Wat is Aragon?

Aragon is een gedecentraliseerde app (dApp) op de Ethereum-blockchain waarmee iedereen een gedecentraliseerde organisatie kan creëren en beheren. Het project is open source en wordt geleid door de Aragon Foundation. Het bevat ook een token, ANT, dat stemrecht verleent om beslissingen te nemen over de richting van toekomstige ontwikkeling. Uiteindelijk hoopt het team dat het project een volledig gedecentraliseerde, autonome organisatie wordt en dApp dat een neutraal rechtsgebied is voor iedereen om een ​​organisatie op de blockchain te creëren.

Traditionele organisaties hebben een aanzienlijk budget voor overhead en administratieve functies. Bovendien kunnen kosten, vertragingen en tussenpersonen zich opstapelen wanneer ze transacties uitvoeren met andere organisaties. Dit verhoogt de wrijving op de algehele economie. Aragon’s visie is het wegnemen van die wrijving met gedecentraliseerde organisaties die op een gedeeld platform opereren.

https://files.coinmarketcap.com/static/widget/currency.js

Bijna alle organisaties hebben een aantal administratieve kernfuncties gemeen. Ze moeten investeerders eigen vermogen verschaffen, aandeelhouders in staat stellen te stemmen over bestuursbeslissingen, geld inzamelen, werknemers en contractanten betalen en toegangscontrole implementeren voor boekhoudkundige en risicodoeleinden. Deze functionaliteiten zijn standaard (zie “Out of the Box-functionaliteit” hieronder) als onderdeel van de Aragon dApp voor elke nieuwe organisatie die op het netwerk is gebouwd.

De visie van het team is om het eenvoudig en gemakkelijk te maken om een ​​organisatie op de blockchain op te zetten en te exploiteren. Met behulp van open source-tools en de beveiliging van de Ethereum-blockchain, is het project gericht op een groeiende acceptatie door bedrijven van blockchain-technologie voor praktisch gebruik. In dit artikel onderzoeken we hoe het werkt op de volgende gebieden en kun je zelf beslissen of Aragon een game-wisselaar is voor blockchain-acceptatie.

Blockchain-belemmeringen voor toegang

Veel bedrijven zijn geïnteresseerd in het testen van blockchain-oplossingen voor belanghebbenden, betalingen en governance. Er zijn echter verschillende hindernissen die het voor bedrijven moeilijk maken om de eerste stap te zetten.

De grootste van deze hindernissen is een gebrek aan expertise. De meeste bedrijven hebben geen blockchain-experts in dienst. Daarom weten ze niet waar ze moeten beginnen met slimme contractontwikkeling, dApps en gedecentraliseerde organisatie.

aragon-functies

Met de functies van Aragon kunt u aan uw specifieke behoeften voldoen

Er zijn ook grotere problemen die inherent zijn aan blockchain die organisaties nerveus maken. Het idee van een onveranderlijk grootboek is krachtig, maar het is ook beangstigend als fouten niet snel kunnen worden gecorrigeerd. In het geval van slimme contractontwikkeling is er altijd een kans dat er bugs in de code worden geïntroduceerd. Als zodanig moet software gemakkelijk te upgraden zijn, en moet er een mechanisme voor het bounty-mechanisme zijn om het vinden en oplossen van bugs te stimuleren. Aragon werkt aan deze oplossingen.

Bovendien pakt Aragon subjectiviteit aan bij slimme contractbreuken. Bij elk slim contract kunt u veel van de mogelijke contractbreuken coderen. Er zijn echter ook meer subjectieve gevallen, vooral in complexe relaties. Aragon zet een arbitragesysteem op voor conflicten die niet expliciet worden behandeld in de slimme contractcode.

Out of the Box-functionaliteit

Aragon biedt standaard verschillende kernfuncties. Het heeft een module voor identiteitsbeheer en nauw verwante modules voor eigendom en toegangscontrole. Andere modules zijn onder meer stemmen door aandeelhouders, fondsenwerving door middel van het genereren van tokens, HR onboarding en salarisadministratie, en crediteuren / vorderingen. Alles bij elkaar omvat de kernfunctionaliteit van Aragon de kritieke aspecten van boekhouding, bestuur en identiteit die moderne bedrijven laten werken.

aragon ui

Zoals u kunt zien, vormen deze modules de meeste administratieve functies die een modern bedrijf of organisatie nodig heeft. Het is belangrijk om te benadrukken dat deze modules afzonderlijk kunnen worden in- en uitgeschakeld, zodat ze direct kunnen worden aangepast aan de behoeften van het bedrijf. Bovendien is alle code achter Aragon open source. Het ontwikkelingsteam van een bedrijf zou ze zo nodig kunnen bewerken om aan de vereisten van het bedrijf te voldoen.

Modulaire aangepaste functies

Het modulaire ontwerp van Aragon stopt niet bij de kernmodules die standaard worden meegeleverd. Net zoals bedrijven bestaande modules kunnen bewerken, zijn ze ook vrij om volledig nieuwe modellen te ontwikkelen. Ze kunnen zich ook ontwikkelen bovenop de gegevens en structuren van bestaande modellen voor uitgebreide functionaliteit.

aragon contract

De Aragon Foundation voorziet dat de Core-software ook kan worden gebruikt buiten de traditionele bedrijven om. Het is mogelijk dat er geheel andere use-cases kunnen ontstaan:

  • Verkiezingen en nationale peilingen: slimme contracten kunnen een voorspellingsmodel vergemakkelijken dat controleert of gekozen functionarissen zich houden aan hun campagnebeloften en hun supporters belonen wanneer ze dat doen.
  • Aannemersbetaling: Onboard individuen of zelfs andere bedrijven als onderaannemers en betaal ze op onafhankelijke basis.
  • Verbeterde analyse en boekhouding: voeg datavisualisatie en analyselagen toe bovenop de boekhoud-, identiteits- en steminformatie die uw organisatie genereert.

Het modulaire karakter van Aragon, gecombineerd met zijn open source-ethos, betekent dat we een heel ecosysteem van gratis te gebruiken modules kunnen zien die de capaciteit voor organisaties op het platform vergroten..

Digitale jurisdictie

Aragon heeft expliciet het doel om een ​​digitale jurisdictie te creëren. Net zoals landen jurisdictie hebben over hun burgers als het gaat om rechtbanken, wil Aragon de eerste digitale rechtbank creëren. Deze rechtbank zou niet opereren op basis van landsgrenzen. In plaats daarvan zou het helpen om digitale contracten tussen organisaties op het Aragon-platform af te dwingen.

Aragon One

In de beginperiode van de ontwikkeling vertrouwde het project op de non-profit Aragon Foundation om richting en ondersteuning te bieden toen het project van de grond kwam. Aragon One was de eerste stap in de decentralisatie van het project, ter vervanging van de Stichting. Het omvat het team van de Aragon Foundation, waaronder de CEO van Aragon One en voormalig projectleider Luis Cuende. In de toekomst zal het platform volledig gedecentraliseerd zijn en door de gemeenschap worden geleid. Houders van het ANT-token hebben stemrecht over alle kwesties met betrekking tot het project.

Team

Aragon is een open source project zonder winstoogmerk. Het heeft veel bijdragers. Het heeft ook technisch geen CEO of CTO. In plaats daarvan begon het met een projectleider. Na de decentralisatiedoelstellingen van het project trad de projectleider echter terug bij de oprichting van Aragon One.

Luis Cuende leidde het project. In 2011 ontving hij de onderscheiding ‘Best Underage European Programmer’ en hij is een ontvanger van Forbes ’30 under 30-erkenning. Hij is een jonge kerel, maar met leiderschap en technische karbonades. Hij heeft de vice-voorzitter van de Europese Commissie geadviseerd en is een winnaar van MIT Innovators Under 35. Hij heeft verschillende startups opgericht en de eerste Linux-distributie gemaakt met face-login.

Het uiteindelijke doel van het project is echter dat Aragon geen team meer nodig heeft. De ontwikkelaars hopen dat de betrokkenheid en ondersteuning van de gemeenschap toekomstige initiatieven zal stimuleren en dat de Foundation slechts een ondergeschikte rol zal spelen bij het coördineren van bijdragen.

Routekaart

Aragon was druk in 2018 en bracht Aragon 0.1, 0.5 en meest recent, op 30 oktober 2018, Aragon 0.6 uit, waarmee je organisaties kunt maken op het Mainnet van Ethereum. Uit de blogpost van het team over de lancering van 0.6 betekent dit: “Tegenwoordig worden gedecentraliseerde organisaties echt.” Sinds de eerste lancering zijn er meer dan 15.000 organisaties opgericht die het platform gebruiken.

De volgende stappen van het project zijn gericht op verdere decentralisatie en uiteindelijk volledige exploitatie van het platform door de gemeenschap.

ANT-teken

Zoals eerder vermeld, vertegenwoordigt het ANT-token een deel van het bestuur op Aragon. Het verleent stemrecht op ontwikkelingsvoorstellen. De hoeveelheid ANT die u bezit, bepaalt de sterkte van uw stemrecht.

Handelsgeschiedenis

Het ANT-token werd in mei 2017 gelanceerd met een ICO. Destijds was het een van de meest succesvolle ICO’s ooit. Het leverde in vijftien minuten $ 24 miljoen op.

baseUrl = “https://widgets.cryptocompare.com/”;

var scripts = document.getElementsByTagName (“script”);

var embedder = scripts [scripts.length – 1];

(functie () {

var appName = encodeURIComponent (window.location.hostname);

if (appName == ””) {appName = ”local”;}

var s = document.createElement (“script”);

s.type = “text / javascript”;

s.async = waar;

var theUrl = baseUrl + ’serve / v3 / coin / chart? fsym = ANT & tsyme = USD, EUR, CNY, GBP’;

s.src = theUrl + (theUrl.indexOf (“?”)> = 0? “&”: “?”) + “app =” + appName;

embedder.parentNode.appendChild (s);

De prijs van ANT heeft niet de enorme groei gezien die we hebben gezien in andere cryptocurrencies. Sinds de lancering vliegt ANT onder de radar. Het behoort momenteel tot de top 200 crypto’s op basis van marktkapitalisatie.

ANT piekte met de rest van de cryptomarkt in januari 2018 op $ 7,73, maar bereikte recentelijk ook een hoogtepunt in mei 2018 met $ 4,88. Het is onduidelijk wat de prijsstijging tussen april en mei heeft veroorzaakt. Nadat de waarde van deze ANT bleef dalen en de afgelopen maanden afvlakte rond $ 0,75, een aanzienlijke daling zelfs ten opzichte van de ICO-prijs.

Verrassend genoeg had de lancering van het Aragon-mainnet weinig tot geen effect op de prijs. Dit gebrek aan beweging kan een teken zijn dat de dagen van speculatief beleggen voorbij zijn voor de cryptogemeenschap. Vooruitkijkend, is het enige dat de prijs positief kan beïnvloeden, gewoon de adoptie.

Hoe Aragon Token (ANT) te kopen

ANT is beschikbaar op veel grote cryptocurrency-uitwisselingen. Er is echter geen directe fiat-gateway om ANT te kopen. Als u ANT wilt kopen, moet u eerst BTC of ETH gebruiken, aangezien dit de meest populaire handelsparen zijn voor ANT.

Je kunt ANT vinden op Bittrex, Liqui, HitBTC, EtherDelta, en IDEX, onder andere.

Hoe Aragon Token (ANT) te bewaren

Omdat Aragon een dApp is die is gebouwd op de Ethereum-blockchain, is het ANT-token een ERC-20-compatibel token.

Als zodanig kunt u ANT opslaan met elke Ethereum-compatibele portemonnee. MyEtherWallet Papieren portemonnees zijn een populaire optie voor gemakkelijke en veilige opslag. Overweeg voor het hoogste beveiligingsniveau een hardware wallet zoals Trezor of de Ledger Nano S.

Als uw portemonnee moeite heeft om de ANT-tokens te herkennen nadat u ze heeft overgedragen, ga dan naar EtherScan om het contractadres en de decimalen te krijgen om uw portemonnee in de goede richting te wijzen.

Gevolgtrekking

Het eenvoudig maken en beheren van organisaties op de blockchain is een belangrijke stap voor de bruikbaarheid van blockchain. Aragon heeft stappen voorwaarts gezet in zijn missie om veel organisaties op zijn platform te krijgen en de netwerkeffecten voor transacties en efficiëntie tussen organisaties kunnen enorm zijn. We zullen moeten afwachten of volledige decentralisatie is bereikt en wat de resultaten van de lancering van Aragon 0.6 zullen zijn.

Noot van de redacteur: dit artikel is op 3 november 2018 bijgewerkt door Rachel Lantz om de recente wijzigingen in het project weer te geven.

Aanvullende bronnen

Twitter

Reddit

Github

Blog