Wat is Aeon?

Aeon is mobielvriendelijk, lichtgewicht privacy munt. Vergelijkbaar met de manier waarop Litecoin een lichtere aanvulling is op Bitcoin, kun je Aeon beschouwen als het kleine broertje van Monero.

https://files.coinmarketcap.com/static/widget/currency.js

De Monero-gemeenschap is volledig gericht op privacy en anonimiteit voor de eindgebruiker. Deze focus heeft zijn voordelen, maar heeft ervoor gezorgd dat de munt achterop is geraakt vanuit het oogpunt van bruikbaarheid. Aeon bouwt voort op Monero’s CryptoNote-hash en voegt zelf een aantal lichtgewicht functionaliteit toe.

In deze Aeon-beginnershandleiding leggen we uit:

Aeon tegen Monero

Aeon wil Monero-lite zijn. Beide cryptocurrencies gebruiken de CryptoNote-protocol, een fundament van verschillende privacymunten. Omdat ze hetzelfde onderliggende protocol delen, hebben beide munten ook veel vergelijkbare kenmerken: ringhandtekeningen, eenmalige sleutels, weerstand tegen blockchain-analyse.

Gebruik makend van ring handtekeningen, u kunt transacties niet traceren. Een ringsignatuur is in feite een groep openbare sleutels die aan elke transactie zijn gekoppeld.

Typische transacties hebben slechts één openbare sleutel van de afzender, dus het is eenvoudig te traceren. Ring-handtekeningtransacties nemen daarentegen de openbare sleutel van de afzender en mengen deze in een groep andere openbare sleutels op het netwerk. Daarom kunt u alleen vaststellen dat een van die adressen de transactie heeft geïnitieerd, maar u kunt niet verifiëren welk adres precies heeft plaatsgevonden.

ring handtekeningen

Ring handtekeningen. Met dank aan: CryptoNote-technologie

Zelfs met ringhandtekeningen kan iemand nog steeds uw openbare adres bekijken om alle inkomende transacties te zien. Eenmalige sleutels los dit probleem op. Om een ​​gemeenschappelijke, eenmalige sleutel te produceren, combineert de afzender het openbare adres van de ontvanger met een willekeurig gegeven. Vervolgens maakt de afzender het openbare deel van de sleutel, terwijl de ontvanger de enige persoon is die het privégedeelte kan berekenen, waardoor hij toegang heeft om het geld vrij te geven.

niet-koppelbare transacties

Eenmalige adressen. Met dank aan: CryptoNote-technologie

Het laatste belangrijke voordeel dat beide crypto’s delen, is hun weerstand tegen blockchain-analyse. Transacties in een grootboek zijn relatief eenvoudig te traceren. Verschillende studies hebben aangetoond dat zelfs Bitcoin, met zijn pseudo-anonimiteit, niet zo privé is als we allemaal ooit dachten. Het proberen om een ​​CryptoNote-transactie te volgen, is echter als het traceren van een stamboom waarin de takken exponentieel talrijker worden en met elkaar in de war raken. Het is bijna onmogelijk om de hele weg naar beneden het juiste pad te volgen.

weerstand tegen blockchain-analyse

Weerstand tegen blockchain-analyse. Met dank aan: CryptoNote-technologie

De verschillen

Hoewel ze dezelfde CryptoNote-basis delen, zijn er enkele kritische verschillen tussen Aeon en Monero. Zoals hierboven vermeld, werkt de Aeon-gemeenschap, afgezien van anonimiteit, aan lichtgewicht bruikbaarheid.

Het Proof-of-Work-algoritme, CryptoNight-Lite, maakt snellere blockchain-verificatie mogelijk dan op Monero. Het platform heeft ook een kladblok van 1 MB, wat betekent dat u het op mobiele apparaten en traditionele computers kunt gebruiken zonder veel efficiëntie te verliezen. Het gebruik van een volledige Monero-portemonnee kan daarentegen, afhankelijk van uw computer, buitensporig veel ruimte in beslag nemen.

Aeon snoeit ook de blockchain om te helpen met schaalbaarheid, terwijl Monero dat niet doet. Bovendien heeft het netwerk een bloktijd van vier minuten in vergelijking met twee minuten voor Monero.

Ten slotte zijn alle Monero-transacties anoniem. Aeon-transacties zijn standaard alleen anoniem. U kunt de privacyfunctionaliteit nog steeds uitschakelen tegen lagere kosten. Dit verschil illustreert de bereidheid van de gemeenschap om een ​​zeker gevoel van privacy op te offeren voor een betere gebruikerservaring.

Aeon-team & vooruitgang

Een anoniem persoon lanceerde Aeon op 6 juni 2014, als een vork van Monero. Nu leidt een ontwikkelaar onder het pseudoniem “smooth” het project, maar iedereen mag bijdragen. Er is geen openbare routekaart. Hoewel het een relatief klein project is, is het Github is actief met wekelijkse (zo niet dagelijkse) commits.

Aeon concurreert met andere op privacy gerichte munten. De grootste concurrenten zijn echter de projecten die ook op gebruiksgemak zijn gericht.

Dash is in de eerste plaats gericht op het zijn van “digitaal contant geld”, maar bevat ook een PrivateSend-functie die muntmixen gebruikt bij transacties om de privacy te behouden. Een andere concurrent, PIVX, is een vork van Dash die ook een eenvoudig te gebruiken anonieme valuta bouwt.

Zcash en Bytecoin bevinden zich ook in de privacyruimte. Zcash gebruikt zk-SNARKs, een soort zero-knowledge cryptografie, om gebruikers privacy te bieden. Bytecoin, aan de andere kant, gebruikt CryptoNote, en is de munt waar Monero oorspronkelijk van vertrok.

Handel

De Aeon-prijs was het eerste jaar van zijn bestaan ​​relatief vlak. De munt beleefde zijn eerste aanzienlijke prijsstijging eind augustus 2016, waar hij een lokaal hoogtepunt bereikte van ongeveer $ 0,195 (~ 0,000338 BTC). De volgende piek deed zich voor in september 2017 en werd later gevolgd door een scherpe prijsstijging aan het einde van dezelfde maand om een ​​all-time bitcoin high te bereiken van ~ 0.000667 BTC. Aeon volgde de rest van de markt aan het einde van de bull-run van 2017, waarin het uitkwam op $ 8,99 (0.000587 BTC).

baseUrl = “https://widgets.cryptocompare.com/”;

var scripts = document.getElementsByTagName (“script”);

var embedder = scripts [scripts.length – 1];

(functie () {

var appName = encodeURIComponent (window.location.hostname);

if (appName == ””) {appName = ”local”;}

var s = document.createElement (“script”);

s.type = “text / javascript”;

s.async = waar;

var theUrl = baseUrl + ’serve / v3 / coin / chart? fsym = AEON&tsiemen = USD, EUR, CNY, GBP ’;

s.src = theUrl + (theUrl.indexOf (“?”) >= 0?​&”:“? ”) +“ App = ”+ appnaam;

embedder.parentNode.appendChild (s);

Omdat het project een kleine marktkapitalisatie heeft, is het moeilijk om te bepalen waardoor sommige van deze prijsbewegingen werden veroorzaakt. Zonder waarneembaar nieuws over het project, is het mogelijk dat gecoördineerde pump-n-dump-inspanningen een deel van de vluchtigheid hebben veroorzaakt. Zoals met de meeste cryptocurrencies, heeft Aeon een verhoogd gebruik nodig om een ​​positieve beweging in de prijs te krijgen.

Waar AEON te kopen

Je kunt AEON minen of het op een beurs kopen.

Als je geïnteresseerd bent in mijnbouw, raden we je aan om lid te worden van een van de mijnbouwpools die op het project staan ​​vermeld Bitcointalk forum.

Uw ruilmogelijkheden voor het kopen van AEON zijn beperkt. Het gebruik van Bitcoin om te kopen op Bittrex is uw beste gok, aangezien die beurs het hoogste handelsvolume heeft. U kunt ook proberen TradeOgre of HitBTC, maar het volume op die uitwisselingen is minimaal.

Bekijk onze gids over het kopen van Bitcoin als u niet weet waar u moet beginnen.

Waar AEON

U dient uw AEON op te slaan met de Sophia-klant die het ontwikkelteam biedt. Het is beschikbaar op Windows-, Mac- en Linux-besturingssystemen.

Communityleden hebben ook verschillende wallets gemaakt, maar je moet voorzichtig zijn bij het gebruik van deze, aangezien het officiële ontwikkelingsteam ze niet onderschrijft. Controleer indien mogelijk altijd de code van de portefeuille (of laat iemand deze voor u nakijken) om er zeker van te zijn dat deze correct werkt.

Gevolgtrekking

Aeon is de lichtere, snellere versie van Monero. Hoewel beide projecten hetzelfde onderliggende privacyprotocol delen, CryptoNote, streeft Aeon ernaar om toegankelijker te zijn. Het project doet dit door een lichtgewicht mijnalgoritme, kleinere blockchain en optionele anonimiteit te implementeren.

Naarmate Monero groeit, zou Aeon er heel goed mee kunnen groeien. Hoewel u Monero zou gebruiken voor transacties waarbij u privacy wilt waarborgen, vindt u Aeon wellicht een geschikte vervanging voor dagelijkse uitwisselingen waarin gegarandeerde anonimiteit niet zo belangrijk is..

Aanvullende bronnen

Bitcointalk

Twitter

Reddit

Github