Om IOTA te leren mijnen, is wat onderzoek en geduld nodig. Dit komt omdat de cryptocurrency in veel opzichten uniek is. In tegenstelling tot de meeste cryptocurrencies, maakt IOTA geen gebruik van een blockchain-netwerk of vereist het dat mijnwerkers transacties valideren. Bovendien betaalt u nooit transactiekosten. Al deze factoren en meer maken IOTA een aantrekkelijke optie voor zowel beleggers in cryptocurrency als mijnwerkers. Het enige probleem is dat het enige moeite kost om te leren hoe je IOTA kunt minen zonder je hele pc te besteden.

Korte geschiedenis van IOTA

IOTA betrad officieel de crypto-ruimte in 2015. De directeur van het project is de IOTA Foundation. Deze non-profitorganisatie is verantwoordelijk voor de voortdurende ontwikkeling van het netwerk, inclusief het aangaan van strategische partnerschappen. Tot op heden heeft het bedrijf gecreëerd partnerschappen met enkele van de grootste bedrijven ter wereld, waaronder Fujitsu, Samsung, Bosch en Volkswagen.

internet van dingen

Een van de meest verbazingwekkende dingen van IOTA is dat het geen blockchain-netwerk of mijnwerkers nodig heeft om de netwerkbeveiliging te behouden. In plaats daarvan bestaat het netwerk van de munt uit het internet der dingen. Het internet der dingen is een netwerk van miljarden online elektronische apparaten. Deze apparaten omvatten software, sensoren, actuatoren, huishoudelijke apparaten en zelfs voertuigen.

Tangle, het netwerk van de munt, bevat een relatief nieuwe vorm van consensus, de zogenaamde gerichte acyclische grafiek (DAG). In het IOTA-netwerk behandelt de afzender het consensusmechanisme. Afzenders nemen actief deel door de laatste twee transacties op het netwerk te valideren voordat ze hun eigen transactie valideren. In vergelijking met het PoW-protocol van Bitcoin lijkt deze vorm van consensus kostenefficiënter, schaalbaarder, gedecentraliseerd en het beste van alles is dat transacties gratis zijn.

Schaalbaarheid

De consensus van Tangle DAG elimineert veel van de hoofdpijn die cryptocurrencies tegenkomen. In tegenstelling tot Bitcoin, hoe meer gebruikers aanwezig zijn in het IOTA-netwerk, hoe sneller transacties worden voltooid. Een rapport uitgebracht door analist Gartner berekent dat in 2017 ongeveer 8,4 miljard IoT-apparaten in gebruik waren. In hetzelfde rapport wordt geschat dat het gebruik van IoT tegen 2020 20,4 miljard zal bedragen. Deze groei kent positieve ontwikkelingen voor het IOTA-netwerk in de toekomst.

Door het consensusmechanisme te integreren in het protocol van de afzender, elimineert IOTA de noodzaak voor mijnbouw helemaal. Dus je vraagt ​​je op dit moment waarschijnlijk een paar dingen af, zoals, als IOTA geen miners gebruikt, hoe kan ik IOTA minen??

Nou, technisch gezien is het delven van IOTA onmogelijk, aangezien alle IOTA zijn verkocht tijdens de release van de munt. Je kunt een volledig knooppunt draaien en wat MIOTA ontvangen voor je diensten, maar dit is niet hetzelfde als het delven van de crypto. Gelukkig kun je met een beetje creativiteit en de hulp van een aantal unieke mijnplatforms deze unieke cryptocurrency tweedehands minen.

Mijnbouw van de ongrijpbare munt

Het concept van mining IOTA is een opwindend vooruitzicht dat de aandacht trok van cryptoliefhebbers sinds deze blockchain-loze munt begin 2015 op de markt kwam. In 2017 heette een Reddit-gebruiker met de naam u / czechcryptomania een alternatieve methode gepost om IOTA te bereiken via een mijnbouwplatform.

In dit proces levert u rekenkracht aan een Monero-miningpool. De beloningen van uw inspanningen worden vervolgens berekend en in IOTA aan u overgedragen. Het voordeel is dat u niet hoeft te investeren in duur mijnbouwmateriaal en dat uw inspanningen worden benut door de rekenkracht van de hele mijnbouwpool.

Mijnbouwpools zijn de beste manier om resultaten te krijgen met een normale pc. Als je de munt solo probeert te minen, kan het jaren duren voordat je rendement ziet. Door in een mijnbouwpool te werken, bundelt iedereen zijn inspanningen en verdeelt hij de winst dienovereenkomstig.

Mijn zonder een volledig knooppunt uit te voeren

Stap één, ga naar het IOTA GitHub bladzijde. Scroll naar beneden tot je IOTA Wallet 2.5.7.dmg (MAC) en IOTA.Wallet.Setup.2.5.7.exe (Windows) ziet. Download de specifieke versie voor uw besturingssysteem.

IOTA Wallet-installatie via GitHub

Portemonnee instellen via GitHub

Nadat de download is voltooid, begint u met het installeren van de portemonnee. De wallet-installatie zal u vragen of u een volledige of lichte node wilt gebruiken. Selecteer de lichtknoop-optie. U wordt gevraagd om uw IOTA-seed-zin in te voeren. Dit is de uitdrukking die bewijst dat u een IOTA-portemonnee bezit.

Als je al een IOTA-portemonnee hebt, kun je dat zaadje gebruiken. Anders kunt u een nieuw zaadje genereren hier. Om een ​​nieuw IOTA-zaadje te maken, moet u uw muis bewegen totdat de procentteller 100 procent bereikt. Net als uw privésleutels met Bitcoin, moet u een kopie van uw seed maken en deze op een veilige plaats bewaren. Als iemand toegang krijgt tot uw seed, hebben zij toegang tot uw cryptocurrency.

Bevestig aan Tangle

Nu bent u klaar om u aan IOTA te koppelen. Dit doe je door op het Bevestig aan Tangle knop direct onder de 3D-streepjescode. Dit levert een adres op. Kopieer het adres.

Nu je een adres hebt, ben je klaar om naar de IOTA-kraan te gaan website. Deze website betaalt in IOTA voor uw Monero-mijninspanningen. U moet het gekopieerde adres op de juiste locatie plakken en klikken Verzenden.

Mijnbouw IOTA via IOTA-kraan

Mijnbouw via IOTAFaucet

Uw pc zal de verificatieprompt openen. Controleer of u wilt minen, en pow, je bent nu aan het mijnen. U wilt het IOTA-kraanplatform aanpassen om te voorkomen dat uw pc het moeilijk heeft. Met de juiste instellingen kunt u duizenden IOTA minen terwijl u bezig bent met uw normale computeractiviteiten.

Trek uw munten op

Om uw mijninspanningen te verzilveren, moet u op de opnameknop aan de rechterkant van het scherm klikken. Dit plaatst je in de betalingswachtrij. Er is geen minimum opnamebedrag en u kunt de opnamefunctie op elk gewenst moment gebruiken. U kunt controleren of uw betaling onderweg is met de Tangle Explorer.

Hoe u de kracht van uw pc niet in de war brengt

Dit IOTA-miningproces is een van de gemakkelijkste en meest kosteneffectieve methoden die beschikbaar zijn. U hoeft niet te investeren in dure mijnbouwhardware. U hoeft uw pc niet eens volledig te wijden aan het mijnbouwproces. Nu kun je (hopelijk) jarenlang genieten van een gestage stroom IOTA’s in je portemonnee.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me