Met een APY van 6% op BTC en 8,6% op stablecoins, lijkt de BlockFi Interest Account een zonnestraal voor houders van digitale activa die eraan gewend zijn geraakt om hun posities te laten klotsen met marktvolatiliteit.

Laten we eens kijken in onze BlockFi-recensie. 

BlockFi Interest Account Snel overzicht

BlockFi is een particulier in NYC gebaseerd kredietplatform dat is opgericht in 2017. The BlockFi Interest-account is een van de weinige opslagopties voor cryptocurrency die aanbiedingen betaalt die concurrerend zijn met de meeste rentetarieven voor niet-cryptocurrency-accounts.

 1. Met BlockFi kunnen gebruikers concurrerende samengestelde rentetarieven verdienen op hun cryptocurrencies, zoals BTC, ETH, LTC, USDC, USDT, GUSD en PAXG. 
 2. Houdt stortingen in cryptovaluta veilig. De cryptocurrency-stortingen van BlockFi worden gehouden door de Gemini Trust Company, gereguleerd door het New York Department of Financial Services.
 3. Het is wereldwijd verkrijgbaar, buiten gesanctioneerde landen of landen die op de lijst staan. 
 4. Maakt opnames op elk moment mogelijk. Gebruikers krijgen één gratis opname per maand. 
 5. Het biedt een eenvoudige en gemakkelijke registratie.

Met 8,6% rente op stableoins zoals USDC en 6% op BTC, is BlockFi een redelijk aantrekkelijke optie voor individuen met een beginner tot gemiddeld vaardigheidsniveau met digitale activa.

Screenshot van BlockFi’s rentecalculator. 100.000 USDC zal in 1 jaar 8600 USDC verdienen.

Ter vergelijking: BlockFi biedt 43x meer dan “hoogrentende” spaarrekeningen bij Ally Bank (0,2%) en 4.7x dan WealthFront (1,82%). Het is echter vermeldenswaard dat BlockFi-stortingen niet FDIC-verzekerd zijn, dus BlockFi-accounts mogen niet als een spaarrekening worden beschouwd. Het is een beleggingsrekening en gebruikers worden blootgesteld aan een unieke reeks risico’s die traditionele fiatspaarrekeningen niet zijn. 

BlockFi biedt ook leningen aan die worden gedekt door uw cryptocurrency met een LTV-ratio van 50%.

De volgende BlockFi-recensie en -interview zijn specifiek voor de BlockFi-renteaccount en niet voor de leningproducten. 

Noot van de redacteur bij artikelupdate # 1: In november 2020 kondigde BlockFi de lancering aan van hun Bitcoin Rewards-creditcard. De kaart staat momenteel op de wachtlijst en is beschikbaar voor BlockFi-gebruikers. We zullen onze dekking bijwerken zodra de kaarten zijn vrijgegeven en we ze zelf hebben gebruikt. 

Het BlockFi-team

Het leiderschapsteam van BlockFi heeft tientallen jaren ervaring in de traditionele financiële dienstverlening en de bankwereld, en het bedrijf beweert een conservatieve benadering van regelgeving te hanteren die het positioneert voor duurzame groei en uitbreiding op de lange termijn. 

BlockFi-leiderschapsteam

BlockFi-leiderschapsteam

Oprichter & Directeur, Zac Prince heeft ervaring in leiderschapsrollen bij meerdere succesvolle techbedrijven. Voordat hij BlockFi startte, gaf hij leiding aan business development teams bij Orchard Platform, een broker-dealer en RIA in de online kredietsector, en Zibby, een online consumentenkredietgever.. 

Mede-oprichter & VP of Operations Flori Marquez heeft ervaring met het beheren van alternatieve kredietproducten. In de kredietsector hielp ze bij het opbouwen, schalen en optimaliseren van een portefeuille van $ 125 miljoen voor Bond Street (overgenomen door Goldman Sachs). Als hoofd van Portfolio Management beheerde Flori alle operaties vanaf het moment van ontstaan ​​tot wanbetaling en procesvoering.

Chief Risk Officer, Rene Van Kesteren heeft meer dan 15 jaar bij BAML gewerkt als Managing Director van ML Professional Clearing / Prime Brokerage. Tijdens zijn verblijf daar bouwde hij het aandelenplatform voor gestructureerde leningen, inclusief kaders voor risico- en regelgevingsnaleving. Voordat hij bij BAML kwam, werkte Rene als handelaar in aandelenderivaten in de Strategic Quantitative Investment Division van Caxton.

BlockFi-financiering: hoeveel geld heeft BlockFi opgehaald?

BlockFi is onlangs opgeheven $ 50 miljoen in Series C-financiering geleid door Morgan Creek Digital, met deelnemende investeerders zoals Valar Ventures, Winklevoss Capital, Kenetic Capital, CMT Digital, Castle Island Ventures, SCB 10X, HashKey, Avon Ventures, Purple Arch Ventures, Michael Antonov, NBA-speler Matthew Dellavedova , en twee universitaire schenkingen.

Voorafgaand aan de recente Series C, heeft BlockFi verhoogd  $ 18,3 miljoen in Serie A-financiering onder leiding van Valar Ventures (Peter Thiel-ondersteund) met deelname van Winklevoss Capital, Galaxy Digital, ConsenSys Ventures, Akuna Capital, Avon Ventures, Susquehanna, CMT Digital, Morgan Creek en PJC. 

BlockFi's bedrijfsinformatie per 10/5/2020, met dank aan Crunchbase.

BlockFi’s bedrijfsinformatie per 5-10-2020, met dank aan Crunchbase.

BlockFi heeft ook eerdere rondes opgehaald door SoFi en Purple Arch Ventures.  

Het team merkt op dat ze anticiperen op het aantrekken van extra kapitaal in de toekomst om voortdurende productontwikkeling en snelle groei mogelijk te maken.

Als bedrijf is de omzet van Blockfi het afgelopen jaar 10x gestegen, waardoor het op schema ligt om het komende jaar een omzet van $ 100 miljoen te bereiken.. Met meer dan $ 1,5 miljard aan activa op het platform en een verliespercentage van 0% voor de hele kredietportefeuille, BlockFi heeft zich sterk gemaakt om zichzelf te vestigen als een dominante entiteit in de overkoepelende opkomende FinTech-ruimte. 

BlockFi-renterekeningoverzicht en BlockFi-rentetarieven

De BlockFi-rentetarieven zijn redelijk concurrerend, vooral in vergelijking met het simpelweg houden van uw cryptocurrency op een renteloze exchange of portemonnee. 

 • Bitcoin: Gebruikers kunnen tot 6% aan jaarlijkse rente verdienen op stortingen van minder dan 2,5 BTC en 3% op elk BTC-bedrag boven die 2,5 BTC-drempel. 
 • Ethereum: Gebruikers kunnen tot 5,25% aan jaarlijkse rente verdienen op alle ETH-stortingen.
 • Litecoin: Gebruikers kunnen tot 5% aan jaarlijkse rente verdienen op alle stortingen.
 • Gemini-dollars: Gebruikers kunnen 8,6% rente verdienen op hun GUSD-stortingen. 
 • USDC-dollars: Gebruikers kunnen 8,6% rente verdienen op hun USDC-stortingen. 
 • PAX: Gebruikers kunnen 8,6% rente verdienen op hun PAX-stortingen. 
 • PAXG: Gebruikers kunnen 5% rente verdienen op hun PAXG-stortingen. 
 • USDT: Gebruikers kunnen 9,3% rente verdienen op hun USDT-stortingen. 

 

BlockFi's rentetarieven

BlockFi’s rentetarieven per 24-1-2021

De rentetarieven worden betaald in hun nominale cryptocurrency. U verdient bijvoorbeeld 0,06 BTC op 1 BTC in een heel jaar, op voorwaarde dat de rente hetzelfde blijft. Als u al een tijdje in de cryptocurrency-ruimte zit, kent u de voor- en nadelen van het bezitten van een vluchtig actief niet – uw 0,06 BTC kan meer of minder zijn dan het equivalent in USD op het moment van storting, dus plan dienovereenkomstig. 

Het verdienen van 8,6% op een stablecoin zoals Gemini Dollar elimineert echter enkele van de volatiliteitsrisico’s. $ 10.000 in GUSD levert u $ 860 in GUSD op voor het volledige jaar, en aangezien het is gekoppeld aan de Amerikaanse dollar, hoeft u zich geen zorgen te maken dat de prijs drastisch verschilt (op voorwaarde dat er iets catastrofaals niet gebeurt met Gemini of zijn GUSD .) 

Houd er rekening mee dat BlockFi vaste opnamekosten in rekening brengt. die worden afgetrokken van het totale opnamebedrag. Gebruikers krijgen 1 gratis opname per maand. 

Hoe verdient BlockFi geld?

BlockFi is een spreadbedrijf dat geld verdient door kapitaal te lenen tegen een bepaald tarief (de rentetarieven die het aan gebruikers betaalt) en het een hoger tarief leent (de rentetarieven die het biedt voor BTC / ETH / GUSD-leningen). EEN BlockFi-blogbericht merkt op dat het bedrijf voornamelijk samenwerkt met institutionele tegenpartijen om hen liquiditeit te bieden. Deze leners bestaan ​​uit: 

 • Handelaren en investeringsfondsen die op zoek zijn naar arbitrage voor handelsmogelijkheden op een gefragmenteerde markt. Ze lenen cryptocurrency om onjuiste prijsverschillen tussen beurzen of verspreide markten te dichten. Margehandelaren zullen lenen om hun handelsstrategieën te voeden. 
 • Over-the-counter (OTC) marktmakers die kopers en verkopers met elkaar in contact brengen die liever geen transacties uitvoeren via openbare beurzen, vaak tegen een hoge opslag. Deze partijen moeten cryptocurrency-inventaris bij de hand houden om aan de vraag te voldoen. Aangezien het bezit van de cryptocurrency zeer kapitaalintensief is en de risico’s van prijsvolatiliteit met zich meebrengt, zullen OTC-marktmakers lenen van kredietverstrekkers zoals BlockFi om aan hun behoeften te voldoen.. 
 • Andere bedrijven die een inventaris van cryptocurrency nodig hebben om hun klanten liquiditeit te bieden. Deze categorie omvat bedrijven zoals geldautomaten met cryptocurrency die het merendeel van hun cryptocurrency-activa in koude opslag bewaren en een zekere mate van liquiditeit nodig hebben om dagelijks te kunnen functioneren. 

Is BlockFi veilig? Is uw geld veilig op BlockFi?

Gebaseerd op ons onderzoek en gesprekken, BlockFi slaagt voor de veiligheidstest. Nou, het is ongeveer net zo veilig als Gemini, zijn primaire bewaarder. Gemini houdt 95% van haar activa in koude opslag en 5% in warme portefeuilles die zijn verzekerd door Aon. 

Gemini is een erkende bewaarder en wordt gereguleerd door de NYDFS, en ontving onlangs SOC2-conformiteit van Deloitte voor hun bewaaroplossing.

Hoewel de rentetarieven van BlockFi aantrekkelijk zijn, is het logisch dat liefhebbers van cryptocurrency sceptisch zijn – en terecht zijn we meestal een paranoïde ras. Dat is waar deze Blockfi-recensie voor is!

Wat gebeurt er met gebruikersgelden tijdens elk van deze scenario’s? Hoe worden ze beschermd?? 

Zelfs als we een bedrijf vertrouwen, waarvan er weinig is om aan te geven dat BlockFi niet te vertrouwen is, houdt de dag des oordeels ‘wat als’ primair onroerend goed in onze hersenen zit. We spraken over de dag des oordeels met het BlockFi-team: 

Wat gebeurt er als BlockFi wordt gehackt ?: “Gemini is de primaire bewaarder van BlockFi en BlockFi heeft niet rechtstreeks privésleutels. Gemini bewaart het overgrote deel van zijn activa in koude opslag en is verzekerd door Aon. Gemini is een erkende bewaarder en wordt gereguleerd door de NYDFS. Ze hebben onlangs ontvangen SOC2 Type 1 compliance audit van Deloitte voor hun custody-oplossing. We moedigen gebruikers aan om er meer over te lezen Gemini’s veiligheid.

Wat gebeurt er als een gebruikersaccount wordt gehackt ?: “Sinds de oprichting heeft BlockFi geen klantengelden verloren. In het geval dat het account van een gebruiker wordt gehackt, wat onze beveiligingsprotocollen in het verleden hebben onderschept, blokkeren we het account van het individu voor een week. Vervolgens houden we een videoconferentie met de betrokken persoon om zijn identiteit te verifiëren. We kunnen dan hun e-mailadres en wachtwoord wijzigen, zodat ze weer controle over hun account kunnen krijgen. ” 

Wat gebeurt er als iedereen plotseling in gebreke blijft met zijn cryptocurrency-leningen ?:  “Wanneer we crypto-activa uitlenen om rendement te genereren, hebben we een uiterst grondig risicobeheer en kredietanalyseproces. We lenen in de eerste plaats alleen aan grote, goed gekapitaliseerde, institutionele leners, of aan tegenpartijen die bereid zijn om onderpand te storten en de mogelijkheid bieden om ze 24/7 te marginoproepen. ”  

“Wat dat betekent is dat als we $ 1 miljoen aan BTC lenen aan firma XYZ, firma XYZ de lening onderpand geeft (meestal ~ 120%) door ons ~ $ 1,2 miljoen USD te geven. Als de lening vervolgens een margin call zou invoeren en de lener niet in staat was om aanvullend onderpand te verstrekken (standaard), zouden we zijn USD-onderpand gebruiken om crypto te kopen. ” 

“We hebben sinds januari 2018 actief geld uitgeleend, ook gedurende meerdere perioden van hoge volatiliteit, zonder enige verliezen over onze hele kredietportefeuille. BlockFi is gebonden aan NDA’s om de voorwaarden van specifieke leners / tarieven te bespreken. “

Hoe vraag ik een BlockFi-account aan??

Aanmelden voor een BlockFi-account is redelijk eenvoudig en kan in minder dan twee minuten worden gedaan. 

 1. U kunt direct vanuit deze BlockFi-recensie beginnen. Ga naar het BlockFi-websiteMet deze code kun je tot $ 500 op je storting ontvangen als een aanmeldingsbonus, beginnend bij $ 25 aanmeldingsbonus wanneer je minimaal $ 500 stort. 
 2. Ga naar de optie “Verdien rente” in de homepagina-schuifregelaar of “Aan de slag” in het menu. 
 3. Voer uw e-mailadres in en maak een wachtwoord om uw account aan te maken. 
 4. Voer de verificatiecode in die naar die e-mail is verzonden. 
 5. Nadat u bent ingelogd, selecteert u “Storten” om uw identiteit te verifiëren en uw eerste storting te doen. 
 6. Voer uw persoonlijke gegevens in ter verificatie (deel 1)
 7. Upload een identiteitsbewijs, zoals een paspoort, rijbewijs of identiteitskaart, en wacht op goedkeuring. 

Hoe neem ik contact op met de BlockFi-klantenservice?

Als je contact wilt opnemen met de klantenservice van BlockFi, kun je ze bereiken op [e-mail beveiligd]

Tot nu toe is BlockFi-ondersteuning Ruim boven het gemiddelde. Laat ons weten hoe uw ervaring anders was! 

Is BlockFi verzekerd?

Is BlockFi FDIC verzekerd? Aangezien de FDIC-verzekering niet van toepassing is op digitale activa zoals cryptocurrencies, worden uw deposito’s in BlockFi niet gedekt door de FDIC-verzekering. BlockFi gebruikt echter partnerbedrijf Gemini als bewaarservice en Gemini heeft zijn eigen verzekering voor zijn deposito’s. 

BlockFi-interview

Hoe is het houdbaar om een ​​rente van 5,2% op de BTC-rente aan te bieden?? 

“De rente die we kunnen betalen, is gebaseerd op het rendement dat we kunnen genereren uit kredietverlening, wat direct correleert met de marktvraag in de ruimte (dat wil zeggen, welk tarief zijn instellingen bereid te betalen om specifieke cryptovaluta te lenen, aangezien het van asset naar asset). We zijn gebonden aan geheimhoudingsverklaring om specifieke zaken te bespreken (instellingen, specifieke tarieven, enz.). ” 

Hoe zit het met het rentetarief van 8,6% op Gemini-dollars? Kun je vertellen waarom Tweelingen?

“We kunnen stablecoin-deposito’s gebruiken om onze consumentenleningen te financieren (gemiddelde APR is ~ 10-13%), dus we kunnen het ons veroorloven om hogere rente te betalen aan GUSD / Stablecoin-inleggers.”

Het BlockFi-rentetarief kan maandelijks worden gewijzigd, kunt u uitleggen waarom dit zo is??

“Aankomende wijzigingen worden doorgaans 1-2 weken voorafgaand aan een nieuwe maand aangekondigd, waardoor klanten ruimschoots op de hoogte worden gesteld en tijd hebben om zich voor te bereiden. De rente die we kunnen betalen is een functie van de financieringsvraag. 

Tot op heden zijn onze hoogste BTC-rentevoet en GUSD-rentetarief niet gewijzigd. U kunt meer lezen over waarom onze tarieven variabel zijn en hoe de kredietmarkt werkt hier en hier.​ 

Wat gebeurt er in het geval van een BTC / ETH-vork? Wordt het saldo van een gebruiker ook gecrediteerd met de gevorkte munt?? 

“Gemini is onze bewaarder en heeft alle informatie over wat er gebeurt in het geval van een geforkt netwerk. Raadpleeg hun gebruikersovereenkomst hier waar je daar meer over kunt lezen. ” 

Hoe ziet de toekomst eruit voor BlockFi? Hoe zal deze BlockFi Review er over een jaar anders uitzien??

“We zijn ervan overtuigd dat we een zeer groot en succesvol bedrijf zullen worden dat financiële diensten op wereldwijde schaal levert ten behoeve van miljoenen klanten. We zijn van plan om drie verschillende groeifasen te doorlopen op basis van onze adresseerbare markt en producten:

 • Fase 1 
 • Producten voor mensen die al Bitcoin of een ander crypto-item bezitten dat wordt ondersteund op het BlockFi-platform
 • Mogelijkheid om USD te lenen, beveiligd door uw crypto
 • Fase 2

  • Breid de adresseerbare markt uit met mensen die nog geen cryptocurrency bezitten.
  • Start de mogelijkheid om op het platform en in de betalingscategorie producten te kopen en verkopen, zoals een Bitcoin-beloningscreditcard
  • Fase 3

   • Focus op wereldwijde expansie en breid de adresseerbare markt uit met gebruikers die misschien nooit crypto willen bezitten
   • Maak intensief gebruik van stablecoins om traditionele bankproducten op blockchain-rails aan te bieden
   • Laatste gedachten: is BlockFi legitiem? Is BlockFi het waard?

    Al onze indicatoren voor deze BlockFi-beoordeling (geschiedenis, team, communicatie met ondersteuning en evaluatie van bedrijfsmodellen) wijzen op ja: BlockFi is legitiem. Er is weinig bewijs dat anders suggereert. Er zijn een handvol negatieve recensies online van ontevreden gebruikers, maar ze lijken meestal te zijn geworteld in misverstanden (dwz ervan uitgaande dat de rente in USD is betaald en niet in BTC / ETH / GUSD). 

    Of BlockFi het waard is of niet, hangt af van uw risicoprofiel en wat u doet met uw cryptocurrency. De BlockFi-rentetarieven zijn behoorlijk concurrerend voor de industrie en voor sommige digitale activa toonaangevend in de branche. 

    Als het gewoon op een beurs zit, kunt u net zo goed de vruchten plukken van samengestelde rente. 10 BTC zou in een jaar tijd 10,62 BTC worden, een niet onbelangrijke winst van ongeveer $ 5.000 voor het jaar. U zou ook de voordelen of tragedie ontvangen van het stijgen of dalen van de prijs van Bitcoin. 

    Het is echter de moeite waard eraan te denken dat elke keer dat uw cryptocurrency uw harde portemonnee verlaat, deze aan een hoger risico wordt blootgesteld. Als BlockFi of Gemini een (hoogst onwaarschijnlijke) catastrofale hack zouden meemaken, loopt uw ​​cryptocurrency gevaar. 

    Onze BlockFi-recensie komt positief terug. Na gesproken te hebben met teamvertegenwoordigers en met hun ondersteuningsteam aan de kant van de klant, kijken we ernaar uit om BlockFi verder in de ruimte te zien vestigen. Projecten zoals BlockFi gewoon bestaand bieden beleggers in cryptocurrency een broodnodige diversificatie van inkomstenstromen, iets dat die-hard HODLers de afgelopen jaren hebben gemist. 

    CoinCentral’s score

    Exclusief! Ontvang een $ 25 USDC-bonus wanneer u klikt en een nieuw BlockFi-account financiert met ten minste $ 500. Voorwaarden zijn van toepassing.

    Noot van de redacteur / disclaimers: het bovenstaande artikel mag niet worden opgevat als beleggingsadvies – dat is het niet. Deze recensie is geschreven voor educatieve en amusementsdoeleinden.