Litecoin (LTC) bemachtigen is tegenwoordig een stuk eenvoudiger dan toen het voor het eerst uitkwam. Een hele reeks uitwisselingen biedt nu ondersteuning voor de populaire Bitcoin-vork. Hoewel de meeste mensen toegang hebben tot cryptocurrency-uitwisselingen vanaf hun desktops; vandaag gaan we echter bespreken hoe u Litecoin op Coinbase kunt kopen met alleen uw telefoon.

Als je niet veel weet over Litecoin, volg dan onze gids. Litecoin heeft een behoorlijk zware rit achter de rug in 2018 na een enorme bull-run van ongeveer 6500 procent in 2017. Dat betekent echter niet dat de bulls niet terug zullen zijn, aangezien bearmarkten in crypto meestal ongeveer een jaar meegaan. Misschien wilt u deze keer vroeg naar binnen, voor op de menigte.

Hoe Litecoin op Coinbase te kopen

Coinbase heeft een vaste reputatie opgebouwd in de crypto-sfeer als een veilige plek om uw crypto te kopen en op te slaan. De interface is schoon en is speciaal ontworpen voor beginnende investeerders. Merk op dat Coinbase niet in alle landen beschikbaar is en dat u mogelijk betere resultaten behaalt met een lokale centrale. Houd er ook rekening mee dat dit artikel betrekking heeft op fiat tot crypto-aankoop van Litecoin. Met andere woorden, met dollars, euro’s, ponden of andere ondersteunde valuta’s.

Stap 1. Eerste aanmelding

Ga naar Coinbase en doorloop het gebruikelijke aanmeldingsproces met naam, e-mail en wachtwoordgegevens zoals hieronder. Coinbase zal vervolgens een link sturen die je nodig hebt om je e-mailadres te verifiëren.

Coinbase verifieert e-mail. Hoe Litecoin te kopen

Meld u aan voor een Coinbase-account.

Stap 2. Verifieer e-mail

Klik op de link, verifieer uw e-mailadres en log opnieuw in op uw account. De link komt meestal direct in uw inbox, dus u kunt uw spammap controleren als u binnen een paar minuten niets ontvangt.

Stap 3. Locatie & Telefoon Details

Verificatie is vrij streng op Coinbase, dus zorg ervoor dat uw land en staats- / provinciale gegevens correct zijn. De meeste vormen van accounttoegang vereisen tegenwoordig een smartphone. U moet ook tweefactorauthenticatie inschakelen. Iets als Google Authenticator is een goede keuze als je accountbeveiliging serieus neemt.

Controleer uw gegevens. Hoe Litecoin te kopen

Controleer uw gegevens.

Voer de zevencijferige pincode in die u van Coinbase ontvangt om uw account te verifiëren en het aanmeldingsproces te voltooien.

Stap 4. App-login

Het vorige proces is gedaan via de Coinbase-website. U kunt de aanmelding ook via de app starten als u dat wilt. Als je dit nog niet hebt gedaan, is dit een goed moment om de Coinbase-app (iOSAndroid​.

De app biedt een betere gebruikerservaring en wordt vanaf dit punt aanbevolen. Log in met uw e-mailadres en wachtwoord uit de vorige stap.

Stap 5. Betaalmethode toevoegen

Voordat u Litecoin kunt kopen, verkopen of verzenden, moet u uw fiat-account (s) aan uw Coinbase-account koppelen. Klik op ‘Betaalmethode toevoegen’. U heeft hier verschillende mogelijkheden:

  • Koop Litecoin met een bankpas
  • Doe aankopen via uw bankrekening
  • Overschrijving

Selecteer uw gewenste betalingsmethode

Selecteer uw gewenste betalingsmethode.

Een bankaankoop heeft in het begin vier of vijf dagen nodig voor verificatie. U kunt de huidige Litecoin-prijs echter vastleggen als u onmiddellijk wilt kopen. U kunt de Litecoin echter pas daadwerkelijk in bezit nemen als de verificatie is voltooid.

Merk op dat Coinbase niet langer creditcardaankopen ondersteunt omdat sommige providers cryptocurrency-aankopen blokkeren. Betaalpasaankopen worden nog steeds ondersteund, maar kunnen afhankelijk van uw bank kosten met zich meebrengen. U kunt bij Coinbase ook een USD-portemonnee aanhouden als u grotere bedragen van $ 5.000 of meer wilt investeren.

Stap 6. Een bankrekening verbinden

Voor dit proces hebben we een bankrekening gekoppeld en deze geverifieerd. Mogelijk moet u uw inloggegevens opnieuw invoeren. Het koppelingsproces is bij de meeste banken meestal onmiddellijk. Uw proces vanaf hier kan enigszins afwijken als u een andere betaalmethode heeft gekozen.

Verbind uw bankrekening met Coinbase

Verbind uw bankrekening met Coinbase.

Stap 7: Navigeer naar Litecoin en bekijk prijsdetails

Navigeer naar de cryptocurrencies die beschikbaar zijn via de app en selecteer Litecoin. Druk op ‘Kopen’ en je bent bijna klaar!

Zorg ervoor dat u Litecoin selecteert als uw crypto-aankoop

Zorg ervoor dat u Litecoin selecteert als uw crypto-aankoop.

Bijna klaar!

Bijna klaar!

Stap 8: Bevestig de aankoop

Zorg ervoor dat u uw bedragen dubbel controleert in de relevante velden en dat de juiste betaalmethode is geselecteerd. U kunt Litecoin nu direct kopen door “Aankoop bevestigen”

Bevestig ten slotte uw aankoop

Bevestig ten slotte uw aankoop.

Bob is je oom, je bent nu een trotse eigenaar van Litecoin (LTC) via je telefoon. U kunt nu Litecoin verzenden om online aankopen te doen, het als een investering vasthouden of het naar vrienden en familie sturen zoals u wilt.

U kunt in de VS tot $ 25.000 per dag aan cryptovaluta kopen. Controleer echter nogmaals uw limieten, aangezien deze kunnen variëren als u zich in Europa of andere ondersteunde landen bevindt. Check via de Coinbase ondersteuningssysteem voor verdere details. Overweeg daarnaast een nog veiligere opslagoplossing zoals een hardware wallet zodra de Litecoin in uw bezit is.

Litecoin kopen via Coinbase is niet perfect en heeft net als elke andere oplossing zowel voor- als nadelen.

Voordelen:

  • Veilige crypto-opslag
  • Makkelijk te gebruiken interface
  • FDIC Verzekerde fondsen tot $ 250.000

Nadelen:

  • Beperkte valutaparen
  • Hoge handelskosten

Laatste gedachten: Litecoin kopen met uw telefoon

Het meeste gedoe bij het kopen van cryptovaluta ligt duidelijk nog steeds bij het traditionele banksysteem. Terwijl de blockchain voortschrijdt met record-lage transactietijden, kan het oude banksysteem nog steeds vier of vijf dagen duren voordat transacties zijn gewist. Wees voorbereid om te wachten, of stuur grotere bedragen tegelijk waarmee u kunt handelen.

Als u van plan bent Litecoin te kopen met andere crypto’s zoals Bitcoin of Ether, dan zijn er betere, goedkopere oplossingen. Coinbase is niet voor iedereen, maar als je een zware mobiele gebruiker en niet-crypto-goeroe bent, dan is het kopen van Litecoin met deze aanpak zeker iets voor jou.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me