Penerbit kad debit cryptocurrency Wirex menjadi platform berasaskan blockchain ketiga yang menerima lesen e-money dari Financial Conduct Authority (FCA) UK. Lesen ini memberi syarikat pelbagai keupayaan baru. Antara fungsi baru ini merangkumi akses kepada perkhidmatan perbankan tradisional.

FCA bertanggungjawab untuk menentukan peraturan kewangan di UK. Pada masa lalu, pihak berkuasa bergulat dengan konsep cryptocurrency. Pada lebih daripada satu kesempatan, FCA menyatakan kebimbangan mengenai penipuan di ruang crypto. Lesen e-money menunjukkan pendekatan yang lebih seimbang terhadap kriptosfera.

Berita itu meletakkan Wirex dalam kelas eksklusif, yang merangkumi kumpulan di belakang Coinbase, pertukaran terbesar di Amerika Utara. Pembangun Coinbase perlu mendapat persetujuan FCA kerana pertukaran mereka mengendalikan pertukaran fiat-ke-crypto. Platform Wirex menggabungkan banyak fungsi yang sama dengan pertukaran Coinbase. Fungsi-fungsi ini merangkumi kemampuan untuk menukar Bitcoin, altcoin, dan mata wang fiat secara langsung.

Eksekutif syarikat menyatakan bahawa pelesenan tidak akan mempengaruhi operasi platform dengan cara apa pun. Perbezaan utama akan datang dalam bentuk kadar perdagangan yang lebih rendah bagi pelanggan yang menukar fiat menjadi cryptocurrency.

Wirex

Wirex pegawai didaftarkan untuk mendapatkan lesen pada tahun 2017. Menurut eksekutif syarikat, proses kelulusan berlangsung selama sembilan bulan. Lesen e-money membolehkan Wirex mengintegrasikan perkhidmatan mereka secara langsung dengan operasi perbankan tradisional. Syarikat kini dapat menawarkan kepada pelanggan kemampuan untuk menukar fiat menjadi cryptocurrency secara langsung dalam platform.

Kad Maya Wirex

Kad maya Wirex adalah kad cryptocurrency prabayar yang secara automatik menukar dana menjadi mata wang fiat semasa digunakan. Sebagai contoh, pemegang kad maya Wirex memuat kad mereka dengan salah satu daripada 50 cryptocurrency yang disokong. Kad ini dimuat secara percuma dan anda boleh memindahkan dana terus dari akaun bank anda untuk membeli crypto.

Dana yang dimuat ini kekal sebagai crypto sehingga anda menggesek kad debit prabayar anda. Pada masa itu, platform secara automatik menukar jumlah crypto yang sepadan dengan mata wang fiat dan membayar vendor.

Kad Debit Wirex Visa melalui The Coinage Times

Kad debit Wirex Visa melalui The Coinage Times

Pengguna kad Wirex memperoleh 0.05 peratus dalam Bitcoin setiap kali mereka menggunakan kad Wirex Visa mereka untuk membuat pembelian. Anda boleh menebus, menukar, dan membelanjakan penghasilan crypto ini dengan serta-merta dari dalam platform. Kad debit Crypto telah menjadi lebih popular sejak tahun lalu, dan Wirex bukan satu-satunya platform di ruang yang menggunakan kaedah penukaran segera ini. Strategi ini memberi anda kemampuan untuk menghabiskan crypto anda semudah mata wang fiat, dan banyak di ruang ini melihat fungsi-fungsi ini sebagai langkah penting untuk peningkatan penggunaan.

Aplikasi Crypto

Kripto Wirex aplikasi membolehkan anda membeli, menyimpan, menukar, dan membelanjakan crypto secara langsung dari peranti pintar Apple atau Android anda. Anda boleh menghantar wang kepada pengguna aplikasi lain di seluruh dunia secara percuma. Pendekatan komprehensif ke ruang crypto ini memberi pengguna Wirex pengalaman crypto yang lebih mantap. Dompet Wirex pada masa ini menunjukkan lebih 500,000 muat turun di gedung Google Play. Aplikasi ini mempunyai kedudukan empat bintang dengan lebih daripada 6,000 ulasan.

Aplikasi Wirex Mobile melalui Halaman Utama

Aplikasi mudah alih Wirex melalui Halaman Utama

Rangkaian Pembayaran W-Pay Wirex

Rangkaian pembayaran Wirex adalah rangkaian kecairan luar rantai pelbagai aset. Rangkaian ini membolehkan pembayaran global hampir seketika melalui penggunaan kontrak pintar. Pembangun menyebut Rangkaian Lightning Bitcoin sebagai inspirasi utama di sebalik konsep ini. Platform W-Pay adalah perkhidmatan pengguna massa pertama yang berjaya menyatukan blockchain cryptocurrency dengan perkhidmatan perbankan tradisional, terutamanya VISA.

Wirex AML / KYC

Platform Wirex memperoleh lesen e-money mereka dengan mematuhi undang-undang pelanggan anda (KYC) dan anti pencucian wang (AML) yang mengetahui dengan ketat. Protokol ini menghendaki setiap pengguna membuktikan identiti sebenar mereka. Undang-undang KYC dan AML bersifat universal di sektor perbankan tradisional. Kini, pengguna cryptocurrency menghadapi keperluan undang-undang yang sama untuk semakin banyak platform berasaskan blockchain.

Sejarah Syarikat

Wirex memasuki pasaran pada tahun 2014. Nama asal platform adalah E-coin. Firma itu berjaya, dan menjelang tahun 2017, syarikat itu mempunyai kakitangan lebih dari seratus pakar. Wirex mendapat daya tarikan tambahan di pasaran setelah berjaya mengumpulkan lebih dari $ 200,000 di platform BnkToTheFuture.

Pada tahun 2017, Wirex mencapai satu lagi kemenangan penggalangan dana selepas itu mengamankan $ 3 juta dalam pembiayaan Siri A dari salah satu institusi kewangan terbesar di Jepun, SBI Group. Kumpulan SBI tidak asing dengan teknologi blockchain, dan syarikat itu sudah menjalin kerjasama dengan teknologi Ripple, BitPesa, dan PrimeChain.

Pesta Syarikat Wirex melalui Laman Web

Pesta Syarikat Wirex melalui Laman Web

Wirex mempunyai pejabat di London, Tokyo, Delaware, Singapura, Kiev, dan Toronto. Penyedia dompet mata wang maya memberikan perkhidmatan kepada lebih daripada 900,000 pengguna di seluruh dunia pada tahun 2017. Pada tahun yang sama, platform ini menyelesaikan jumlah transaksi melebihi $ 1 bilion. Platform ini sangat popular, dengan perkhidmatan yang ditawarkan di 130 negara.

Program Crypto FCA

Untuk lebih memahami sektor FinTech yang terus berkembang, FCA memutuskan untuk membuka peraturan crypto kotak pasir. Syarikat meminta akses untuk menjadi sebahagian daripada program, dan jika diluluskan, FCA membantu syarikat memenuhi syarat ketat mereka. Menurut laman web firma itu, FCA diberikan empat puluh daripada enam puluh syarikat yang mendaftar masuk ke kumpulan itu. Dari empat puluh yang diterima, sebelas adalah platform lejar berdasarkan blockchain dan diedarkan.

Dalam pernyataan awam, FCA mengumumkan bahawa mereka akan menguji cadangan yang berkaitan dengan cryptocurrency. Ujian ini akan membantu pegawai untuk menentukan faedah dan risiko pengguna dari platform tersebut dalam persekitaran yang terkawal. Projek ini telah berjaya menarik perhatian beberapa orang. Paling ketara, platform 20 | 30 mempunyai kerjasama dengan Bursa Saham London dan syarikat perkhidmatan kewangan Nivaura.

Zaman Baru untuk Crypto

Terdapat pergeseran ruang crypto apabila semakin banyak platform yang diluluskan peraturan memasuki pasaran. Platform ini memperdagangkan anonimiti aplikasi cryptocurrency sebelumnya untuk pengalaman crypto yang lebih mantap dan boleh dikendalikan. Walaupun memperdagangkan privasi anda untuk lebih mudah dilayari tidak sesuai untuk semua pihak, ia sangat sesuai untuk individu yang ingin terus berada dalam bidang perkhidmatan kewangan tradisional.

Wirex berjaya meletakkan syarikat mereka dengan sempurna untuk pendigitan ekonomi. Kemudahan penggunaan yang disediakan oleh platform mereka membolehkan pengguna crypto baru mengakses pasaran dengan yakin. Anda boleh melihat lebih banyak platform berasaskan blockchain all-inclusive muncul di pasaran crypto ketika tahun ini berkembang.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me