Volgens dit LendEDU-enquête, een vijfde van de cryptokopers gebruikt creditcards. En de meest populaire munt, Bitcoin, is geen uitzondering. Voor degenen die hun bankrekening niet aan een uitwisseling willen koppelen, kan het kopen van bitcoin met een creditcard een veilige gok lijken..

Dus hoe koop je crypto met een creditcard? Zijn er nadelen?

Bitcoin kopen met een creditcard

Dit is wat u kunt verwachten als u uw creditcard uit uw portemonnee heeft gehaald: een langdurig KYC-proces als u helemaal nieuw bent op het platform.

Het proces hangt natuurlijk af van de uitwisseling. Over het algemeen zou voor een Amerikaans staatsburger uw rijbewijs meer dan voldoende moeten zijn. Maar voor het geval dat, is het goed om een ​​scan van uw paspoort bij de hand te houden. Als de uitwisseling uw pdf- of jpg-bestand niet kan lezen, moet u het rechtstreeks naar hun personeel sturen. Als er een probleem is, sturen ze u een e-mail.

Als uw account is geactiveerd en u hiervoor gewoon een overboeking of overboeking heeft gebruikt, moet u er klaar voor zijn.

Zodra uw account is bevestigd, zou u uw creditcard moeten kunnen gebruiken zoals u zou doen op elke e-commercesite. U selecteert hoeveel BTC u wilt kopen, doorloopt de stappen om uw factuur- en kaartinformatie op te nemen en bevestigt de aankoop. Dan ben je in (meestal) vijf snelle minuten de trotse eigenaar van meer BTC en heb je de mogelijkheid om het op de beurs op te slaan of te verhandelen of over te dragen naar een hardwareportefeuille voor bewaring..

Voorbeeld: Bitcoin kopen met een creditcard op Coinmama

Coinmama is een van de weinige uitwisselingen die creditcards mogelijk maken, niet alleen de debetversies. Zoals we al hebben vermeld, vereist het aanmelden voor Coinmama een KYC-proces. U moet uw rijbewijs of paspoort laten scannen en gereed hebben voordat u Bitcoin kunt kopen. En zorg ervoor dat je beide kanten van je rijbewijs bij de hand hebt! U kunt de uwe uploaden als een gewoon jpg-bestand.

Maar u hoeft niet alleen uw documenten te scannen. U moet een selfie maken met het document en een vel papier met de tekst “Coinmama” en de datum van de aanvraag.

Koop Bitcoin met creditcard: maak een selfie voor Coinmama-verificatie

Ze willen echt weten of jij het bent.

Het duurt slechts een paar minuten om het aanvraagproces te voltooien. U ontvangt onmiddellijk een bevestigingsmail om u te laten weten dat het tot een dag kan duren voordat u crypto kunt kopen. Als uw scan van hoge kwaliteit was, zou het geen probleem moeten zijn om uw documentatie te controleren. En zodra het proces is voltooid, ontvangt u nog een e-mail waarin staat dat u klaar bent om te gaan.

Dus als u eenmaal klaar bent om te kopen, hoe kunt u dat dan doen??

Je hebt een paar opties. U kunt bitcoin kopen voor vaste bedragen, zoals $ 100 of $ 1000. Of u kunt uw eigen prijs bepalen met bitcoin of het fiat-equivalent.

Crypto kopen met creditcard: de koopopties van Coinmama

Deze schermafbeelding van Coinmama toont de koopopties.

Zodra u op BTC kopen klikt, is het proces vrij eenvoudig.

Voer eerst uw bitcoin (of een ander crypto) portemonnee-adres in. Selecteer vervolgens uw betalingsmethode en voer vervolgens uw kaartgegevens in. Afhankelijk van uw kaartmaatschappij heeft u mogelijk een extra stop. Waarschijnlijk moet u een beveiligingscode invoeren die naar uw telefoon of e-mail is verzonden door uw creditcardmaatschappij. Zodra dit is voltooid, wacht u tot uw transactie verandert van In proces in Goedgekeurd. Op deze kruising duurt het ongeveer 10 minuten voordat de BTC in uw portemonnee is gestort.

Ja, zo simpel is het.

Koop bitcoin met creditcards: het betaalscherm van Coinmama

Dit is het betalingsformulier voor creditcards op Coinmama.

Welke kaarten te gebruiken

De meeste uitwisselingen accepteren pinpassen. Zelfs met MyEtherWallet kun je Ethereum kopen als je een Visa of Mastercard hebt. De meeste populaire beurzen zoals Coinbase accepteren pinpassen van beide bedrijven maar geen creditcards.

Degenen die creditcards accepteren, hebben de neiging om ook bij Visa en Mastercard te blijven. Dus als u American Express heeft, bevindt u zich misschien in een kreek.

Een beperkt aantal uitwisselingen accepteert nog een paar betalingsopties. Bitit accepteert EuroCard en N26, en Bitpanda biedt verschillende online service-overschrijvingen aan, zoals Skrill, een PayPal-alternatief. Als een exchange uw kaart niet accepteert, maar andere online betalingsopties aanbiedt, kunt u deze als tijdelijke oplossing gebruiken. Gebruik bijvoorbeeld uw creditcard om geld op uw Skrill- of PayPal-account te laden en maak het vervolgens over naar de centrale.

Hoe bitcoin te kopen met een creditcard: Een schermkap van Coinbasem met het

Coinbase accepteert geen creditcards, maar wel pinpassen en bankoverschrijvingen. Nogmaals, Visa en Mastercard zijn de enige opties.

Waarom zou u geen creditcard gebruiken om Bitcoin te kopen??

U kunt het gebruik van een creditcard om dezelfde reden als u een online overboeking wilt vermijden: beveiliging. Uitwisselingen zijn niet zo veilig als portemonnees, en als ze worden gehackt, lopen uw gegevens mogelijk gevaar.

Houd er rekening mee dat u telkens hetzelfde risico loopt als u iets online koopt of uw creditcard in de winkels gebruikt. Dus als u Amazon gebruikt of toiletpapier ophaalt bij Target, loopt u dit beveiligingsrisico al.

Als u zich zorgen maakt over de beveiliging, controleer dan de centrale en zoek naar een logo PCI DSS. Dit betekent dat hun site voldoet aan de beveiligingsnormen voor betaalkaarten. Hoewel het geen 100 procent beveiliging kan garanderen – een deel van de beveiliging is immers het beveiligen van uw gegevens – is het een belangrijke barrière tegen hackers.

Gevolgtrekking

Dus, moet u uw creditcard gebruiken om bitcoin te kopen? Op dit moment zijn creditcards een van de handigste betaalmethoden en worden de twee meest populaire kaartopties algemeen geaccepteerd. Op het gebied van beveiliging riskeert u niet veel meer dan wanneer u uw kaart in een geldautomaat had gestoken. En als u al geverifieerd bent op Coinmama of Bitpanda, kunt u al met een paar klikken bitcoin kopen met uw creditcard.