Wat is Stellite (XTL)?

Stellite is een op privacy gericht cryptocurrency-project dat tot doel heeft de functionaliteit van Proof-of-Work te verbeteren. Laten we eens kijken naar alle details over de missie van het project, de Stellite Wallet, technische functies en mogelijke use-cases.

Stellite Project Missie

Het belangrijkste doel van Stellite is het oplossen van problemen die van invloed zijn geweest op traditionele Proof-of-Work-munten (zoals Bitcoin, Ethereum en andere). Volgens de whitepaper van het project, vertrouwde knooppunten en peers met hardcode creëren beveiligingsproblemen. Wanneer een hacker bijvoorbeeld toegang krijgt tot een knooppunt, levert dit vaak langetermijnproblemen op bij het maken van toekomstige knooppunten.

Deze en andere soorten blockchain-hacks ontmoedigen op hun beurt potentiële gebruikersacceptatie. Om dit probleem op te lossen, bedacht Stellite een innovatieve oplossing. De blockchain gebruikt IPFS als een soort permanente opslag van de knooppuntlijst en ZeroNet als een dynamische front-end van deze permanente opslag.

Als resultaat van deze en andere technische verbeteringen is Stellite van plan een oplossing te bieden voor echte mijnbouw op alle apparaten (d.w.z. smartphones, slimme televisies, enz.). Dit type mining staat in schril contrast met bestaande vormen van mobile mining voor populaire cryptocurrencies op de markt, die meestal slechts simulaties zijn..

Logo's voor IPFS, ZeroNet en Stellite

Stellite combineert IPFS- en ZeroNet-technologieën om een ​​gedecentraliseerd, censuurbestendig netwerk te creëren.

Hoe zit het met de Stellite ICO?

In tegenstelling tot de overgrote meerderheid van cryptocurrencies op de markt, voerde Stellite geen ICO of zelfs geen voorverkoop uit. In plaats daarvan 0,6% van de totale muntvoorraad (126 miljoen XTL) was voorgemijnd. Buiten de pre-mine waren nul munten vergrendeld. Als je de projectwebsite en whitepaper leest, is het niet duidelijk waarom er geen ICO was. Het is ook niet duidelijk waar de financiering voor de ontwikkeling van het project vandaan komt.

Stellite portemonnee

Zowel GUI (Graphical User Interface) als CLI (Command Line Interface) wallets voor Windows, Mac en Linux zijn beschikbaar. Bovendien, Cheddur-app, een mobiele portemonnee die beschikbaar is op zowel iOS als Android, heeft de Stellite-portemonnee geïntegreerd. Gedetailleerde installatie-instructies voor elk type Stellite-portemonnee vind je hier.

Voorbeeldafbeelding van een Stellite-portemonnee

Gebruikers hebben toegang tot Stellite-portefeuilles op verschillende apparaten.

Privacyfuncties

Een ander belangrijk kenmerk van Stellite is het vermogen om niet-traceerbare betalingen te vergemakkelijken. Om dit te doen, gebruikt het protocol de CryptoNote-algoritme, een belangrijk onderdeel van populaire privacymunten zoals Monero en Bytecoin.

Het CryptoNote-algoritme van Stellite elimineert de mogelijkheid om betalingen te traceren door automatisch meerdere unieke eenmalige sleutels te creëren, afgeleid van een enkele openbare sleutel, voor elke P2P-betaling.

Het project doet dit door het welbekende Diffie-Hellman uitwisselingsprotocol te wijzigen. Oorspronkelijk stond dit protocol twee partijen toe om een ​​gemeenschappelijke geheime sleutel te produceren die was afgeleid van hun openbare sleutels. Met Stellite gebruikt de afzender het openbare adres van de ontvanger en willekeurige gegevens om voor elke betaling een eenmalige sleutel te berekenen.

Bevestigingen en doorvoer

Doorvoer is een van de grootste problemen die veel blockchain-projecten hopen op te lossen. Wanneer een afzender geld wil verzenden, moet de ontvanger meestal een variabele hoeveelheid tijd wachten, variërend van een paar seconden tot vele uren. Deze vertraging is te wijten aan het feit dat het even duurt voordat elke transactie in blokken wordt opgeteld. Om blockchain- en cryptocurrency-betalingen te krijgen door de mainstream, zijn hogere transactiesnelheden nodig. De mogelijke oplossing van Stellite voor doorvoer is het creëren van een aangepast verkooppuntsysteem dat werkt met mobiele portemonnees.

Met deze technologie kunnen handelaars (oftewel ontvangers) betalingen accepteren zonder bevestigingen. Bovendien kan elke ontvanger ervoor kiezen om het aantal benodigde bevestigingen aan te passen. Door deze functionaliteit aan te bieden, kan Stellite mogelijk zowel een hoge beveiliging als een hoge doorvoer garanderen. Dit is vooral belangrijk omdat veel privacymunten over het algemeen langere transactietijden hebben dan niet-privacymunten.

Toch is er niet veel informatie over het aantal transacties per seconde dat Stellite kan verwerken. Het zou ook interessant zijn om een ​​statistische uitsplitsing te zien van het aantal bevestigingen dat gebruikers gemiddeld accepteren.

Stellite vereenvoudigt ook het gebruik van knooppunten door middel van een applicatie genaamd StellitePay, die een enkele server gebruikt (net als een gecentraliseerde centrale) voordat het zich op het netwerk begeeft. Het doel van deze applicatie is om de mogelijkheid van gebruikersacceptatie te bevorderen voor beginnende gebruikers die anders het installatieproces van het knooppunt niet zouden willen ondergaan.

Afbeelding van de blokverkenner van Stellite

Met Stellite kunnen gebruikers up-to-date transactie-informatie bekijken via zijn eigen block explorer.

ASIC-weerstand

Het Stellite-projectteam neemt ook het ASIC vs. niet-ASIC debat serieus. Zoals te zien is bij Bitcoin (BTC) en andere ASIC-vriendelijke cryptocurrencies, kan gecentraliseerde mijnbouw een groot effect hebben op de distributie van munten. Om het ASIC-mijndilemma op te lossen, verandert Stellite zijn PoW-algoritme (CryptonightV7) enigszins in reguliere protocolupgrades / harde forks. Dit komt doordat ASIC-rigs bedoeld zijn om alleen voor één specifieke functie te worden gebruikt. Door met deze beslissing mee te gaan, werkt Stellite eraan om CPU- en GPU-mijnwerkers een gelijke kans te geven om XTL te verdienen.

Team en toekomstige roadmap

Het Stellite-team bestaat uit tien mensen, waarvan acht kernleden.

Stellite biedt gratis en open-source software die kan worden bekeken op de Github-pagina van het project. Hierdoor kunnen technisch onderlegde gebruikers begrijpen hoe het project vordert. Volgens de projectwebsite heeft Stellite aanzienlijke vooruitgang geboekt in Q1 en Q2 2018. Tot de resultaten behoren uitwisselingslijsten, een nieuw moeilijkheidsalgoritme, GUI-portemonnee, GUI-mijnwerker en nog veel meer.

De meeste kernfuncties van het project zijn echter nog in de maak. Vanaf 13 september 2018 is het onduidelijk wanneer het project beoogt verschillende belangrijke functies te voltooien. De lijst met niet-voltooide functies omvat StellitePay, slimme mobiele mijnbouw, ZeroNet & IPFS en andere taken op het gebied van ontwerp, marketing en zakelijke ontwikkelingen.

Foto van de kernteamleden van Stellite

Dit project heeft acht kernteamleden.

Uitwisselingen

Sinds 13 september 2018 is Stellite genoteerd op ten minste vier beurzen: CREX24, Bisq, TradeOgre en CMC. Toekomstplannen voor beursnotering zijn niet bekend. Wat betreft uitwisselingsvolume, statistieken van CoinGecko laten zien dat TradeOgre momenteel de grootste rol speelt met meer dan 90% voor XTL / BTC-handel en ongeveer 7,5% voor XTL / LTC-handel. Ondertussen is CREX24 iets meer dan 2% voor XTL / BTC.

Mogelijke use cases en conclusie

Voor iedereen die gemakkelijk cryptocurrency wil minen, is Stellite een project om op te letten. Hoewel het project al functies biedt die dit proces vereenvoudigen, is de meeste innovatie die Stellite belooft te bieden nog in de maak. Het is ook belangrijk op te merken dat het Stellite-team duidelijk toegewijd is aan het handhaven van zijn egalitaire Proof-of-Work-algoritme en een vast standpunt heeft over ASIC-resistentie. Dit betekent dat mijnwerkers zich geen zorgen hoeven te maken over het kopen van de nieuwste dure mijnbouwinstallatie met de mogelijkheid dat deze van de ene op de andere dag verouderd raakt..

Bovendien kan Stellite een goede optie bieden voor gebruikers van cryptocurrency die een privacymunt willen gebruiken maar niet het ongemak van trage voltooiingstijden van transacties willen. Het is waar dat er niet veel informatie beschikbaar is over hoe goed de technologie voor nulbevestigingstransacties in de echte wereld werkt. Alleen al het feit dat Stellite deze optie kan bieden en tegelijkertijd een goed getest privacyalgoritme kan gebruiken, is een veelbelovend teken.