Wat is Tierion?

Het Tierion project gebruikt de blockchain van Bitcoin om documenten te verifiëren. Het platform voert deze taak uit via een proces dat bekend staat als verankering. Verankering koppelt documenten aan exacte blokken in de blockchain van Bitcoin. De verankerde documenten zijn dan op elk moment verifieerbaar zonder tussenkomst van een vertrouwde derde partij. Laten we even de tijd nemen om dit unieke platform te onderzoeken en te bekijken hoe het de blockchain-gegevensverificatiesector domineerde.

Tierion uit Connecticut kwam in 2015 op de markt en wordt geleid door Wayne Vaughan en Jason Bukowski. De uitzonderlijke groei was grotendeels te danken aan het volgen van een andere strategie dan de concurrentie en aan enkele belangrijke platformfuncties.

De ontwikkelaars van Tierion zijn niet op de markt gekomen om bedrijven over te zetten naar nieuwe blockchain-gebaseerde systemen. In plaats daarvan concentreerden ontwikkelaars zich op het verbeteren van de bestaande systemen en het zo gemakkelijk mogelijk maken voor bedrijven om hun diensten te gebruiken.

Het Chinese Hooggerechtshof erkent ‘blockchain-bewijs’ als juridisch bindend.

Na het werken aan @Tierion en @katrien drie jaar lang is het verheugend te zien dat overheden de waarde inzien van de technologie die we bouwen.

Weer een stap op de lange weg om vertrouwen te vervangen door @bewijs. https://t.co/OlLDRgsc1v

– Wayne Vaughan (@WayneVaughan) 7 september 2018

Het Tierion-platform biedt u een verscheidenheid aan verificatiesystemen. Het biedt diensten zoals Chainpoint, waarmee iedereen essentiële documenten aan de blockchain kan verankeren. Deze servicetijd stempelt alle documenten. Een zakelijke versie van het protocol genaamd Proof is ook in ontwikkeling. Ontwikkelaars beweren dat Proof anchors-documenten niet kunnen worden gemanipuleerd of gewijzigd. De huidige manier van zakendoen mist deze eenvoudige, maar belangrijke kwaliteit.

Kenmerken

Wanneer u een digitale kopie van een document ontvangt, vertelt het u niet of het materiaal in de oorspronkelijke staat is, of zelfs wanneer de oorspronkelijke aanmaakdatum van het document plaatsvond. Hackers en netwerkbeheerders kunnen gegevens wijzigen of achterhaaldateren zonder dat u het weet. Het platform elimineert deze risico’s met zijn Chainpoint onderhoud.

Documenten die zijn voorzien van een tijdstempel met een digitaal bewijs van hun oorspronkelijke staat, zijn veiliger dan bijvoorbeeld een pdf. Het gebruik van Tierion van de blockchain van Bitcoin houdt boekhoud- en auditprocedures veiliger. Bedrijven kunnen een onveranderlijke geschiedenis van hun bedrijfsprocessen creëren om later te bekijken.

Met het platform van Tierion kunnen gebruikers ook verifieerbare blockchain-inloggegevens verstrekken. Deze referenties omvatten professionele licenties, educatieve credits en zelfs onderscheidingen. De gegevens helpen om frauduleuze activiteiten in de sector te verminderen door bedrijven een gemakkelijke en betaalbare manier te bieden om de inloggegevens van hun werknemers te verifiëren.

Tierion's diensten via homepage

Tierions-services via de startpagina

Partnerschappen

In februari trok Tierion wenkbrauwen op in de cryptogemeenschap toen ze dat deden bekend gemaakt een samenwerking met computergigant Microsoft. De doelen van het partnerschap draaien om het beveiligen van gevoelige stukjes informatie op de openbare blockchain. De belangrijkste ontwikkelaar van het partnerproject is Daniel Buchner. Buchner staat bekend om zijn rol als leider van de Microsoft Azure-identiteit team.

Microsoft-managers hopen de financiële sector, de verzekerings- en gezondheidszorgsector in het nauw te drijven met hun nieuwe blockchain-gebaseerde platform. Het ontwerp van het protocol komt overeen met de complexe operationele normen van dit soort bedrijfssystemen. Het team bedacht de term onweerlegbaarheid, het onvermogen om de geldigheid van iets te ontkennen, om te beschrijven hoe hun systeem de klanten ten goede komt. Documenten die dit systeem gebruiken, krijgen onweerlegbaarheidseigenschappen vanwege het betrouwbare karakter van het systeem.

In maart 2018 kondigde Tierion een samenwerking aan met het datamanagementbedrijf Liaison. Liaison beheert een substantieel gegevensverificatienetwerk dat bekend staat als ALLOY. Door de verbinding konden ALLOY-gebruikers de services van Tierion gaan gebruiken als onderdeel van hun lidmaatschap.

Liaison-leidinggevenden hebben in de komende maanden integratieplannen aangekondigd voor extra blockchain-functionaliteit op hun platform. Dit is het resultaat van de positieve reacties die leden gaven op de diensten van Tierion. Aanvullende upgrades kunnen slimme contracten en transacties in digitale valuta omvatten, volgens een Bloomberg rapport gedaan over het bedrijf.

Bitcoin’s Blockchain

Tierion maakt gebruik van een dubbel blockchain-protocol waarmee gebruikers miljoenen datapunten efficiënt in de Bitcoin-blockchain kunnen integreren. Ontwikkelaars besloten dat de blockchain van Bitcoin het beste netwerk zou zijn om te gebruiken, omdat het ‘s werelds grootste en veiligste blockchain is.

Ontwikkelaars keken naar andere opties, zoals Ethereum, maar uiteindelijk besloten ze dat beveiliging en decentralisatie belangrijker waren dan transactiesnelheid. Tierion slaagt erin om de schaalbaarheidsproblemen van Bitcoin, zoals vertraagde transactietijden, te omzeilen door miljoenen datapunten cryptografisch te koppelen aan een enkele transactie. Met deze strategie kunnen de gebruikers van Tierion miljoenen documenten per seconde verankeren zonder congestie.

Open source

De ontwikkeling van Tierion omvat bijdragen van ontwikkelaars over de hele wereld. De platformcode is open source, en het ontwikkelingsteam nodigt programmeurs uit om de codering te helpen verbeteren. Open source-projecten, zoals Bitcoin, behalen aanzienlijke beveiligingsvoordelen ten opzichte van gecodeerde privéplatforms. Deze extra beveiliging is het resultaat van het feit dat meer bijdragers de code onderzoeken.

IoT

Een van de meest unieke concepten van Tierion is de mogelijkheid om te integreren in IoT-systemen (Internet of Things). Deze integratie neemt gegevens die zijn verzameld van IoT-apparaten en verankert deze aan de blockchain. IoT-apparaatinformatie zal in de niet zo verre toekomst van cruciaal belang zijn. De mogelijkheid om de validiteit van deze gegevens te verifiëren, zou kunnen helpen om de acceptatiegraad van deze technologie te verhogen.

TNT-teken

De Tierion (TNT) -munt wordt verhandeld op meerdere beurzen, waaronder Binance, HitBTC, Huobi en Liqui. Binance is een van de grootste beurzen ter wereld. TNT-tokens haalden de krantenkoppen toen ze in november 2017 met succes op Binance werden vermeld. Het nieuws kwam via een tweet rechtstreeks van de ontwikkelaars van Tierion.

U hebt een ERC-20-compatibele portemonnee nodig om TNT-tokens op te slaan. Op de website van het bedrijf worden MyEtherWallet, Mist, Parity en imToken specifiek vermeld als goedgekeurde platforms.

Op zoek naar de toekomst

Dankzij de unieke strategie van Tierion konden ze een niche veroveren in de sector van blockchain-gegevensverificatie. Terwijl dit platform zich blijft ontwikkelen, kunt u verwachten dat er nog veel meer grote partnerschappen in de maak zijn. Voorlopig staat Tierion bovenaan de piramide van blockchain-gegevensverificatie.