Noot van de redacteur: het volgende artikel is een voorbeeld van het soort educatieve inzichten en marktanalyse van het CoinCentral Crypto Lab, een premiumgedeelte van onze site dat zich richt op diepgaande fundamentele uitsplitsingen van projecten en technische analyse van marktpatronen. We zullen er altijd naar streven om zoveel mogelijk waarde te bieden aan onze lezers en premium leden, dus geniet alsjeblieft van dit gratis voorbeeld en laat ons weten wat je ervan vindt. Klik hier voor meer informatie over het Crypto Lab.

Fundamentals (znw.)

 1. Een term die vaak door middelmatige investeerders wordt gebruikt om hun shitcoin-investering te rechtvaardigen. 2. Een onopvallend kenmerk dat Redditors gebruiken om een ​​cryptocurrency-project te beschrijven waar ze niets vanaf weten.

Voorbeeld:

Handelaar 1: Hé, hebben jullie Apollo gezien??

Handelaar 2: Natuurlijk! De fundamenten van die slechte jongen zijn perfect. Ik denk erover om een ​​lening af te sluiten en all-in te gaan.

Handelaar 3: Maak je een grapje? Die fundamenten zijn waardeloos. Ik zou dat ding niet aanraken met een stok van drie meter.

Handelaar 1: Apollo is mijn hond …

Alle grappen buiten beschouwing gelaten, is het onderzoeken en analyseren van de fundamentele kenmerken van een cryptocurrency de sleutel tot het opbouwen van een sterke portefeuille. Technische en sentimentanalyses zijn geschikt voor korte termijn games, maar als u investeert in projecten voor de lange termijn, moet u ervoor zorgen dat de fundamenten solide zijn.

Maar wat zijn in godsnaam ‘de fundamenten’? Vraag tien verschillende investeerders en je krijgt waarschijnlijk tien verschillende antwoorden.

In de kern zijn de fundamenten van een cryptocurrency de attributen die de tand des tijds doorstaan, over het algemeen niet beïnvloed door marktomstandigheden of gemeenschapsgevoel. In dit artikel bespreken we enkele van de belangrijkste fundamentele kenmerken die u zou moeten onderzoeken bij het evalueren van uw volgende investering.

Denk als een durfkapitalist

Voor het eerst in de geschiedenis (althans in de VS) heb je de mogelijkheid om te investeren in beginnende startups zonder een erkende investeerder te hoeven zijn. Want als je erover nadenkt, is dat alles wat de meeste cryptocurrencies zijn. Het zijn vroege tech-startups.

Dus, wanneer u op zoek bent naar uw volgende investering, waarom zou u dan niet de groepen navolgen die het beste weten dat startups het beste investeren – durfkapitalisten. Deze moguls bekijken hun investeringen tot vervelens toe om ervoor te zorgen dat ze degene kiezen die het grootste potentieel hebben om de maan te bereiken, figuurlijk natuurlijk.

Durfkapitalisten eten, slapen en ademen de basisprincipes. En hoewel ze tijdens het evaluatieproces prioriteit kunnen geven aan verschillende attributen, zijn de volgende basisprincipes redelijk consistent voor beleggers bij het onderzoeken van startups, cryptocurrency of anderszins.

Probleem en omvang

Een van de eerste dingen die u moet uitzoeken bij het onderzoeken van een cryptocurrency, is het probleem dat het oplost. Deze informatie onthult enkele cruciale details over uw potentiële investering.

Probleemstelling

Ten eerste laat het zien dat het team beknopt en effectief kan communiceren. Pas op voor lange, complexe probleemverklaringen die tot de nok toe gevuld zijn met marketingmodewoorden. Dit gebrek aan duidelijkheid is vaak een veelbetekenend teken van een slecht functionerend team.

Vuistregel: Als u niet weet welk probleem het project binnen de eerste vijf minuten van onderzoek oplost, moet u niet investeren.

De missie van het project moet duidelijk zijn en inzicht in de markt tonen.

Goede voorbeelden

 • Bitcoin is een innovatief betalingsnetwerk en een nieuw soort geld.
 • Ethereum is een gedecentraliseerd platform voor applicaties die precies draaien zoals geprogrammeerd zonder enige kans op fraude, censuur of tussenkomst van derden.
 • Monero is een digitale valuta die veilig, privé en onvindbaar is.
 • Wanchain heeft tot doel een super financiële markt van digitale activa op te bouwen. Het is een infrastructuur die verschillende digitale activa met elkaar verbindt.

Slechte voorbeelden

 • Nevels is een openbare blockchain van de volgende generatie, gericht op een continu verbeterend ecosysteem. Welk project is niet continu bezig met het verbeteren van hun ecosysteem?
 • SmartCash is een gemeenschapsbestuur, samenwerking & op groei gerichte blockchain-gebaseerde valuta & een gedecentraliseerde economie. Dus, zoals elke andere blockchain die er is.
 • Kin is een gedecentraliseerd ecosysteem van digitale diensten voor het dagelijks leven. Kan niet specifieker worden?

Nebulas probleemstelling

De probleemstelling van Nebulas geeft niet duidelijk aan wat het project werkelijk doet.

Marktomvang

Bovendien helpt het begrijpen van het probleem u om de marktomvang te meten. Sommige teams zullen u ronduit vertellen hoe groot de markt is, hetzij op hun website of in hun whitepaper. Maar meestal moet u wat berekeningen en giswerk doen.

De marktomvang is een essentiële bepalende factor voor hoe winstgevend uw investeringsrendement zou kunnen zijn. Een project als OmiseGo dat zich bijvoorbeeld richt op het hele financiële systeem, zal een hoger rendement opleveren (indien succesvol) dan iets als FunFair dat zich alleen op online gokken richt..

Financiële diensten en omvang van de online gokmarkt

De markt voor financiële dienstverlening doet die van online gokken in het niet.

Het verschil in marktomvang betekent niet dat u in de ene boven de andere moet investeren, maar u moet er rekening mee houden wanneer u uw risico versus beloning analyseert.

Zal Blockchain helpen?

Eindelijk, als je eenmaal het probleem kent, kun je snel concluderen of het implementeren van een blockchain helpt. Onthoud dat blockchains uitblinken in het elimineren van tussenpersonen, het verminderen van de behoefte aan vertrouwen en het vergroten van de transparantie in transacties. Ze zijn niet per se sneller dan gecentraliseerde systemen en zijn meestal ingewikkelder.

Als een van de vorige kenmerken het vermelde probleem niet oplost, is het misschien geen goede investering.

Er zijn natuurlijk uitzonderingen op deze regel. 0x en andere vergelijkbare projecten zijn protocollen die de onderliggende blockchain-infrastructuur verbeteren. Ze vergemakkelijken het vermogen van andere projecten om blockchain-technologie efficiënter te gebruiken.

Team, adviseurs en partnerschappen

Na het probleem dat een cryptocurrency oplost, is het team dat de crypto opbouwt de volgende belangrijkste basis om uit te checken. Sommige investeerders beweren zelfs dat het team eigenlijk het belangrijkste is.

Het team dat de cryptocurrency maakt, zou niet alleen ervaring moeten hebben met blockchain, maar, nog belangrijker, in de branche waarin ze actief zijn. Blockchain-technologie is relatief nieuw, dus het vinden van een team met met blockchain gevulde cv’s is zeldzaam. In plaats van blockchain-ervaring kunt u zoeken naar een baan in het verleden met cryptografie of cyberbeveiliging.

VeChain is daar een goed voorbeeld van een team dat je wilt. VeChain is een dapp-platform en enterprise blockchain-oplossing voor toeleveringsketens, met name luxegoederen. Sunny Lu, medeoprichter en CEO, was voorheen de CIO van Louis Vuitton China, terwijl Jie Zhang, medeoprichter en CFO, gespecialiseerd was in IT-assurance bij PwC en Deloitte..

VeChain-team

Het VeChain-team heeft ruime ervaring in het werken met luxegoederen, toeleveringsketens en technologische diensten.

Ze kennen de luxegoederenindustrie duidelijk beter dan de meeste andere mensen, en hebben de karbonades om een ​​softwareoplossing op bedrijfsniveau te onderhouden.

Adviseurs

Doorgewinterde adviseurs kunnen elk gat vullen dat een team heeft in hun ervaring. De steun van respectabele technologen en zakenmensen geeft een project ook een zekere geloofwaardigheid.

Denk je dat Gavin Andresen of Vitalik Buterin hun reputatie zouden ruïneren door slechte projecten te adviseren?? Hoogstwaarschijnlijk niet.

Ja, ik ben een adviseur van wetrust. Nee, ik heb geen tokens. Nee, mijn interesse in gedecentraliseerde verzekeringen mag NIET worden opgevat ….

– Vitalik niet-gever van Ether (@VitalikButerin) 8 oktober 2017

Partnerschappen

Net als adviseurs moet een project met gerenommeerde partners op uw radar blijven. Partnerschappen kunnen de vorm aannemen van strategische investeringen, samenwerkingen of zelfs acquisities.

Voorzichtigheid: Doe altijd uw due diligence bij partnerschappen. Veel cryptoprojecten zijn redelijk los met wie ze vermelden als een ‘partner’. Dit kunnen dienstverleners zijn, potentieel partners, of zelfs ronduit liegen over met wie ze werken.

Tractie

Een team heeft misschien wel de grootste cryptocurrency ter wereld, maar als niemand het gebruikt, is het waardeloos. Omdat veel blockchain-projecten een pre-product zijn, kan het moeilijk zijn om er een te ontdekken met aanzienlijke tractie. Als u er een vindt met een werkend product en een daadwerkelijk klantenbestand, is dat een goed teken. Het laat zien dat het team al verder is gekomen dan 90 procent van de andere startups.

In plaats van echte tractie, kun je projecten zoeken waarbij op zijn minst klanten een bèta of product op een testnet gebruiken.

Sommige blockchain-projecten zijn gericht op grote ondernemingen. Probeer voor die bedrijven de bedrijven te vinden waarmee ze al deals hebben gesloten.

Token Economics

Nadat je het product, het team en de markt hebt geëvalueerd, is de volgende vraag die je jezelf zou moeten stellen: “wat is het doel van het token in dit ecosysteem?” Idealiter wilt u een token dat waardevoller wordt naarmate het platform wordt geaccepteerd. Het lijkt misschien voor de hand liggend, maar er zijn projecten waarin de onderliggende valuta schijnbaar niet nodig is. * hoest * rimpel * hoest *

U moet ook op de hoogte zijn van andere tokeninformatie, zoals:

 • Inflatoir vs. deflatoir. Een deflatoire munt zal meer opwaartse prijsdruk ondervinden dan een inflatoire munt. Wanneer een munt inflatoir is, neemt het aanbod continu toe, wat doorgaans de prijs nadelig beïnvloedt.
 • Distributie. Hoe groter de distributie van munten, hoe beter. Als een klein aantal mensen de meeste munten bezit, is er sprake van een onbalans in de macht. Er is een constant risico dat de prijs keldert als de weinigen die bovenaan staan ​​ooit besluiten om te verkopen.
 • Consensusmechanisme. Sommige consensusmechanismen bieden wat in feite dividenden zijn voor tokenhouders. NEO geeft u GAS, VeChain produceert THOR, en zelfs sommige Delegated Proof-of-Stake (DPoS) crypto’s, zoals Ark, leveren u een consistent rendement op, afhankelijk van de afgevaardigde waarop u stemt.
 • Token brandt. Last but not least helpen projecten die consequent tokens verbranden, het aanbod te verminderen, wat op zijn beurt de prijs opdrijft. Binance en Factom implementeren beide het branden in hun symbolische economische modellen.

#Binanciën Token Burn van het 4e kwartaalhttps://t.co/2NyGN0osAM pic.twitter.com/nclBSCrn8a

– Binance (@binance) 17 juli 2018

Concurrenten

Hoewel het op geen enkele manier zeker is, is een manier om een ​​indicatie te krijgen van de potentiële waardering van uw munt, door naar zijn concurrenten te kijken. Er zijn zowel concurrenten in de blockchain-ruimte als in traditionele industrieën.

Blockchain-concurrenten

Als u binnen blockchain kijkt, vergelijk dan de marktkapitalisaties van vergelijkbare functionerende tokens om te zien of uw potentiële investering ondergewaardeerd is.

Vergelijk geen prijzen. Een verschil in aanbod kan twee munten enorm verschillende prijzen opleveren terwijl ze nog steeds dezelfde waardering hebben (marktkapitalisatie).

Laten we eens wat rekenen op Huobi Token, een cryptocurrency voor de Huobi-uitwisseling. Op dit moment is de marktkapitalisatie van de munt ongeveer $ 180 miljoen. Deze waardering is aanzienlijk lager dan KuCoin Shares ($ 290 miljoen) en Binance Coin ($ 1,5 miljard), twee andere ruiltokens.

Op het eerste gezicht lijkt het alsof Huobi Token, en misschien zelfs KuCoin-aandelen, ondergewaardeerd zijn. Omdat het gebruik van deze tokens rechtstreeks verband houdt met het handelsvolume, moeten we die cijfers ook bekijken. Hier zijn de 24-uurs handelsvolumes voor elke beurs:

 • Huobi: $ 1,1 miljard
 • KuCoin: $ 37 miljoen
 • Binance: $ 2 miljard

Zoals u kunt zien, is het handelsvolume van Huobi iets meer dan de helft van dat van Binance, maar de marktkapitalisatie van zijn token is iets meer dan een tiende. Bovendien is het handelsvolume van Huobi aanzienlijk hoger dan dat van KuCoin, maar de marktkapitalisatie is lager.

Met dergelijke resultaten is Huobi Token verder onderzoek waard, omdat het mogelijk ondergewaardeerd is.

Handel nooit alleen op basis van deze grondbeginselen. Gebruik ze in plaats daarvan in combinatie om een ​​holistisch beeld van een heel project te schetsen.

Buiten industrieën

Een andere strategie om waarde toe te kennen aan uw blockchain-investering, is door deze te vergelijken met het niet-blockchain-equivalent. Laten we bijvoorbeeld eens kijken naar bestandsopslag.

Siacoin is momenteel de grootste cryptocurrency die bestandsopslag aanpakt met een marktkapitalisatie van iets meer dan $ 450 miljoen. Dropbox heeft dezelfde functie in de niet-blockchain-wereld. Sinds maart 2018 heeft Dropbox een marktkapitalisatie van $ 11 miljard.

Met Siacoin bedoeld om de bestandsopslag-industrie te verstoren en Dropbox te vervangen, zou je kunnen stellen dat het enorm ondergewaardeerd is tegen de huidige prijs.

Andere

De bovenstaande lijst met fundamentele kenmerken is niet uitputtend en u zult uit eigen ervaring ontdekken dat er belangrijkere dingen zijn waarop u uw beleggingsbeslissingen kunt baseren. Sommige handelaren vertrouwen bijvoorbeeld op het volgen van sociale media en de grootte van de gemeenschap, terwijl anderen geloven dat GitHub-activiteit het meest kritische kenmerk is om te overwegen.

U moet erachter komen voor welke attributen het meest waardevol zijn uw handelsstrategie en dienovereenkomstig investeren. Een vastgestelde reeks fundamentele criteria zal u helpen uw emoties en vooroordelen buiten uw beleggingen te houden.

Dompel jezelf onder

U moet continu de grondbeginselen evalueren van de projecten waarin u heeft geïnvesteerd. Teamleden komen en gaan, roadmaps veranderen en lanceringen maken of breken cryptocurrencies. De enige manier om op de hoogte te blijven van de snel evoluerende industrie, is door jezelf erin onder te dompelen.

Sluit u aan bij de Telegram-groepen van uw investeringen. Volg ze op Twitter. Blader door cryptocurrency-subreddits wanneer u naar de badkamer gaat. En ontvang natuurlijk uw dagelijkse dosis CoinCentral-artikelen.

Hoe meer u onderzoek doet en u vertrouwd raakt met het lezen van white papers, hoe beter u investeert. Er is geen vervanging voor tijd, maar snel genoeg zul je geen probleem hebben om de edelstenen uit de bullshit te verwijderen.

Noot van de redacteur: het Crypto-lab is gericht op het verstrekken van gedegen, goed onderzochte en relevante informatie zoals u hierboven ziet. Klik hier voor meer informatie over het Crypto Lab.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me