Agensi Penarafan Weiss, salah satu perkhidmatan penilaian profesional dan kewangan tertua di AS, melancarkan penilaian cryptocurrency yang dinanti-nantikan hari ini. Mengiklankan nilai baru yang berkaitan dengan kripto sebagai yang pertama seumpamanya, syarikat Palm Beach, Florida mengumumkan rancangannya untuk memulakan penilaian cryptocurrency minggu lalu pada Laman web Weiss Ratings.

Dan setelah dilancarkan secara rasmi hari ini, 24 Januari, mereka mendapat sambutan kurang hebat dan lebih banyak kontroversi.

The laporan rasmi telah Bitcoin masuk dengan penilaian C + yang “adil”, sementara crypto grandaddy “mendapat skor yang sangat baik untuk keselamatan dan penggunaan yang meluas,” bagaimanapun, “ia menghadapi kesulitan rangkaian utama, menyebabkan kelewatan dan kos transaksi yang tinggi.”

Ethereum, sebaliknya, diberi gred B “baik”, kerana “cryptocurrency kedua yang paling banyak diguna pakai, mendapat keuntungan daripada teknologi yang lebih mudah ditingkatkan dan kelajuan yang lebih baik, walaupun terdapat beberapa halangan.”

Satu-satunya syiling lain yang mendapat penarafan B atau B termasuk Cardano, EOS, Neo, dan Steem, sementara kebanyakan syiling memperoleh nilai C-, C, atau C + “adil” dalam urat yang sama dengan Bitcoin. Terdapat beberapa pemain yang kurang berprestasi dalam kumpulan dengan penilaian D, termasuk PotCoin dan Matchpool, tetapi tidak ada satu pun dari 74 syiling yang diberi penilaian awal kajian Weiss kerana tidak satu pun yang diberi nilai A untuk “cemerlang.”

Di CNBC Temu ramah Squawk Box, Martin D. Weiss mendedahkan bahawa syarikat itu melihat sejumlah faktor ketika menilai nilai crypto termasuk risiko / ganjaran pelaburan, teknologi, dan kemungkinan penerapan.

“Anda boleh memiliki indeks teknologi yang hebat – semua bahagian tersedia untuk mata wang yang sangat bagus dan kuat – tetapi melainkan jika ia benar-benar diuji realiti di pasaran, ia mungkin tidak berjaya, dan itulah yang terakhir, ujian indeks keempat,” katanya dalam temu ramah itu.

Dalam Berita Lain, Penilaian Memenuhi Halangan, Komuniti yang Tidak Puas

Pada malam perasmian penilaian, laman web Weiss Ratings menjadi mangsa serangan penolakan perkhidmatan yang diedarkan, sebuah pasukan Weiss Ratings catatan blog mendedahkan. Serangan DDoS, yang diklaim oleh Weiss berasal dari Korea, menjadikan laman web tidak berfungsi hingga pagi 24 Januari.

“Kakitangan Weiss Ratings semalaman malam menangkis serangan penolakan perkhidmatan dari Korea, seperti yang dibuktikan oleh banyak sebutan di media sosial Korea mengenai seruan bersama untuk menjatuhkan laman web Weiss Ratings”

Martin D. Weiss percaya bahawa serangan itu diselaraskan sebagai “percubaan untuk menggagalkan pelepasan [peringkat] hari ini,” kerana “komen di media sosial menyatakan ketakutan [agensi itu] akan melepaskan penilaian negatif pada mata wang pilihan mereka.”

Untuk menambahkan bahan api ke api, salinan palsu laporan itu mula diedarkan secara dalam talian dengan tarikh pelepasan 25 Januari dan bukannya tarikh sebenar 24 Januari. Di samping itu, salinan palsu nampaknya telah disusun di Microsoft Excel, dan memberikan penilaian A ++ kepada Tron, sementara peringkat tertinggi Weiss Ratings adalah A+.

Weiss Ratings menggunakan Twitter untuk memberi amaran kepada pengguna mengenai penilaian palsu tersebut, dan mendesak mereka untuk mempercayai maklumat yang dipaparkan pada mereka subdomain penarafan cryptocurrency.

Makluman pengguna yang mendesak: Berhati-hatilah dengan penilaian cryptocurrency palsu yang disiarkan di akaun Twitter dan Internet. Satu-satunya Penarafan Cryptocurrency Weiss adalah di https://t.co/ec61TcJlDE

– Penilaian Weiss (@WeissRatings) 24 Januari 2018

Sementara itu, ahli komuniti crypto tidak terlalu terkesan dengan penilaian tersebut. Reddit jawatan telah mencabar alasan mengapa Cardano, yang hanya memiliki kertas putih, atau EOS, yang masih dalam jaring ujian, mendapat penilaian setanding dengan Ethereum. Lebih membingungkan, mereka menjumpai, adalah kenyataan bahawa sebahagian besar ekosistem diberi penilaian C, penilaian yang sama Dogecoin, sebuah projek yang pengasasnya sendiri dilabel sebagai jenaka, menerima.

Peringatan untuk Pembaca Kami

Tuduhan mempunyai muncul bahawa laporan rasmi adalah penipuan dan bahawa halaman web pesanan untuk langganan laporan adalah domain yang disiapkan oleh penggodam untuk menipu pelabur yang tidak sedar membayar perkhidmatan palsu.

Pada ketika ini, kami tidak dapat mengesahkan atau menafikan tuduhan ini, tetapi CoinSquare baru-baru ini mengemas kini artikel atas liputan penilaian mereka yang mendakwa Weiss telah mengesahkan kesahihan kedua-dua penilaian dan perkhidmatan langganan.

CNBC juga telah menerbitkan sebuah kisah mengenai penilaian, jadi Coin Central merasa seolah-olah ada cukup banyak di dalam bidang kesahihan untuk meneruskan kisah ini. Oleh itu, kami mendorong para pelabur untuk melakukan penyelidikan mereka sendiri sebelum meneruskan perkhidmatan langganan penilaian cryptocurrency Weiss. Lebih jauh lagi, kami rasa bijaksana untuk menunggu untuk melihat apakah Weiss keluar dengan pengumuman yang lebih rasmi dan telus mengenai perkara itu.

Salinan penilaian yang diterima sebagai rasmi boleh didapati di sini.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me