Dus je wilt Dogecoin minen. Het goede nieuws is dat je hier aan het juiste adres bent om te beginnen met het delven van de meest succesvolle meme-munt die de mensheid ter beschikking staat.

Welkom bij de community die het Jamaicaanse Bobslee team naar de Olympische Spelen van 2014, hielp breng schoon water naar een afgelegen Afrikaans dorp, en sponsorde een NASCAR-stuurprogramma op de Talladega Superspeedway – en dat allemaal onder de paraplu van een Japanse Shiba Inu uit een memed.

Noot van de redacteur: deze Dogecoin-mijnrecensie werd oorspronkelijk gepubliceerd in november 2018 en is sindsdien bijgewerkt om nieuwe informatie en marktupdates weer te geven. Raadpleeg onze Dogecoin-gids voor een meer gedetailleerde analyse.

Dogecoin: A Very Short History

Dogecoin is opgericht door Jackson Palmer met hulp van Billy Markus. Maar om te zeggen dat opgericht is, is een beetje misleidend sinds Dogecoin begon als een grap, een parodie op de maan die op crypto-gemeenschappen jaagt.

Dogecoin, de grap, is door Jackson Palmer in eerste instantie op Twitter gestart en later als een website die hij heeft gebouwd. Dogecoin, de cryptocurrency, werd in 2013 uitgebracht door Palmer en Billy Markus in de hoop cryptocurrencies een beetje leuker en toegankelijker te maken.

In het verleden werd Doge gebruikt om liefdadigheidsdonaties te financieren en sportsponsoring te financieren. Meer recentelijk is de cryptocurrency de acceptatie door verkopers en het vinden van betere use-cases buiten de energieke Dogecoin-gemeenschap.

Dus, wat is Dogecoin? Het is een grappige altcoin / community / meme, soms meer dan een miljard dollar waard.

Inleiding tot Dogecoin Mining

Hier zijn enkele basisgegevens van Dogecoin in vergelijking met andere cryptocurrencies zoals Bitcoin en Litecoin. Merk op dat Litecoin en Dogecoin beide Scrypt-hash-algoritmen gebruiken. Deze gelijkenis heeft gefuseerde mijnbouw tussen de twee munten mogelijk gemaakt en zorgt ervoor dat Dogecoin en Litecoin gelijktijdig kunnen worden gewonnen. Het is alsof je er twee krijgt voor de prijs van één.

Vanaf 25 oktober 2018 (*) coinwarz.comonchainfx.com

Er zijn twee benaderingen om Dogecoin te minen. Ten eerste kun je de mijne solo gebruiken, wat betekent dat je zelf hashingkracht levert en de enige weldoener bent bij het bevestigen van blokkades. Solo mining is vaak erg moeilijk om op kleine schaal winstgevend te maken en is het meest geschikt voor grotere operaties. Tenzij je gewoon aan het sleutelen bent, in dat geval sleutelen, maar een verlies verwachten.

Je moet je er ook van bewust zijn dat er een idee is dat zegt dat Dogecoin solo minen is dood. De conclusie is dat de Litecoin-mijnwerkers van ASIC de hash-snelheid in Dogecoin-mijnbouw zo hoog hebben opgeblazen dat beloningen vaker een indirect resultaat zijn van het samenvoegen van Litecoin-mijnbouw en niet direct met het mijnen van Dogecoin..

Gepoolde mijnbouw, voor de beginnende mijnwerker, is een betere aanpak als u op zoek bent naar een hoger rendement op uw investering. Pooled mining is een gezamenlijke inspanning van leden die hun hashkracht inbrengen. Blokbeloningen worden proportioneel verdeeld onder de leden wanneer een blokkering wordt bevestigd.

Wanneer u voor het eerst begint, moet u lid worden van een Dogecoin-mijnbouwpool. De concurrentie is hevig en er is een serieuze hash-kracht die er is, inclusief ASIC’s. Samengevoegde mijnbouw van de meer winstgevende Litecoin door ASIC’s betekent dat een deel van die hashkracht ook wordt gebruikt op het Doge-netwerk. Het samenvoegen van gematigde hoeveelheden hashkracht kan je de mogelijkheid geven om te strijden om blokken, zelfs tegen grotere mijnactiviteiten. Per slot van rekening “cent, penny verdient een dollar.”

Wat je nodig hebt om te beginnen Mijnbouw Dogecoin

Voordat je kunt beginnen met mijnen en het vervolgens Doge kunt laten regenen, heb je een paar dingen nodig om het te laten gebeuren.

 • Hardware. Om te beginnen is elk Windows-, Mac OS- of Linux-systeem voldoende. Basismachines zijn geweldig om mee te experimenteren, maar voor schaalvergroting is wat serieuzere hardware nodig, waaronder GPU’s en ASIC’s.
 • Software. Afhankelijk van uw besturingssysteem en hardware kan de software variëren. Hier zijn een paar voorbeelden.
 • Dogecoin portemonnee. Je hebt een plek nodig waar je je gedolven Doge naartoe kunt sturen.
 • Op dit punt zou je in de mijnbouw kunnen springen, maar onthoud dat het alleen doen en Dogecoin solo mijnen erg lastig is om winst te maken, vooral als het je tijd waard is. Maak in plaats daarvan gebruik van een Dogecoin-mijnbouwpool en profiteer van die zoete, zoete synergie.

  • Mijnbouw Pools. Je hebt een pool nodig die Scrypt-mijnbouw ondersteunt, hier zijn een paar goede om je op weg te helpen.
  • Prohashing: X11, Equihash, SHA-256 en Scrypt-mijnpools.
  • Multipool: Ondersteunt samengevoegde mijnbouw van Litecoin en Dogecoin.
 • Pro tip: Als Dogecoin hier uw absolute eindspel is, overweeg dan om andere Scrypt-munten te delven en ze te verkopen voor Dogecoin. Je kunt meer Doge halen met minder hashkracht.
 • Dogecoin mining bij Prohashing

  Een blik op het dashboard van de mijnwerkers van Prohashing

  Als alternatief kunt u Dogecoin Mining in the Cloud

  Er is een eenvoudigere methode om Dogecoin te minen en dat is het cloud mijnbouw. Met deze hands-off benadering kunt u min of meer gewoon deelnemen aan een mijnbouwoperatie. U bezit niets, maar huurt de hardware bij een groter datacenter. Ze runnen de mijnbouw voor je en nemen hun deel, en rekenen je meestal ook voor de elektriciteit.

  Cloud mining kan een sterke optie zijn voor iedereen die niet op zoek is naar hardware of geïnteresseerd is in het beheren van de mijnbouw. Cloud mining kan echter riskant zijn, aangezien de meeste contracten in de tijd zijn vergrendeld. Dit betekent dat als je een Dogecoin-mijncontract voor een jaar neemt van een mijnwerker in de cloud en de prijs van Doge onder de kosten van de mijnbouw en elektriciteit daalt, dan weet ik zeker dat je het kunt uitzoeken, maar je ROI kan een klap krijgen.

  In feite heeft Scrypt cloud mining onlangs een hit gekregen en dat geldt ook voor Dogecoin. Top cloud mining-services zoals Genesis Mining en Eobot hebben veel minder of geen contracten voor Scrypt-mijnbouw.

  Er zijn ook marktplaatsen voor hashing power, zoals Nicehash, waar u nog steeds Scrypt-mijncontracten kunt krijgen. NiceHash is iets anders dan de andere cloud mining-pools, omdat het hashing-kracht koppelt aan kopers. De hashkracht die te koop is, komt niet van één mijnbouwbedrijf, maar van veel ad-hocverkopers. Een cool systeem maar een beetje moeilijker om grip te krijgen op het bieden en de prijsstelling.

  Kunt u rente verdienen met uw Dogecoin?

  Op dit moment zijn er geen renterekeningen voor cryptocurrency die rente bieden op Dogecoin-stortingen. Naarmate de ruimte op de cryptocurrency-renteaccount zich uitbreidt en meer activa bevat, ligt het niet helemaal buiten het logische gedachtengoed dat een bedrijf als BlockFi of Celsius Dogecoin zou kunnen toevoegen. De volatiliteit van het actief werkt in dit opzicht echter mogelijk niet in het voordeel.

  De conclusie over Dogecoin-mijnbouw

  Uiteindelijk zal het met winst delven van Dogecoin moeilijk, mogelijk, maar moeilijk zijn. Dogecoin ging echter nooit echt over het geld of de winst, ondanks dat het miljoenen waard is. Het is een open en gastvrije gemeenschap van cryptoliefhebbers die bereid zijn om te leren en te delen.

  Dus in de geest van de gemeenschap is het minen van Dogecoin een toegankelijke manier om in de cryptoscene te komen. Met nieuwe, meer betaalbare opties voor mijnbouw, zoals USB Scrypt ASIC-mijnwerkers die worden gemaakt, zijn de barrières om mee te doen lager dan ooit tevoren.