Bitcoin en handelspsychologie

Elke keer dat u een nieuwe Bitcoin-transactie plaatst, wordt u gemotiveerd door krachtige interne geloofssystemen. Wanneer u op de koop- of verkoopknop drukt, spreekt dit boekdelen over uw wensen en de intrinsieke inschatting van uw eigenwaarde.

Wanneer u bullish (bearish) nieuws hoort, kan uw interne financiële conditionering en conditionering van uw eigenwaarde zelfs overdreven reageren, waardoor u te agressief of verlegen handelt. Een basiskennis van de bitcoin-handelspsychologie kan u helpen om uw handels- en investeringsregime op peil te houden.

Wat is handelspsychologie eigenlijk??

Handelspsychologie is uw interne staat van zelfbewustzijn, zelfdiscipline, eigenwaarde, rationaliteit en verantwoordelijkheid die van invloed is op al uw handels- en investeringstaken en beslissingen, zoals:

 • Marktanalyse (technisch en / of fundamenteel)
 • Positiebepaling en accountrisico
 • Verliescontrole
 • Winst nemen
 • Evaluatie van handelsresultaten

Diepe psychologische problemen veroorzaken chaos

Als u onopgeloste psychologische problemen heeft, zal elk van de bovenstaande componenten van het handelssysteem op de een of andere manier negatief worden beïnvloed. U kunt bijvoorbeeld uw diagramanalyse filteren door de lens van uw slechte zelfrespect. Dit kan ertoe leiden dat u de ene slechte handelsconfiguratie na de andere neemt, waardoor uw interne beeld van waardeloosheid wordt bevestigd.

De behoefte om uw gezin te onderhouden kan ertoe leiden dat u transacties uitvoert die drie keer zo groot zijn als een zorgvuldige risicobeheersing voorschrijft. Misschien worstelt u met ernstige, onopgeloste psychologische problemen die grote schade kunnen aanrichten aan uw Bitcoin-handelsplan op de lange termijn, waardoor ongepaste handelsbeslissingen kunnen worden genomen die u geld kosten..

Misschien slaagt u er bijvoorbeeld niet altijd in om grote, uitzonderlijke winsten te behalen. In plaats van 10, 20 of zelfs 50 procent Bitcoin-winst te boeken, kunt u uw winst laten wegglippen in de hoop dat de prijzen blijven stijgen. U kunt zelfs een grote winnaar de goot in rijden en een onooglijk, onnodig verlies verdienen.

Er is hulp beschikbaar

Als uw Bitcoin-handel lijdt aan dergelijke zelfsaboterende acties, moet u stoppen met handelen en de oorzaak van het probleem aanpakken. Uw succes als Bitcoin-handelaar hangt af van het onder controle houden van uw emoties van angst en hebzucht. Elke andere psychologische problemen die ervoor zorgen dat u van uw goed doordachte handelsregime afdwaalt, moet ook worden aangepakt. Er zijn echte handelaarspsychologen die u kunnen helpen via een verscheidenheid aan boeken, online bronnen en individuele handelaarscounseling.

Sommige handelaren zijn eigenlijk gokkers, vergelijkbaar met mensen die daarop spelen goksites niet op gamstop zonder de mogelijkheid om te stoppen, maar ze kunnen of willen het zichzelf niet toegeven. Zelfs als hun partner of vrienden hen vertellen dat ze een ernstig probleem hebben, zullen ze de realiteit ontkennen. Laat ze een grafiek zien van hun real-world Bitcoin trading equity-curve (meestal een negatieve hoek van 45 graden of erger), en ze zullen je honderd redenen geven waarom het niet zo erg is. Hun volgende grote winnaar komt eraan. Neem niet eens de moeite om iets te zeggen over Bitcoin-handelspsychologie tegen een gokker. Spaar je adem.

Gokkers in Bitcoin of een andere markt zullen meestal alles verliezen voordat ze toegeven dat ze hulp nodig hebben.

bitcoin trading psychologie

Succes in Bitcoin-handel begint met een gezonde handelspsychologie. Behandel onopgeloste emotionele problemen voordat ze uw handelsprestaties kunnen saboteren. Afbeelding: geralt op Pixabay.com

Zelfdiscipline en Bitcoin-handelssucces

Bitcoin is een extreem volatiele markt. Marktvolatiliteit zelf is een massale uiting van angst en / of hebzucht onder handelaren. Als u weinig controle heeft over uw emoties, neemt u waarschijnlijk irrationele handelsbeslissingen. En je zult ze waarschijnlijk op de meest ongelegen momenten maken.

Van 14 november tot 15 december 2018 is Bitcoin bijvoorbeeld met 50 procent gedaald. Koppen van financieel nieuws hielpen de pijn te versterken die wordt veroorzaakt door de ernstige bearmarkt van Bitcoin. Laten we zeggen dat u op de 15e contant was en geen signaal voor een nieuwe aankoop of een short selling-signaal had. Meest van de tijd had u de zelfdiscipline die nodig was om u aan uw handelssignalen en meesterhandelsplan te houden. De rationele keuze zou zijn geweest om geduldig te wachten op een nieuw, geldig handelssignaal.

Angst om iets te missen, moet verliezen herstellen

U bent echter geld kwijtgeraakt tijdens uw laatste paar Bitcoin-transacties. Je wilde de winstmogelijkheid die wordt geboden (maar niet gegarandeerd) door de neerwaartse trend van de munt, niet laten verdwijnen zonder erin te springen. Omdat het nieuws zo vreselijk bearish was, was short gaan toch zeker een verstandige keuze? Misschien zou Bitcoin zijn blijven dalen, waardoor je al je recente verliezen kon goedmaken, en nog wat. De angst om een ​​potentiële daling van 10 of 20 procent te missen (en zonder dat je aan boord bent voor de rit) overwon je volledig rationele angst om veel te verliezen op een mogelijke kortlopende rally.

Als dat hypothetische scenario uw eigen interne geloofssysteem beschrijft (angst om iets te missen, de noodzaak om verliezen te recupereren), zijn uw kansen om Bitcoin-handel en investeringssucces te bereiken klein tot nihil. Door uw emoties en psychologische behoeften te laten prevaleren boven uw rationele marktanalyse, saboteert u uw anders gezonde handelsplan. U heeft misschien wel het beste mechanische handelssysteem ter wereld. Als je jezelf echter niet kunt disciplineren om elke transactie aan te nemen zonder dat je psychologische problemen in de weg zitten, kun je er net zo goed mee stoppen. U bespaart uzelf een fortuin aan onnodige verliezen. U kunt zelfs uw huwelijk, gezinsfinanciën en geestelijke gezondheid redden.

Logica en fantasie

Hier is nog een voorbeeld van uw interne overtuigingen en verlangens die een juiste handelsmentaliteit verstoren. Laten we zeggen dat uw gezinsfinanciën er slecht aan toe zijn. Je bent twee jaar geleden ontslagen van een goede baan. U brengt slechts een derde van het maandelijkse geld binnen dat nodig is om uw huishouden te onderhouden. U heeft $ 25.000 (het grootste deel van uw spaargeld) op uw cryptorekening gestort en u hebt buitensporig veel hoop gevestigd op uw vermogen om elk jaar 100 procent aan handelswinsten te incasseren.

Wat is er mis met die foto, vraag je je misschien af? Om te beginnen kan het enkele jaren duren voordat u een consistent winstgevende Bitcoin-handelaar wordt. U zult waarschijnlijk een paar jaar geld verliezen voordat alles begint te klikken. Zelfs sommige professionele handelaren geven toe dat ze verschillende handelsrekeningen hebben opgeblazen voordat ze doorgaan winstgevendheid. Sommige bekende hedgefondsen (waarvan sommige in cryptovaluta handelen) behalen slechts een gemiddelde jaarlijkse winst van 10-15 procent per jaar.

Do or Die Mindset

En toch ben je van plan om te fotograferen voor 100 procent winst. Waarom? Omdat u moet, anders riskeert u failliet te gaan als uw spaargeld verdampt. Handelen is al stressvol genoeg, zelfs met een geweldig systeem en risicobeheersing die u helpen het spek binnen te halen. Maar om een ​​last te plaatsen van “ik moet 100 procent handelswinsten per jaar behalen ‘op uw schouders is niet alleen onverstandig, het is ook psychologisch gevaarlijk en maakt u klaar voor potentieel catastrofale handelsverliezen.

Verlicht

Het is essentieel om hoop te hebben, maar wanneer hoop verandert in fantasie, dan heeft een bitcoinhandelaar wat tussenkomst nodig. Kies uw therapeut verstandig, maar maak niet dezelfde fout als de ouders van Rodney Dangerfield:

Toen ik jong was, stuurden mijn ouders me naar een kinderpsycholoog. Ik heb hem vier jaar gezien. De arme jongen kon me helemaal niet helpen!

bitcoin trading psychology leven met mindfulness

Bewust, bewust en vrij van handelsvooroordelen handelen kan een nieuwe wereld van winstgevendheid in Bitcoin-handel voor u openen. Foto door Lesly Juarez op Unsplash

Een gezonde Bitcoin-handelspsychologie koesteren

 • Sluit alle belangrijke financiële markten en sociale media af tijdens het handelen.
 • Ruil een beproefd mechanisch systeem in en geen hete tips of meningen.
 • Houd uw risico per transactie strikt onder controle. Houd het maximaal op één of twee procent.
 • Handel in één markt, één systeem en slechts één tijdsbestek om consistente resultaten te behalen.
 • Behoud realistische verwachtingen voor uw Bitcoin-handelsactiviteiten.
 • Handel niet in tijden van persoonlijke, familiale of zakelijke crisis.
 • Zoek een goede mentor voor handelspsychologie en bestudeer hun boeken en video’s.
 • Zoek professionele hulp of interventie bij onopgeloste psychologische trauma’s en problemen.
 • Zorg voor voldoende lichaamsbeweging en vermijd junkfood. Stop indien mogelijk met roken.
 • Als u problemen heeft met drugs of alcohol, stop dan onmiddellijk met handelen en krijg onmiddellijk hulp.
 • Heb een bevredigend leven, afgezien van handel, bewaar een veilige psychologische afstand.
 • Stel handelssucces of mislukking niet gelijk aan uw waarde als persoon.

Handelspsychologie is een complex, zeer genuanceerd vakgebied. Laat dat u echter niet afschrikken om de vele gratis bronnen voor online handelspsychologie te onderzoeken. Een paar kleine aanpassingen in uw interne geloofssysteem zijn misschien alles wat u nodig heeft om uw Bitcoin-handelsprestaties te verbeteren.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map