Minggu Ini di Crypto: 4 Mei 2018

No Bulls ***, Market’s Bullish

Dengan satu minggu lagi keuntungan yang boleh dipercayai dalam buku-buku, pasaran mencari, portofolio berwarna hijau, dan kopi pagi yang mungkin anda minum sambil membaca ini diwarnai dengan keyakinan.

Had keseluruhan pasaran Crypto melebihi $ 450 bilion untuk pertama kalinya sejak hari-hari pertama bulan Mac. Selama seminggu, ia berjaya 7%, dan ia bertambah baik setiap bulan, meningkat 42% dari kedudukannya pada awal bulan April.

Sebelum kita mula terbawa-bawa, jangan lupa, tidak ada yang pasti di pasaran ini; Bitcoin boleh membuat salah satu pembuangan $ 1,000 terkenal dalam masa beberapa minit, untuk semua yang kita tahu, atau bahkan $ 1,000 pam. Walaupun begitu, tindakan harga positif tetap stabil dan jumlah dagangan meningkat, jadi perhatikan Bitcoin ketika kita menghampiri $ 10k. Sekiranya ia melanggarnya, maka ia masih boleh dilakukan.

Bitcoin: Dengan harga $ 9,658, Bitcoin meningkat 4% pada minggu. Keuntungan sederhana, tetapi sekali lagi, tidak setiap minggu hijau dapat dicat dengan keuntungan dua digit.

Ethereum: Namun, bagi Ethereum, ini adalah salah satu minggu dua digit, kerana kripto # 2 semakin meningkat 15% pada $ 791.

Riak: Ripple mempunyai minggu yang agak tenang, juga, mencatat 6% untung dengan tanda harga $ 0.90.

Berita Domestik

“Bitcoin bukan penipuan,” Goldman Sachs Mengaku, Tampak Menuju Perdagangan: Siapa kata anda tidak boleh mengajar anjing baru trik baru? Goldman Sachs adalah bukti nyata yang anda dapat, kerana firma kewangan yang lama menyatakan bahawa ia merancang untuk menawarkan perkhidmatan cryptocurrency dalam masa terdekat. Rana Yared, seorang eksekutif Goldman Sachs yang ditugaskan untuk menetapkan strategi cryptocurrency syarikat itu, menyatakan bahawa syarikat itu telah dibanjiri dengan permintaan pelanggan. “Ini bergema dengan kami ketika pelanggan berkata, ‘Saya ingin memegang niaga hadapan Bitcoin atau Bitcoin kerana saya fikir ia adalah gudang nilai ganti,'” katanya kepada New York Times.

The Odd Man Out: Crypto Tidak seperti Kelas Aset Lain, “pelabur harus berjalan dengan teliti,” kata Bloomberg: Pada suatu hari, satu lagi saluran berita kewangan tradisional yang melaporkan mengenai ketidakstabilan cryptocurrency (saya rasa kebanyakan kita mendapat memo itu selepas bulan Disember dan kemalangan bulan Februari). Bloomberg mengeluarkan laporan pada hari Rabu dengan teliti memeriksa turun naik ini. Artikel tersebut sebenarnya menawarkan beberapa perspektif bernuansa dalam kedudukan pasaran relatif crypto berbanding dengan aset yang sudah mapan, termasuk grafik yang berwarna, jika tidak tepat, yang melihat prestasi yang berkaitan di pelbagai kelas aset.

ICO vs IPO kembali lebih dari 90 hari

Sebagai Soalan Mengenai Legality Ethereum, Perlukah (Secara Retroaktif) Dianggap Keselamatan?: Perbahasan ini bukanlah sesuatu yang baru, tetapi baru-baru ini, pengawal selia telah memperjuangkannya dengan peningkatan pemeriksaan. Minggu lalu, bekas ketua CFTC Gary Gensler berbicara dalam sebuah alamat bahawa “terdapat kes yang kuat bahawa salah satu atau kedua ETH dan XRP adalah sekuriti yang tidak sesuai.” Sekiranya kerajaan persekutuan memperlakukan Ethereum sebagai sekuriti, ini akan menjadikan ICO projek 2014 sebagai penjualan sekuriti secara haram, dan cryptocurrency harus mendaftar dengan SEC untuk diperdagangkan di AS. Namun, tidak ada yang terpecah dan perdebatannya mendedahkan “kawasan kelabu” untuk mengatur cryptocurrency; sebuah proposal yang dikemukakan kepada SEC pada bulan Maret yang meminta pengecualian peraturan, misalnya, berpendapat bahawa Ethereum “telah menjadi sangat terdesentralisasi sehingga tidak boleh dianggap sebagai keamanan,” sentimen yayasan Ethereum bergema ketika mengumumkan bahawa ia hanya mengendalikan kurang dari 1% bekalan ETH yang beredar.

Mengenai Peraturan Secara Besar, Jangan Mengharapkan Konsensus atau Kejelasan dalam Segera Tidak Lama Lagi, Ketua CFTC Memberi Amaran: Chris Giancarlo telah menjadi sayang politik gerakan crypto sejak kesaksiannya di Senat pada bulan Mac. Tetapi itu tidak bermaksud bahawa Crypto Dad akan melancarkan klasifikasi peraturan kelas aset untuk keluarganya pelabur AS. Dalam temu bual pada hari Isnin, ketua CFTC menunjukkan bahawa sukar untuk menerapkan undang-undang yang ditulis pada tahun 1935 ke aset baru yang baru, dengan menyatakan bahawa “Bitcoin dan banyak rakan mata wang maya yang lain benar-benar mempunyai elemen dari semua kelas aset yang berbeza sama ada kaedah pembayaran, sama ada aset jangka panjang, dan sebagai pengawal selia, kami telah menangani perkara ini sekarang dalam masa nyata dan ia rumit. Dan saya tidak melihatnya dapat diselesaikan dalam masa terdekat. “

SEC Mendapatkan Langkah Terhadap Longfin Syarikat Blockchain untuk Penjualan Saham Tidak Sah: Pada awal April, SEC mengajukan tuntutan terhadap Longfin Corp, sebuah syarikat yang menyaksikan sahamnya melambung 2.000% setelah mengalihkan fokusnya ke blockchain. SEC menuduh rakan sekutu Longfin, Andy Altahawi, Suresh Tammineedi, dan Dorababu Penumarthi dengan memanfaatkan penjenamaan semula ini dengan menjual kira-kira $ 27 juta saham yang diperdagangkan secara haram, membekukan kira-kira dua juta saham dalam proses itu. “SEC telah menunjukkan bahawa kemungkinan untuk membuktikan pada perbicaraan bahawa defendan ini mengambil bahagian dalam penawaran awam Longfin Corp yang tidak berdaftar dan tidak sah,” tulis Hakim Daerah AS Denise Cote dalam laporan pengadilan.

Pegawai Penyelidik Colorado Mengenai ICO yang Dakwaan Tidak Sah: The Colorado Department of Regulatory Agencies (DORA) meminta dua syarikat kerana mempromosikan penjualan cryptocurrency yang tidak sah kepada penduduk Colorado. DORA telah mengikat Linda Healthcare Corp. yang berpusat di California dan Broad Investments LLC yang berpusat di Washington dengan melanggar undang-undang sekuriti negara Colorado. Kedua-dua syarikat berada di tengah ICO mereka sendiri, dan DORA berpendapat bahawa tidak ada yang memberikan peringatan kepada para pelabur mengenai risiko melabur dalam token utiliti.

Oscar Mayer Melancarkan Promo Cryptocurrency dan Ini Tentang Apa Yang Anda Harapkan: Oscar Mayer mencipta cryptocurrency yang disokong oleh apa yang dianggapnya sebagai standard emas sarapan pagi yang disuntikkan oleh kolesterol Amerika: helai bacon yang diproses dan diawet sendiri. Anda tidak boleh membuat barang ini. Bacoin, seperti yang disebut oleh syarikat itu, “boleh ditebus untuk bungkusan daging Oscar Mayer yang sebenar.” Syarikat memberikan koin promosi, yang tidak memiliki nilai wang, melalui a undian yang berlangsung hingga 14 Mei, dan pemenang dan peserta dapat berkongsi kempen promosi di Twitter untuk meningkatkan pulangan gemuk Bacoin.

graf bacoin

Yang Baru di CoinCentral?

Cara Membangun Portfolio Cryptocurrency yang betul: Belum ada panduan Crypto Investing for Dummies di luar sana, tetapi kami mempunyai beberapa perkataan untuk diperkatakan mengenai perkara ini.

Bagaimana Blockchain Dapat Membasmi Kemiskinan di Negara Dunia Ketiga: Kedengarannya agak optimis, tetapi perbankan untuk perkhidmatan tanpa bank dan desentralisasi berpotensi menghidupkan ekonomi dunia ketiga.

Perlombongan Monero: Pengenalan Memasuki Dunia Perlombongan Koin Privasi: Mencari panduan untuk memulakan dengan Monero Mining? Tidak kelihatan lagi.

Lachlan McDonald MOVA Ingin Membawa Akauntabiliti untuk Membekalkan Rantai: Lihat temu ramah kami dengan CEO MOVA dan pengasas bersama Lachlan McDonald untuk mengetahui lebih lanjut mengenai tempat blockchain dalam logistik rantaian bekalan.

Perbahasan Saham Bitcoin: Nasihat Pelaburan Praktikal untuk Pelabur Jangka Panjang: Melindung nilai risiko kripto dengan stok tradisional mungkin merupakan pengkhianatan kepada beberapa penjahat, tetapi kami fikir ia adalah idea yang cukup besar.

Adakah Pendapatan dari Perlombongan Cryptocurrency dikenakan Cukai: Jawapan ringkasnya adalah, bergantung pada lokasi anda, ya, kemungkinan hasil perlombongan dianggap sebagai sebahagian dari pendapatan biasa.

Waves Melancarkan kontrak Pintar di Testnet: Waves mula memasuki kontrak pintar mereka yang baru muncul minggu ini di testnet rangkaian.

Bagaimana Blockchain Diterapkan untuk Keselamatan Siber Sekarang?: Orang sering meminta contoh aplikasi dunia nyata blockchain; bagaimana dengan dunia keselamatan siber?

Sekiranya Anda Menerima Gaji Anda dalam Bitcoin ?: Kami boleh memberikan kebaikan dan keburukan kepada anda, tetapi akhirnya, pilihannya adalah milik anda.

Bolehkah Pelaburan Cryptocurrency Merevolusikan Industri Penjagaan Kesihatan ?: Rekod kesihatan di blockchain, insurans kesihatan di blockchain, pengurusan data penjagaan kesihatan yang terdesentralisasi – senarai ini berterusan.

Bitcoin Tunai untuk Meningkatkan ke Kontrak Pintar, Saiz Blok Lebih Besar dengan Hard Fork 15 Mei: Ya, anda boleh membuat garpu, dan ya, Bitcoin Cash mahukan blok yang lebih besar dan bersaing dengan Ethereum.

Temu ramah eksklusif dengan Patrick Dai dari Qtum: Penimbangan dalam Ekosistem Crypto Velocity Tinggi: Dalam temu ramah kami, Patrick Dai mempunyai beberapa wawasan yang hebat mengenai skalabilitas dan perkembangan yang diperlukan untuk mengambil arus perdana crypto.

Kik’s Kin Coin: Memikirkan Kembali Ekonomi Perhatian: Kik mahu mendesentralisasi media sosial dengan ICO untuk Kin Coin.

Perbandingan Coinbase vs Binance Exchange: Boleh dikatakan dua pertukaran terbesar di luar sana, lihat bagaimana kedua-dua raksasa ini saling bertumpuk.

Oscar Mayer Baru Menciptakan Bacoin, Cryptocurrency yang Boleh Anda Tebus untuk Bacon (Serius): Anda boleh memperdagangkan Bacoin dengan “standard emas bacon,” yang benar-benar memberi makna baru kepada pemahaman kami mengenai frasa “tender sah”.

Sidang Kemuncak Ethereal 2018: Projek Blockchain, Seni, Muzik, dan Banyak Lagi: Kami dengan bangga mengumumkan peranan kami sebagai penaja media pada Ethereal Summit tahun ini, sebuah persidangan blockchain dengan fokus pada seni visual dan muzik.

Qlink (QLC) & Pencarian untuk Merangka semula Telekomunikasi: Bayangkan penyedia telefon bimbit sama sekali bukan penyedia tetapi rangkaian peranti yang disebarkan dan disambungkan dengan wifi.

CyberMiles (CMT) & Cabaran Kontrak Pintar E-Dagang: CyberMiles adalah platform blockchain baru yang direka untuk memudahkan transaksi e-dagang yang cepat.

Loopring NEO: Semua Mengenai Token LRN & Airdrop: Loopring melancarkan token baru untuk rangkaian NEO – inilah yang perlu anda ketahui.

Perbandingan Pertukaran Bittrex vs Binance: Lihat bagaimana perbandingan kedua pertukaran dengan panduan kami.

Bagaimana Blockchain Merevolusi Infrastruktur IT: Mari kita lihat beberapa projek blockchain terbesar di pasaran hari ini dan bagaimana ia berpotensi mempengaruhi masa depan infrastruktur IT.

Miner One Membawa Bitcoin ke Bintang, Melancarkan Perlombongan Perlombongan Ke Ruang: Space Miner One secara harfiah membawa Bitcoin ke tahap baru.

Blockchain Akan Merevolusikan Industri Perubatan – Inilah Caranya: Fungsi Blockchain cenderung untuk mengubah cara industri penjagaan kesihatan beroperasi.

Tiga Strategi untuk Memilih Cryptocurrency mana yang Akan Dilaburkan di Seterusnya: Sedikit segar pada bendera hijau (dan merah) untuk dicari ketika membeli duit syiling baru.

Perbandingan Bittrex vs GDAX: Perbandingan pertukaran ketiga kami untuk minggu ini, kerana jika anda akan berniaga, lebih baik berniaga dengan yang terbaik.

Perlombongan Ethereum di Era ASIC: ASIC untuk Ethereum ada di sini, dan mereka mungkin akan meletakkan kunci dalam penyebaran duit syiling yang hingga saat ini telah dikuasai oleh GPU.

Pengenalan Petunjuk Teknikal: Gambaran keseluruhan beberapa petunjuk yang lebih penting yang harus anda cari semasa berdagang.

Adakah Perlombongan Mudah Alih Menguntungkan ?: Kami pasti berharap demikian, kerana pelantar perlombongan mempunyai pemeliharaan yang baik.

Berita Cryptocurrency dari Seluruh Dunia.

Telegram Membatalkan ICO Awamnya Setelah Mengumpulkan Lebih Dari Satu Billion Dolar dalam Pusingan Persendirian: Telegram mempunyai banyak dana, jadi ia membatalkan rancangan ICO awamnya. Perkhidmatan pesanan terenkripsi mengumumkan minggu ini bahawa penjualan awam untuk platform blockchain Telegram Open Network tidak lagi diperlukan setelah syarikat itu mengumpulkan kira-kira $ 1.7bn antara 165 pelabur terakreditasi dalam dua pusingan ICO swasta. Baru-baru ini, Telegram dilarang di Iran dan di negara asalnya, Rusia, larangan terakhir datang dari penolakan pengasasnya untuk menyerahkan kunci yang disulitkan kepada kerajaan Rusia.

Radio Nasional China Tembak Di OKEx, Menuduh Pertukaran Melayan Warganegara China secara Tidak Sah: Dalam segmen yang berjudul “Suara China,” Radio Nasional China memanggil pertukaran OKEx untuk melayani pelanggan China. Menurut Yang, sumber nama samaran Radio, OKEx masih beroperasi di luar Beijing, bukan Belize dan Hong Kong seperti yang diiklankan. Yang terus mendakwa bahawa OKEx telah menjual kontrak berjangka Bitcoin pengguna China, menggunakan akaun Alipay dan Wechat untuk pembayaran.

Miner One Membuat Sejarah Dengan Menghantar Rig Perlombongan Ke Ruang: Dilengkapi dengan cakera keras Raspberry Pi 3, bateri, pemancar satelit, dan GoPro Hero 5, Space Miner One dilancarkan ke stratosfer pada hari Isnin ini untuk menguji kemungkinan perlombongan Bitcoin di perbatasan akhir yang kosong. Setelah mencapai 100,000 kaki, belon hidrogen pelantar meletup, menghantar peralatan meluru ke bumi. Konyol kerana kedengarannya, sebenarnya terdapat kes penambangan di ruang angkasa, termasuk manfaat tenaga suria yang mudah dituai dan suhu yang lebih sejuk.

Tidak gila seperti kedengarannya: jauh lebih murah untuk memancarkan tenaga suria yang dikumpulkan di angkasa kembali ke Bumi dalam bentuk blok daripada elektrik. https://t.co/GWeby2f9ce

– Peter Todd (@peterktodd) 16 Ogos 2017

Kerangka Undang-Undang untuk ICO Sedang Berlangsung di Korea Selatan: Menurut Korean Times, penggubal undang-undang Korea Selatan sedang menyusun undang-undang yang akan menghalalkan ICO dan penawaran syiling baru di negara itu. Wakil Parti Demokratik Korea, Hong Eui-rak memimpin inisiatif yang disambut baik, yang nampaknya akan membatalkan keputusan pemerintah tahun lalu untuk melarang ICO domestik. “RUU ini bertujuan untuk menghalalkan ICO di bawah pengawasan pemerintah,” kata Hong di sebuah forum Perhimpunan Nasional pada hari Rabu, terus menyatakan bahawa “tujuan utama [undang-undang] adalah [untuk membantu] menghilangkan ketidakpastian yang dihadapi oleh perniagaan yang berkaitan dengan blockchain. “

Lebih banyak mengenai Korea: Pembangun Mencatat Perjanjian Damai Korea di Ethereum Blockchain: Deklarasi Panmunjom akan boleh diakses secara kekal di blockchain Ethereum terima kasih atas inisiatif salah satu pemaju Korea Selatan. Ryu Gi-hyeok telah mencantumkan dua transaksi ke blockchain Ethereum dengan transkrip Inggeris dan Korea mengenai perjanjian damai yang ditandatangani oleh Moon Jae-in dan Kim Jong-un pada Sidang Kemuncak Antara Korea 2018. Perjanjian damai menandakan berakhirnya rasmi Perang Senjata Perang Korea 1953, dan termasuk janji oleh kedua-dua negara untuk “membuat usaha bersama untuk meredakan ketegangan ketenteraan yang akut dan secara praktikal menghilangkan bahaya perang di Semenanjung Korea.”

Huobi Labs memasuki Kerjasama untuk Menubuhkan Dana Blockchain Billion Dollar: Pertukaran Cina Huobi, salah satu platform perdagangan cryptocurrency terkemuka di dunia, bekerjasama dengan Tianya Community untuk mewujudkan dana industri blockchain bernilai $ 1bln. Inisiatif ini adalah strategi “tingkat nasional” yang disetujui oleh Sekretaris Jeneral Parti Komunis China Xi Jiping, menurut siaran pers rasmi dana itu, dan akan mencakup pembangunan “Lab Blockchain Budaya dan Kreatif Global di Provinsi Hainan, China. “

Ethiopia Bermitra dengan Cardano untuk Membawa Rumah Blockchain ke Agritech: Minggu ini, kerajaan Ethiopia menandatangani memorandum persefahaman dengan Cardano untuk menerapkan teknologi blockchain pada industri teknologi pertanian negara itu. Terikat dengan Kementerian Sains dan Teknologi Ethiopia, perjanjian tersebut menetapkan bahawa Cardano akan membantu melatih pemaju Ethiopia dalam teknologi blockchain. Penyelesaian agritech akan dibina di Cardano, dengan platform penuh yang dijangkakan pada akhir tahun ini. “Tahun ini kami akan menawarkan kursus pertama kami di Afrika, mungkin di Ethiopia, dan mengharapkan kumpulan pertama pemaju Ethiopia akan menyumbang kepada kod Cardano pada akhir tahun ini,” John O’Connor, Pengarah Operasi Afrika di ibu bapa Cardano syarikat, IOHK, mengatakan mengenai perjanjian itu.

Baru sahaja menandatangani MOU dengan Kementerian Sains dan Teknologi Ethiopia untuk meneroka latihan pembangun blockchain dan menggunakan Cardano di Industri Agritech pic.twitter.com/r06W0RSZye

– Charles Hoskinson (@IOHK_Charles) 3 Mei 2018

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me