Ethereum heeft een van de hoogste marktkapitalisaties in de cryptocurrency-wereld, dus het is geen verrassing dat er een grote toestroom van aandacht is van het reguliere publiek.

Met deze toegenomen aandacht komt de behoefte aan een veilige plek om ether op te slaan.

Dus we gaan het hebben over Ethereum-portefeuilles. Bedenk wat je echt nodig hebt om je ether op te slaan. Een paar vragen om over na te denken:

 • Heeft u een portemonnee nodig die meerdere valuta’s kan bevatten, of alleen Ethereum? Er zijn tal van portefeuilles waarmee u verschillende crypto’s kunt houden, evenals enkele die uitsluitend voor Ethereum zijn bedoeld.
 • Bent u van plan regelmatig uw Ethereum te verhandelen? Sommige portefeuilles maken het gemakkelijker voor frequente handelaren, en andere geven prioriteit aan beveiliging en kunnen een beetje gedoe zijn om vaak mee te handelen.
 • Wilt u altijd en overal toegang tot uw portemonnee, of slechts vanaf één locatie? Er is vaak een omgekeerd verband tussen toegankelijkheid en veiligheid.

Aan het einde van deze handleiding kent u de meest populaire Ethereum-portefeuilles en welke is perfect voor u.

De beste Ethereum-portefeuilles

Waar u op moet letten in een Ethereum-portemonnee

Het vinden van de perfecte Ethereum-portemonnee zou niet moeilijk moeten zijn, maar het vereist wel een algemeen begrip van hoe cryptocurrency-opslag werkt.

In grote lijnen zijn er over het algemeen vier verschillende soorten portemonnee:

 1. Hardware portemonnees: Deze portefeuilles zijn fysieke portefeuilles waarin uw privésleutels zijn gecodeerd. Dit zijn de meest veilige typen. Goudgrijp Wizarding Bank-niveau. Met hardwareportefeuilles kunt u uw cryptocurrencies in “koude” opslag houden – offline – zodat uw munten niet toegankelijk zijn voor internethackers.
 2. Online portemonnees: Deze portemonnees bestaan ​​online. Duh. Hoewel ze nog steeds als extreem veilig worden beschouwd, stelt het feit dat ze zijn verbonden met internet u aan een klein risico bloot. U kunt deze wallets op verschillende apparaten gebruiken.
 3. Desktop portemonnee: Deze wallets worden gedownload en geïnstalleerd op uw computer (pc of laptop). Na installatie heeft alleen die specifieke computer toegang tot de portemonnee.
 4. Papieren portemonnees: Deze portemonnees zijn stukjes papier met je privésleutels erop. Deze zijn buitengewoon riskant, want als u dit stuk papier verliest, is de kans om in de toekomst bij uw munten te komen extreem klein. Vaarwel mulah. Bovendien zijn de meeste sites voor het genereren van papieren portemonnees eigenlijk phishing-sites die jagen op beginnende cryptohandelaren. Papieren portemonnees voor Ethereum zijn met name af te raden omdat er een substantieel gebrek aan goede opties.

Let bij het zoeken naar een veilige cryptocurrency-portemonnee op de volgende vier kenmerken

 1. Privésleutels: U wilt een privésleutel hebben die alleen u bezit. Dit zijn in wezen de sleutels tot toegang tot uw munten, en over beveiliging is hier niet onderhandelbaar.
 2. Ontwikkelingsgemeenschap: Omdat Ethereum-portefeuilles relatief nieuw zijn, is de reputatie enorm. Zoek naar een actieve ontwikkelingsgemeenschap met een veelbelovende toekomst.
 3. Eenvoudige gebruikersinterface: Zoek iets dat gemakkelijk te gebruiken is. U wilt er ook voor zorgen dat uw portemonnee compatibel is met verschillende besturingssystemen.
 4. Beveiliging en back-up: Minimaliseer uw blootstelling aan menselijke fouten. Wees niet de persoon die het nieuws haalt omdat hij een miljoen dollar aan crypto heeft verloren door zijn hardwareportefeuille te verplaatsen en te vergeten een back-up van uw gegevens te maken.

Bespaar uzelf de moeite en zoek een portemonnee die aan de bovenstaande vier criteria voldoet.

TREZOR

TREZOR is een hardware wallet, wat betekent dat het je privésleutels offline bewaart (wat je al wist omdat je de vorige tekst goed hebt gelezen, toch ?!). Oorspronkelijk uitgevonden voor Bitcoin, kunnen gebruikers Ethereum nu op TREZOR opslaan met behulp van de MyEtherWallet-webinterface.

trezor wallet beoordeling

Dit apparaat ter grootte van een flashstation slaat ether offline op met een beveiligde elektronische chip. Gebruikers kunnen deze elektronische chip alleen activeren door in te loggen met hun wachtwoord. TREZOR gebruikt ook een beperkte USB-verbinding, wat betekent dat het zelfs veilig kan communiceren met computers die mogelijk zijn gecompromitteerd of geïnfecteerd.

Algemeen: TREZOR is een uitstekende keuze omdat het extreem veilig is, een actieve ontwikkelgemeenschap heeft en gebruikers in staat stelt zowel Bitcoin als Ethereum op te slaan. Het kost ongeveer $ 99.

Bezoek Trezor

Ledger Nano S

De Ledger Nano S is een van de best beoordeelde hardware wallets omdat het uitblinkt in de vier criteria die we eerder noemden. De interface is erg gebruiksvriendelijk. Het wordt geleverd met een klein OLED-scherm dat het beheren van uw transacties eenvoudig maakt. Gebruikers kunnen een 4-cijferige pincode instellen op de fysieke portemonnee zelf, wat een extra element is dat is toegevoegd om keylogging te voorkomen.

grootboek nano s hardware portemonnee

De Ledger Nano S slaat ether offline op en vereist dat gebruikers transacties ondertekenen met hun privésleutel om ether te besteden. Bovendien heeft de Ledger Nano S een optie om een ​​herstelzaad te maken om uw privésleutels te herstellen als het apparaat verloren of kapot gaat. Deze toegevoegde functie minimaliseert het risico dat u al uw munten verliest als u uw apparaat kwijtraakt. De Ledge Nano S verlicht de stress van het gebruik van een hardware wallet en slaat zowel Ethereum (ETH) als Ethereum Classic (ETC) op.

Algemeen: De Ledger Nano S is nek aan nek met de Trezor, maar heeft een veel bescheidener prijs van $ 65. De gestroomlijnde gebruikersinterface en toegevoegde beveiligingselementen maken het een uiterst competitieve optie voor elke cryptocurrency-investeerder.

Bezoek Ledger

Exodus portemonnee

Exodus is een desktopportemonnee en is ‘s werelds eerste desktopportemonnee die meerdere cryptocurrencies kan bevatten. Hoewel de meeste crypto-portefeuilles beperkt zijn tot alleen Bitcoin en Ethereum, maakt Exodus het mogelijk om een ​​veel diversere portefeuille te houden.

Een van de meest aantrekkelijke aspecten van Exodus is de naadloze en overzichtelijke gebruikersinterface die de portfolio van een gebruiker als een cirkeldiagram presenteert. Exodus is altijd verbonden met internet, maar uw privésleutels worden niet van uw apparaat gehaald. Bovendien maken e-mailherstel met één klik en back-up seed-sleutels het mogelijk om uw portemonnee te herstellen.

exodus wallet review portfolio

Het heeft ook ShapeShift ingebouwd, dus het uitwisselen van cryptocurrencies is veel eenvoudiger. Het voordeel van Exodus is dat u gemakkelijk cryptocurrencies kunt verhandelen, terwijl u een langdurig proces zou moeten doorlopen met hardwareportefeuilles.

Algemeen: Hoewel Exodus een prachtig eenvoudige gebruikersinterface heeft, is het belangrijk om te onthouden dat het altijd verbonden is met internet. Dit feit alleen al maakt het iets minder veilig dan een hardware wallet. Hoewel het risico verwaarloosbaar is, is het toch het vermelden waard.

Bezoek Exodus

Coinbase

Coinbase, een webportemonnee, is de eenvoudigste en gemakkelijkst te gebruiken in vergelijking met andere opties op deze lijst. Het is zowel een uitwisselings- als een portemonnee-platform. U kunt Ethereum, Bitcoin en Litecoin kopen met fiat-valuta en uw cryptocurrencies veilig houden.

coinbase portemonnee beoordeling

Aangezien de privésleutels worden opgeslagen op de gehoste servers van Coinbase, heeft u uiteindelijk geen volledige controle over uw sleutels. Gelukkig is Coinbase een uiterst geloofwaardig bedrijf in San Francisco met een waardering van meer dan 1 miljard en de reputatie zeer veilig en betrouwbaar te zijn..

Algemeen: Het gebruiksgemak maakt Coinbase een topoptie voor veel beginners. Het enige nadeel is dat gebruikers uiteindelijk niet dezelfde soort controle over hun privésleutels hebben als bij een hardwareportefeuille..

Bezoek Coinbase

MyEtherWallet

MyEtherWallet is een open-source webportemonnee die verschilt van Coinbase en andere traditionele webportefeuilles doordat u volledige controle heeft over uw privésleutel op uw computer. Dit betekent dat u nieuwe wallets kunt genereren en uw ether kunt opslaan zonder dat u dit op MyEtherWallet-servers hoeft te doen. Dit betekent ook dat u volledig verantwoordelijk bent voor het veilig maken van een back-up van uw portemonnee.

MyEtherWallet is geweldig omdat je hiermee slimme contracten kunt schrijven en openen. Het maakt ook verbinding met Trezor en Ledger Nano S om veilig toegang te krijgen tot uw Ethereum binnen het MyEther-platform.

MyEtherWalletReview

Bezoek MyEtherWallet

Jaxx

Jaxx is een softwareportefeuille die veel van de toonaangevende cryptocurrency-munten ondersteunt, waaronder Ethereum. De portemonnee is direct beschikbaar op:

 • Android (mobiel en tablet)
 • iOS (mobiel en tablet)
 • OS X
 • ramen
 • Linux
 • Chrome (extensie)

Binnenkort komt er ook een hardware wallet.

Ontworpen met de eindgebruiker in gedachten, de portemonnee is eenvoudig te gebruiken en heeft een intuïtieve interface die zelfs een beginnende houder geen probleem zou moeten hebben om erachter te komen.

Bij Jaxx ligt de kracht volledig in jouw handen. Alle sleutels worden op uw lokale apparaat gemaakt en worden nooit naar servers verzonden. Hierdoor heeft het bedrijf geen manier om toegang te krijgen tot uw fondsen. Jaxx vermijdt ook het verzamelen van persoonlijke informatie en u hoeft geen verificatie te verstrekken om de portemonnee te gebruiken. Voor cryptoliefhebbers die privacy op prijs stellen, is dit iets geweldigs.

Bovendien is de code voor de Jaxx-portemonnee voor iedereen controleerbaar. Dit geeft de gemeenschap een zekere mate van vertrouwen omdat iedereen zijn codebase kan controleren en eventuele problemen of mazen in de wet kan ontdekken. Jaxx benadrukt dat om kwaadwillende copycats te voorkomen, hun code niet open source is. Het niveau van transparantie dat ze bieden, zou echter voldoende moeten zijn om het bedrijf uw vertrouwen te geven.

Algemeen: Met een schone interface en volledige controle over je portemonneesleutels, is Jaxx een geweldige optie om je cryptocurrency op te slaan. De wallet heeft meer beveiliging dan een puur online optie, maar heeft meer kwetsbaarheden dan een hardware wallet.

Bezoek Jaxx

De nevel

Mist is een hybride desktopportemonnee met een webinterface en is de officiële portemonnee die wordt vermeld op de Ethereum Project-website. Het product bevindt zich nog in de bètafase, dus er kunnen problemen optreden bij het gebruik ervan. Om u te helpen bij deze problemen, biedt het ontwikkelteam een ​​lijst met veelvoorkomende problemen en hoe u deze op hun Github wiki.

De portemonnee is beschikbaar op Mac, Linux en Windows, dus als u dit leest, kunt u deze waarschijnlijk gebruiken.

Mist beschermt uw portemonnee met een wachtwoord dat dat wel kan nooit worden veranderd als het eenmaal is ingesteld. Ik raad u ten zeerste aan om een ​​sterk wachtwoord te kiezen en dit niet te vergeten. Schrijf het op, onthoud het, bewaar het in een kluis, etst het op de bodem van een tafel midden in een park – alles wat je moet doen om ervoor te zorgen dat je het onthoudt. Als u dit wachtwoord kwijtraakt, heeft u geen toegang tot uw portemonnee.

Met mist heb je volledige anonimiteit. U kunt de portemonnee downloaden en gebruiken zonder dat u persoonlijke gegevens of identificatie hoeft te verstrekken. Je hebt ook volledige controle over je privésleutels die worden bewaard op elk apparaat dat je gebruikt om de portemonnee te downloaden.

Algemeen: Als officiële portemonnee van Ethereum kun je niet fout gaan door Mist te kiezen. Hoewel er andere wallets bestaan ​​met een betere interface of meer beveiliging (hardware wallets), voegt deze goedkeuring een aanzienlijke hoeveelheid vertrouwen toe aan het platform.

Bezoek Mist

MetaMask

MetaMask is een browserextensie waarmee u Ethereum dApps rechtstreeks in uw browser kunt uitvoeren zonder dat u een volledig Ethereum-knooppunt hoeft te draaien. Meer dan alleen een portemonnee, u kunt ook communiceren met dApps en slimme contracten op MetaMask.

MetaMask is momenteel alleen beschikbaar als Chrome-extensie of via de Brave-browser, maar het team geeft aan dat ze binnenkort Firefox en de rest van de populaire browsers willen ondersteunen..

MetaMask-interface

Uw accountinformatie wordt gecodeerd en lokaal opgeslagen in uw browser, zodat er nooit informatie in aanraking komt met de MetaMask-servers. Je hebt ook volledige controle over het beheer van je privésleutels.

Als je problemen hebt om met MetaMask aan de slag te gaan, hebben ze een video op hun homepage die je kunt bekijken, evenals een uitgebreide video klantondersteuning op hun website.

Als webgebaseerde portemonnee heeft MetaMask inherente risico’s die niet op hardwareportefeuilles voorkomen. Uw geld is nog steeds vatbaar voor softwarevirussen, maar het zou in orde moeten zijn zolang u de juiste veiligheidsrichtlijnen volgt.

Algemeen: MetaMask is een andere geweldige optie om uw Ethereum op te slaan. Als brug naar het gedistribueerde web is het platform ideaal voor mensen die op zoek zijn naar een portemonnee met wat extra features.

Bezoek MetaMask

Guarda

Guarda is een eenvoudige, lichtgewicht en veilige multi9signature-portemonnee die Bitcoin, Ethereum, Tether, EOS, TRON en honderden andere activa ondersteunt.

Gebruikers kunnen Gaurda gebruiken om cryptocurrency te kopen, verkopen en uit te wisselen. Guarda is vooral opmerkelijk omdat het u toestaat hun vermogen inzetten in een relatief gebruiksvriendelijke interface.

Gaurda werd in 2017 voornamelijk gelanceerd voor Ethereum, maar is sindsdien uitgegroeid tot een breed scala aan op blockchain gebaseerde producten, die meer dan 10.000 verschillende tokens, cryptocurrencies en stablecoins ondersteunen. Het bedrijf heeft ook een FIU-licentie (reg. FVR000109) voor virtuele valuta op fiat-valutawissel.

De site van Gaurda merkt op dat het bedrijf de privacy en anonimiteit van gebruikers waardeert en dat het platform uw back-upbestanden, privésleutels of andere gegevens niet op Guarda-servers opslaat. De CEO van Gaurda, Paul Sokolov, heeft meer dan 5 jaar in de blockchain-industrie doorgebracht, met belangen in custody-free cryptocurrency management en privacyoplossingen. CMO Maria Carola begon bij Guarda als copywriter en heeft sindsdien toezicht gehouden op de marketinginspanningen van Guarda.

Het team biedt 24/7 ondersteuning voor zijn gebruikers.

Algemeen: Gaurda lijkt een geweldige lichtgewicht oplossing te zijn voor een breed scala aan tokens. Het uitzetten-aspect is erg netjes en we raden onze lezers aan om zichzelf verder te informeren over het concept voordat ze actie ondernemen.

Laatste gedachten

Laten we, voordat we u vrijgeven in de wereld van Ethereum-portefeuilles, een paar slotwoorden bespreken. Let goed op, want deze tips kunnen u in de toekomst veel tijd (en munten) besparen.

 1. Maak ALTIJD een back-up van uw portemonnee. Veel van de bovenstaande wallets bieden de mogelijkheid om een ​​pneumonische of seed-frase te gebruiken voor het geval er iets met je portemonnee gebeurt. Dit is vrij standaard, maar zorg ervoor dat u controleert of dit niet expliciet wordt vermeld. Het is dom om al je munten kwijt te raken omdat je je telefoon bent kwijtgeraakt of je harde schijf hebt gefrituurd.
 2. Voeg extra beveiliging toe. Eenvoudige extra beveiligingsmaatregelen zoals 2-factorenauthenticatie via Google-authenticatie kunnen ervoor zorgen dat u in de toekomst niet wordt gehackt. Houd er rekening mee dat verificatie van sms-berichten niet zo veilig is, aangezien telefoons kunnen worden gekloond.
 3. Houd uw software up-to-date. Daarom is het belangrijk om te zoeken naar een actieve ontwikkelgemeenschap voor elke portemonnee die u kiest. Deze community’s zijn niet alleen toegewijd om portefeuilles robuuster en gebruiksvriendelijker te maken, maar geven ook prioriteit aan beveiliging. Profiteer hiervan. Zorg ervoor dat uw software up-to-date is.

Zorg ervoor dat u op de hoogte blijft van het laatste nieuws over Ethereum-beveiliging. Hoe meer u weet, hoe beter u af bent bij het investeren en beschermen van uw cryptocurrencies.