Sinds de lancering in november 2014 heeft Uphold een unieke beurs ontwikkeld voor het verhandelen van zowel digitale als fysieke activa. Het staat bekend als een van de weinige cryptobeurzen die ook de handel in grondstoffen ondersteunt. Het werd zelfs het allereerste financiële dienstverlener dat zijn reserves in realtime openbaar maakte. In deze review duiken we in alles wat u moet weten over Uphold.

Behoud Exchange Key Information

Mobiele app

Uphold biedt een mobiele app die beschikbaar is op zowel Android als iOS. Van de meer dan 2700 recensies in de Apple App Store heeft Uphold een waardering van 4,8 sterren. Volgens een recensie in de App Store zijn er soms enkele problemen met toegang tot accounts.

Op Google Play heeft de Uphold-app een beoordeling van 4,2 sterren met 2.260 beoordelingen. Net als bij de iOS-app, hebben sommige Android-gebruikers in januari 2019 geklaagd over de software-update en gezegd dat de app niet zo gemakkelijk te gebruiken is als het ooit was.

Kenmerken

Over de handhaving website homepage, er is een vergelijkingstabel die de categorieën laat zien waar deze uitwisseling beter in is dan zijn belangrijkste concurrenten: Coinbase, Robinhood en Revolut. De site stelt bijvoorbeeld dat Uphold zijn gebruikers toegang geeft tot zeven verschillende blockchains. Coinbase heeft er daarentegen maar vijf. De andere twee concurrenten hebben geen toegang tot blockchains. Een ander gebied dat deze beurs benadrukt, is de beschikbaarheid van vier verhandelbare goederen. De andere drie grote concurrenten hebben die mogelijkheid niet.

Uphold heeft een nieuwe vermelde functie die stelt dat gebruikers toegang hebben tot een rendement van 3 – 10 procent op digitale valuta. Er zijn ook twee belangrijke aankomende functies. Ten eerste kunnen gebruikers van Uphold geld lenen door toegang te krijgen tot goedkope kredieten, beveiligd door digitale valuta. Ten tweede biedt de site u de mogelijkheid om betaalpassen te maken. Hierdoor kunt u gemakkelijk Uphold-rekeningsaldi uitgeven met fysieke en virtuele kaarten.

Vergelijkingsschema tussen Uphold, Coinbase, Revolt en Robinhood

Uphold heeft een aantal categorische voordelen ten opzichte van zijn belangrijkste concurrenten.

Beveiliging: wordt veilig gehandhaafd?

Over het algemeen heeft Uphold een sterk trackrecord op het gebied van beveiliging. Er is echter in november 2018 minstens één klein beveiligingsincident geweest. Destijds stuurde Uphold een tweet waarin hij aankondigde dat de centrale niet was gehackt. In plaats daarvan was het e-mailserviceaccount gecompromitteerd. Uphold tweette later dat het bestaande account een service van een derde partij was en geen verband hield met zijn eigen inkomende mailsysteem.

Desalniettemin hebben hackers gebruikers misleid door een phishing-e-mail te sturen waarin staat dat iedereen tussen de 0,1 en 50 BTC naar een bepaald adres kan sturen en 15 procent meer kan terugkrijgen. Het is niet duidelijk hoe succesvol de hackers uiteindelijk waren. Een rapport stelt dat de hackers minstens $ 2.200 hebben gestolen uit in totaal twee transacties. Tijdens dit evenement besloot Uphold om de opnames van BTC tijdelijk op te schorten.

Bovendien, sommige gebruikers hebben gemeld XRP verliezen op het platform.

❗️❗️❗️Uphold IS NIET GEHACKT. Het e-mailserviceaccount van Uphold is mogelijk gecompromitteerd. We onderzoeken en schorten BTC-opnames op totdat we in staat zijn geweest om te communiceren met alle leden die phishing-e-mail zouden hebben ontvangen.❗️❗️❗️

– Handhaven (@UpholdInc) 21 november 2018

Handhavingskosten: deposito’s, transacties, opnames

Omdat Uphold ondersteuning biedt voor allerlei soorten fiat- en cryptocurrency-opties, kan de vergoedingsstructuur complex zijn voor nieuwere handelaren. Het openen van een rekening en het aanhouden van geld op Uphold is gratis. Het is ook gratis wanneer u een Uphold financiert door cryptocurrency te storten of vanaf een andere Uphold-account. Dit betekent dat alle transacties tussen leden gratis zijn. Als u een bankpas / creditcard of China Union Pay gebruikt om uw account te financieren, wordt een toeslag van 3,99 procent in rekening gebracht.

De handelskosten voor fiat-valuta’s, cryptocurrencies en metalen variëren sterk. Het laagste bedrag is 0,65 procent voor USD, EUR en GBP. Het hoogste bedrag is 3,95 procent voor platina (XPT). Een volledige, actuele lijst met tarieven vind je hier.

Om fiat-fondsen via een bankoverschrijving van het platform te halen, bedragen de kosten $ 3,99. Er kunnen ook kosten van derden van toepassing zijn. Voorbeelden zijn onder meer bankoverschrijvingskosten in sommige regio’s of blockchain-netwerkkosten. Opnamekosten voor cryptovaluta kunnen redelijk zijn, maar alleen als u een groter bedrag opneemt. Voor opnames van cryptovaluta berekent Uphold bijvoorbeeld een vast bedrag van $ 2,99, plus een extra vergoeding in de cryptovaluta die u wilt opnemen. Twee voorbeelden zijn 0.0003 BTC en 0.005 ETH. Hoewel u op de beurs grondstoffen kunt verhandelen, kunt u ze momenteel niet storten of opnemen.

Valuta-opties

Volgens de Uphold-website ondersteunt de uitwisseling 23 fiat-valuta’s. Dit is een gebied waarop Uphold uitblinkt in de overgrote meerderheid van de beurzen. De meeste grote fiat-naar-crypto-uitwisselingen ondersteunen geen andere valuta’s dan USD, EUR, GBP en CNY.

Uphold ondersteunt ook de handel in vier edelmetalen: goud (XAU), platina (XPT), palladium (XPD) en zilver (XAG). Het ondersteunt ook negen cryptocurrencies. Deze omvatten BTC, ETH, DASH, LBA, LTC, BAT, BCH, BTG en XRP. In totaal heeft Uphold meer dan 1.000 handelsparen. Een van de innovatieve dingen van Uphold is de mogelijkheid om e-mail te gebruiken om Bitcoin (BTC) naar mensen in meer dan 150 landen te sturen.

Foto van de handelsinterface op de mobiele app Uphold

De mobiele app Uphold ondersteunt de handel in cryptovaluta, fiat en commodities.

Handelsbeperkingen

Uphold is beschikbaar in elk land ter wereld, behalve in de Centraal-Afrikaanse Republiek, Cuba, Iran, Libië, Noord-Korea, Somalië, Soedan en Syrië. Voor locaties waar Uphold beschikbaar is, moet u waarschijnlijk een verificatieproces doorlopen. Dit komt omdat Uphold vereist dat alle gebruikers geverifieerde leden worden wanneer de cumulatieve waarde van hun levenslange transacties (exclusief de toevoeging van geld aan hun rekeningen) hoger is dan $ 1.000 US dollar.

Gedurende registratie, de uitwisseling verzamelt informatie zoals geboortedatum en telefoonnummer. Voor inwoners van China moet u een door de overheid uitgegeven identiteitsbewijs overleggen. Om een ​​geverifieerd lid te worden, moet u de volgende drie items verstrekken: huidig ​​woonadres, door de overheid uitgegeven identiteitsbewijs (paspoort, nationale identiteitskaart of rijbewijs) en een duidelijke foto van uw gezicht.

Minimale stortingen en uitbetalingslimieten (en kosten) zijn afhankelijk van of u een bankpas / creditcard, bankoverschrijving via ACH, bankoverschrijving via SEPA of een cryptocurrency gebruikt. Zoals veel gebruikers hebben opgemerkt, kunnen sommige fiat-stortingsmethoden kostbaar zijn. Voor stortingen met cryptocurrency bestaat er echter geen minimum of maximum.

Klantenservice ervaring

Kijkend naar sites zoals Trustpilot, heeft Uphold een algemene beoordeling die veel is beter dan veel uitwisselingen. Hoewel Uphold op veel gebieden uitblinkt, richten de negatieve beoordelingen zich vooral op kwesties die verband houden met verzoeken om klantenservice. Accountvergrendelingen na het invullen van verificatie-informatie of het storten van geld lijken gebruikelijk te zijn. Sommige gebruikers hebben gemeld dat ze dagen of weken met meerdere klantenservicemedewerkers hebben gesproken en hun problemen niet hebben kunnen oplossen.

Toch zijn veel klachten die in beoordelingen worden vermeld, oneerlijk. Sommige gebruikers gaven bijvoorbeeld slechte recensies voor lange en / of inconsistente wachttijden voor ACH-overdrachten. Over deze kwestie heeft Uphold of een andere beurs meestal geen controle. In de meeste scenario’s heeft dit meer te maken met de verwerkingsmogelijkheden van de individuele bank.

Veiligheid

Beveiliging moet een van de grootste zorg zijn voor uitwisselingen van cryptocurrency. Met betrekking tot het recente uitwisselingsschandaal QuadrigaCX, waar de oprichter Gerald Cotton naar verluidt stierf met privésleutels tot $ 190 miljoen, merkte UpHold-CEO JP Thieriot op:

“Hoewel het zeker verdacht is dat een man een uitwisseling zou toestaan ​​om $ 190 miljoen vast te houden, kunnen we er niet zeker van zijn dat dit niet het geval was. Ondanks alle gevoeligheid voor de situatie, zal de koude opslag van een beurs die op deze manier kwetsbaar is, ongetwijfeld tot speculatie van misdrijven leiden. Een feitenpatroon met inbegrip van $ 22 miljoen aan bevroren fondsen door de CIBC is ook niet bemoedigend.

Hoewel we niet met zekerheid kunnen zeggen of gebruikers in staat zullen zijn om hun geld terug te krijgen, is het niet veelbelovend om op de een of andere manier toegang tot het account te krijgen op een andere manier dan met een privésleutel. Dit brengt het probleem van privésleutels in het algemeen aan het licht, en het is een van de belangrijkste redenen waarom we erfelijkheid aan ons platform hebben toegevoegd – om familieleden in dergelijke omstandigheden toegang te geven tot privésleutels.

Helaas zijn dergelijke regelingen niet nieuw in de wereld en blijven ze de reputatie van beurzen aantasten en nieuwe investeerders ontmoedigen. Als we de sprong naar de massamarkt willen maken, moeten we maatregelen nemen om te voorkomen dat dit soort problemen gemeengoed worden.

Universal Protocol heeft gezinspeeld op het systemische probleem door herstelbaarheid van privésleutels aan te bieden, hoewel we nooit een gebeurtenis van deze omvang hebben overwogen. Hoewel dit potentieel bullish kan zijn voor BTC, ligt de grotere focus op hoe deze gebeurtenissen de industrie op de lange termijn beïnvloeden, aangezien we gezamenlijk streven naar massale acceptatie. “

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me