Wat is Blockstack (STX)?​Het eerste SEC-gekwalificeerde tokenaanbod

Wat is Blockstack?

Blockstack is een gedecentraliseerd computernetwerk en ecosysteem voor gedecentraliseerde applicaties (dApps). Het project onlangs de krantenkoppen gehaald als de eerste symbolische verkoop in de geschiedenis van de VS die goedkeuring heeft gekregen van de Securities and Exchange Commission (SEC). Het team is echter sinds 2013 samen.

Het overkoepelende doel van het Blockstack-team is om gebruikers controle te geven over hun gegevens en identiteit. Ze bereiken dat doel door een reeks ontwikkelaarstools en -protocollen te bieden die bedoeld zijn om de opstartbarrières van dApp-ontwikkeling te verlagen.

In deze Blockstack-gids bekijken we:

Hoe werkt Blockstack?

Blockstack is een uitgebreid ecosysteem met tal van componenten waarmee u kunt vertrekken “Zero-to-DApp” in minder dan een uur. Laten we een paar van de noodzakelijke onderdelen bekijken.

Stapelt Blockchain

Zoals je waarschijnlijk al zou kunnen raden, is de Stacks-blockchain de basis van Blockstack. Het implementeert een verkiezingsproces voor leiders met Afstembare bewijzen om consensus te bewaren. Dankzij de Tunable Proofs kan Blockstack native Proof-of-Work (PoW) consensus combineren met de hash-kracht van een meer gevestigde blockchain.

Momenteel bevat de Stacks-blockchain een combinatie van zijn eigen Proof-of-Work en een Bitcoin Proof-of-Burn-consensus. Om een ​​leider (mijnwerker) te worden, verbrand je de onderliggende cryptocurrency (bitcoin) en voer je een reeks transacties uit. U ontvangt een mijnbeloning als uw transacties overeenkomen met de ‘winnende’ keten.

Zodra het netwerk groot genoeg is, is het Blockstack-team van plan om de Stacks-blockchain volledig over te schakelen naar een native PoW-consensus.

Blockstack-verificatie

Een van de eerste functies van het project, Blockstack Authentication, verbindt uw identiteit met alle dApps in het Blockstack-ecosysteem. Het maakt gebruik van eenmalige aanmelding met uw universele gebruikersnaam, en in plaats van wachtwoorden, cryptografie met openbare sleutels die wordt uitgevoerd op de software van uw lokale apparaat.

Authenticatie is volledig on-chain, onderhouden door de Blockstack blockchain en Blockstack Naamgeving systeem.

Gaia-gegevensopslag

Volgens de Blockstack wit papier,

“[Gaia is] een door de gebruiker beheerd opslagsysteem dat applicaties in staat stelt om te communiceren met privégegevenskluizen.”

Individuen, in plaats van de Stacks-blockchain, hosten deze datakluizen. In plaats daarvan verwijst de blockchain-record naar de Gaia-locatie van een stukje gegevens. Net als bij andere vormen van blockchain-opslag, neemt Gaia de noodzaak weg om externe cloudopslagproviders zoals Amazon en Google te vertrouwen.

Gaia-architectuur

Gaia biedt een gedecentraliseerd mechanisme voor gegevensopslag.​Bron: Whitepaper Blockstack

Duidelijkheid slimme contracten

Net als Ethereum’s Solidity, implementeert Blockstack zijn eigen slimme contract-programmeertaal, Clarity. In tegenstelling tot Solidity is Clarity niet-Turing compleet over een enkele transactie. Het is echter Turing compleet in de geschiedenis van transacties.

Blockstack houdt het merendeel van de bedrijfslogica van een dApp buiten de keten en voorkomt dat de virtuele machine (VM) slimme contracten opstelt. In feite zijn de meeste dApps die Blockstack gebruiken eigenlijk geen slimme contracten.

Bibliotheken en SDK’s

De Blockstack-ontwikkelaarsgemeenschap heeft een aanzienlijke (en groeiende) lijst met tools om ontwikkelaars te helpen bij het bouwen van Blockstack-applicaties. De lijst omvat, maar is niet beperkt tot, bibliotheken voor:

  • Android
  • iOS
  • Javascript
  • Reageer Native

Als u een beginnende ontwikkelaar bent, biedt het team ook een tutorial over het maken van een dApp in minder dan een uur.

App-mijnbouw

Elke maand beloont Blockstack de beste apps in het ecosysteem met een $ 100.000 prijzengeld. De beste app ontvangt 20 procent van de totale prijs ($ 20.000). De volgende beste app ontvangt 20 procent van de resterende pool ($ 16.000). En zo verder totdat het zwembad droog is.

Blockstack App mining verval schema

De beloning voor app-mining daalt met 20 procent bij elke daling in de ranglijst.​Bron: projectwebsite

Blockstack werkt samen met vier onafhankelijke bedrijven (Product Hunt, Awario, TryMyUI, Internet Labs), die de apps beoordelen op basis van hun verschillende eigendomsgegevens. De positie van uw app is afhankelijk van welke Blockstack-functies u heeft geïntegreerd, hoe u bent verbeterd sinds de vorige maand en hoeveel standaarddeviaties u verwijderd bent van de gemiddelde score in uw categorie, naast vele andere aspecten..

The Stacks Token (STX)

Het Stacks-token is het native token van het Blockstack-ecosysteem. U besteedt STX om digitale activa te registreren, slimme contracten uit te voeren, transacties uit te voeren en app-ketens te verankeren, naast andere activiteiten.

Blockstack-team & Vooruitgang

Blockstack, gemaakt door Muneeb Ali en Ryan Shea, werd in 2014 voor het eerst gelanceerd als een gedecentraliseerd identiteitssysteem. Gedurende 2015 en 2016 heeft het team de Blockchain-naamgevingsservice gemaakt en twee extra teamleden aangetrokken.

In het tweede kwartaal van 2017 lanceerden ze de Blockstack Authenticator en publiceerden ze de whitepaper van het project. Aan het einde van dat jaar hield het team een ​​symbolische verkoop waarbij ze ongeveer $ 50 miljoen ophaalden.

Gedurende 2018 heeft het Blockstack-team verschillende ontwikkelingsbibliotheken uitgebracht, een universele winkel voor dApps gelanceerd en de Stacks-portemonnee gemaakt naast verschillende andere onderscheidingen.

Al dit jaar heeft Blockstack een prototype voor hun VM gemaakt en een nieuw consensusalgoritme uitgebracht. Aan dek voor de rest van 2019 en 2020:

  • Duidelijkheid smart contract SDK
  • Hardfork naar een nieuwe consensus
  • Volledig uitgeruste slimme contractondersteuning
  • Verbeteringen aan Gaia

Het project heeft investeringen ontvangen van enkele van de beste durfkapitaalbedrijven ter wereld, waaronder YCombinator, Union Square Ventures en Winklevoss Capital.

Waar te koop STX

De Stacks-tokenverkoop wordt volledig gereguleerd door de SEC onder Verordening A +, dus verwacht persoonlijke informatie te verstrekken voor Know-Your-Customer (KYC) en Anti-Money Laundering (AML) wetten.

De tokenverkoop begon op 11 juli en zal doorgaan totdat het project $ 28 miljoen ophaalt. Om je te registreren, ga je naar de Stacks-tokenverkoop registratiepagina.

Waar STX

U dient uw STX op te slaan in de officiële Stacks-portemonnee. Haar beschikbaar op Mac- en Windows-besturingssystemen.

Stapelt portemonnee

De Stacks-portemonnee heeft brandstof nodig voor transacties.​Bron: projectwebsite

Overweeg voor extra beveiliging om ook een hardware wallet zoals Ledger of Trezor te gebruiken. De Trezor One, Trezor Model T, Ledger Nano S en Ledger Blue ondersteunen allemaal STX-opslag.

Notitie: Om transacties uit te voeren in de Stacks-portemonnee, moet u een kleine hoeveelheid bitcoin als brandstof opgeven.

Laatste gedachten

Het Blockstack-team ziet een volledig gedecentraliseerd internet aan de horizon en hun ecosysteem aan de basis ervan. Het project is een ambitieuze onderneming, maar het team heeft laten zien dat ze resultaten boeken door mijlpaalprestaties op het gebied van voortdurende ontwikkeling. Het helpt ook dat ze de steun hebben van enkele van de grootste namen in blockchain, cryptocurrency en risicokapitaal.

Hoewel de huidige tokenverkoop enige KYC-invoer vereist, is het de moeite van het bekijken waard.

Aanvullende Blockstack-bronnen

Website

Blog

Forum

Slap

Github

Telegram

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map