Wat is een volledig Bitcoin-knooppunt??

Het Bitcoin-netwerk is een verzameling computers over de hele wereld waarop de Bitcoin Core-software draait die transacties en blokkades verifieert. Het is de distributie van deze “knooppunten” (de term voor een computer die is aangesloten op het netwerk) en het feit dat iedereen er een kan opzetten die Bitcoin “gedecentraliseerd” maakt. Dit betekent dat iedereen waar dan ook een Bitcoin-node kan opzetten, zolang ze toegang hebben tot een computer met de vereiste stroom en een internetverbinding. En als zelfs maar één knooppunt actief is, leeft Bitcoin voort.

bitcoin knooppunten kaart 2016

De meeste Bitcoin-knooppunten fungeren ook als een Bitcoin-client, waardoor transacties naar het netwerk kunnen worden verzonden. Dit betekent dat een knooppunt fungeert als uw persoonlijke interface met het Bitcoin-netwerk als geheel. Het runnen van een node zorgt ervoor dat uw Bitcoin-transacties worden geverifieerd en verzonden naar degene met wie u een transactie uitvoert. Dit geeft u de mogelijkheid om ongecensureerd geld over de hele wereld of aan de overkant van de straat te sturen en draagt ​​bij aan de veiligheid en kracht van het Bitcoin-netwerk zelf..

Het runnen van een knooppunt is anders dan het minen van Bitcoin, waarbij speciale software wordt uitgevoerd die werkt om nieuwe blokken op het netwerk op te lossen of te voltooien, waarbij een bepaald aantal Bitcoin wordt vrijgegeven aan de computers die verantwoordelijk zijn voor het toevoegen van een blok aan de blockchain. Hoewel het minen van Bitcoin behoorlijk arbeidsintensief is geworden en veel van het mijnwerk wordt gedaan door grote bedrijven met datacenters die aan het proces zijn gewijd, is het runnen van een volledig knooppunt voor iedereen toegankelijk.

OK ik snap het…. Waarom zou ik een volledig knooppunt uitvoeren??

Er zijn verschillende redenen om zelf een full node in te richten:

 1. U gelooft in Bitcoin en wilt dat het netwerk groeit en slaagt. Elk knooppunt dat aan het netwerk wordt toegevoegd, brengt ons dichter bij een toekomst waarin iedereen transacties uitvoert op het Bitcoin-netwerk en geen enkele overheid of andere derde partij iets kan doen om het te stoppen.
 2. U bent van plan het Bitcoin-netwerk te gebruiken om veel transacties uit te voeren en u wilt ervoor zorgen dat uw transacties worden geverifieerd. Het idee achter Bitcoin is het verwijderen van vertrouwen uit het geldsysteem: u hoeft geen bank te vertrouwen om uw geld vast te houden of te verzenden. Maar zolang u niet uw eigen node beheert, vertrouwt u nog steeds iemand die een node beheert om die transactie tijdig te verifiëren. Uw financiële leven in eigen hand nemen, is empowerment.
 3. U kunt al uw vrienden vertellen dat u niet alleen Bitcoin bezit, maar dat u Bitcoin BENT … tenminste een deel ervan &# 128578;

Ik ben overtuigd! Hoe kan ik een volledig knooppunt opzetten?

Er zijn 3 methoden om vanaf nu uw eigen Bitcoin-knooppunt in te stellen, variërend van behoorlijk technisch en tijdrovend tot heel gemakkelijk maar iets duurder. Naarmate de ontwikkeling en acceptatie van Bitcoin-technologie doorgaat, wordt dit proces alleen maar eenvoudiger en goedkoper. Als je voorop wilt lopen en nu in actie wilt komen, doe je dat op een van deze manieren:

 • Een node opzetten op uw eigen computer (of Raspberry Pi of een andere machine met de vereiste hardware), of
 • Een knooppunt in de cloud opzetten met behulp van een hostingservice zoals Amazon Web Services, Digital Ocean of een aantal andere providers, of
 • Een zelfstandig “node-in-a-box” -apparaat kopen dat het knooppunt automatisch instelt (ga naar beneden voor informatie over deze optie)

Ik ben klaar om te knopen, laten we eraan beginnen!

Hoewel de eerste twee methoden erg op elkaar lijken, zijn er voor elke methode overwegingen.

 1. Kies uw machine!

U moet het knooppunt instellen op een computer met deze minimaal vereiste hardwarespecificaties:

 • Een recente versie van het macOS-, Linux- of Windows-besturingssysteem
 • 145 GB vrije schijfruimte
 • 2 GB RAM
 • Een snelle internetverbinding (minimaal 50kB / s)
 • Onbeperkte of zeer hoge upload- / downloadlimieten (een node kan ~ 200GB uploaden en ~ 20GB per maand downloaden)

Als u ervoor kiest om gebruik te maken van de cloud en het op een virtuele server te installeren, zorg er dan voor dat de machine die u huurt dezelfde specificaties heeft! De goedkoopste optie die ik vond, was van Scaleway, waar je een machine kunt krijgen die krachtig genoeg is om een ​​node te draaien voor ongeveer $ 8 / maand. Om dit te doen:

 • ga naar https://www.scaleway.com/
 • aanmelden voor een C1-instantie (hun laagste optie)
 • voeg 3 opslagvolumes van 50 GB toe om ervoor te zorgen dat je genoeg opslagruimte hebt voor de hele Bitcoin-blockchain.

Er zijn tal van andere providers die het knooppunt aankunnen, dus ga je gang en doe wat winkelen of gebruik je favoriet als je die hebt. Digital Ocean en Amazon Web Services zijn populaire opties, maar zullen u wat meer kosten.

Notitie: Let op de bandbreedte- of datalimieten op elke cloudoplossing, aangezien veel providers uw verbinding na een bepaald punt zullen beperken.

 1. Start de installatie!

Als u van plan bent om uw node lokaal op een computer te draaien, kunt u beslissen of u de Bitcoin Core-software als een standaardtoepassing (de GUI of grafische gebruikersinterface) wilt gebruiken of via de opdrachtregel als achtergrondproces. Als u in de cloud werkt, gebruikt u waarschijnlijk de opdrachtregelmethode.

Ik wil de GUI-software gebruiken!

Dus je houdt van grafische interfaces. Super goed! Hier is het proces:

 • Download de nieuwste Bitcoin Core GUI van het bitcoin.org downloadpagina voor uw besturingssysteem naar keuze.
 • Start de software en u wordt gevraagd om een ​​map te kiezen voor het opslaan van de blockchain-gegevens. Tenzij je hier een specifieke voorkeur hebt, ga je gang en laat je de optie “Gebruik de standaard gegevensmap” aangevinkt en druk je op OK.
 • Op dit punt op Windows-computers kan er een firewallprompt verschijnen die om toestemming vraagt ​​om Bitcoin via internet te laten communiceren. Vink alle vakjes aan en sta deze machtigingen toe.
 • De software zou moeten beginnen met het downloaden van de blockchain. Dit duurt 12 uur tot een paar dagen, afhankelijk van uw internetsnelheden en bandbreedte. Als het af is, runt u officieel een volledig Bitcoin-knooppunt! Zie het gedeelte Netwerkconfiguratie hieronder om ervoor te zorgen dat uw knooppunt de toegang heeft die het nodig heeft om correct te werken.

Ik wil de opdrachtregel gebruiken!

Dus je graaft de commandoregel, of wil je liever dat Bitcoin Core op de achtergrond draait? Zoet! Daar gaan we:

 • Om dit proces te vereenvoudigen, heeft earn.com (voorheen 21.co) een eenvoudig te gebruiken script samengesteld dat het een fluitje van een cent maakt om een ​​node te installeren via de opdrachtregel!
 • Open de opdrachtprompt (Windows) of de terminal (macOS en Linux) en plak deze opdracht:
 • Druk op enter en je zou een welkomstbericht moeten zien verschijnen (zoals deze):
  • Laat het proces zijn gang gaan! Het zal de Bitcoin Core-software downloaden en proberen port forwarding in te stellen. Als port forwarding niet automatisch kan worden ingesteld, ziet u een bericht zoals dit:

  • U zou ook een succesbericht moeten ontvangen! Uw node is geïnstalleerd en draait. Ga naar het gedeelte Netwerkconfiguratie hieronder om ervoor te zorgen dat alles correct is ingesteld voor een goede werking.
  1. Netwerk configuratie

  Of u nu een knooppunt heeft ingesteld met de standaard GUI-software of via de opdrachtregel, er is enige netwerkconfiguratie vereist om ervoor te zorgen dat het knooppunt verbindingen kan verzenden en ontvangen vanaf het Bitcoin-netwerk.

  Er zijn hier twee taken die moeten worden voltooid:

  • Uw computer een statisch IP-adres geven
  • Port Forwarding instellen

  In plaats van dit hele proces te doorlopen, laat ik de geweldige mensen bij bitcoin.org ervoor zorgen! Zie de officiële gids voor stapsgewijze instructies om toegang te krijgen tot uw router en deze in te stellen om de node correct af te handelen.

  Als u uw node in de cloud heeft ingesteld, kan dit proces erg verschillen, afhankelijk van de serviceprovider. Neem contact op met het ondersteuningsteam van uw specifieke provider of ga naar Super gebruiker (een vraag- en antwoordsite voor dit soort dingen) om hulp te krijgen!

  Dus … hoe zit het met de Node-in-a-Box?

  Dit is verreweg de gemakkelijkste manier om nu een volledig knooppunt in te stellen. Een eenvoudige plug-and-play-box die u op uw internetrouter aansluit, net als een kabelbox. Hiermee kunt u een speciaal knooppunt uitvoeren zonder iets op uw computer of een andere machine te installeren. U zult echter nog steeds de netwerkconfiguratiestappen moeten voltooien die in het bovenstaande gedeelte worden beschreven!

  Het enige project dat momenteel beschikbaar lijkt, is Bitzaad. De Bitseed is momenteel vrij prijzig met ongeveer $ 360, maar uit beoordelingen lijkt het te werken zoals geadverteerd en houdt het de dingen heel eenvoudig. Er zullen ongetwijfeld binnen de kortste keren concurrenten uit het houtwerk komen, dus houd een oogje in het zeil terwijl de ruimte volwassen wordt.

  Winst!

  Zodra de software draait, is de blockchain volledig gesynchroniseerd en zijn uw netwerkinstellingen correct, u bent klaar! U bent officieel een bijdragend lid van het Bitcoin-netwerk. Welkom in de toekomst van geld.

  Afsluiten

  Bitcoin wordt aangedreven door knooppunten.

  Meer knooppunten = sterkere Bitcoin.

  Je zou een node moeten draaien. Misschien twee.