Zoals u zich kunt voorstellen, proberen blockchain-projecten niet alleen reclame te maken voor hun waren. Sommige blockchain-projecten zijn zelf reclametools. Wat in beide onderwerpen centraal staat, is het idee van veiligheid en privacy.

En het is logisch. Privacy is tegenwoordig een valuta. Met Facebook-advertenties kunt u zich richten op gebruikers met identificatiegegevens die zo specifiek zijn als leeftijd en uw favoriete film. Na het Cambridge Analytics-schandaal is er meer dan ooit sprake van bezorgdheid over misbruik van privégegevens.

Desondanks zijn het crypto- en blockchain-projecten die de koude schouder van reclamebureaus krijgen. Er is een reden waarom u geen zoekadvertenties heeft ontvangen voor de 2.284 ICO’s in 2018. Vorig jaar hebben de online advertentiegiganten crypto- en blockchain-advertenties van hun platforms verbannen.

Google en Facebook benadrukten dat het bedoeld was voor gebruikersbescherming. En misschien is dat waar. Volgens een studie immers, 80 procent van de ICO’s die in 2017 plaatsvonden, kunnen als oplichting worden beschouwd. In feite was de terugslag zo sterk dat beide platforms uiteindelijk een compromis sloten met een whitelisting-proces.

Het effect van Crypto Ban op de markt

Het is duidelijk dat het crypto-verbod de groei van de blockchain-markt heeft beïnvloed.

Dit algemene verbod belemmert onderwijsinspanningen om crypto-gebruikers te beschermen en het voorkomt dat startups de publieke steun verzamelen die ze nodig hebben om te overleven. In zekere zin is het reclameverbod een Catch-22 geworden. Hierdoor kunnen blockchain-projecten niet groeien als een gewoon bedrijf, en het falen ervan wordt beschouwd als een teken dat het verbod de juiste keuze is.

Denk hier eens over na: de verboden kwamen midden in de bearish trend van 2018. Deze actie is misschien niet de enige oorzaak van de prijsdaling, maar het heeft het vertrouwen van beleggers negatief beïnvloed. Het was een andere factor die bijdroeg aan de beren.

Maar dat betekent niet dat blockchain-advertenties op deze platforms volledig uit het raam kunnen worden gegooid.

Blockchain-advertenties met Google

Google versoepelde vorig jaar zijn volledige verbod voor Adwords met een whitelisting programma, maar het is discretionair. Hoewel er een applicatie is die moet worden goedgekeurd voor crypto-advertenties, heeft u deze mogelijk niet nodig voor uw blockchain-project.

Zoekwoorden met blockchain zijn niet per se verboden, maar er wordt ook niet veel naar gezocht. Een vluchtige blik op Google Trends laat bijvoorbeeld zien dat de meest gezochte termen nog steeds ‘wat is blockchain’ en zelfs gewoon ‘blockchain’ zijn. Door de Zoekwoordplanner te gebruiken, kunt u wat meer informatie verzamelen in termen van volume en kosten. Hoewel u elk zoekwoord moet testen om echt een idee te krijgen of het voor u werkt of niet.

Een screenshot van Adwords Keyword Planner, die enkele resultaten voor het trefwoord blockchain zaait om mensen te helpen blockchain-advertenties te begrijpen.

Een voorbeeld van blockchain-gerelateerde zoekwoorden en hun kosten.

Facebook – Is het het waard?

Net als Google heeft Facebook een strikt verbod op crypto- en blockchain-producten. Het is zo streng, dat wanneer je zelfs maar ‘hardware’ noemt in een gepromoot bericht, het kan worden getagd als een cryptopost! Maar misschien is streng het verkeerde woord. In werkelijkheid begrijpen Facebook-bots de context niet, en de menselijke beoordelaars zijn niet per se getraind in technologie of financiën.

U kunt proberen uw project op Facebook op de witte lijst te zetten met dit formulier, maar het proces is onzeker. Het kan maanden duren voordat een antwoord wordt ontvangen. Als je er überhaupt een krijgt. Volgens Facebook:

“Houd er rekening mee dat we ons het recht voorbehouden om een ​​aanvraag te weigeren of de geschiktheid op elk moment zonder kennisgeving in te trekken. Om in aanmerking te komen kunnen voorwaarden en beperkingen van toepassing zijn zoals Facebook kan beslissen. Advertenties moeten volledig voldoen aan alle toepasselijke voorwaarden en beleidsregels, inclusief het advertentiebeleid van Facebook. Facebook kan naar eigen goeddunken advertenties beoordelen en weigeren “

Als uw product niet cryptospecifiek is, kunt u zich richten op crypto-gebruikers en mensen die geïnteresseerd zijn in blockchaintechnologie. Om Facebook-advertenties voor u te laten werken, met of zonder de whitelisting-applicatie, moet u een creatieve trechter ontwerpen die andere pijnpunten in de branche gebruikt terwijl u zich richt op geïnteresseerde partijen.

Blockchain-advertenties op Facebook: een screenshot van doelgroepgerichte crypto-opties.

Enkele opties om ondanks het verbod crypto-gebruikers op Facebook te targeten.

Gezien de staat van dienst van Facebook op het gebied van gegevensprivacy, wilt u deze natuurlijk helemaal vermijden.

Alles wat u moet weten over blockchain-advertenties

Blockchain-advertenties zijn moeilijk, maar niet onmogelijk. In deze betrouwbare gids laten we u zien wat u moet weten om succesvol te zijn in blockchain-advertenties.

Belangrijkste demografische gegevens

Aan wie moet je marketing doen? Het brede publiek voor crypto en blockchain is gemakkelijk te vinden. Crypto-gebruikers zijn grotendeels millennial, man, werknemer en atheïsten. Bovendien is meer dan de helft vastgebonden of Amerikaans. Dat lijkt het te beperken, toch?

Dat zijn alleen de algemene demografische gegevens. Het is cruciaal om de specifieke doelgroep van uw eigen project te zien. Tenzij u een nieuw uitwisselingsproject of een crypto-gecentreerd project maakt, heeft u waarschijnlijk een hele andere groep te overwegen – degenen die niet op de blockchain zitten, maar dat wel zouden moeten zijn.

Het is altijd het beste om twee tot drie koperspersonages te bedenken die u kunt gebruiken bij het maken van advertenties. Dit kan een persona voor investeerders of soorten gebruikers zijn.

Affiliate marketing

Een marketingmodel dat effectief is, is affiliate marketing. Met andere woorden, maak een aanbieding voor gebruikers om anderen naar uw platform te halen. Misschien is het een korting of een muntbonus. Deze techniek is in feite mond-tot-mondreclame voor de campagne, maar het kan een uiterst nuttige en goedkope optie zijn.

Het enige probleem? Je hebt een functionerend product en een betrokken community nodig.

Verbinding maken met industriële bronnen

Om de boeiende gemeenschap te creëren die u nodig heeft voor affiliate- of mond-tot-mondreclame, moet u een actief plan hebben om samen te werken met opinieleiders en toonaangevende publicaties.

Dit kan advertenties in de beste cryptowebsites betekenen, zoals CoinTelegraph of CoinCentral (knipoog, knipoog, nudge nudge). Het kan ook betekenen dat er threads worden gemaakt en dat er interactie is Bitcoin Talk, het beheren van een Telegram-groep en nog veel meer.

Dit is in wezen een meer traditionele PR- en advertentieroute, waarbij gebruik wordt gemaakt van cryptovriendelijke bronnen.

Blockchain-adverteerders

Dat gezegd hebbende, een andere manier om uw blockchain-merk te benutten, is door te adverteren met andere blockchain-tools. Er zijn blockchain-advertentietools zoals NYIAX, een handelsplatform voor advertentiecontracten waarmee adverteerders de kosten kunnen verlagen. Een ander project, BitClave, toont gebruikers alleen advertenties die rechtstreeks te maken hebben met hun zoekterm. Deze aanpak is gebruiksvriendelijker en verlaagt opnieuw de kosten voor de adverteerder.

Andere projecten zoals MadHive beweren in staat te zijn gegevens zowel te valideren als te beveiligen tegen fraude, wat een duidelijk pluspunt is. AdEx, een advertentienetwerk op basis van Ethereum, probeert ook de fraude- en advertentiekosten te verlagen en het bereik te vergroten.

Ten slotte implementeren de Brave-browser en de bijbehorende Basic Attention Token (BAT) tal van functies om gebruikersgegevens privé te houden en tegelijkertijd adverteerders te helpen de juiste klanten te targeten.

Aan het einde van de dag

Het algemene cryptoverbod is niet alleen schadelijk voor blockchain-projecten, maar ook voor potentiële gebruikers van blockchain-technologie. Als een startup niet kan adverteren, hoe kan het dan groeien? Of nog verraderlijker: hoe kunnen educatieve sites anderen leren over de technologie en hen waarschuwen voor mogelijke oplichting als ze de hoofdpopulatie niet kunnen bereiken??

Ondanks dit alles is blockchain-reclame nog steeds mogelijk, zelfs op de grote platforms. Je moet gewoon een beetje creatief zijn.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me