Gate.io is een minder bekende maar al lang bestaande cryptocurrency-uitwisseling. Gate.io is gestart in China en is actief sinds 2013. Het biedt een breed scala aan cryptocurrencies en functies, evenals margehandel. De beurs is trots op zijn beveiligingspraktijken. Hoewel deze praktijken sterker zijn dan veel van de meer bekende uitwisselingen, zijn er nog steeds enkele zorgen.

In deze review gaan we het volgende behandelen:

Belangrijke informatie

Gate.io is een dochteronderneming van Gate Technology, Inc. Handelaren kunnen ofwel de webversie of mobiele versie, die beschikbaar is voor IOS en Android. Het staat momenteel op de 35e plaats in volume ten opzichte van alle andere uitwisselingen volgens gegevens van CoinMarketCap.

Er zijn momenteel vier markten beschikbaar: Tether, Bitcoin, Ether en een stabiele muntconversie voor verschillende landen. Deze laatste optie is een portefeuille van verschillende stabiele munten die worden weergegeven in de lokale valuta van het land waarin de gebruiker actief is. Alle andere munten worden verhandeld tegen een van deze vier markten.

De uitwisseling is voornamelijk gericht op Aziatische en Engels sprekende klanten in termen van hun beschikbare talen. Het is beschikbaar voor gebruikers uit elk land behalve Canada, de VS en Japan, samen met enkele andere kleinere landen. Deze uitsluitingen zijn voornamelijk het gevolg van regelgevende hindernissen.

Hoe het werkt

De uitwisselingsinterface lijkt veel op andere beurzen zoals Binance, met een redelijk geavanceerde grafiekfunctie, orderboeken en tabbladen met handelsgeschiedenis.

koppel

Gebruikers kunnen limietorders, prijsconditieorders of tijdconditieorders plaatsen. De limietorder functioneert net als bij elke andere beurs. U voert de prijs in die u bereid bent te betalen voor de munt, de bestelling komt onmiddellijk in het orderboek en als de prijs het door u gekozen niveau bereikt, wordt uw bestelling gevuld. Met bestellingen met prijsvoorwaarde kunt u een bestelling instellen die alleen in het orderboek komt als aan de door u gekozen prijsvoorwaarde wordt voldaan. Tijdconditie-orders komen het orderboek binnen op basis van het door u gekozen tijdsinterval. Dit betekent dat u bestellingen op gezette tijden in het boek kunt laten invoeren als u uw aankoop over meerdere uren wilt verdelen.

ordertypes

Verrassend genoeg is er geen optie voor een marktorder, waarbij gebruikers de marktprijs zelf moeten matchen via een limietorder. Dit is zeker een beperking.

Handelskosten

De kosten zijn vrij eenvoudig. Er zijn momenteel geen aanbetalingskosten. Handelskosten voor alle paren behalve USDT / CNYX hebben een vast tarief van 0,2 procent. Anders dan dit, is de enige andere vergoeding voor opnames. Deze verschillen per handelspaar. Ze zijn echter vast in plaats van op percentage gebaseerd en veranderen dus niet als reactie op het bedrag van de munt die u opneemt.

Er is ook een minimale ordergrootte van $ 10,00 waarde in het handelspaar waarmee u rekening moet houden.

Beschikbare crypto-activa

De diversiteit en het aanbod aan handelsparen is zeker indrukwekkend. Ze hebben momenteel 266 munten en 356 verschillende handelsparen in de aanbieding. Van die paren zijn de top drie EOS / USDT, ETH / USDT en BTC / USDT.

Margehandel

In tegenstelling tot de meeste andere beurzen biedt Gate.io nu margehandel aan. Iets wat ze onlangs hebben geïntroduceerd. Op dit moment is het alleen beschikbaar voor 24 munten. De maximale hefboomwerking die traders kunnen gebruiken, is een factor drie. Dus als u 10 BTC op uw margerekening zou storten, kunt u nog eens 20 BTC lenen, waardoor u een margerekening van 30 BTC krijgt..

Dit is een erg nuttige service, hoewel de hefboomwerking veel lager is dan bij sommige andere exchanges zoals Bitmex. Handelaren kiezen voor hun marge uit een looptijd van 10, 20 of 30 dagen. Gate.io zal uw positie liquideren als uw verliezen niveaus overschrijden waar u ze niet langer kunt betalen. Op dit punt zal de beurs alle schulden van uw rekening vereffenen en alle openstaande posities sluiten. De handelskosten zijn hetzelfde voor margeposities als voor spotposities.

Overdrachtslimieten

De uitbetalingslimieten variëren naargelang de munt. Voor standaardaccounts kunnen gebruikers tot 100 BTC, 3000 ETH of 100.000 USDT per dag opnemen. Het is echter mogelijk om deze limieten te verhogen bij het indienen van KYC-documenten. Belangrijk is dat, in tegenstelling tot andere KYC-goedkeuringsprocedures op andere beurzen, dit niet automatisch resulteert in hogere opnamelimieten over de hele linie. In plaats daarvan moet u ondersteuning e-mailen en om een ​​hogere limiet voor een specifieke munt vragen. Er is momenteel helaas geen informatie over dagelijkse stortingslimieten.

Bedrijfvertrouwen & Reputatie

Een van de controverses rond Gate.io zijn de activiteiten van Amerikaanse gebruikers op het platform. Het managementteam heeft duidelijk gemaakt dat het de Amerikaanse gebruikers niet ondersteunt, noch heeft het plannen om dit te veranderen vanwege het gebrek aan duidelijkheid van onder meer de SEC..

Er is geen melding of bewijs dat Gate.io wordt gereguleerd of geautoriseerd door nationale toezichthouders van welk land dan ook. Dit is waarschijnlijk grotendeels omdat ze geen fiat-valuta’s en bankoverschrijvingen verwerken. Dit gebrek aan goedkeuring door de regelgevende instanties kan echter de betrouwbaarheid van de uitwisseling voor meer conservatieve gebruikers ondermijnen.

Veiligheids maatregelen

Wanneer u de veiligheid van een uitwisseling overweegt, zijn er twee kwetsbaarheden waar u als gebruiker aan moet denken. Een daarvan is de login en de identiteit van de gebruiker beschermingsmechanismen en de andere is het opslagmechanisme van fondsen door de uitwisseling.

Gelukkig biedt Gate.io een zeer sterke accountbescherming. Gebruikers moeten afzonderlijke en verschillende account- en financieringswachtwoorden instellen en kunnen tweefactorauthenticatie gebruiken, iets wat we altijd aanbevelen. Accountwachtwoorden worden gebruikt om in te loggen, terwijl het fondswachtwoord uitsluitend is gereserveerd voor het storten en opnemen van geld.

Aan de kant van de fondsbeveiliging lijken de praktijken op basis van de beschikbare informatie rigoureus. Hoewel de beperkte hoeveelheid informatie enigszins verontrustend is. Het is natuurlijk mogelijk dat dit komt omdat ze hun beveiligingsinstellingen niet willen onthullen. Gate.io zegt dat ze voor de meeste fondsen offline koude opslag toepassen. Ze gebruiken echter wel hot wallets om genoeg op te slaan om dagelijkse transacties te financieren.

Gate.io had een opmerkelijke geschiedenis voor robuuste beveiliging en was erin geslaagd hacks te vermijden. Onlangs was er echter een schrik, na een openbaarmaking door malware-onderzoekers dat hackers zich richtten op gebruikers die geld in en uit de exchange overboeken. Belangrijk is dat Gate.io heeft gezegd dat geen enkele gebruiker verlies heeft geleden en dat ze hun relatie met de externe service die gecompromitteerd was, hebben opgeschort.

Een recent verslag doen van door ICORating, analyseerde de veiligheid van de top 100 uitwisselingen, gemeten in 24-uursvolume. Gate.io stond helaas op de 53e plaats. Hoewel het goed scoorde voor de gebruikers- en domeinbeveiliging, had het een zeer slechte webbeveiliging. Hun score viel zeker tegen. Het scoorde echter eigenlijk beter dan sommige andere, zeer gerenommeerde beurzen zoals Bitfinex, Gemini en Bitstamp.

Klantenservice

Er is een redelijk niveau van klantenservice beschikbaar voor gebruikers. Nadat u zich heeft aangemeld, kunt u met een ondersteuningslid spreken in de livechat of een ticket indienen voor een vertraagde reactie.

Er is ook uitgebreide klantenondersteuning en een uitgebreide FAQ bladzijde.

Gevolgtrekking

Gate.io is een goede beurs voor gebruikers die blootstelling willen aan een breed scala aan munten, die waarschijnlijk gebruik willen maken van margehandel en die geen uitgebreide KYC willen doorlopen om een ​​basisaccount te openen. Ze bestaan ​​al een aantal jaren en hebben slechts één beveiligingsangst gehad, waardoor er geen geld verloren ging. Het is echter duidelijk dat, hoewel de beveiliging superieur is aan die van veel gevestigde en premium exchanges, er verdere upgrades nodig zijn. U kunt de uitwisseling natuurlijk alleen gebruiken als u uit een goedgekeurd land komt.

Handige bronnen