Blockfolio is een oplossing voor het bijhouden van cryptocurrency-portfolio’s die beschikbaar is op Android en iOS. Het aantal altcoins blijft groeien en kopers, handelaren en hodlers overal vinden het steeds moeilijker om al hun investeringen te beheren. Veel munten zijn verspreid over verschillende beurzen en slimme gebruikers slaan hun munten offline op in hardware wallets zoals de Trezor of Nano S. Hoe moet een cryptoliefhebber dit allemaal beheren??

Blockfolio

De startpagina van Blockfolio.

Portfolio-tracking natuurlijk. Een paar oplossingen zijn de afgelopen jaren opgedoken en Blockfolio heeft snel een sterke reputatie opgebouwd in de ruimte. Tot op heden heeft het bedrijf meer dan 4,5 miljoen gebruikers aangetrokken en laat het een goede groei zien. De tracking-app, nu in zijn vijfde jaar, bevat informatie over meer dan 6000 munten en meer dan 300 cryptocurrency-uitwisselingen.

Kenmerken

Vrij & Privaat

De applicatie is volledig gratis te downloaden en bevat nergens storende advertenties. Dit project is niet gebaseerd op blockchain, wat betekent dat alle gegevens ergens centraal op een server worden opgeslagen. Gelukkig is dat geen probleem, want u hoeft zich niet te registreren of persoonlijke gegevens door te geven. In een wereld waar zowat elke andere dienst uw persoonlijke gegevens wil vastleggen, is dit een enorm voordeel.

In kaart brengen & Prijswaarschuwingen

De kaarttoepassing is behoorlijk glad en stelt een gebruiker in staat om cryptocurrencies te prijzen op basis van een wereldwijd gemiddelde of een specifieke beurs als u de neiging heeft om één beurs in het bijzonder te gebruiken voor uw handel. Zoals verwacht met dit soort apps, kun je ook je hele portfolio volgen op basis van verschillende tijdframes.

Houd uw prestaties bij

Houd uw prestaties bij

Een andere leuke functie zijn de prijswaarschuwingen. Dit is met name handig voor mensen met vooraf gedefinieerde doelen die niet de hele dag naar de grafieken willen kijken. Sommige beurzen of kaartapplicaties bieden dit nog niet. Of u nu een daghandelaar of een langetermijnbelegger bent, het helpt om alleen op de hoogte te worden gesteld wanneer.

Blockfolio-signaal

Signaal is een relatief nieuwe functie die makers en houders van tokens bij elkaar brengt via de app. Het nieuwe idee achter Signal is om veel van de ruis weg te filteren die te vinden is op andere ICO-kanalen zoals Telegram en Discord, waar het enorme aantal gebruikers het platform snel overschrijdt.

Signal is een push-notificatiesysteem in één richting waarmee tokenhouders relevante updates van hun favoriete projecten kunnen ontvangen terwijl ze deze bijwerken. Eenrichtingsverkeer is hier de sleutelzin, omdat het doorzoeken van regels en pagina’s met smileys, trollen en ongewenste tekst om de relevante informatie te vinden echt lastig kan zijn.

Blockfolio-signaal, een voorproefje van token-pushmeldingen

Blockfolio-signaal, een voorproefje van token-pushmeldingen

Blockfolio heeft meer dan 300 teams op het platform die twee keer per week uitzenden. Enkele van de projecten die de cut al hebben gemaakt, zijn onder meer Augur, Civic, Zcash, Ark en Neo.

En meer

  • Nieuwsaggregator. Een one-stop-shop van al uw favoriete nieuwsaanbieders op het gebied van cryptocurrency, waaronder CoinCentral!
  • Muntaanpasser. Zorg ervoor dat u alleen de munten bijhoudt die relevant zijn voor uw portefeuille
  • Een groot aantal nationale valuta, zodat u uw portefeuille kunt volgen in de valuta waarmee u dagelijks werkt.

De critici

Financiering

Volgens een rapport uit Fortuin, CEO Ed Moncada zegt dat er momenteel geen inkomsten worden gegenereerd met de app, hoewel er sinds 2015 drie advertenties zijn weergegeven. Hij zei verder dat het bedrijf meerdere potentiële adverteerders heeft afgewezen, de meeste van ICO’s. Dit is logisch gezien het aantal platforms dat gebruikers verliest door bots, spam en buitensporige advertenties. Het roept echter de vraag op hoe het bedrijf van plan is geld te verdienen.

Vorig jaar in oktober ontving Blockfolio een flink bedrag van $ 11,5 miljoen aan serie A-fondsenwerving. Dit verklaart hoe het team zijn vlaggenschipproduct kan blijven ontwikkelen. De fondsenwerving werd geleid door Pantera Capital, een bekend hedgefonds in de cryptocurrency-ruimte. Bijkomende investeerders waren onder meer Bitmex, Huobi en DCM Ventures. De reputatie van Pantera zou Blockfolio een extra niveau van geloofwaardigheid moeten blijven geven.

Hoe denkt het geld te verdienen??

Dit brengt veel critici ertoe te geloven dat de enige manier om in de toekomst geld te verdienen is door gebruikersgegevens te verkopen. Het idee is niet vreemd, aangezien adverteerders tegenwoordig voor dit soort gegevens betalen. Momenteel lijkt dat geen probleem te zijn, aangezien er geen manier is om de portefeuille van een gebruiker te koppelen aan de daadwerkelijke munten die ze kunnen bezitten. Zolang gebruikers geen persoonlijke informatie hoeven door te geven, zou dit geen probleem moeten zijn.

Wedstrijd

Blockfolio heeft een uitzonderlijke beoordeling in de app-winkels met een score van 4,8 op 5 voor iOS en 4,7 op 5 voor Android. Zoals eerder vermeld, zijn er nogal wat andere concurrenten zoals Delta, CryptoCompare en CoinTracking. Delta is echter misschien wel de enige die in de buurt komt, althans wat betreft gebruikersfeedback.

Conclusie: Blockfolio

Blockfolio heeft mogelijk de meest sexy interface van de belangrijkste portfolio-trackers die er zijn. Dat is misschien niet het belangrijkste element van een fatsoenlijke service, maar mensen zijn visuele wezens en gestroomlijnde interfaces trekken zeker de massa aan. Gelukkig ondersteunt de applicatie die interface met goede functionaliteit door middel van geweldige grafieken, portfoliostatistieken en prijswaarschuwingen om er maar een paar te noemen.

blockfolio

Het is echt een geweldige app gezien het feit dat het gratis is. Als je eraan toevoegt dat er geen persoonlijke gegevens nodig zijn om het te downloaden, kun je je afvragen of het allemaal te mooi klinkt om waar te zijn. Financiering helpt zeker, maar grote investeerders zoals Pantera Capital financieren projecten niet uit de goedheid van hun hart. Ook zij willen dat hun investering wordt terugverdiend.

Het is momenteel onduidelijk hoe Blockfolio in de toekomst inkomsten zal genereren met zijn app. Volgens een lid van het Blockfolio-team neemt Blockfolio de bescherming van gebruikersgegevens zeer serieus en heeft, zal en zal nooit geld verdienen met gebruikersgegevens of deze verkopen. Dit maakt Blockfolio tot een uitstekende keuze voor diegenen die zich zorgen maken over hun privacy en die jarenlang een favoriete portfoliomanager moeten blijven.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me