Als u zich zorgen maakt over privacy bij transacties in cryptocurrency, heeft u zich misschien afgevraagd hoe u anoniem bitcoin kunt kopen. Dan bent u bij ons aan het juiste adres.

Naarmate bitcoin meer mainstream is geworden, zijn de verschillende toegangen tot cryptocurrencies meer gereguleerd. Als je bitcoins met fiat koopt, dan is je toegangspunt meestal een van de fiat-to-crypto-uitwisselingen zoals Bitstamp, Coinbase of Gemini. Het probleem voor iedereen die bijzonder op privacy let, is dat deze uitwisselingen allemaal uw ID nodig hebben om bitcoin te kopen.

Voor iedereen in de ontwikkelde wereld kan privacy de grootste zorg zijn bij het overhandigen van ID aan een beurs. Voor mensen in de derde wereld is de vereiste van ID echter een ernstige belemmering om bitcoin te kopen. Cryptocurrencies bieden een oplossing voor mensen in ontwikkelingslanden waar hun nationale valuta onderhevig kan zijn aan astronomische inflatie. In andere scenario’s kunnen corrupte regeringen beslag leggen op geld in contanten of in banken.

Er zijn echter meer dan een miljard mensen in de wereld, voornamelijk in ontwikkelingslanden, die geen enkele vorm van identiteitsbewijs hebben. Dus de wereld van cryptocurrencies is vrijwel voor hen afgesloten. Een oplossing om anoniem bitcoin te kopen, zonder een ID te gebruiken, kan voor veel burgers van ontwikkelingslanden een waardevolle oplossing zijn.

Dus wat zijn de opties om in 2018 anoniem Bitcoin te kopen??

Hoe Bitcoin anoniem te kopen met behulp van een Fiat-to-Crypto Exchange

Zoals we al hebben vermeld, is het gebruik van veel van de reguliere fiat-to-crypto-uitwisselingen niet mogelijk omdat ze een kopie van uw ID willen zien.

Er zijn een paar uitzonderingen, waarbij fiat to crypto-uitwisselingen u in staat stellen om bitcoin alleen te kopen met uw creditcard en zonder een ID op te geven. Deze gelden misschien niet voor alle landen, maar het lijkt erop dat Coinmama en Changelly twee voorbeelden zijn van uitwisselingen waarvoor niet altijd een ID vereist is om een ​​aankoop te doen, met name voor transacties met een lage waarde..

Als u eenmaal uw creditcard heeft opgegeven, laat u natuurlijk een papieren spoor achter, dus voor het anoniem kopen van bitcoin is dit geen 100 procent waterdichte oplossing. Een andere optie zou kunnen zijn om een ​​van de vele prepaid-creditcards te kopen die momenteel op de markt zijn. Hoewel bij een traditionele creditcard uw naam is gecodeerd op de kaart zelf, is voor veel prepaidkaarten registratie vereist, maar de kaart zelf bevat geen van uw persoonlijke gegevens.

Hoe Bitcoin anoniem te kopen met behulp van een Crypto-to-Crypto Exchange

Deze oplossing is afhankelijk van het feit dat je al een aantal altcoins hebt die je kunt inwisselen voor bitcoins. Als u dat doet, kunt u bitcoin kopen zonder ID met behulp van een crypto-naar-crypto-uitwisseling met een focus op privacy, zoals Changelly.

Hoe Bitcoin anoniem te kopen met behulp van een peer-to-peer-uitwisseling

De vorm van peer-to-peer-uitwisselingen kan variëren. Ze zijn echter allemaal gericht op het verbinden van kopers en verkopers van cryptocurrencies. Als je zover bent gekomen en je je nog steeds afvraagt ​​hoe je anoniem bitcoin kunt kopen, dan kan dit de oplossing voor je zijn.

LocalBitcoins biedt een platform waar u een lokale persoon kunt vinden die zijn bitcoins wil verkopen. Er zijn opties om te betalen via PayPal, via bankoverschrijving, of als je vooral gefocust bent op anonimiteit, kun je bij een lokale verkoper kopen door hem te ontmoeten en contant geld te overhandigen.

LocalBitcoins

LocalBitcoins biedt opties om anoniem met contant geld BTC te kopen

Elke handelaar op het platform heeft een vertrouwensscore op basis van de beoordelingen van mensen die eerder met hen contact hebben gehad. Gebruik deze vertrouwensscores verstandig, vooral als u een contante transactie plant, om een ​​verkoper te vinden die goede feedback heeft. Transacties in contanten brengen immers risico’s met zich mee.

Muur van munten biedt een vergelijkbare service als LocalBitcoins. U heeft echter een telefoonnummer nodig om deze optie te gebruiken, aangezien de centrale werkt op basis van sms. Dit betekent natuurlijk dat het niet anoniem is als u uw geregistreerde telefoonnummer gebruikt. In sommige landen, zoals het VK of Mexico, kunt u nog steeds een prepaid simkaart kopen zonder uw persoonlijke gegevens bekend te maken.

Bitcoin anoniem kopen met een Bitcoin-geldautomaat

Hoewel sommige Bitcoin-geldautomaten registratie en een bestaand portefeuilleadres vereisen, zijn er andere die dat niet doen. U kunt gewoon naar de automaat lopen en zeggen dat u contant geld wilt storten in ruil voor bitcoin. Wanneer u wordt gevraagd om een ​​portefeuilleadres in te voeren, kunt u mogelijk een optie selecteren die aangeeft dat u er geen heeft. Als dat het geval is, genereert de machine een papieren portemonnee voor u.

Niet alle Bitcoin-geldautomaten ondersteunen deze functie. Ervan uitgaande dat de machine u een portefeuilleadres geeft, kunt u uw bitcoin later naar uw eigen portemonnee overboeken.

Houd er rekening mee dat bitcoin-geldautomaten meestal een slechte wisselkoers bieden, dus dit is waarschijnlijk een dure optie.

Bitcoin geldautomaat

Bitcoin-geldautomaat op Schiphol Airport, Amsterdam. Afbeelding tegoed: schiphol.nl

Overzicht

Van alle manieren om anoniem bitcoin te kopen, is de meest veilige en persoonlijke manier de Bitcoin ATM-optie. Dit veronderstelt echter dat u er een kunt vinden waarmee u anoniem kunt blijven en u een nieuw portefeuilleadres kunt geven.

Als deze optie niet voor u beschikbaar is, probeer dan LocalBitcoins voor een lokale contante transactie. Zorg ervoor dat u ervoor zorgt dat de persoon met wie u handelt een voldoende goede vertrouwensscore heeft. Je moet er ook voor zorgen dat je je bitcoin veilig in je digitale portemonnee hebt zitten voordat je wegloopt.

Anoniem bitcoins kopen in 2018 is niet per se eenvoudig, maar het kan wel. Zorg ervoor dat u echt anonimiteit nodig heeft voordat u aan een van deze opties begint. Het kopen van bitcoin op andere manieren, zoals het gebruik van een nalevingsbewuste uitwisseling, biedt minder privacy. Het kan echter een veiligere manier voor u zijn om transacties uit te voeren.

Uitgelichte afbeelding met dank aan Pixabay

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me