Ethereum minen vanaf een Mac is steeds toegankelijker geworden en er worden meer gebruiksvriendelijke interfaces ontwikkeld. De native hardware van de meeste Apple-computers is misschien niet genoeg om winst te maken, maar het is nog steeds een geweldige manier om ervaring op te doen met mijnbouw.

Over het algemeen zijn er drie moeilijkheidsgraden bij mining: cloud mining, hobby mining en profit mining. Hoewel ze elkaar niet uitsluiten, vereist elk niveau verschillende hoeveelheden technische kennis en praktische betrokkenheid.

Ethereum mijnen: wat is uw doel??

Cloud mijnbouw kan als de meest benaderbare worden beschouwd, maar we raden u aan uiterst voorzichtig te zijn voordat u verder gaat.

Voor veel mensen lijkt de allure van cloud-mining hands-off gratis geld. U huurt eenvoudig hardware van iemand anders voor een afgesproken tijd. Ze beheren de mijnwerkers, organiseren de pool en optimaliseren de werking voor het beste investeringsrendement.

Boom! Geld erin, winst eruit, toch?

Als het te gemakkelijk lijkt, is het dat waarschijnlijk ook. Cloud mining is doorzeefd met fraude van niet-bestaande mijnwerkers om Ponzi-schema’s uit te werken die duizenden mensen beroven. De reputatie van de cloudmining-industrie is vergiftigd door deze slechte actoren met oplichting die honderd tegen één groter is dan legitieme operaties.

Als je vastbesloten bent om cloud mining te doen, doe dan je onderzoek. Cloud mining-marktplaatsen, zoals NiceHash, zijn een veelbelovende oplossing voor de strijdende industrie en een gedecentraliseerde iteratie hiervan kan binnenkort ook ontstaan.

Hobby mijnbouw is waarschijnlijk het mandje waarin u zich bevindt met de ambitie om meer te leren en mogelijk uw hardware in de toekomst op te schalen. Hobby-mijnbouw is elke mijnbouw die u kunt doen terwijl u heel goed weet dat u geen actieve winst zult maken.

Er is niet veel voor nodig om met hobby mijnbouw te beginnen, in feite kan bijna elke computer op zijn minst een CPU-vriendelijke munt zoals Monero of Ethereum minen. Hobby-mining is vaak beperkt tot de hardware die je in de buurt hebt, misschien een oude computer of harde schijf (in het geval van Storj mining).

Hobby-mijnbouw wordt meestal gedaan met niet-gespecialiseerde hardware zoals CPU’s of GPU’s, omdat je ze gemakkelijk in mijnwerkers kunt omzetten. Pc-gamers willen bijvoorbeeld oude of reserve-GPU’s gebruiken om Ethereum te minen in plaats van meer headshots te maken in Call of Duty.

Winstmijnen is de volgende logische evolutie naarmate u serieuzer wordt over de operatie. Zoals de naam al aangeeft, is het doel hier om uw input te verminderen en uw output te vergroten. In termen van mijnbouw zijn uw inputs tijd, inventaris en operationele kosten zoals elektriciteit. Uw output zijn de munten die u van mij maakt. Als de waarde van inputs kleiner is dan de waarde van outputs, dan heb je winst!

U zult moeilijk worden ingedrukt om een ​​winstgevende mijnwerker te vinden die CPU’s als hun primaire hardware gebruikt. Winstgevende CPU-mining is allang voorbij, het ecosysteem van de mijnwerker is verder geëvolueerd. GPU-mijnbouw is echter zeker winstgevend met het juiste inputbeheer.

Bekijk bronnen zoals VoskCoin die de D.I.Y. mijnscène met walkthroughs en operationeel inzicht.

Ten slotte zijn ASIC-mijnwerkers een andere klasse van winstmijnen, maar deze zijn meestal niet toegankelijk voor mijnwerkers in de detailhandel. Dit wil niet zeggen dat je zelf geen ASIC zou kunnen kopen, maar het kapitaal dat nodig is om een ​​speler in die scène te zijn, kan onbetaalbaar groot zijn. Dit komt vooral door de inflexibiliteit van ASIC-hardware en de updatecyclus die nodig is om concurrerend te blijven met blockchain-upgrades.

Aan de slag – Ethereum ontginnen op Mac

Ervan uitgaande dat je hier bent voor hobby-mining, zijn er een aantal methoden om Ethereum op een Mac te minen. Professioneel mijnen vanaf een Mac is mogelijk, maar de meer gevestigde route is om een ​​Windows-besturingssysteem (OS) of een aangepast op Linux gebaseerd Ethereum-besturingssysteem zoals ethOS te gebruiken.

Desktop Mining met Minergate

Met dat gezegd, is de meest toegankelijke manier om aan de slag te gaan met het minen van Ethereum door een Graphical User Interface (GUI) -miner zoals Minergate te gebruiken. GUI-miners zijn in tegenstelling tot opdrachtregelinterfaces (CLI) waarvoor u tekstopdrachten binnen de Terminal-app moet gebruiken.

Mijn Ethereum op een Mac met Minergate

Minergate GUI

Een GUI (soms uitgesproken als “goo-ee”) maakt alles een beetje gebruiksvriendelijker door bekende visuele bedieningselementen toe te voegen, zoals knoppen en pictogrammen. De Minergate-app doet ook alle configuraties voor u. Het is niet nodig om verbindingen tot stand te brengen met mijnpools of besturingselementen voor hardware aan te passen.

Aan de slag met Minergate

  1. Download de app van hun website.
  2. Registreer een account bij Minergate met uw e-mailadres.
  3. Log in op de app op uw desktop met uw Minergate-account.
  4. Selecteer direct om ETH te ontginnen op het tabblad ‘Mijnwerker’.

Helaas heeft Minergate “GPU-mining [niet beschikbaar] op Mac OS-gebaseerde platforms” gemaakt omdat ze niet langer kunnen worden ondersteund. Nog meer populaire CLI-miners hebben problemen met het ondersteunen van macOS na versie 10.11 (El Capitan).

Handige tool: smcFanControl 2.6 is een CPU-temperatuur-app die de RPM van uw interne ventilatoren kan regelen en de live temperatuur binnen uw machine kan bewaken. Gebruik het om een ​​minimale ventilatorsnelheid in te stellen en houd uw apparatuur in de gaten voordat er oververhitting optreedt.

Gevolgtrekking

Er zijn momenteel beperkte manieren om Ethereum op een Mac te minen, omdat de moeilijkheid om dit te doen de beperkingen van een CPU overtreft. Een meer directe oplossing zou zijn om de CPU van je Mac te gebruiken om andere altcoins te minen die CPU-vriendelijker zijn.

Apps zoals Honeyminer en Minergate maken dit beide mogelijk door te optimaliseren om op elk moment de meest winstgevende munt te delven. Je kunt de munten die je van mij hebt omzetten in Ethereum op elke moderne crypto-uitwisseling.

Voorlopig is het minen van Ethereum op een Mac beperkt, maar het kan een goede onramp zijn voor nieuwe miners. Gebruik uw Mac om vertrouwd te raken met de mijnbouweconomie, terminologie en verschillende gemeenschappen. Het zal niet lang duren voordat je misschien op zoek gaat naar het opschalen van je rig en dieper in het mijnen van Ethereum gaat duiken.