Wat is BitTorrent?

BitTorrent is een peer-to-peer protocol voor het delen van bestanden die onlangs een nieuwe cryptocurrency lanceerde, BTT. Via het netwerk kunt u verschillende soorten bestanden snel en gratis downloaden van internet. Momenteel gebruiken meer dan 170 miljoen mensen het protocol elke maand.

In deze gids bespreken we:

Hoe werkt BitTorrent?

Ter illustratie is het cruciaal om BitTorrent, het oorspronkelijke peer-to-peer-protocol, te scheiden van BTT, de cryptocurrency die het protocol implementeert als een financiële stimulans..

BitTorrent

BitTorrent is een online peer-to-peer communicatieprotocol voor bestanden en andere soorten gegevens. Net als een blockchain is BitTorrent een gedistribueerd systeem zonder centrale entiteit. Dit is hoe het werkt.

Zaden host-bestanden, ook wel bekend als torrents. Bij het hosten splitsen de zaden de torrents op in verschillende stukken, zodat je ze efficiënter kunt downloaden.

BitTorrent-netwerk

BitTorrent implementeert een peer-to-peer-netwerk van seeders en downloaders voor het snel en goedkoop delen van bestanden.​Bron: Wikipedia / Scott Martin

Als je een bestand op BitTorrent downloadt, ontvang je verschillende delen van dat bestand uit meerdere zaden. Tijdens het downloaden en na voltooiing kunt u ervoor kiezen om ook een zaadje te worden om het netwerk verder te helpen. Als u ervoor kiest om niet te seeden, krijgt u de titel van een bloedzuiger. BitTorrent heeft zaden nodig om het systeem te laten overleven, dus leeching wordt afgekeurd.

Het volledige netwerk van uploaders (zaden) en downloaders voor een bepaald bestand is een zwerm.

De gedistribueerde architectuur van BitTorrent stelt u in staat om grote bestanden goedkoper en efficiënter te uploaden en downloaden en helpt internetcongestie te verminderen.

BTT-tokens

BitTorrent bestond al lang voordat de BTT-token. Zelfs vandaag kunt u het gratis protocol gebruiken zonder het token. Volgens het project wit papier,

“BTT [fungeert] als een algemeen mechanisme voor transacties in computerbronnen die worden gedeeld tussen BitTorrent-klanten en een liquide markt van serviceaanvragers en serviceproviders.”

Naast BTT introduceert het ontwikkelteam BitTorrent Speed. Omdat er in het oorspronkelijke protocol geen financiële prikkel is om te zaaien, sterven zwermen vaak voortijdig uit. Om dit probleem op te lossen, biedt BitTorrent Speed ​​BTT-beloningen voor gebruikers die doorgaan met seeden na het downloaden van een bestand.

Aan de andere kant van de BTT-vergelijking kun je prioriteitstoegang tot zaden kopen, de voortdurende beschikbaarheid van een bestand en het gebruik van andermans bronnen met je tokens.

Het einddoel van de BTT-implementatie is dat BitTorrent een volledig content-ecosysteem wordt, inclusief levering van inhoud, gedecentraliseerde opslag en proxy’s.

Er is een totaal aanbod van 990.000.000.000 BTT, waarvan:

  • 20 procent ging naar de TRON Foundation
  • 19,9 procent blijft bij het BitTorrent-ecosysteem
  • 19 procent woont bij het BitTorrent-team en de stichting
  • 17 procent werd verkocht in de particuliere, openbare en zaadverkoop
  • 10,1 procent maakt deel uit van een zesjarig Tron-airdrop-programma
  • 10 procent maakt deel uit van het BitTorrent airdrop-programma
  • 4 procent zijn partnerschapstokens

BitTorrent-team & Vooruitgang

Bram Cohen creëerde BitTorrent in april 2001 en bracht een bijgewerkte versie uit in 2013. In juni 2018 kocht Tron-oprichter Justin Sun BitTorrent voor $ 120 miljoen als middel om Trons Project Atlas uit te breiden. Cohen is niet langer bij het bedrijf en ook enkele oorspronkelijke medewerkers zijn vertrokken.

Na de overname hield BitTorrent een eerste uitwisselingsaanbieding (IEO) via het Launchpad-programma van Binance, waarmee $ 7,2 miljoen werd opgehaald.

Er is nog veel in ontwikkeling voor de fusie van de twee gedecentraliseerde bedrijven. BitTorrent Speed ​​is nog niet beschikbaar, maar het team zegt dat ze het ergens dit kwartaal zullen lanceren. Bovendien, BitTorrent Live, een live videostreamingdienst, accepteert aanmeldingen voor een aanstaande bèta. Het team heeft echter geen releasedatum voor dit product aangekondigd.

Wedstrijd

Met meer dan 100 miljoen gebruikers tussen Tron en BitTorrent leidt dit project het pakket van peer-to-peer-systemen voor het delen van bestanden.

Een ander populair blockchain-gebaseerd platform voor het delen van bestanden is Opwindend. Upfiring codeert echter elk bestand dat door de seeders wordt gehost, terwijl BitTorrent dat niet doet. Met het bijna eindeloze aantal gebruiksmogelijkheden bij het delen van bestanden, zou er ruimte moeten zijn voor beide om te gedijen.

Handel

BitTorrent was een van de beter presterende cryptocurrencies van 2019. BTT werd gelanceerd met een IEO-prijs van $ 0,00012, en na enige aanvankelijke volatiele handel werd de prijs verrekend in ongeveer $ 0,0008.

De prijs begon halverwege mei te stijgen en piekte eind mei op een recordhoogte van $ 0,0018. Er lijkt geen nieuws te zijn dat verband houdt met deze aanloop, dus we kunnen het opschrijven naar de prijs die op dat moment de markt volgde. De BTT-prijs ligt momenteel rond de $ 0,00134 – al tien keer hoger dan de prijs tijdens de ICO.

Als u investeert, houd dan de komende Speed- en Live-releases in de gaten. Beide producten kunnen de prijs een mooie boost geven.

Waar BTT te kopen

Uw ruilmogelijkheden om BTT te kopen zijn vrijwel eindeloos. UpBit heeft momenteel het hoogste BTT-handelsvolume als een paar met KRW.

Omdat u waarschijnlijk geen KRW bezit, moet u naar Binance kijken voor uw BTT-handel. Het is beschikbaar in ruil voor BTC, BNB en verschillende stablecoins op het platform.

Als u nieuw bent in het beleggen in cryptocurrency, bekijk dan onze gids over het kopen van bitcoin om aan de slag te gaan.

Waar BTT op te slaan

BTT is een TRC-10-token dat gebruikmaakt van het Tron-netwerk, dus u kunt het opslaan in elke portemonnee die TRX ondersteunt. Tron heeft een hele reeks door de community gemaakte portefeuilles die het team promoot op de projecten van het project officiële website.

Laatste gedachten

Behalve KIN (wat waarschijnlijk vreselijk eindigen), BitTorrent is een van de meest uitgebreide pogingen om een ​​reeds succesvol netwerk te tokeniseren. Oppervlakkig gezien is het logisch om een ​​token toe te voegen om seeders in het systeem te stimuleren. We zullen het echter niet zeker weten totdat Speed ​​en andere toevoegingen zoals Live op de markt komen. Tot die tijd is het gewoon een ander spel van roulette met altcoin-speculatie.

Aanvullende bronnen

Website

Wit papier

Twitter

Telegram

Blog

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me