Wat is AST?

AST, of het AirSwap-token, is het lidmaatschapstoken van de gedecentraliseerde AirSwap-uitwisseling. De mensen bij AirSwap noemen de huidige iteratie van hun gedecentraliseerde centrale (of DEX) de AirSwap Token Trader. Uiteindelijk kunt u uw favoriete ERC20-tokens gratis verhandelen op hun AirSwap DEX. De AirSwap Token geeft het recht om aan te geven dat u van plan bent om de ene cryptocurrency (of activum) voor een andere te verhandelen. Als er iemand is die akkoord gaat met uw voorwaarden, kan de transactie veilig doorgaan zonder dat u het risico hoeft te nemen om uw vermogen aan een derde partij te geven. Transacties worden peer-to-peer uitgevoerd met behulp van MetaMask- of Ledger-wallets.

Token Samenvatting

Website

Symbool: AST

Specificatie: ERC20

Netwerk: Ethereum

Circulerend aanbod: 150.000.000 AST

Totaal aanbod: 500.000.000 AST

Invoering

Handel zonder transactiekosten is mogelijk dankzij de Wissel protocol. Het protocol regelt bestellingen op de blockchain (of on-chain) via een Ethereum smart contract. Al het andere wordt onafhankelijk van de blockchain (of off-chain) afgehandeld. Het verbinden van handelaren buiten de keten zou de gedecentraliseerde AirSwap-uitwisseling sneller moeten maken dan andere gedecentraliseerde uitwisselingen zoals EtherDelta en zelfs de Plasma-op basis van OmiseGO gedecentraliseerde uitwisseling, die afhankelijk zijn van de blockchain voor het verspreiden van informatie en het afhandelen van bestellingen.

Het verbinden van handelaren in de keten is niet ideaal omdat de knooppunten in het netwerk, zoals het Ethereum-netwerk, consensus moeten bereiken over de transacties in elk blok. Op het Ethereum-netwerk is de tijd om consensus te bereiken typisch 15 seconden. In vergelijking met traditionele centrales die orderinformatie in microseconden verzenden, is dit gewoon te traag.

Afgezien van de latentie die wordt geïntroduceerd door het verspreiden van orderinformatie in de keten, is het voor onethische partijen ook mogelijk om die openbare informatie te manipuleren. Dit fenomeen wordt genoemd front-running. Front-running is niet uniek voor cryptocurrency-uitwisselingen. Het is echter een bijzonder probleem voor gedecentraliseerde uitwisselingen die bestelinformatie op de blockchain publiceren.

Gelukkig elimineert het Swap-protocol front-running door miners en exchange-operators. Dit gebeurt omdat het protocol geen bestelinformatie publiceert op de openbare blockchain. Mijnwerkers zijn niet op de hoogte van gevoelige informatie die ze zouden kunnen exploiteren voor financieel gewin.

Bovendien maakt het protocol het gebruik van een gecentraliseerd orderboek overbodig. Dit is mogelijk dankzij de implementatie van:

  1. Een indexer
  2. Een Oracle (optioneel)

De AirSwap Indexer is als een zoekmachine. Het verspreidt informatie over tegenpartijen in het openbaar. Handelaren kunnen dan prijsinformatie privé communiceren met de tegenpartijen die door de AirSwap Indexer worden verstrekt. Mocht de handelaar niet weten welke prijs hij moet gebruiken bij de onderhandelingen met de tegenpartij, dan kan de handelaar overleggen met de AirSwap Oracle.

De AirSwap Oracle biedt prijssuggesties. Door AirSwap Oracle te gebruiken, maakt de gedecentraliseerde AirSwap-uitwisseling mogelijk prijsopsporing zonder de liquiditeitsniveaus te vereisen die worden aangetroffen in grote, succesvolle gecentraliseerde beurzen.

Hoe werkt AST?

De AirSwap-token is in wezen een token voor professionele marktmakers, of gewoon makers, op de AirSwap DEX. Makers hebben een cryptocurrency die ze gedurende een bepaalde periode tegen een bepaald tarief willen inwisselen voor een andere cryptocurrency. Dit wordt het verschaffen van liquiditeit genoemd. Daarom worden makers ook wel liquidity providers genoemd.

De prijs die de maker aanbiedt om voor een actief te betalen, wordt de biedprijs genoemd. De prijs waarvoor de maker datzelfde actief wil verkopen, wordt de vraagprijs genoemd. Traditioneel houden liquiditeitsverschaffers grote hoeveelheden van een specifiek activum aan en verdienen ze hun geld aan de spread, of het verschil tussen de vraag- en biedprijs.

Iedereen kan een liquiditeitsverschaffer zijn op de gedecentraliseerde AirSwap-beurs. U hoeft alleen maar aan te geven dat u van plan bent liquiditeit te verstrekken. Om uw intentie om te handelen kenbaar te maken, moet u 100 AST bezitten. Die hoeveelheid AST wordt vervolgens zeven dagen lang ingezet of vergrendeld.

Dit bedrag en de vergrendelingsduur worden bepaald door het bestuursmechanisme dat in het AirSwap-token is ingebouwd. Houders van AST kunnen op elk moment gezamenlijk beslissen over de drempel en de vergrendelingsperiode. Voorlopig geeft het vergrendelen van 100 AST de maker het recht om 10 transacties te signaleren.

Liquiditeitsafnemers, of afnemers, accepteren de vraag- of biedprijs van een maker. Ze handelen gratis op de gedecentraliseerde AirSwap-uitwisseling. Zelfs als ze geen AST hebben, betalen nemers niets om makers te ontdekken via de AirSwap Indexer, ontvangen ze prijsinformatie van AirSwap Oracle en / of betalen ze de bestelling via het slimme Ethereum-contract.

Wie heeft AST bedacht?

Michael Oved en Don Mosites hebben in 2017 samen AirSwap in Hong Kong opgericht. De twee ontmoetten elkaar voor het eerst als studenten aan de Carnegie Mellon University. Ze gingen uit elkaar na hun afstuderen, maar cryptocurrencies brachten ze weer bij elkaar. Deepa Sathaye was de eerste ingenieur in het team.

Airswap-team

AirSwap-team

AirSwap gelanceerd met verschillende strategische partners. Joseph Lubin, Bill Tai, Brock Pierce, en Michael Novogratz zijn enkele van de spraakmakende individuen die steun achter het project werpen.

Aanvankelijk bood een stille liquiditeitspartner een markt voor AST-ETH-handel. Het aantal liquiditeitsverschaffers neemt echter gestaag toe. Op 1 maart 2018 heeft Michael Oved bekend gemaakt nog eens drie liquiditeitspartners voor de aankomende AirSwap Token Marketplace. Market makers communiceren met de AirSwap Token Marketplace via een privé-API. De Marketplace bouwt voort op de AirSwap Token Trader om de handel in 24 nieuwe cryptocurrencies mogelijk te maken.

Airswap Liquidity Partners

AirSwap Liquidity Partners

Waar kun je AST kopen?

Volgens CoinLib.io, AST is beschikbaar op Binance, Huobi, Liqui, OKEx, Radar relais, Gatecoin, IDEX, EtherDelta en ForkDelta. Het is zeker beschikbaar op AirSwap.

AST Exchange-activiteit

AST Exchange-activiteit

Waar kan AST?

AST wordt ondersteund door MetaMask en Pariteit portemonnees. Bovendien, MyEtherWallet ondersteunt het, dus u kunt het ook op de Ledger Nano S en Ledger Blue hardware portefeuilles.

Gevolgtrekking

Het AirSwap-token is het meest waardevol voor marktmakers op de gedecentraliseerde AirSwap-uitwisseling. Als het platform groeit, zal de vraag naar AST toenemen naarmate liquiditeitsverschaffers actiever worden op de gedecentraliseerde AirSwap-beurs. Makers moeten meer AST vergrendelen naarmate ze actiever worden. Aangezien de levering van AST vaststaat, zal de prijs van AST zeker stijgen met het succes van de uitwisseling. Het AirSwap-team, met 350 miljoen AST, wordt rijkelijk beloond met deze waardering.

Dit potentieel om te waarderen spreekt ook speculanten aan. Dankzij de kracht van netwerkeffecten, de aanstaande AirSwap Token Marketplace, het AirSwap Partner Network en het feit dat de AirSwap DEX concurreert met rivalen die niet worden gehinderd door transactiekosten, is AST goed gepositioneerd om een ​​grote impact te hebben op hoe iedereen cryptocurrencies koopt en verkoopt.