Minggu Ini di Crypto: 4.20.2018

Jangan Hentikan Saya Sekarang

Serius, jangan, kerana pasaran baru sahaja mencatat minggu kedua berturut-turut dengan momentum ke atas – kali terakhir kami mengalami pertumbuhan positif yang jelas dalam tempoh dua minggu adalah pada bulan Disember tahun lalu.

Dengan jumlah permodalan $ 375 bilion, keseluruhan pasaran crypto meningkat 13% dari nilai Jumaat lalu sebanyak $ 325bn. Dengan kenaikan ini, kami kembali ke atas harga pertengahan bulan Mac, dan kami mengetuk pintu $ 400bn yang belum kami lihat sejak awal bulan Mac.

Sebagai ramalan kenaikan harga cari jalan masuk ke tajuk utama dan “pakar” khabar angin larian lembu yang akan berlaku, teruskan dengan berhati-hati. Kami melihat Bitcoin melonjak menjadi $ 12,000 pada bulan Februari dalam pendakian cepat yang membawa banyak orang mempercayai pasaran beruang sudah berakhir. Aliran pasti akan meningkat, tetapi kami akan merasa lebih selesa apabila harga Bitcoin melampaui dan berada di atas $ 9,000.

Bitcoin: Pada $ 8,500, Bitcoin telah meningkat 5% pada minggu. Tidak begitu dramatik seperti yang kita miliki minggu lalu, tetapi masih ada pertumbuhan yang perlu kita syukuri.

Ethereum: Dengan 13% meningkat minggu ini, tanda harga Ethereum $ 587 adalah pembalikan yang disambut baik daripada pemukulan yang dilakukannya berbanding rakan sejawatnya sepanjang pasaran beruang 2018.

Riak: Memimpin kumpulan tiga kami, Ripple mencatat kenaikan terbesar pada minggu ini, meningkat 23% pada setiap minggu pada $ 0.85.

Berita Domestik

Berenang di “sup kurus tipis,” Craig Wright Files untuk Menolak Tuntutan Billion Dollar: Pencipta Bitcoin yang pernah diisytiharkan sendiri, Craig Wright, telah mengemukakan tuntutan untuk menolak tuntutan mahkamah dengan Mahkamah Persekutuan Florida Selatan. Setelah kematian saudaranya, Ira Kleiman memfailkan saman terhadap Wright pada bulan Februari, dengan mendakwa Wright secara salah “[merampas bitcoin Dave Kleiman] dan haknya terhadap harta intelek tertentu yang berkaitan dengan teknologi bitcoin.” Dalam pertunjukan kreativiti ruang pengadilan, Wright dan peguamnya mengecam tuntutan itu dalam gerakan mereka untuk menolak prosiding, dengan mendakwa bahawa “penurunan” didasarkan pada lebih dari sekadar “sup tipis, spekulasi, tuduhan bertentangan, desas-desus dan sindiran. “

Asas Projek Stablecoin Meningkatkan $ 133 juta dalam Pembiayaan VC: Dahulu dikenali sebagai Basecoin, startup basecoin yang berpangkalan di AS telah mengumpulkan $ 133 juta dari sejumlah pelabur institusi. Menurut Asas catatan blog, Bain Capital Ventures, GV, Stanley Druckenmiller, Kevin Warsh, Lightspeed, Foundation Capital, Andreessen Horowitz, Wing VC, NFX, Valor Capital, Zhenfund, INBlockchain, Ceyuan Ventures, Sky9 Capital, dan lain-lain telah berusaha untuk membiayai projek ini. “Bersama-sama,” tulisan itu berbunyi, “kami membina cryptocurrency dengan bank pusat algoritma yang kami percaya akan menjadikan cryptocurrency stabil dan dapat digunakan di seluruh dunia.”

Peguam Negara New York Melancarkan Pertanyaan untuk Pertukaran Cryptocurrency: Eric T. Schneiderman dan pasukannya di pejabat Peguam Negara New York telah menghantar borang soal selidik ke 13 pejabat pertukaran cryptocurrency di pejabat AS. Dihantar ke Coinbase, Gemini, Bittrex, Binance, bitFlyer USA, Bitstamp USA, Bitfinex, Huobi, Kraken, Circle Internet Financial Limited (Poloniex), Tidex, Gate.io, dan itBit, soal selidik mencari maklumat mengenai operasi asas, yuran dan perdagangan polisi, kawalan dalaman, dan pengurusan risiko. Tyler Winklevoss, Ketua Pegawai Eksekutif dan pengasas bersama Gemini, menyambut baik penyelidikan sebagai peluang untuk kerjasama pengawalseliaan yang positif, tetapi CEO Kraken, Jesse Powell, telah menolak percubaan itu dan secara terbuka ditunjukkan bahawa Kraken tidak akan patuh.

Pelabur (Masih) Tidak Melaporkan Keuntungan Cryptocurrency atas Cukai Mereka: Kira-kira sebulan yang lalu, perkhidmatan pemfailan cukai yang popular Credit Karma melaporkan bahawa kurang dari 1% pelanggannya melaporkan pelaburan cryptocurrency pada bentuk cukai mereka. Nah, hari cukai adalah tiga hari yang lalu, dan sedikit yang berubah. Menurut laporan baru oleh syarikat itu, kurang dari 100 daripada 250,000 pemfailan melaporkan keuntungan dari pelaburan cryptocurrency – itu hanya 0,04%, merupakan pelepasan yang signifikan dari kira-kira 8% orang Amerika yang memegang crypto dalam beberapa bentuk.

Coinbase Memperoleh Earn.com, Hires Earn’s CEO sebagai CTO: Coinbase mempunyai Q1 yang sibuk, dan hanya terus menambah pound untuk penguasaan industri yang sudah meningkat. Minggu ini, laporan muncul bahawa salah satu syarikat crypto terbesar telah memperoleh Earn.com dalam pembelian yang dianggarkan berada di taman permainan $ 100 juta. Sebagai sebahagian daripada perjanjian itu, Ketua Pegawai Eksekutif Earn.com, Balaji Srinivasan, akan dipekerjakan di Coinbase sebagai CTO pertama syarikat.

SEC Slaps Riot Blockchain dengan Subpoena, Probe untuk Maklumat mengenai Fokus-Pergeseran Syarikat ke Blockchain: Sejak crypto beroperasi pada tahun 2017, syarikat-syarikat seperti Long Island Iced Tea (sekarang Long Blockchain), Kodak, Overstock, dan Atari telah menaiki kereta api, membuat penjenamaan semula atau mencadangkan ICO dalam usaha untuk meningkatkan pendapatan. Riot Blockchain, dulunya dikenal sebagai syarikat Biotech Bioptix, adalah salah satu syarikat ini, dan seperti banyak di rumah kilang ini, mereka telah menarik perhatian SEC yang tidak enak. Selepas pertukaran nama, stok syarikat melonjak naik sehingga 1,500%. Sapina seperti ini telah menjadi hal biasa bagi syarikat warisan yang telah mengubah model perniagaan mereka untuk memanfaatkan populariti crypto, dan SEC telah “memberi amaran bahawa tidak boleh diterima bagi syarikat tanpa rekod prestasi yang bermakna di sektor ini untuk menceburkan diri dalam teknologi blockchain, perubahan nama mereka dan segera menawarkan sekuriti kepada pelabur tanpa memberikan pendedahan yang mencukupi mengenai risiko yang terlibat. “

Dow Jones Media Group Rakan Kongsi dengan Perisian Berani: Dalam kemenangan besar untuk diterima pakai, Dow Jones Media Group telah bekerjasama dengan Brave browser dan pasukan Basic Attention Token untuk menguji blockchain untuk pengiklanan dan penerbitan digital. Perkongsian itu akan memberi Brave penyemak imbas akses ke kandungan premium di MarketWatch dan Barron, dua jenama Media Group, “atas dasar kedatangan pertama,” menurut pegawai siaran akhbar. Sebagai tambahan, MarketWatch dan Barron akan menjadi penerbit yang diperakui untuk Basic Attention Token.

https://t.co/xsPVwWAN7h

– Perisian Berani (@brave) 18 April 2018

Yang Baru di CoinCentral?

Cara Menggunakan MetaMask | Panduan Permulaan: Perlukan bantuan untuk menyiapkan dan menggunakan dompet penyemak imbas ERC20 yang popular? Kami mendapat sokongan anda.

Bagaimana Pengundian Blockchain Berfungsi dan Mengapa Kami Memerlukannya: Blockchain berpotensi memberikan hasil pilihan raya yang lebih cepat, lebih telus, dan lebih dipercayai daripada sokongan teknologi semasa.

Kajian Pertukaran Binance: Banyak yang telah berubah sejak kajian Binance terakhir kami, jadi kami menulis yang lain untuk mengikuti perkembangan dan pertumbuhan bursa.

Siapa Nick Szabo? Ketahui lebih lanjut mengenai lelaki yang secara harfiah menulis buku mengenai kontrak pintar dan berteori Bitcoin bertahun-tahun sebelum penciptaan sama ada.

Apa dan Siapa Bitmain? Gergasi perlombongan telah mencipta nama dalam dunia pembuatan cip ASIC dan dengan kumpulan perlombongannya, Antpool.

Kempen Pendidikan mengenai Kemungkinan Risiko Transaksi Cryptocurrency: Walaupun terdapat peraturan dan larangan cryptocurrency yang signifikan yang diberlakukan oleh pemerintah nasional di seluruh dunia, sangat sedikit pengawal selia yang memberi penekanan pada kempen pendidikan sebagai cara untuk mengajar pelabur baru mengenai potensi risiko pelaburan dalam crypto.

Loopring, Pengasas Nebulas Menubuhkan Komuniti Pembangunan Blockchain untuk Mantan Pekerja Google: Hitters Xu, Daniel Wang, dan Andy Tian telah mengasaskan Alliance Blockchain xGoogler dalam usaha menarik bakat Google teratas untuk pengembangan teknologi blockchain dan cryptocurrency.

Ulasan Coinbase: Adakah Coinbase Selamat Membeli Cryptocurrency: Ulasan lain yang diperbaharui di salah satu pertukaran utama ruang.

Pasukan Projek Perlombongan Asic vs Cryptocurrency: Permainan Kucing dan Tetikus: Peningkatan rig perlombongan ASIC bukan sahaja meningkatkan penghalang masuk ke pasaran bagi pelombong hobi tetapi juga menjadikan perusahaan lebih mudah melancarkan operasi perlombongan secara besar-besaran.

Peguam Negara NY Menghantar Soal Selidik ke 13 Pertukaran, Memohon Operasi Perniagaan: Pejabat Peguam Negara New York telah menghantar soal selidik ke 13 pertukaran untuk mengetahui lebih lanjut mengenai model perniagaan mereka, kawalan dalaman, dan operasi asas.

Doktor Perubatan dan PhD mengambil Blockchain: Temu Bual dengan Pasukan Ater Ater: PeerAtlas dalam misi untuk menjadikan maklumat perubatan percuma dan mewujudkan struktur insentif yang berkesinambungan dan berskala untuk doktor perubatan dan profesional perubatan untuk menyumbang dan mengemas kini maklumat di perpustakaan perubatan bebas iklan dan rakan sebaya..

Meneroka Penemuan dari Kajian Pasaran ICO ICObench: Pada 6 April, laman web kajian ICO ICObench menerbitkan ICO Market Review mereka untuk bulan Mac berserta beberapa data industri yang menarik. Ia merangkumi data mengenai platform ICO yang berbeza, trend pasaran secara keseluruhan, statistik mengikut industri, dan banyak lagi.

Cara Membeli Animecoin (ANI): Judul mengatakan semuanya, kawan-kawan.

Bagaimana Stablecoins Berfungsi dan Keseimbangan yang Mereka Dapatkan untuk Turunkan Harga: Stablecoins berfungsi untuk menyediakan cryptoasset yang tidak mudah berubah, syiling yang dapat membuka pintu masuk adopsi untuk institusi warisan yang tidak akan menyentuh crypto kerana turun naik harganya.

Projek Cryptocurrency Cambridge Analytica Nixes Selepas Data Facebook Fiasco: Setelah mendapati dirinya berada di tengah-tengah kontroversi privasi data Facebook, Cambridge Analytica mundur dari rancangannya untuk melancarkan ICO.

Pengenalan Corak Carta Kesinambungan: Lihat panduan TA terbaru kami untuk menajamkan mata anda untuk melihat konsistensi trend.

Panduan Terbaik untuk Syiling Privasi: Dengan panduan ini, kami meletakkan kerahsiaan tanpa nama dengan gambaran keseluruhan komprehensif mengenai pilihan privasi cryptocurrency.

Berita dari Seluruh Dunia

Pengasas Loopring, Nebulas, dan Gifto Menubuhkan Alliance Blockchain untuk Bekas Kakitangan Google: Daniel Wang (Loopring), Hitters Xu (Nebulas), dan Andy Tian (Gifto) mempunyai dua kesamaan: mereka semua adalah bekas pekerja Google, dan mereka semua meninggalkan Google untuk mengerjakan projek crypto. Kini, trio ini menubuhkan exGooglers Blockchain Alliance (GBA), sebuah kumpulan yang berdedikasi untuk merekrut bakat teratas dari Google untuk mengembangkan dan meneroka teknologi blockchain. “Komuniti ini akan berfungsi sebagai ruang kolaborasi untuk penyelidikan, dialog dan pengembangan mengenai teknologi blockchain untuk Googler,” kata perikatan itu. GBA kini mempunyai komuniti aktif di San Francisco, Beijing, dan Shanghai.

#Blockchain akhirnya mendapat perhatian xGoogler! Tiga bekas Googler @HittersXu (Pengasas #Nebula), Daniel Wang @daniel_loopring , Andy Tian @andytian telah membentuk xGoogler Blockchain Alliance (GBA). Ketahui lebih lanjut mengenainya?https://t.co/XeA8hDJHLD

– Nebulas.io (@nebulasio) 16 April 2018

IBM, Transaksi Percubaan Bank Antarabangsa untuk Platform Perdagangan Berasaskan Blockchain: IBM, United Bank of Switzerland, Bank of Montreal, CaixaBank, Commerzbank, dan Erste Group melancarkan transaksi percubaan untuk Batavia, platform pelacakan dan perdagangan rantaian bekalan bertenaga blockchain. Perkhidmatan ini beroperasi dengan mengesan penghantaran rantaian bekalan dan melaksanakan perjanjian perdagangan melalui kontrak pintar. “Data perdagangan dan pembayaran pintar, yang secara otomatis dipicu oleh data pengangkutan, membentuk dasar penting untuk instrumen pengurusan risiko dan pembiayaan dan menambah nilai untuk setiap rantai bekalan,” kata perwakilan Commerzbank Niko Giesber mengenai program ini.

Binance (Mungkin) Mengusahakan Melaksanakan Deposit Tunai untuk Perdagangan Fiat-ke-Crypto: Setelah mencari perairan peraturan yang lebih menguntungkan di pantai tropika Malta, Binance dilaporkan sedang berbincang dengan bank domestik untuk membuka akaun pertukaran “untuk berpotensi menyokong fiat,” menurut CEO Binance. “Kami sangat yakin dapat mengumumkan perkongsian perbankan di sana dalam waktu dekat. Malta sangat progresif dalam hal crypto dan fintech, “kata CEO Zhao Changpeng mengenai perkembangan tersebut.

Walaupun kita tidak dapat meramalkan masa depan, yang lain terus mencubanya pada kita. Kedua-duanya "berita" tidak tepat. Kami bekerjasama dengan bank (untuk berpotensi menyokong fiat), tetapi tidak ada rancangan untuk USD dalam jangka pendek. Tiada xvg atau xpr yang terlibat. Berhati-hati dengan ramalan "bola kristal" berita.

– CZ (@cz_binance) 20 April 2018

Jangan Menurunkan Beban Anda: Rujuk “Rakan Kongsi” dengan PornHub: Koin tanpa nama kontroversi Verge menjalin kerjasama dengan salah satu laman web porno terbesar di dunia, Pornhub, minggu ini. Sebagai perkongsian yang tidak konvensional, perkembangannya menambahkan Verge sebagai pilihan pembayaran di laman web bagi mereka yang memilih untuk membayar wakil mereka. Dikatakan oleh kedua-dua belah pihak sebagai perkongsian inovatif, beberapa anggota masyarakat telah menjadikannya sedikit lebih tinggi daripada Verge membayar Pornhub untuk waktu iklan, kerana perjanjian itu dibuat dengan pengumumannya sendiri video dan mendapat logo Verge sebagai penyatuan unggulan dengan Pornhub sendiri di laman utama laman web selama sehari.

Cambridge Analytica Membatalkan Pelan untuk Duit Sendiri Mengikuti Kontroversi Data Facebook: Cambridge Analytica, sebuah syarikat perunding data, diserang setelah terungkap bahawa syarikat itu membeli data 87 juta pengguna Facebook. Nampaknya, syarikat itu merancang untuk melancarkan cryptocurrency sendiri dengan fokus pada data peribadi, tetapi setelah kontroversi itu, kemungkinan itu tidak lagi terdapat dalam kad kerana alasan yang jelas. “Sebelum kontroversi Facebook, kami mengembangkan serangkaian teknologi untuk membantu individu memperoleh kembali data peribadi mereka dari entiti korporat dan untuk mempunyai ketelusan dan kawalan penuh terhadap bagaimana data peribadi mereka digunakan,” kata jurucakap syarikat itu. “Kami meneroka pelbagai pilihan bagi orang untuk mengurus dan mengewangkan data peribadi mereka, termasuk teknologi blockchain.”

Vietnam Meningkatkan Pemerhatian Terhadap Crypto Setelah Penipuan Terbesar di Industri Mengalami Warganya: Minggu lalu, syarikat Vietnam Modern Tech dilaporkan melarikan diri dengan dana ICO kira-kira $ 658 juta untuk dua token, Ifan dan Pincoin. Sebagai tindak balas, Perdana Menteri Nguyen Xuan Phuc telah mendesak pengawal selia dan pegawai pemerintah untuk memperkuat pemantauan dan pengawalseliaan projek cryptocurrency mereka, terutama ICO. “Pelaburan dan perdagangan mata wang kripto dan mengumpulkan wang melalui penawaran duit syiling awal berkembang dengan cara yang lebih rumit,” menyerukan pengawasan dan tindakan risiko yang tepat, pemerintah percaya.

Di China, Pegawai Menangkap Pengendali Skim Piramid yang Disangka: Menurut sumber tempatan, polis China telah menangkap mereka yang terlibat dengan skim piramid domestik. Platform cryptocurrency, yang dikenali sebagai DBTC, menarik kira-kira 13,000 pelabur dan mengumpulkan dana bernilai kira-kira $ 13 juta. Nampaknya, dana itu menjanjikan pulangan harian $ 12,700 untuk pelaburan awal $ 400,000, yang akan memberikan pulangan lebih dari 100% dalam masa tiga bulan.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me