BitTube streeft ernaar, net als een aantal blockchain-projecten, de “Bitcoin YouTube” te worden, of wat je het gedecentraliseerde, door cryptocurrency aangedreven YouTube-alternatief zou kunnen noemen. Opgericht door Halsey Minor, strijdt het VideoCoin-project om een ​​plek op het speelveld. En anderen, zoals Livepeer en YouNow, bieden vergelijkbare YouTube-alternatieven.

Maar nu hoopt BitTube zijn plaats te verdienen als de Bitcoin YouTube.

BitTube-afbeelding

BitTube biedt een systeem waarmee producenten van videocontent werk kunnen publiceren zonder censuur. Het platform elimineert ook de behoefte aan gecentraliseerde opslagbedrijven. En aanzienlijk, het systeem elimineert de afhankelijkheid van het verkopen van advertenties om inkomsten te genereren. Contenteigenaren ontvangen betalingen van kijkers en deze transacties vinden plaats via de cryptocurrency van het systeem, bekend als BitTube Coin (TUBE).

Hoe werkt BitTube?

De bedrijven wit papier documenteert de technologie en doelstellingen.

Gedecentraliseerd platform

En van deze doelen biedt decentralisatie het belangrijkste voordeel om BitTube te onderscheiden van Bitcoin YouTube. Een belangrijk onderdeel hiervan is dat alle online opslag plaatsvindt op het Interplanetair bestandssysteem (IPFS). IPFS probeert het web te decentraliseren door middel van een peer-to-peer hypermedia-protocol dat HTML vervangt. Dit neemt de controle over gebruikersgegevens uit handen van gecentraliseerde opslagbedrijven en geeft die controle terug aan de gebruikers.

Bijgevolg bevinden de gegevens zich niet op een fysiek vast adres, maar worden ze overgedragen naar een wereldwijd servernetwerk. En hashing (unieke wiskundige identificatoren) waarborgt de integriteit van de gegevens. Vervolgens verbetert het algoritme de efficiëntie door te voorkomen dat dubbele gegevens worden beheerd en door de gegevensoverdracht te verminderen. En het netwerk zoekt altijd naar de dichtstbijzijnde en snelste gegevensbron.

Een screenshot met de selectie van video's van BitTube.

Een screenshot van BitTube’s video’s

Browser-applicatie

En als alternatief voor YouTube leeft BitTube volledig in de browser. Dus gebruikers die gewoon video’s willen bekijken, hoeven geen speciale software te installeren om BitTube-inhoud te bekijken. En behalve gegevens die via BitTube zijn geüpload, kan elke video op het netwerk die correct is geïdentificeerd door een hash, ook worden bekeken.

Gebruikers die live video willen uitzenden, moeten de BitTube Sender-software installeren. Met deze software kunnen gebruikers hun scherm delen. De software uploadt gegevens naar het BitTube-netwerk en levert een uitzending rechtstreeks via het peer-to-peer (P2P) netwerk zonder een gecentraliseerd datacenter.

Contentkijkers worden ook betaald

Het financiële model werkt door gebruikers TUBE te laten minen terwijl ze video’s bekijken. Vervolgens worden de gegenereerde munten verdeeld tussen de inhoudsprovider, BitTube en de gebruiker.

De contenteigenaar verdient inkomsten vanaf de allereerste kijker en BitTube heeft geen groot aantal volgers nodig om beloningen te verdienen. Omdat kijkers TUBE minen tijdens het bekijken van video’s, ontvangen kijkers ook betaling. Gebruikers uit gebieden met lage inkomens vormen dus een demografische doelgroep van kijkers, omdat het simpelweg bekijken van inhoud voor hen een potentieel inkomen oplevert.

Volgens de whitepaper ontvangt BitTube zelf ongeveer 10% van alle media-inkomsten als inkomsten.

Blockchain Explorer en anonimiteit

BitTube biedt een blockchain-verkenner om alle transacties te tonen, en biedt daarmee transparantie. De verkenner rapporteert de verdeling van alle toegewezen beloningen en laat zien welke inhoud en kijkers voor hoeveel inkomsten hebben gezorgd.

Zoals te verwachten is met gedecentraliseerde blockchain-technologie, verzamelt en bewaart BitTube geen persoonlijk identificeerbare informatie, maar gebruikt cryptografische informatie, waardoor de anonimiteit van de gebruiker wordt beschermd.

Meer over BitTube

Een screenshot van het LinkedIn-profiel van de CEO van BitTube, Sabre Maram.

LinkedIn-pagina van BitTube-oprichter, Sabre Maram

Sabre Maram richtte BitTube op in december 2017 en fungeert als CEO. BitTube heeft zijn hoofdkantoor in de regio Santa Cruz De Tenerife in Spanje. Na vier jaar IT-supervisor te zijn geweest bij OBI Group Holding voor de Europese doe-het-zelfwinkel, werd Saber Maram ondernemer. En na 15 jaar verschillende bedrijven te hebben geleid en opgericht, begon hij BitTube.

Wat betreft de grootte van het team: 22 mensen claimen associatie met het bedrijf op LinkedIn, sommigen als consultants en adviseurs, en sommigen als kantoorondersteuning, evenals technisch personeel. Het bedrijf heeft 84 volgers op LinkedIn. Kai-Uwe Schnier is CFO geweest sinds de oprichting van het bedrijf.

Op sociale media toont BitTube 2.657 leden op Discord en 7.103 leden op Telegram. Het Twitter-account van BitTube toont 7090 volgers.

TUBE Levering en duurzaamheid

Wat betreft de technologie, ingenieurs geprogrammeerd BitTube-broncode in de programmeertaal C ++, en de Monero-codebasis diende als uitgangspunt voor dit project. Monero gebruikt de CryptoNight proof-of-work consensus-algoritme, en dit komt op zijn beurt uit het CryptoNote protocol.

Een screenshot van de Github-pagina van BitTube.

BitTube op GitHub

Privacy staat bij deze benadering voorop. En in een wereld van massale bewaking streeft CryptoNote ernaar om echte privacy te waarborgen door middel van cryptografie en egalitarisme. Ook als een implementatie van CryptoNote, beoogt CryptoNight zijn ontwerp om geschikt te zijn voor gewone pc-CPU’s om te minen. En er zijn geen speciale hardwareapparaten om de mijnefficiëntie te verbeteren, dus mijnwerkers kunnen niet op oneerlijke wijze profiteren door extra hardware aan te schaffen.

Dit alles maakt het TUBE-algoritme bestand tegen ASIC en Nicehash, en CPU-mining biedt een natuurlijke habitat voor het BitTube-ecosysteem.

Er is geen ICO gelanceerd om inkomsten voor het bedrijf te genereren en er vond geen voormining van munten plaats. BitTube dekt het maximale aantal TUBE-minable af op 1 miljard munten. En gebruikers minen munten door simpelweg video’s te bekijken.

Als “Bitcoin YouTube” en niet als een gecentraliseerde online service, is BitTube van plan om een ​​geschikt stemsysteem binnen het platform op te zetten om deelname van de gemeenschap mogelijk te maken. En Baseline Improvement Proposals (GIP’s) zullen worden gebruikt om mogelijke vorkpaden van de munt te bepalen, evenals beslissingen met betrekking tot de muntreserve.

TUBE handelsgeschiedenis

BitCoin Coin (TUBE) heeft momenteel een marktkapitalisatie van $ 5.567.584, en vanaf dit moment wordt de munt verkocht voor iets minder dan $ 0,08. En TUBE begon bij de eerste release met een waarde van $ 0,10 per munt, dus de waarde is iets gedaald. Maar het bedrijf begon pas in december 2017, dus dit vertegenwoordigt slechts een half jaar in bedrijf.

BitTube-afbeelding

Portemonnee-investeerder beschouwt de munt als een slechte langetermijninvestering, en zegt: “Volgens ons voorspellingssysteem is TUBE een slechte langetermijninvestering (1 jaar) … Het is belangrijk op te merken dat vanwege de lage marktkapitalisatie de prijs van TUBE kan gemakkelijk worden gemanipuleerd. “

Om eerlijk te zijn, TUBE vertegenwoordigt een utility-token en geen beveiliging zoals bedrijfsaandelen. TUBE biedt gebruikers dus een manier om te betalen voor het bekijken van inhoud, en een vergoeding voor inhoudproviders, en voor het bedrijf om inkomsten te genereren. Maar TUBE pretendeert niet het eigendom van het bedrijf te vertegenwoordigen en op die manier rijkdom te verschaffen aan investeerders.

Waar kun je TUBE kopen?

Verschillende beurzen handelen in TUBE. En als “Bitcoin YouTube” ruilt u Bitcoin in voor TUBE.

Livecoin en TradeOgre kunt u TUBE kopen. Livecoin heeft TUBE toegevoegd vanaf 21 februari 2018.

TUBE handelt door Upbit, en Upbit omvat een Koreaanse cryptocurrency-to-cryptocurrency (C2C) -uitwisseling. Upbit gelanceerd door de grootste ontwikkelaar van berichtenapps in Korea, Kakao, die op zijn beurt samenwerkte met Bittrex. Dus om op Upbit te handelen, moet u een account bij Kakao registreren.

Waar kunt u TUBE opslaan?

Als alternatief voor Bitcoin YouTube biedt BitTube zijn eigen volledig uitgeruste portemonnee, waardoor een naadloze gebruikerservaring mogelijk is. Bijgevolg beheren uitgevers van inhoud hun portemonnee-adressen en overdracht van activa. De portefeuille onderhoudt een verband tussen de portefeuille en de inhoud. En de portemonnee functioneert ook als een stand-alone miner voor de BitTube-pool.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me