China is een voortdurende bron van innovatie in blockchain, met projecten als NEO en innovatieve initiatieven zoals de blockchain-gerichte Xiong’An smart city. Achain (ACT) is nog een ander Chinees blockchain-project dat innovatie levert. Hier is alles wat u moet weten over Achain-vorktechnologie, evenals de missie, technische kenmerken, het ecosysteem en meer van dit project.

Project Missie

Achain is opgericht in 2015 en is een blockchain-project dat zich inzet voor het bouwen van een grenzeloze blockchain-wereld. In de kern streeft Achain ernaar technische oplossingen te gebruiken om veel problemen op te lossen waarmee de huidige blockchains worden geconfronteerd. Naast het focussen op factoren als transacties per seconde, werkt het project ook aan verbeterde interoperabiliteit tussen blockchains. Deze interoperabiliteit verbindt zowel de blockchain- als de niet-blockchain-wereld op een manier die toegankelijk is voor reguliere gebruikers.

Volgens de whitepaper van het project, Achain biedt geavanceerde ontwerpen zoals een virtuele machine, slimme sandbox, protocol voor waardeuitwisseling en forking-mechanisme. Deze en andere factoren maken Achain in staat om 1000 TPS te bereiken of zelfs te overtreffen.

Details van consensus-algoritme

Achain maakt gebruik van een gemodificeerde DPoS, genaamd resultaat-gedelegeerd bewijs van inzet (RDPoS) om consensus te bereiken. Dit consensusmechanisme heeft meerdere mogelijke voordelen ten opzichte van andere. Het is in staat om een ​​betere energie-efficiëntie te bereiken, en er zijn ook vaker verkiezingen, waardoor het proces om slechte actoren eruit te gooien veel gemakkelijker is dan met traditionele algoritmen. De RDPoS van Achain is bedoeld om beter te zijn dan DPoS om één belangrijke reden: terwijl DPoS slechts één validator toestaat om een ​​blok te genereren, stelt RDPoS alle top 99 validators in staat om indien nodig in sommige gevallen deel te nemen aan transactieverificatie..

grafisch met statistieken over het aantal transacties, gebruikersaccounts, etc.

Up-to-date statistieken over Achain (ACT) -transacties zijn te vinden op de Browser-site.

Achain Fork: theorie en implementatie

Hoewel er verschillende technische innovaties worden aangeboden door dit project, is Achain-vork (ook bekend als forking-netwerk) zonder twijfel de meest verwachte. Met Achain kun je gemakkelijk meerdere nieuwe blockchains forken. U kunt zelfs continu afsplitsen vanaf een nieuw gemaakte blockchain.

Waarom is Achain-vorktechnologie belangrijk? Alle gevorkte blockchains zijn gelijk, wat betekent dat ze technisch of economisch niet hiërarchisch zijn. Bovendien biedt het project een blockchain as a service (BaaS) -oplossing die gebruikmaakt van meerdere programmeertalen en gevisualiseerde ontwikkeling om de moeilijkheidsgraad van acceptatie te verminderen. Dit betekent dat ontwikkelaars met verschillende programmeerachtergronden mogelijk een Achain-vork kunnen maken.

Vanaf oktober 2018 omvat de ondersteuning van programmeertalen voor Achain-ontwikkeling Lua, Solidity, Java en C #.

Een ecosysteem van Dapps en parallelle ketens

Een ander probleem waarmee blockchains tegenwoordig worden geconfronteerd, is hoe ze hun respectieve ecosystemen kunnen laten groeien. Ethereum is voor het grootste deel duidelijk het leidende platform (in termen van huidige gebruikersacceptatie) voor mensen die dapps en utility-tokens willen ontwikkelen. Achain heeft zijn ecosysteem de afgelopen jaren echter al behoorlijk goed gegroeid.

Het Achain-ecosysteem is onderverdeeld in twee hoofdcategorieën: dapps en parallelle ketens. Hoewel er momenteel slechts één parallelle keten is (SelfSell), zijn er zeventien verschillende dapps beschikbaar die zich uitstrekken over acht verschillende categorieën. Deze classificaties omvatten uitwisseling, entertainment, financiën, betalingen, netwerk, marktplaats, services en protocol. In vergelijking met de overgrote meerderheid van blockchains heeft Achain veel vooruitgang geboekt bij het opbouwen van zijn ecosysteem.

Voorbeelden van Achain Dapps

Heluss heeft tot doel de verzekeringssector te ontwrichten. Ten eerste richt het project zich op het aanbieden van technologieën zoals op AI gebaseerd claimbeheer en slimme contracten voor reisverzekeringen. Naarmate de gemeenschap groeit, is het projectteam van plan om vervolgens ook verzekeringsoplossingen voor auto, woning en lening te introduceren.

GymChain is een app binnen het Achain-ecosysteem waar je AI-gestuurde, draagbare slimme apparaten kunt gebruiken om gezondheids- en fitnessprestatiegegevens te verzamelen en te uploaden naar een gedecentraliseerde blockchain. Met deze oplossing kunt u op maat gemaakte trainingsplannen maken op basis van gegevensanalyses.

WeatherBlock is een project dat blockchain- en IoT-sensoren gebruikt om gegevens op gedetailleerd niveau en locatiegebaseerde weersvoorspellingen te verbeteren.

logo's van deelnemers binnen het Achain-ecosysteem

Het Achain-ecosysteem omvat momenteel zeventien dapps en één parallelle ketting.

Achain-prijsanalyse en uitwisselingen

Net als bij andere crypto’s is de prijs van Achain in de loop van de tijd aanzienlijk fluctuerend. De vroegst beschikbare gegevens van augustus 2017 laten zien dat de prijs tussen $ 0,20 en $ 0,23 lag. In tegenstelling tot andere cryptocurrencies daalde de prijs van Achain echter aanzienlijk in september 2017 tot prijzen lager dan $ 0,04. De prijs van Achain bereikte een recordhoogte van $ 1,34 in januari 2018. Sinds augustus zweefden de prijzen net boven en onder $ 0,03

Achain (ACT) heeft verschillende opmerkelijke beursvermeldingen, vooral met populaire Aziatische beurzen zoals Huobi, OKEx en KuCoin. In termen van beursvolume lijkt CoinEgg het populairst te zijn, gevolgd door Bitforex en Huobi. Handelsparen variëren tussen beurzen. Enkele voorbeelden zijn cryptocurrencies zoals BTC, ETH en USDT, evenals fiat-valuta’s zoals USD, TRY en IDR.

afbeelding van Achain-uitwisselingsvermeldingen

Achain is beschikbaar op een aantal populaire cryptobeurzen.

Team en partners

Op de project website, alleen informatie over CEO Tony Cui wordt vermeld. Cui heeft een aantal belangrijke prestaties geleverd, waaronder het winnen van de Future Star-prijs van de Zhongguancun Alliance en het worden vermeld in de 30 onder de 30 op CYZONE, een beroemd durfkapitaalmagazine. Op LinkedIn staan ​​51 mensen vermeld als werknemer bij Achain. Het grootste deel van het team is gevestigd in Peking.

Achain heeft ook een aantal belangrijke industriële partners. Het heeft zelfs samen met Tsinghua University een ‘Blockchain Technology Open Course’ georganiseerd, die algemeen wordt erkend als een van ‘s werelds beste universiteiten.

afbeelding van de partners van Achain

Achain heeft een paar grote partners.

Hoe bewaart u ACT

Omdat Achain zijn eigen blockchain heeft, ondersteunen sommige van de meer populaire cryptocurrency-portemonnee-opties momenteel geen ACT. Volgens verschillende online discussies zijn er nog een aantal goede opties om uit te kiezen. U kunt bijvoorbeeld uw eigen ACT-webportemonnee aanmaken op de Achain Browser-site. In aanvulling op, Kcash is een populaire keuze die zowel ACT als honderden andere cryptocurrencies ondersteunt in negen van de meest populaire openbare blockchains.

Routekaart

De roadmap voor de ontwikkeling van Achain is redelijk gedetailleerd. De meeste genoemde doelen zijn echter ontwikkelingsgericht in plaats van marketing of ontwerp. Toch is het belangrijk op te merken dat het focussen op het interoperabel maken van het protocol en het bouwen van een technologie die toegankelijker is voor algemene acceptatie ook als een marketinggericht onderdeel van dit project kan worden beschouwd..

Er zijn drie hoofdfasen met verwachte einddatums. Deze omvatten Singularity (voltooid Q1), Galaxy (lopend) en Cosmos (voltooid aan het einde van Q4). Een ding om op te merken is dat de datums voor deze fasen niet consistent zijn tussen de startpagina en de whitepaper. Dit kan simpelweg het gevolg zijn van een scenario waarin de namen van fasen hetzelfde blijven terwijl nieuwe doelen en tijdlijndata binnen die fasen blijven veranderen. In januari 2019 zal het project de website updaten om de roadmapdoelen voor het nieuwe jaar weer te geven.

afbeelding van het Achain-ontwikkelingsplan uit de whitepaper van het project

Een ketenontwikkelingsplan uit de whitepaper van het project

Gevolgtrekking

Kijkend naar het huidige landschap van blockchain-projecten, biedt Achain zeker de mogelijkheid van hoognodige technische innovaties. De mogelijkheid om eenvoudig een Achain-vork te maken, evenals het unieke RDPoS-consensusalgoritme van het protocol, maken dit een veelbelovend project. Het zal interessant zijn om te zien hoe Achain voortbouwt op zijn prestaties en hoe het projectteam doorgaat met het ontwikkelen van een langetermijnstrategie voor het verbeteren van de technische mogelijkheden van het protocol en het vergroten van de deelname aan zijn ecosysteem..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me