Geloof het of niet, ooit hebben investeerders beslissingen genomen na faux white papers en moon / lambo memes.

Ik ben een groot voorstander van het adopteren van cryptocurrency- en blockchain-projecten voor hun daadwerkelijke gebruik – zelden voor speculatie of geknoei. Over het algemeen overstemt de ongebreidelde speculatie zinvol onderwijs. Echter, met het grote aantal vrijgegeven projecten, was het slechts een kwestie van tijd voordat projecten opkwamen die teruggingen tot het ‘fin’-deel van hun fintech-roots..

Alle drie de belangrijkste soorten cryptocurrencies – transactie, platform en hulpprogramma – zien een reeks projecten die zijn specifiek bedoeld voor het houden als een vorm van passief en beleggingsinkomsten.

Aangezien er al een overvloed aan inhoud rond mijnbouw bestaat en omdat het een hoge toetredingsdrempel vereist in vergelijking met traditionele inkomsten / passieve investeringen, laten we ons concentreren op enkele meer haalbare alternatieven.

Traditionele investeringen (en onze vrienden bij de IRS) maken onderscheid tussen kapitaalinvesteringen en passieve investeringen op basis van waar de investeerder zijn / haar letterlijke rendement vandaan haalt. Een rendement gerealiseerd op de uitverkoop van een investeringsactief (bijvoorbeeld het verkopen van een ICO-token nadat deze in waarde is gestegen), wordt beschouwd als een kapitaalinvesteringen. Een rendement, of inkomen, gerealiseerd onafhankelijk van een gekocht of verkocht actief wordt beschouwd als een inkomen of passieve investering. Het duidelijkste voorbeeld hier van traditionele financiën is dividenden uit voorraden.

Passief inkomen is de meest gewilde vorm van beleggen, aangezien het de letterlijke actualisering is van ‘uw geld dat voor u werkt’. Toch is passief inkomen notoir moeilijk te bereiken. Van Airbnb tot bloggen met aangesloten links, tot het innen van stockdividenden, tot franchising, tot het leasen van onroerend goed, passief inkomen is werkelijk moeilijk te verzilveren en wordt vaak minder passief dan bedoeld. Bovendien vereist passief inkomen vaak een groot kapitaal vooraf en, nog belangrijker, tijd, maar levert het vaak minder dan ideale beloningen op.

Gelukkig keren een paar pioniers uit de cryptowereld het tij door een paar verschillende methoden aan te bieden die lijken op inkomen en passieve investeringen.

* Noot van de redactie: u weet al wat dit gaat zeggen. De tweede keer dat u de “notitie van de redacteur” zag, was u klaar voor die verklaring “dit is geen beleggingsadvies”. We kunnen niet genoeg benadrukken dat dit geen beleggingsadvies is, maar puur informatief. Cryptocurrencies zijn zeer vluchtig – win / verlies geld op uw eigen onderzoek en advies van erkende en ervaren professionele providers.

Verschillende manieren om dividenden te verdienen in Crypto

Er is geen exact vergelijking voor dividenden binnen crypto-world, maar er zijn meerdere verschillende andere manieren om cryptocurrencies aan te houden voor een passief rendement. Geen twee projecten zijn exact hetzelfde in het proces, dus wees voorzichtig dat aanvullend onderzoek vereist is voor de hieronder voorgestelde methode.

Het volgende is een lijst van de algemene manieren waarop een cryptocurrency passief inkomen kan bieden:

  • Uitzetten – een Proof-of-Stake-munt in een speciale portemonnee houden
  • Hoofdknooppunt – het besturen van een Masternode
  • Utility-tokens – het houden van tokens bedoeld voor periodiek inkomen

Uitzetten

Blockchains en cryptocurrencies gebruiken speciale algoritmen, bekend als consensusalgoritmen, die wiskundig bepalen welk volgende blok de ‘juiste’ is. Bitcoin introduceerde het meest populaire type consensusalgoritme dat bekend staat als Proof-of-Work. PoW is verreweg de meest populaire vorm van consensus binnen de crypto-wereld.

Een steeds populairder wordende tweede vorm van consensus, Proof-of-Stake, begint echter langzaam maar zeker een vlucht te nemen. Dat leidt ons naar deur nummer één voor het creëren van passieve crypto-inkomsten: uitzetten.

In Proof-of-Stake, in plaats van mijnbouw voor cryptocurrencies via hardware, nieuwe blokken worden gemaakt door cryptocurrencies in een uitzetportefeuille te houden. Een staker plaatst een inzet (munten), of vergrendelt een aantal van zijn munten, om een ​​blok transacties te verifiëren. Idealiter geldt dat hoe meer munten men inzet, hoe groter de kans is dat men wordt beloond met een blokbeloning.

Sommige munten vereisen een 24/7 verbinding en stroombron, terwijl andere munten letterlijk in een speciale portemonnee moeten houden. Uit mijn onderzoek neemt NEO de kroon op het gebied van de laagste toetredingsdrempel, zowel fiscaal als computerkennis. Het enige dat nodig was, was het downloaden van de officiële Stad-van-Zion NEON portemonnee en het overbrengen van gekochte NEO van een centrale naar die portemonnee.

Dat is het! Zolang ik mijn NEO in de officiële portemonnee bewaar, is deze al uitgezet – geen extra stappen nodig en ik kan mijn ingezette beloningen (in GAS) tot elke 5 minuten claimen. Wat het “passieve” deel van passieve investeringen betreft, past PoS zeker bij de rekeningen.

Onder andere cryptocurrencies die nu beloningen aanbieden via PoS-staking zijn NEO / GAS, Lisk, Stratis en ARK.

Masternode

Methode nummer twee om een ​​inkomstenstroom uit crypto-holdings te benutten, lijkt meer op traditioneel passief inkomen, omdat het doorgaans een aanzienlijke hoeveelheid startkapitaal vereist. Een groeiend aantal cryptoprojecten heeft twee of meer bestuurslagen – met de bovenste, krachtigere laag of knooppunt, gewoonlijk de masternode.

Deze masternodes bieden meestal sommige extra bestuursinspanning voor de onderliggende crypto-gemeenschap. Enkele voorbeelden zijn actief / passief stemmen op software-updates, het verifiëren van privé- / directe transacties en deelname aan community-evenementen.

Houders van masterknooppunten worden meestal rijkelijk beloond. In Dash ontvangen masternodes bijvoorbeeld maar liefst 45% van de blokbeloning bij elk nieuw blok. De officiële Dash-website beweert dat “normaal gesproken elke zeven dagen ongeveer 2 Dash (~ $ 325) aan elke masternode wordt betaald.”

Wat zijn de kosten om een ​​masterknooppunt te bezitten, zegt u? Nou, dat hangt af van welke munt we bespreken – om verder te gaan met Dash, een masternode kosten 1000 streepje opgesloten voor een bepaalde tijd. Helaas hebben niet veel cryptoliefhebbers een vloeistof van $ 325.000 die ze aan een enkele munt willen koppelen.

Utility-tokens

Deze laatste categorie vertegenwoordigt het breedste scala aan projecten, aangezien elk passief inkomen zijn waarde ontleent aan het succes (of mislukking) van het belangrijkste hulpprogramma van een tokens; het belangrijkste verschil tussen het eerder gedefinieerde PoS-model en dit utility-token-model komt voort uit precies welk deel van het cryptocurrency-project correleert met de afname of toename van de dividenden.

PoS-beloningen zijn afgeleid van een cryptocurrency protocol op een bijna standaard manier, terwijl beloningen voor utility-tokens zijn afgeleid van cryptocurrencies transactionele doel.

Een voorbeeld is de gedecentraliseerde blockchain-activabeurs CryptoBridge DEX. DEX is een beurs, wat betekent dat DEX, om als project te slagen, langetermijngroei nastreeft in termen van ruilvolume: hoe meer handelaren en kapitaal DEX gebruiken, hoe meer transactiekosten worden geïnd. Bovendien heeft het team een ​​bijbehorend token met de naam BridgeCoin (BCO) op de Bitshare-blockchain verspreid. via een openbare mijn in de loop van zes maanden,

Door BCO’s te kopen en uit te zetten op de DEX-beurs, worden houders beloond tot maar liefst 50% van de transactiekosten (na winst *). Nog interessanter is dat de beloningen die van BridgeCoin zijn ontvangen, zijn niet uitbetaald in BridgeCoin, maar in het transactiepaar dat resulteerde in de transactiekosten. Als alleen Bitcoin, Litecoin, Monero en Ethereum strikt op DEX worden verhandeld, dan zijn de tweewekelijkse staking-beloningen strikt in Bitcoin, Litecoin, Monero en Ethereum, niet in BridgeCoin – een behoorlijk handige manier om passief een diverse portefeuille te laten groeien.

Dex / BCO zijn slechts een van de vele utility-tokens zoals COSS, Kucoin, wiens belangrijkste zakelijke functie correleert met een toename / afname van dividenden. Naarmate meer blockchain-teams zich haasten om archaïsche bedrijfsmodellen te verstoren, is het waarschijnlijk dat een groeiend bedrag dividendachtige financiële beloningen zal toekennen die aan hun bedrijfsmodel zijn gekoppeld.

Overzicht

Uiteindelijk lijkt de cryptocurrency-ruimte nog steeds op het Wilde Westen – volatiliteit en clickbait-koppen zullen de scène in de nabije toekomst blijven domineren. Langzaam maar zeker zal stabiliteit echter een pad bieden voor passieve inkomensvehikels met groeipotentieel in tegenstelling tot het vorige tijdperk van standaarddividenden. Voorlopig leiden Proof-of-Stake, Masternodes en een groeiend aantal utility-tokens de weg voor de eerste generatie passieve inkomenscryptocurrencies. Ongetwijfeld zullen een paar van deze projecten mislukken, maar degenen die dat niet doen, zullen de komende decennia zeker een zachte inkomstenstroom betalen.