburan anda sepanjang tahun lalu, denda $ 250,000 dan penjara artikel itu rujukan mungkin bukan untuk anda.

The Billion Dollar Trifecta: Rockefeller bergabung dengan Soros, Rothschild Funds dengan Crypto Investments: Keluarga Rockefeller bertaruh pada cryptocurrency, dan mereka bertaruh untuk jangka masa panjang. Venrock, dana modal teroka keluarga, telah bekerjasama dengan firma pelaburan cryptocurrency CoinFund untuk memeriksa perniagaan dan permulaan berasaskan blockchain. Ini menjadikan Rockefeller terbaru dari keluarga terkaya di dunia dan dana untuk melabur dalam industri ini, seperti George Soros dan Rothschilds.

Bittrex Buka Semula Pendaftaran Pengguna, Sambut Pendatang Baru dengan Tampilan Baru, dan Tutup Pendaftaran Lagi: Sebagai sebahagian daripada penjenamaan semula laman web umum, Bittrex membuka tangannya kepada pengguna baru minggu ini. Langkah itu dilakukan setelah Bittrex menghentikan pembuatan akaun baru pada bulan Disember, tindakan yang diambil oleh banyak bursa teratas untuk mengembangkan infrastruktur. Bittrex mendakwa telah berkembang menjadi lebih daripada 50 pekerja dalam masa yang sama, memberikan susun atur UI / UX yang lengkap (bertemu dengan ulasan bercampur dalam komuniti). Setelah banjir pendatang baru menenggelamkan pertukaran dalam akaun baru, bursa terpaksa menutup pendaftaran untuk menguruskan permintaan.

Dan … kita kembali! Bittrex membuka semula pendaftaran untuk pengguna baru malam tadi. Cukup selesaikan proses pendaftaran dan pengesahan pelanggan kami untuk memulakan perdagangan https://t.co/F7hqiiHOup pic.twitter.com/DVtXG8vYUZ

– Bittrex (@BittrexExchange) 12 April 2018

Eksekutif Meninggalkan Goldman Sachs untuk Bekerja di Crypto Merchant Bank Mike Novogratz: Menyusahkan institusi kewangan lama? Mari kita perlahan di sana, kerana hanya satu eksekutif, tetapi walaupun begitu, itu adalah simbolik. Richard Kim, yang dilaporkan telah bekerja di meja strategi cryptocurrency Goldman Sach, telah meninggalkan syarikat itu untuk bergabung dengan Mike Novogratz sebagai COO Galaxy Digital. Novogratz, yang juga memegang jawatan di Goldman Sachs selama 11 tahun, meninggalkan wall street pada tahun 2015 untuk memberi tumpuan kepada cryptocurrency.

Yang Baru di CoinCentral?

Bagaimana Teknologi Blockchain Mengubah Industri Permainan: Blockchain berpotensi untuk mengubah cara pemaju diberi pampasan, bagaimana ekonomi dalam permainan berfungsi, dan bagaimana pemain dapat menguruskan aset dalam permainan.

Cara Memindahkan Ethereum ke Leher Nano S: Pelajaran yang mudah, tetapi sangat penting untuk menguruskan simpanan EH anda dengan betul.

3 Faedah Perniagaan Utama dari Blockchain: Manfaat teknologi mempunyai kesan yang besar untuk bagaimana perniagaan warisan menyimpan, memindahkan, dan mengurus data dan menangani operasi sehari-hari.

Apa itu Bancor (BNT)? Panduan Pemula: Ketahui semua yang perlu anda ketahui mengenai Bancor dengan panduan pemula kami.

Apa maksud Blockchain untuk Artis Kecil: Kes ini dibuat untuk membuka pintu kripto untuk jenis kreatif agar dapat mengewangkan hasil karya mereka, dan artis tidak terkecuali.

Keadaan Perlombongan Bitcoin: Peraturan Undang-Undang di Seluruh Dunia: Ikuti peraturan perlombongan antarabangsa dengan maklumat mengenai status perundangan perlombongan global.

Bagaimana Blockchain Dapat Mengubah Dunia Seni Canggih: Artis masa kecil pasti dapat meraih faedah blockchain, tetapi itu tidak bermakna kita harus meninggalkan kurator, pemilik galeri, pengendali muzium, dan artis terkenal.

Cara Memindahkan Ethereum dari Ledger Nano S: Judul mengatakan semuanya, artikel memberitahu anda semua yang perlu anda ketahui – kata nuff.

5 Cara Teknologi Blockchain Mengubah Cara Seni Dibuat: Ini mengubah cara kita mengewangkan, mendaftarkan, dan menjual seni, tetapi blockchain memiliki peranan dalam menghidupkan kembali keseluruhan proses seni, juga.

BitMEX (Kajian Tukaran Bitcoin Mercantile): BitMEX telah menjadi semakin popular semasa kemerosotan penurunan 2018 untuk perkhidmatan perdagangan marginnya. Ketahui lebih lanjut dengan ulasan terperinci kami.

Tindakan Kelas Diajukan Terhadap Pasukan Nano, Menuntut “Penyelamat Fork” untuk Dana Bitgrail yang Hilang: Pasukan inti Nano telah dituntut dengan tuntutan kerana didakwa mempromosikan Bitgrail kepada pelaburnya, dan penggugat menginginkan garpu keras untuk mendapatkan kembali aset mereka yang hilang.

Membina Kontrak Pintar: Lebih Mudah Daripada Yang Anda Fikirkan: Sama seperti membuat shitcoin anda sendiri, membuat kontrak pintar anda sendiri tidak semudah yang anda fikirkan.

Monero: Kisah Lima Garpu: Sekiranya anda Bitcoin terlalu banyak bercabang, bagaimana dengan yang ini – Monero menghasilkan lima syiling bercabang dalam satu minggu.

Apa itu CryptoKitties? Panduan Pemula mengenai Kucing Terkumpul Blockchain: Suka atau benci mereka, CryptoKitties telah menjadi pokok dalam ekosistem Ethereum, jadi apa yang perlu dibahaskan, bagaimanapun?

Panduan Orang Dalam untuk Galeri Seni Desentralisasi Terbaik: Maksud anda sebenarnya ada galeri seni yang terdesentralisasi? Ya, mengapa anda fikir kita telah banyak membincangkan kehadiran blockchain di dunia seni sejak akhir-akhir ini?

Codex Rakan Kongsi dengan ConsenSys dan Rare Art Labs untuk Lelong Langsung di NYC Ethereal Summit: Selasa ini, Codex, pendaftaran tajuk blockchain, mengumumkan kerjasama mereka dengan ConsenSys, sebuah syarikat pengembangan perisian blockchain dan inkubator yang diasaskan oleh Pengasas Bersama Ethereum Joe Lubin, untuk mengadakan lelongan amal secara langsung semasa Sidang Kemuncak Ethereal.

Temu ramah: Halsey Minor mengenai Transformasi Dunia Video dengan VideoCoin: Halsey Minor adalah usahawan bersiri dengan resume yang akan membuat kepala permulaan kutu buku, dan kami dengan senang hati bercakap dengannya mengenai usaha terbarunya, VideoCoin.

Bittrex Exchange Membuka Semula Pendaftaran Pengguna, Menutupnya Lagi Selepas Gelombang Pendaftaran: Setelah berbulan-bulan menjadi pendatang baru, Bittrex membuka pintu ke akaun baru, hanya untuk menutup pendaftaran lagi setelah permintaan yang banyak.

Aset Fizikal di Blockchain: Mengapa Mengganggu?: Sekiranya crypto adalah mengenai digitalisasi, mengapa menggunakan blockchain dan token untuk aset fizikal? Oleh kerana panduan kami akan menunjukkan kepada anda, jenis soalan itu sendiri.

Apa itu Pepe Cash? Panduan Pemula untuk Memes di Blockchain: Sebilangan besar berusaha keras untuk memiliki Pepe langka mereka sendiri – begitu banyak, sehingga ada ekonomi khusus untuk memeri yang tidak dicerobohkan ini (jika ini kelihatan tidak masuk akal bagi anda, teruskan dan terus membaca kerana panduan ini mungkin tidak akan berubah pendapat anda).

Temu ramah: Halsey Minor on Innovating in the Blockchain World: Lihat bahagian kedua wawancara kami dengan pengasas VideoCoin Halsey Minor.

Apakah Masalah Jeneral Byzantium? Fahami pengetahuan sains komputer ini dengan panduan kami.

Time Draper Melihat $ 250k Bitcoin di Horizon: Pelabur teknologi yang produktif dan Bitcoin Bull Tim Draper mempunyai harapan yang optimis untuk harga Bitcoin dalam tiga tahun.

Apa itu Decentraland (MANA)? Panduan Pemula: Decentraland adalah platform realiti maya berkuasa Ethereum. Di dunia maya ini, anda membeli sebidang tanah yang kemudian anda dapat melintasi, membina dan menjana wang. Tidak ada had untuk apa yang anda boleh lakukan. Ini adalah platform digital pertama yang dimiliki sepenuhnya oleh penggunanya.

Perlombongan Bitcoin: Risiko dan Ganjaran untuk Usahawan: Perlombongan bukan untuk semua orang, tetapi jika anda memutuskan untuk memulakannya sendiri, ada beberapa kebaikan dan keburukan yang harus anda pertimbangkan sebelum menyelam.

Berita Cryptocurrency dari Seluruh Dunia

Untuk Pertambangan ASIC, Monero Forks – Lima Kali: Setelah Bitmain mengumumkan bahawa ia akan melepaskan pelombong ASIC untuk Monero yang tahan ASIC, koin privasi memutuskan untuk menjalani garpu untuk mengubah algoritma skripnya dan terus bertahan. Walau bagaimanapun, sebilangan pemaju mengalu-alukan perlombongan ASIC untuk permuafakatan Monero, dan mereka semua memutuskan untuk berusaha keras Monero untuk menampung perkembangannya, memberi kami Monero 0, Monero Original, Monero Classic, MoneroC, dan Monero-Classic (ya, ada dua dari ini, dan mereka berdua mempunyai ticker yang sama (XMC), tapi hei, sekurang-kurangnya tanda hubung membezakannya).

22 Bangsa Eropah membentuk Perkongsian Blockchain Eropah: Minggu ini, 22 negara Eropah menandatangani perjanjian kolektif untuk membentuk Perkongsian Blockchain Eropah, yang merangkumi Austria, Belgium, Bulgaria, Republik Czech, Estonia, Finland, Perancis, Jerman, Ireland, Latvia, Lithuania, Luxembourg, Malta, Belanda, Norway, Poland, Portugal, Slovakia, Slovenia, Sepanyol, Sweden dan UK Koalisi ini dimaksudkan untuk menjadi “wahana kerjasama di antara Negara-negara Anggota untuk bertukar pengalaman dan kepakaran dalam bidang teknis dan peraturan dan mempersiapkan diri untuk melancarkan blockchain di seluruh EU aplikasi di Digital Single Market untuk kepentingan sektor awam dan swasta. “

Cryptocurrency Malware Menjadi Isu Global yang Berleluasa, Laporan Mendedahkan: Menurut Pusat Keselamatan Siber Nasional Inggeris, perisian hasad perlombongan cryptocurrency telah menjadi parasit digital di mana-mana bagi banyak pengguna komputer di seluruh dunia. Trend bermula pada tahun 2017 ketika penggodam mengembangkan skrip perlombongan jarak jauh untuk Monero, dan laporan itu menunjukkan bahawa sebanyak 4,000 laman web dapat dijangkiti malware, termasuk sebanyak 55% perniagaan global.

Jangan Lupa untuk Membayar Utiliti: Operasi Perlombongan Rusia Dihentikan untuk Bil Kuasa Tertunggak Salah satu ladang perlombongan terbesar di Rusia (jika tidak di Eropah) telah ditutup oleh Kementerian Hal Ehwal Dalam Negeri Rusia. MIA menahan dua lelaki yang bertanggungjawab dalam operasi perlombongan di bandar Orenburg kerana tidak memenuhi bil elektrik berjuta-juta kilowatt-jam. Nampaknya, operasi itu secara haram menyalurkan elektrik dari pencawang pembekal tenaga tempatan.

Malta Terus Menarik Syarikat Crypto sebagai OKEx Bergerak ke Pulau Bangsa: Bursa Korea Selatan OKEx, yang secara konsisten menggoda volume perdagangan # 1 dan # 2 24 jam di CoinMarketCap, telah bergabung dengan Binance di Malta. Pertukaran itu menjadikan pergerakan itu terbuka dalam siaran akhbar Khamis ini. Malta, yang baru-baru ini meluluskan undang-undang ramah crypto dan ICO, dengan cepat memperoleh reputasi sebagai “Blockchain Island,” kerana percubaannya untuk menarik syarikat-syarikat yang berkaitan dengan blockchain ke pesisirnya undang-undang yang menampung mencapai kesan yang diinginkan.

OKEx Memperluas Ke Malta Mengingat Inisiatif Blockchain Komprehensif Negara.https://t.co/CrE4wEPOuq pic.twitter.com/nMfKFl4N1g

– OKEx (@OKEx_) 12 April 2018

Larangan apa? Dana Pelaburan Crypto Cina Meningkat dengan Modal $ 1.6 bilion: Masih percaya kisah media zaman dahulu yang mengatakan China, sekali lagi, “melarang” crypto? Beritahu itu kepada Xiong’An Global Blockchain Innovation Fund, dana pembangunan crypto / blockchain yang dibiayai secara peribadi dan awam yang dilancarkan pada hari Isnin yang lalu. Bahagian pelaburan yang dibiayai bersama telah dimungkinkan oleh Kerajaan Daerah Yuhang, Jawatankuasa Pentadbiran Bandar Sains dan Teknologi Masa Depan, dan Hangzhou Yanqi Investment Management Co., dengan dana kerajaan menyumbang kira-kira 30% daripada modal organisasi.

Santander Melancarkan Aplikasi Pembayaran Merentas Sempadan Menggunakan Protokol Ripple: The Santander Group, sebuah institusi perbankan global, mempunyai rancangan untuk meluncurkan aplikasi pembayaran baru. One Pay FX, seperti yang disebutnya, menggunakan jaringan Ripple untuk fokus pada pengiriman wang rentas sempadan, dan Santander mengumumkan bahawa ia berencana untuk menawarkan aplikasi tersebut kepada pelanggan di Sepanyol, UK, Poland, dan Brazil, negara-negara yang membentuk hampir separuh daripada asas pelanggan bank. Di ujung jalan, diharapkan dapat memperluas perkhidmatan aplikasi ke negara lain juga.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map