Wat is Binance Coin?

Binance is momenteel de op een na grootste ter wereld cryptocurrency-uitwisseling, met rond $ 6 miljard in activa die in een gemiddelde periode van zeven dagen worden verhandeld. Binance is snel naar de top gestegen. Sinds de lancering in juli 2017 is Binance snel gegroeid. Zelfs in de huidige bearmarkt blijven gebruikers zich aanmelden bij de beurs. Binance was een van de eerste uitwisselingen die gebruikersregistraties opnieuw activeerde op het hoogtepunt van de bullmarkt van 2017.

Binance is ook de naam van een cryptocoin (BNB) die wordt verhandeld en gebruikt op de Binance-beurs. Sinds de ICO is de waarde van BNB gestegen met de groei van de beurs. BNB is nu een van de top 30 cryptocurrencies in de wereld door marktkapitalisatie.

Hoe zit het met Binance, maakt het zo aantrekkelijk? Waarom melden zoveel mensen zich aan om deze uitwisseling te gebruiken? In dit artikel gaan we in op die vragen en meer. De antwoorden zijn verrassend eenvoudig. De eenvoud van het bedrijfsmodel van Binance is tot nu toe de sleutel tot het succes geweest en het is een goed voorteken voor toekomstig succes. In deze gids ontdekken we het volgende:

Hoe uitwisselingen werken: inzicht in het voordeel van Binance

Ten eerste is het de moeite waard om de basistechniek van een wisselkantoor te begrijpen voordat we verder gaan. Het oplossen van enkele technische problemen met uitwisselingssoftware is een van de belangrijkste concurrentievoordelen van Binance.

Passen bij

Een typische beurs werkt als een marktmaker voor koop- en verkooporders. Het is belangrijk op te merken dat de uitwisseling zelf uw valuta niet koopt en verkoopt wanneer u een uitwisseling doet. In plaats daarvan koppelt de uitwisseling u aan een andere gebruiker die bereid is uw activa te kopen tegen de prijs die u vraagt. Deze afstemming van koop- / verkooporders is de belangrijkste functie van een beurs. Wanneer een beurs koop- / verkooporders overeenkomt en een transactie voltooit, brengt het transactiekosten in rekening aan beide partijen voor het vinden van een match. Dat is hoe uitwisselingen geld opleveren.

Deze orderafstemming creëert een bottleneck voor veel cryptocurrency-uitwisselingen. Als u meer handelsverzoeken heeft dan uw matchingsoftware aankan, worden bestellingen vertraagd. Met de populariteit van Bitcoin en altcoins op dit moment, dienen gebruikers miljoenen handelsverzoeken per minuut in op de meest populaire beurzen. Vertraagde transacties kunnen het verschil zijn tussen profiteren van een investeringsmogelijkheid en deze missen.

De belangrijkste innovatie van Binance is hun matching-engine, die in staat is 1,4 miljoen transacties per seconde. Dit maakt hun handelsplatform een ​​van de snelste op de markt. Als zodanig zijn veel crypto-investeerders massaal naar Binance gekomen vanwege de verwerkingssnelheid.

Liquiditeit

Het andere cruciale onderdeel van een beurs is liquiditeit. Liquiditeit is het bedrag en de frequentie waarmee activa op de beurs worden verplaatst. Om snel een match te vinden en een bestelling af te ronden tegen een scherpe prijs, moet er veel activiteit op het orderboek staan. Een beurs met een rustig orderboek is geen goede plek om uw geld te investeren. Binance heeft echter het drukste orderboek ter wereld, waardoor het een veilige, concurrerende markt voor transacties is.

Binance handelsvolume

De meeste verhandelde activaparen op Binance in de afgelopen 24 uur

Binance heeft een hoge liquiditeit in veel verschillende activa, niet alleen in Bitcoin en andere topmunten. Bitcoin is verreweg de meest verhandelde activa op Binance maar altcoins hebben ook een behoorlijk volume. Het altcoin-voordeel is een positieve cyclus voor Binance en vaak nieuwe munten kies voor lijst met Binance over concurrerende beurzen. Dit omvat veel munten uit Azië die mogelijk niet verkrijgbaar zijn bij westerse beurzen. Het brede scala aan beschikbare middelen is een andere belangrijke reden voor de snelle opkomst van Binance.

Met behulp van de Binance Exchange

Binance ondersteunt geen fiat-valuta’s, dus u kunt geen dollars, yen, ponden, euro’s, enz.Op de beurs omrekenen. (De naam Binance is eigenlijk een combinatie van ‘Binary Finance’, wat suggereert dat ze alleen in digitale activa handelen.)

Als je Binance wilt gebruiken, moet je al over cryptocurrency beschikken. Zodra u dit doet, zijn registratie en installatie vrij eenvoudig, net als het financieren van uw Binance-account.

Gebruikerservaring & Koppel

binance ui

Binance’s gebruikersinterface

Binance heeft geweldig werk geleverd door een intuïtieve gebruikersinterface te bouwen zonder de grafieken, grafieken en andere informatie op te offeren die u nodig hebt om weloverwogen investeringsbeslissingen te nemen. Handelen is eenvoudig en vereist slechts een paar klikken om het valutapaar te selecteren dat u wilt verhandelen en om de order te creëren. De gebruikersinterface is online beschikbaar en ook als mobiele app voor iOS en Android.

Een andere factor die bijdraagt ​​aan de snelle groei van Binance is de beschikbaarheid in veertien verschillende talen. De centrale ondersteunt gebruikers die Engels, Chinees, Japans, Koreaans, Russisch, Spaans, Frans, Duits en verschillende andere belangrijke talen spreken.

Lage tarieven

De laatste sleutel tot het succes van Binance zijn de concurrerende handelskosten die het in rekening brengt. Het is gratis om uw account te financieren en bestellingen worden eenvoudig in rekening gebracht 0,1% handelsvergoeding. De handelsvergoeding betekent dat u wilt beperken hoe vaak u trades uitvoert, aangezien u elke keer dat u een transactie uitvoert 0,1% verliest. We zullen echter binnen een minuut zien dat Binance het mogelijk maakt om deze transactiekosten te verlagen. Als je bedenkt hoeveel Binance aan zijn transacties verdient, is het duidelijk een winstgevend bedrijfsmodel. Slechts 0,05% van het dagelijkse volume vertaalt zich nog elke dag in miljoenen inkomsten.

Binance rekent ook opnamekosten voor het verplaatsen van activa van uw account naar privéportefeuilles. De opnamekosten variëren per munt, maar het zijn vaste vergoedingen, niet op percentages gebaseerd.

Voorbeelden van opnamekosten van Binance

Voorbeeld van Binance-opnamekosten

De Binance Coin (BNB)

Samen met de lancering van de beurs lanceerde Binance een ICO. BNB is een ERC20-token gebouwd op Ethereum. Het totale aanbod is beperkt tot 200 miljoen BNB, waarna er geen munten meer worden gemaakt.

U kunt BNB gebruiken om uw kosten op de Binance-beurs te betalen. Hoewel u er nog steeds voor kunt kiezen om uw kosten te betalen in de cryptocurrency die u uitwisselt, biedt Binance een korting als stimulans om vergoedingen te betalen in BNB. In je eerste jaar dat je lid bent van Binance, worden de kosten met 50% verdisconteerd wanneer ze in BNB worden betaald. Met elk volgend lidmaatschapsjaar neemt de korting af. Tegen uw vijfde jaar dat u Binance gebruikt, is er geen korting meer op het betalen in BNB.

binance vergoedingsschema

Binance-kosten in de loop van de tijd

Aangezien de vergoedingskorting elk jaar afneemt, wordt verwacht dat de waarde van het BNB-token in de loop van de tijd ook zal afnemen. Om deze waardevermindering tegen te gaan, vernietigt Binance ook BNB-tokens in de loop van de tijd, waardoor het totale aanbod van BNB wordt teruggebracht van 200 miljoen naar 100 miljoen. Het op deze manier contracteren van de geldhoeveelheid zou de effecten van de afnemende korting moeten tegengaan. Het doel is een stabiele prijs voor BNB-munten in de loop van de tijd.

Hoewel het betalen van vergoedingen het primaire doel is van het BNB-token, kunt u het ook gebruiken om te investeren in bepaalde ICO’s die deelnemen aan het Launchpad-programma van Binance. Zodra de ICO voorbij is, worden deze nieuwe tokens automatisch op Binance weergegeven, waardoor een naadloze marktplaats ontstaat tussen ICO en exchange.

De toekomst van het BNB-token

Binance promoot de acceptatie van het BNB-token in de hoop dat het de loyaliteit van klanten zal stimuleren. De korting is natuurlijk een leuk extraatje voor het verlagen van de handelskosten. Maar zelfs nadat de korting is verlaagd, hebben gebruikers waarschijnlijk nog steeds overgebleven BNB die ze net zo goed kunnen blijven gebruiken. Als dominante cryptocurrency-uitwisseling kunnen we verwachten dat de munt van Binance op grote schaal zal blijven circuleren. Hoe meer de acceptatie ervan groeit, hoe waardevoller en nuttiger het wordt.

Op dit moment ligt de primaire waarde van BNB binnen de beurs. Dit maakt BNB uniek onder de meeste nieuwe munten omdat het al een praktische use case heeft. De meeste investeerders zullen de hoogste ROI halen uit het verzilveren van de BNB-korting. In de toekomst is het echter mogelijk dat de waarde van BNB als activa kan groeien. Voor de eerste investeerders hebben ze al een groot rendement op BNB gezien. Het zal interessant zijn om te zien of investeerders doorgaan met het nemen van de korting of BNB vasthouden in de hoop dat het zal waarderen.

Als Binance blijvend succes ziet op het huidige niveau, zal het zeker meer functies en programma’s implementeren. Deze nieuwe mogelijkheden en add-ons zullen waarschijnlijk allemaal de BNB-munt gebruiken. Hun ICO Launchpad is een vroeg voorbeeld van een toegevoegde functie met behulp van de BNB-munt. Er zullen er waarschijnlijk nog veel meer zijn.

Achtergrond & Team

Het team dat alle magie laat gebeuren

Het team dat alle magie laat gebeuren

Binance is een Chinees bedrijf, oorspronkelijk gestart in Shanghai en nu gevestigd in Malta. De oprichter, Changpeng Zhao, is de voormalige CTO van OKCoin, een andere prominente Chinese cryptocurrency-uitwisseling. Zhao’s bedrijf, Beiji Technology, bezit en exploiteert Binance.

In augustus 2017, kort na de lancering, maakte Binance dat bekend Yi Hij zou zich bij het team voegen. Yi Hij was een van de oorspronkelijke mede-oprichters van OKCoin. Ze wordt algemeen erkend vanwege haar vermogen om technologische producten te laten groeien en gebruikersacceptatie te vergroten. Zhao, He en het Binance-team hebben het bedrijf in een vrij korte periode uitgegroeid tot een van de grootste beurzen ter wereld.

Wedstrijd

Tot voor kort stond Binance qua volume op nummer één voor cryptocurrency-uitwisselingen wereldwijd. Het is sindsdien ingehaald door de Bitmex-beurs die bijna drie keer in volume wordt verhandeld. Bitmex is echter een ongereguleerde beurs die ook margehandel mogelijk maakt. Dit is in directe tegenstelling tot Binance, dat gereguleerd is en gebruikers niet toestaat om geld te lenen en hun transacties te gebruiken.

Margehandel is een riskantere manier van handelen en veel handelaren blazen rekeningen op in de hoop snel rijk te worden. Bitmex stelt handelaren ook in staat short te gaan in Bitcoin. Met andere woorden, handelaren kunnen Bitcoin op de markt lenen, ze verkopen en vervolgens dollars kopen in de hoop BTC terug te kopen tegen een lagere prijs en dus winst te maken. Dit kan de reden zijn waarom Bitmex meer omzet genereert in de huidige bearmarkt.

Binance Coin Trading-geschiedenis

Altcoins hebben echt geleden in de bearmarkt van 2018. Gelukkig heeft Binance een goed bedrijfsmodel dat handelaren stimuleert om BNB te blijven gebruiken om hun handelskosten te betalen. Dit heeft de prijs grotendeels hoog gehouden, aangezien handelaren BNB aanhouden in plaats van dollars. BNB handelde aanvankelijk rond $ 0,10, maar schoot in 2017 snel omhoog naar $ 2,80.

Op het hoogtepunt van de manie in 2017 handelde het zo hoog als $ 24. Het handelt momenteel rond $ 4,60, wat de waardevermindering van de algehele altcoin-markt benadrukt. Niettemin, als je het had gekocht toen het voor het eerst werd gelanceerd, zou je er nog steeds redelijk goed aan toe zijn.

Waar BNB kopen

Verschillende andere beurzen dan Binance-lijst BNB, hoewel de liquiditeit laag is en het weinig zin heeft om het ergens anders te kopen. De meeste gebruikers houden het vast om hun handelskosten te verlagen en elke munt die op Binance wordt ondersteund, is beschikbaar als een handelspaar bij BNB.

Hoe BNB op te slaan

Als u BNB als investering wilt aanhouden, moet u deze van de beurs naar een portemonnee verplaatsen. Als een ERC20-token kan uw BNB via MyEtherWallet op elk Ethereum-adres worden opgeslagen. Voor verbeterde beveiliging kun je ook een hardware wallet gebruiken, zoals de Trezor of Ledger Nano S.

Gevolgtrekking

Er is een reden waarom Binance de afgelopen anderhalf jaar zo’n enorme groei en succes heeft gekend. Het is snel, redelijk geprijsd en wereldwijd beschikbaar. Als je al een centrale hebt die je gebruikt en leuk vindt (die vergelijkbare kosten in rekening brengt), dan is het niet nodig om over te schakelen naar Binance. Met name als u vaak moet omrekenen naar fiat-valuta, is Binance helemaal niet nuttig voor u. Als u echter niet tevreden bent met uw huidige uitwisseling, lagere kosten nodig heeft of op zoek bent naar de snelste verwerkingstijden die beschikbaar zijn, dan is een overstap naar Binance wellicht iets voor u.

Noot van de redacteur: dit artikel is op 11 december 2018 bijgewerkt door Ryan Smith om de recente wijzigingen van het project weer te geven.

Aanvullende bronnen voor Binance-munten

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen bij Binance via de volgende kanalen:

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me