Wat is CyberMiles (CMT)?

CyberMiles is een nieuw blockchain-platform dat is ontworpen om snelle e-commercetransacties mogelijk te maken. Het is een project van 5miles, een toonaangevend e-commercebedrijf en app in de Verenigde Staten. Met CyberMiles hoopt 5miles de protocollen en een bibliotheek met slimme contracten te creëren voor de toekomst van e-commerce. Het bereikt deze doelen met gedelegeerd bewijs van consensus met hoge doorvoer en een nieuwe virtuele machine, vergelijkbaar met de Ethereum Virtual Machine.

Afgelopen november haalde CyberMiles $ 30 miljoen op in een ICO en verdeelde 420 miljoen CMT. De routekaart voor het project geeft aan dat de e-commerce-app van 5miles, samen met zijn 12 miljoen gebruikers, vanaf deze zomer CMT als betaling zal accepteren. Eind dit jaar hoopt CyberMiles de v1.0 van zijn blockchain te lanceren.

Huidig ​​e-commerce landschap

Waarom hebben we eigenlijk een nieuw e-commerceplatform nodig? Platforms als Amazon en eBay doen het niet goed genoeg om producten aan gebruikers te leveren?

Zeker, Amazon is geweldig in het bezorgen van redelijk geprijsde goederen bij u thuis. Het is gemakkelijk te gebruiken en werkt meestal goed. Het probleem is dat Amazon het misschien te goed doet, ten koste van concurrentie en innovatie. Aangezien er niemand is die de dominantie van Amazon in de e-commerce-industrie kan uitdagen, kan deze stagneren. Het kan het zich veroorloven om een ​​slechte klantenservice te bieden of niet te innoveren in zijn huidige technologieën en productaanbod. Bovendien is het voor niche-e-commercemerken moeilijk om voet aan de grond te krijgen en iets unieks aan te bieden.

Deze marktplaats die de winnaar is, is niet per ongeluk. E-commercemerken worden waardevoller naarmate hun bereik toeneemt. Ze profiteren van netwerkeffecten en er is een sterke prikkel voor hen om koste wat het kost gebruikers toe te blijven voegen en concurrenten uit te sluiten. Dit geldt met name omdat de marktplaats- en winkelinformatie eigendom is. Elk e-commercebedrijf beheert zijn eigen afwikkeling, transacties en klantenservice.

Het is echter mogelijk om een ​​wereld voor te stellen waarin dit niet het geval is. Wat als de markt zelf gedecentraliseerd zou zijn? U kunt schikkingen, transacties en geschillenbeslechting treffen en alle standaard slimme contracten retourneren die op de blockchain worden uitgevoerd. Dat zou het speelveld volledig gelijk maken voor iedereen die op dat marktprotocol wil kopen of verkopen.

Dit is de visie van CyberMiles. Het wil Amazon vervangen door een bibliotheek met slimme contracten die elke e-commerceprovider kan gebruiken. Of het lukt, is nog een vraag om te vertellen. Het hebben van een centrale autoriteit heeft enkele voordelen, zoals snellere verwerkingstijden en gecentraliseerde geschillenbeslechting. Toch is het creëren van een open e-commerceplatform nog een ander voorbeeld van waar blockchain een tussenpersoon zou kunnen verwijderen.

5miles vs. CyberMiles Foundation

CyberMiles vertrouwt veel van zijn potentiële succes op het feit dat het zal worden gelanceerd naar het gebruikersbestand van 5miles. 5 mijl is een van de 10 populairste e-commerce-apps in de Verenigde Staten. Het heeft in totaal 12 miljoen gebruikers en genereert naar schatting $ 3 miljard aan inkomsten per jaar.

Als 5miles zelfs maar een klein deel van die $ 3 miljard kan krijgen om transacties uit te voeren in CMT, dan zou dat een enorme zegen kunnen zijn voor het token en het idee van blockchain-e-commerce. Het lanceren van een platform op deze schaal brengt zijn eigen uitdagingen en opwinding met zich mee. Als de 5miles-app met succes overgaat naar een op blockchain gebaseerde backend, dan zou het tot nu toe een van de grootste bedrijfstoepassingen van blockchain zijn.

partners cybermiles

De CyberMiles Foundation is de instantie die verantwoordelijk is voor het CyberMiles-project. Het is een in Hongkong gevestigde non-profitorganisatie. Het doel is om de ontwikkeling en acceptatie van het CyberMiles-protocol te bevorderen, zelfs buiten 5miles.

CyberMiles heeft als doel twee belangrijke problemen op het gebied van blockchain-e-commerce op te lossen:

Probleem: transactievolume

Als u een blockchain-e-commercesite als DApp gaat bouwen, is het logisch dat u deze op Ethereum bouwt. Ethereum is de dominante speler in de wereld van gedecentraliseerde applicaties. Voor een grootschalige e-commercetoepassing is Ethereum echter misschien niet het meest logisch.

Een grote uitdaging is de transactiedoorvoer. Het netwerk van Ethereum is momenteel maximaal 10 tx / sec. Dat zou heel goed kunnen toenemen als / wanneer de nieuwe Casper-update uitkomt. Maar tot nu toe hebben grootschalige applicaties die significante transactieaantallen bereiken, het netwerk van Ethereum vertraagd. Zelfs de handel in Cryptokitty vertraagde het netwerk van Ethereum. Stel je voor wat een e-commercesite met 15 miljoen gebruikers zou doen met Ethereum zonder nieuwe schaaloplossingen.

Oplossing: bewijs van consensus over de inzet

Het antwoord van CyberMiles op deze uitdaging is het creëren van hun eigen blockchain met een consensusmechanisme dat prioriteit geeft aan hoge doorvoer. Het doel is om duizenden transacties per seconde mogelijk te maken terwijl het protocol wordt geschaald. Snelle bevestigingstijden zouden leiden tot een snelle verkoop en uitvoering van contracten.

Om dit te doen, implementeert CyberMiles een gedelegeerd consensusmodel voor het bewijs van de inzet. Dit betekent dat individuen een bepaald bedrag aan CMT als onderpand kunnen stellen in ruil voor de mogelijkheid om de transacties in een nieuw blok op de blockchain te bevestigen. Validators vormen een quorum dat stemmen en convergeert op een consensus voor het nieuwe blok. Bewijs van inzet is veel efficiënter en kan een hogere doorvoer hebben dan bewijs van werk. Bovendien worden slechte actoren bij het bewijzen van spelregelingen gestraft voor het nemen van slechte of kwaadwillige beslissingen.

In ruil voor het feit dat ze een eerlijke validator zijn, beloont Proof of Work stakers met een bepaald percentage rendement op de investering van de nieuwe blokbeloning. In CyberMiles is deze ROI vastgesteld op 8%, wat redelijk hoog is voor proof of stake-regelingen. Het zal interessant zijn om te zien hoe de symbolische economie zich afspeelt zodra de blockchain van CyberMiles live is.

Probleem: contractcomplexiteit

Een ander groot probleem voor e-commerce op de blockchain is complexiteit. Het schrijven van een slim contract hoeft niet buitengewoon moeilijk te zijn. Marktplaatsen voor e-commerce zijn echter inherent complex. Voeg aan die complexiteit de uitdagingen toe van het ontwikkelen op de blockchain, waar het moeilijker is om fouten terug te draaien.

De meest populaire e-commerceplatforms hebben tegenwoordig uitgebreide codebases die alles omvatten, van gebruikersinterface en productdatabases tot het beveiligen van betalingsinformatie. Elk van die functies, samen met tientallen andere functionaliteiten in een goede e-commerceoplossing, zou zijn eigen slimme contract nodig hebben.

Oplossing: Contractenbibliotheek

De oplossing van CyberMiles is een bibliotheek met slimme contracten die elk aspect van blockchain-e-commerce afhandelen. Veel van deze contracten zijn rechtstreeks tussen gebruikers, maar een groot deel is wat CyberMiles ‘middleware’ noemt. Het zijn de dingen in het midden waardoor alle onderdelen van de algehele applicatie met elkaar kunnen praten. Het standaardiseren en delen van modulaire slimme contracten voor elk onderdeel van de e-commerce-ervaring is een belangrijk onderdeel van de missie van CyberMiles. Het is een enorme onderneming die tonnen ontwikkelaarsuren kost.

roadmap cybermiles

Hoge uptime

Een belangrijke reden waarom u een blockchain voor e-commerce zou willen gebruiken, is uptime. Blockchains draaien als een gedistribueerd grootboek over een heel netwerk van computers. Omdat er geen centrale autoriteit is, is er geen gemakkelijke manier om een ​​blockchain af te sluiten. Zelfs als een deel van het netwerk de connectiviteit verliest, blijft de blockchain bestaan.

Dit is een geweldige kwaliteit om op een online marktplaats te hebben. Het moet open en altijd beschikbaar zijn voor klanten, ongeacht waar u woont of wie u bent. Bovendien zou een aanvaller hem niet mogen uitschakelen.

Gemeenschapsbestuur & Arbitrage

Een uitdaging om e-commerce op de blockchain te zetten, is bestuur en arbitrage. CyberMiles beweert dat ze gemakkelijke manieren zullen hebben om transacties te betwisten en verloren geld terug te vorderen. Deze zijn afhankelijk van de stemming van de gemeenschap om geld terug te geven, mogelijk in de vorm van een vork op de blockchain.

Hoewel dit klinkt als een goede oplossing, wordt het waarschijnlijk vervelend voor de communityleden. E-commerceplatforms ervaren veel klachten over klantenservice. Bovendien zijn ze het doelwit van fraude of producten van slechte kwaliteit. Dit is een gebied waar het nuttig is om een ​​centrale autoriteit te hebben. Ze hebben de uitvoerende macht om transacties ongedaan te maken en claims op te lossen. Ze kunnen de soorten producten filteren die op de markt komen.

CyberMiles heeft een overtuigend systeem nodig om deze fundamentele uitdagingen van e-commerce te beantwoorden. Met hun ervaring van 5miles, zou men hopen dat het team de uitdagingen van gemeentelijk bestuur en arbitrage begrijpt en kan aanpakken.

Token-verkoop & Handelsgeschiedenis

De CyberMiles ICO vond plaats in november 2017. Ze hebben $ 30 miljoen opgehaald om het project te starten. Als u in die ICO had geïnvesteerd, zou u 6 maanden later al 5x rendement op uw investering hebben behaald.

De tokenverkoop genereerde 70% van het totale aanbod van CMT. Het is momenteel een ERC-20-token op het Ethereum-netwerk. Het token wordt aan het einde van het jaar gemigreerd naar het eigen netwerk.

CMT heeft enorme schommelingen gezien in zijn handelsgeschiedenis. Het klimt momenteel weer omhoog in de buurt van de hoogtepunten in januari.

Team

Directeur wetenschappelijke leiding

Lucas Lu richtte 5miles op in 2014 en is de CEO van zowel 5miles als CyberMiles. Hij is gepromoveerd in deeltjesfysica en werkte bij CERN voordat hij zich met technologie bezighield. Hij was een senior manager bij Alibaba en CTO van Light In The Box, dat op de NYSE openbaar werd gemaakt.

Michael Yuan heeft een PhD in astrofysica en is de wetenschappelijke leider van het project. Hij is de auteur van vijf boeken over softwareontwikkeling en werkte aan Firefox, Fedora, JBoss en andere open source-projecten.

De rest van het leiderschapsteam is ook academisch hoog opgeleid en professioneel ervaren.

Hoe CyberMiles (CMT) te kopen

CyberMiles is momenteel beschikbaar op de volgende beurzen:

  • Huobi
  • Binance
  • OKEx
  • BiBox
  • IDEX
  • Cobinhood

Waar CyberMiles (CMT) te bewaren

CyberMiles is momenteel een ERC-20-token, dus u kunt het opslaan met elke Ethereum-portemonnee. We raden MyEtherWallet of een Ledger Nano S aan.

Zodra het CyberMiles-mainnet is gestart, moet u het ERC-20-token inruilen voor het nieuwe gepatenteerde token. Dat komt met zijn eigen portemonnee-client.

Gevolgtrekking

Als je gelooft in het idee van gedecentraliseerde marktplaatsen voor e-commerce, dan is CyberMiles zeker een interessant project met een hooggekwalificeerd team. Dat gezegd hebbende, staan ​​ze voor grote uitdagingen bij het creëren van een netwerk met hoge doorvoer. Ze moeten ook uitzoeken hoe ze geschillen kunnen oplossen en kosten kunnen terugvorderen met behulp van gedecentraliseerd bestuur. Er zijn hier geen gemakkelijke antwoorden en CyberMiles is nog ver verwijderd van het uitbrengen van versie één van hun platform. Ga tot die tijd voorzichtig te werk en ga voorzichtig te werk.

Aanvullende bronnen

Website

Wit papier

Twitter

Subreddit

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me