Wat is het eerste dat in je opkomt als je ‘over-the-counter’ hoort?

Voor velen zal de uitdrukking beelden creëren van gemakkelijke toegang tot medicatie. OTC bestaat echter al geruime tijd en vindt zijn oorsprong in enkele van de eerste winkelgerelateerde goederenruil. Het verwijst meer specifiek naar de makkelijke toegang deel dan iets anders.

De cryptomarkten evolueren, en zowel grote als kleine spelers zoeken naar de beste manieren om mee te doen. We gaan een diepe duik nemen in OTC met betrekking tot crypto en ontdekken welke kansen de virtuele valutamarkten bieden voor een nieuwe klasse van beleggers..

Maar voordat we dat doen, moeten we waarschijnlijk een aantal vervelende definities uit de weg ruimen:

Beveiliging (n): Een effect is elk financieel instrument dat een geldwaarde heeft en op een markt kan worden verhandeld / verhandeld. Effecten worden in de meeste gevallen gebruikt als hulpmiddel om winst te maken, maar kunnen ook worden gebruikt om technische redenen zoals hedging.

Uitwisseling (n): De meeste effecten worden op beurzen verhandeld. Een beurs is een marktplaats waarop effecten en andere complexe financiële instrumenten worden verhandeld. Ze brengen op een gecentraliseerde manier makelaars, dealers en investeerders samen om het kopen en verkopen van deze instrumenten te standaardiseren. Door middel van regulering monitoren ze ook markten om fraude te voorkomen.

OTC (n): Over-the-counter is een mooie manier om “gedecentraliseerde handel” te zeggen. Orders worden niet vermeld in een openbaar orderboek. Klanten kunnen met elk via broker handelen zonder dat iemand anders op de hoogte is van hun transactie.

OTC. Gecentraliseerde markten bestaan ​​al honderden jaren

Gecentraliseerde markten bestaan ​​al honderden jaren

In de traditionele financiële wereld kunnen bedrijven die niet de juiste reputatie hebben en / of niet de juiste middelen hebben om wisselvergoedingen te betalen, via de OTC-route kapitaal ophalen. In de crypto-context zien we dit fenomeen zich nu ontvouwen naarmate de ICO-boom sneller gaat.

Elders zeer grote cryptohouders (walvissen) geven er de voorkeur aan om grote transacties uit te voeren zonder al te veel aandacht te trekken en zoeken daarom gespecialiseerde makelaars om dit mogelijk te maken.

Grootste OTC-markten

Het is vrij moeilijk om in te schatten welke markten en makelaars de grootste zijn in de cryptosfeer, omdat veel zaken op dit gebied privé worden gedaan. Vinny Lingham van het Civic-project schetste enkele van zijn gedachten over het onderwerp in een blogpost en een paar jaar geleden via twitter:

Over het hoofd gezien feit: de OTC-markt voor Bitcoin is groter dan de wisselmarkt. Uitwisselingen bepalen de prijs, maar grote transacties vinden daar niet plaats.

– Vinny Lingham (@VinnyLingham) 26 juni 2016

De belangrijkste afleiding van zijn ervaring was dat de rijken geen uitwisselingen gebruiken om hun Bitcoin te kopen. Omdat deze walvissen in zulke grote hoeveelheden handelen, zouden de bestellingen de uitwisselingen overweldigen en de prijs dramatisch doen stijgen. Het resultaat is dat het uitwisselingsvolume niet de waarheid vertegenwoordigt vraag en aanbod voor Bitcoin.

Enkele van de gevestigde en gerespecteerde OTC-makelaars op dit gebied zijn:

  • BitStocks
  • CircleTrade
  • Cumberland
  • itBit
  • JumpTrading
  • IBC-groep
  • Genesis Trading

Helaas handelen deze makelaars alleen met handelaren met een hoog eigen vermogen. Desalniettemin geven we in het volgende gedeelte enkele alternatieven voor de zogenaamde “kleine vissen”.

Hoe te beginnen

Er zijn een aantal manieren om aan de slag te gaan met het verhandelen van uw favoriete cryptocurrency zonder recept:

ICO Investeren

Het meest trendy OTC-instrument dat de afgelopen jaren op het toneel is verschenen. In de meeste gevallen stelt het ICO-model beleggers in staat om hun favoriete projecten te ondersteunen en tokens rechtstreeks te ontvangen zonder strikt toezicht van autoriteiten. Bedrijven hebben in slechts enkele dagen enorme hoeveelheden kapitaal opgehaald, waardoor ze de mogelijkheid hebben gecreëerd om de projectdoelen vooruit te helpen. Hier zijn enkele tips om de beste ICO’s te vinden om in te investeren.

AirSwap

Het AirSwap-project is een innovatieve manier om cryptocurrency-tokens uit te wisselen via een wereldwijd gedecentraliseerd netwerk. AirSwap is geen cryptocurrency-uitwisseling en vermeldt geen tokens of tokenprijzen. In plaats daarvan stellen gebruikers van het netwerk tokens beschikbaar om te verhandelen en het systeem matchen kopers en verkopers automatisch op basis van hun vereisten:

OTC - Het AirSwap-handelsproces

Het AirSwap-handelsproces

Om de tussenpersoon volledig te verwijderen, heeft hun team opwindende cryptocurrency-technologie geïmplementeerd, genaamd atomic swaps. Handelen kan via MetaMask of rechtstreeks vanuit uw zeer veilige Ledger Nano S- of Trezor-hardware wallet. Bekijk onze Ledger-gids als u hulp nodig heeft bij het instellen.

AirSwap geeft u alleen een aanbeveling over handelsprijzen. Het is waarschijnlijk een goed idee om aandacht te besteden aan prijzen die worden vermeld op een cryptocurrency-uitwisseling zoals Binance om een ​​honkbalveld te krijgen bij het maken van een transactie. Bovendien bieden ze momenteel alleen handel in Ethereum-tokens, maar zullen vermoedelijk andere blockchain-tokens toevoegen naarmate het platform zich ontwikkelt.

LocalBitcoins

Op basis van Helsinki Finland, opstarten van bitcoin LocalBitcoins staat over-the-counter Bitcoin- en altcoin-handel toe in ruil voor lokale valuta. Betaalmethoden en wisselkoersen staan ​​vermeld op de site. Zoals je hieronder kunt zien, variëren de prijzen nogal als gevolg van verschillende vraag- en aanbodkrachten.

OTC - LocalBitcoin-verkopers met een verscheidenheid aan aanbiedingen

LocalBitcoin-verkopers met een verscheidenheid aan aanbiedingen

Vergelijk dit met beurzen die de laatste handelsprijs vermelden en u een idee geven van wat u zou moeten betalen voor uw cryptocurrency. Bovendien biedt LocalBitcoins een escrow-service, zodat u met een gerust hart kunt handelen.

Consument tot consument

Niets houdt u tegen om cryptocurrency rechtstreeks aan uw buurman te kopen en verkopen. De meeste mensen begrijpen of gebruiken crypto niet op deze manier omdat het niet meteen nodig is. Maar in plaatsen zoals Venezuela en Zimbabwe wordt / werd het zonder recept uitwisselen van cryptocurrency gebruikt om kleine economieën draaiende te houden doordat de regering hun economie vernietigde met hyperopgeblazen papiergeld..

Hoe u geld kunt verdienen met OTC

Arbitrage

Arbitrage is het proces van het kopen / verkopen van een product of dienst op de ene locatie en het vervolgens verkopen / kopen op een andere locatie tegen een betere prijs om winst te maken. In de meeste gevallen gebeurt dit virtueel, maar het is niet ongebruikelijk dat sluwe arbitragehandelaren handelen grote bedragen naar andere landen om deze verschillen te verzilveren.

Uw eerste aanloophaven zou zijn om beursfeeds te volgen om een ​​idee te krijgen van hoe prijzen worden verhandeld. Je zou dan wat crypto goedkoop kunnen ophalen op een beurs of een van de eerder genoemde methoden. Verkopen via AirSwap of LocalBitcoins tegen een betere prijs zou waarschijnlijk uw laatste stap zijn. Arbitrage voor cryptovaluta is redelijk geavanceerd en in volatiele markten zoals cryptovaluta moet u echt weten wat u doet.

Risico’s voor en tegen

Volledig open marktplaats

In de meest strikte zin van het woord betekent OTC dat u op een volledig open markt kunt handelen. In feite zou u x hoeveelheid Ethereum kunnen verkopen voor y hoeveelheid Bitcoin en niet in de buurt komen van de huidige prijs (ETHBTC) die u op een grote beurs kunt vinden.

OTC - Waanzinnige pit traders op een gecentraliseerde beursvloer.

Waanzinnige pit-traders op een gecentraliseerde beursvloer. Met dank aan Loren Friedman

Dit kan een goede of een slechte zaak zijn, afhankelijk van uw standpunt. Een volledig open marktplaats zorgt voor een vrije handelsstroom tussen partijen zonder tussenkomst van tussenpersonen.

De nadelen zijn echter een grotere mate van fraude en prijsinconsistentie. Het is veel gemakkelijker om opgelicht te worden.

Regulatie & Juridische zorgen

Het is duidelijk dat de handel in financiële instrumenten de aandacht van de autoriteiten zal trekken. Waar winst te behalen valt, zal grote broer toekijken. Aangezien OTC-handel de mogelijkheid biedt om officiële records te vermijden, is het belangrijk om de risico’s te kennen die verbonden zijn aan het volgen van deze route.

Moderne regelgeving heeft de neiging de rijken (mensen en bedrijven) te bevoordelen, omdat alleen de rijken het zich kunnen veroorloven om op sommige beurzen te noteren. Ook mogen in veel gevallen alleen investeerders met een hoge nettowaarde (zogenaamd “geaccrediteerd”) investeren in andere bedrijven / projecten. Cryptocurrency is een grassroots-beweging die is ontworpen om het speelveld gelijk te maken.

We zitten in dit alles enigszins in een impasse. Aan de ene kant zijn toezichthouders bevooroordeeld en zorgen ze voor de rijken, en aan de andere kant bemiddelen otc-handelaren roekeloos in deals zonder enige gedachte aan veilig beleggen. Er moet een gezonde middenweg worden gevonden.

Liquiditeit

Liquiditeit verwijst naar hoe gemakkelijk u uw cryptocurrency kunt kopen of verkopen. Bitcoin wordt beschouwd als de meest liquide cryptocurrency ter wereld vanwege de grote vraag en daarom een ​​hoge handelsfrequentie. Bekijk de marktkapitalisatie van Bitcoin op onze crypto-tracker. Zoals u kunt zien, is het kapitaal dat naar Bitcoin stroomt ver voorbij elke andere cryptocurrency.

U zult geen moeite hebben om Bitcoin te kopen of verkopen, maar in de huidige ICO-boom zult u vrijwel zeker problemen ondervinden bij het verhandelen van altcoins met een lage liquiditeit. Ethereum heeft het creëren van cryptocurrency versneld en het is daarom nog nooit zo eenvoudig geweest om wat amusant bekend staat als de “shitcoin” te creëren. Sommige bemachtigen is meestal geen probleem. Het kan echter een echte nachtmerrie zijn om ervan af te komen. Over-the-counter illiquide cryptocurrencies kopen is riskant.

Veiligheid

Een groot voordeel van online uitwisselingen is een mate van anonimiteit en snelle handel. Het is waarschijnlijk niet het slimste idee om een ​​paar duizend dollar in contanten bij zich te hebben om in te wisselen voor crypto. Het is nog steeds bekend dat mensen dit toch doen. Gebruik uw gezond verstand als u van plan bent om in fysieke goederen en / of valuta te handelen.

Sluitende bel

Mensen onderhandelen sinds het begin van de mensheid. Proberen om de beste prijs voor een product of dienst te krijgen, is mogelijk gewoon de aard van het menselijk beest. Over-the-counter kan een gedecentraliseerde internationale marktplaats betekenen of gewoon een deal sluiten met uw buurman.

In de crypto-context, als het niet al een soort wilde westen-ervaring was, ontstaan ​​er OTC-diensten om ongeteste kansen te bieden aan ondernemende zakenmensen, makelaars, handelaars, investeerders en dromers. In de stoffige digitale steden van de nieuwe grens zijn geweldige koopjes te vinden, terwijl andere deals slecht aflopen. Waar ga je in?