Wat is Burstcoin?

Burstcoin is de enige munt die de lege ruimte op uw harde schijf gebruikt voor mijnbouw. Voor het delven van de meeste munten zijn gespecialiseerde, dure, energie-intensieve machines nodig om het werk te bewijzen. Burstcoin gebruikt echter een uniek proces dat bekend staat als proof of capacity, met een gewone harde schijf, om energiezuinige mijnbouw uit te voeren. Het minen is zo efficiënt dat je kunt minen vanaf een Android-telefoon of een Raspberry Pi.

Maak kennis met Burstcoin

Burstcoin gebruikt proof of capacity voor energiezuinige mijnbouw.

In deze gids leggen we alles uit over Burstcoin, inclusief:

Hoe werkt Burstcoin?

De speciale proof of capacity-methode betekent: “je hoeft alleen maar je drive aan te sluiten, hem uit te zetten en je computer af en toe te laten minen en je munten te verdienen. Hoe meer ruimte je aan mijnbouw toewijst, hoe hoger de beloning. “

https://files.coinmarketcap.com/static/widget/currency.js

Ons artikel hier gaat dieper in op het bewijs van capacity mining.

De mijnbouw zal uw harde schijf geen schade toebrengen of een merkbare verandering in uw elektriciteitsrekening veroorzaken. Als u ooit besluit om te stoppen met minen, kunt u de informatie die Burstcoin op de harde schijf zet, verwijderen en de ruimte gebruiken voor het oorspronkelijk beoogde doel.

Energiegebruik

Vergelijking van het mijnbouwenergieverbruik tussen Bitcoin en Burst

Sinds Burstcoin maakt zo’n gemakkelijke toegang tot de mijnbouw mogelijk, het is natuurlijk meer gedecentraliseerd. Het vergt een enorme financiële inzet om Bitcoin effectief te gaan delven, maar met Burstcoin kun je zelfs beginnen met minen op een Android-telefoon.

Als je eenmaal verder kijkt dan het bewijs van capacity mining, zal Burst redelijk vertrouwd aanvoelen. Het biedt een gedecentraliseerde blockchain om een ​​grootboek bij te houden. Het biedt ook verschillende andere gedecentraliseerde functies, zoals handel in activa en crowdfunding. U kunt digitale goederen verkopen op een peer-to-peer marktplaats of zelfs uw items veilen. Bij alle transacties die u op het Burst-netwerk uitvoert, kunt u ook berichten bijvoegen.

Geschiedenis

Een anonieme gebruiker heeft Burstcoin geïntroduceerd op bitcointalk.org in 2014. De munt is ontwikkeld op basis van het Nxt-platform en biedt dus veel van dezelfde functies.

In de voetsporen van Satoshi Nakamoto heeft de maker van Burstcoin zijn identiteit nooit onthuld. Nadat de maker was verdwenen, organiseerde de cryptocurrency-gemeenschap zich om de munt verder te ontwikkelen. Een team genaamd het Proof of Capacity Consortium (PoC Consortium) ontwikkelt momenteel het project.

Burstcoin staat niet alleen bekend om zijn bewijs van capacity mining. Het was de eerste blockchain die werd geïmplementeerd Turing voltooid slimme contracten. De meest bekende toepassing van de slimme contracten was een volledig gedecentraliseerde loterij.

Teamvoortgang

In 2015 was het team in staat om atomaire swaps te bereiken, de mogelijkheid om Burstcoins en Qora te verhandelen zonder het gebruik van een externe uitwisseling.

Het PoC Consortium heeft op 27 december 2017 de whitepaper “The Burst Dymaxion” uitgebracht. De ontwikkelaars hopen een bliksemnetwerk voor Burst te creëren, wat zij “the Tangle” noemen. Dit netwerk zou nieuwe lagen aan Burst toevoegen, waardoor de schaalbaarheid van transacties wordt verbeterd. Het team hoopt dat met The Dymaxion volledig geïmplementeerd, “elke nieuwe gebruiker die transacties doet het verhogen van de totale transactiecapaciteit van het netwerk. “

De ontwikkelaars kijken ook naar dynamische vergoedingen, waardoor de huidige minimumvergoeding van 1 Burst wordt verwijderd. Als ze de tarieven nu verlagen, kan er een spamaanval op het netwerk plaatsvinden. Met dynamische vergoedingen hopen ze de vergoedingen te kunnen aanpassen aan het verkeersniveau.

Burst-routekaart

Burst Development Team-plannen voor 2018

In juni 2018 implementeerde Burst een hard fork die zowel dynamische blokgroottes als dynamische transactiekosten creëerde. Burst kan nu vergoedingen en blokgroottes aanpassen om de verkeersniveaus te weerspiegelen.

Hoewel de Dymaxion-release was gepland voor Q2-3 2018, het team moet het nog voltooien. Hun Github blijft echter actief, dus we kunnen de release binnenkort verwachten.

Mijnbouw met harde schijven

Schattingen tegen het einde van 2017, berekend voor elke terabyte aan ruimte op de harde schijf die u aan het netwerk vastlegt, zou u gemiddeld 21 Burstcoins per week minen. Op dat moment waren die er voorbij 150.000 terabyte aan opslagruimte toegewijd aan het netwerk. Tegenwoordig is dat aantal gestegen tot meer dan 270.000 terabytes.

De online Burstcoin portemonnee zal je ook helpen met het plannen van je harde schijf, zodat je meteen kunt beginnen met mijnen. Burst is ontworpen als een mijnervriendelijke munt om te zorgen voor decentralisatie van de blockchain.

Muntvoorziening en duurzaamheid

De Burst-ontwikkelaars hebben nulmunten vooraf gedolven en gingen verder met het thema van decentralisatie. De blokbeloningen begonnen bij 10.000 per blok, maar nemen elke maand met vijf procent af totdat alle 2.158.812.800 Burstcoins zijn vrijgegeven. Burstcoin past de mining-moeilijkheidsgraad dynamisch aan om een ​​gemiddelde bloktijd van vier minuten te hebben.

Handelsgeschiedenis

De prijs van Burstcoin bleef gedurende het grootste deel van zijn geschiedenis constant, totdat John McAfee de voordelen van Burstcoin voor een breder publiek benadrukte, waardoor de prijs sterk steeg..

Munt van de dag: BURST – Eerste echt groene munt en meest over het hoofd gezien munt. Gebruikt 400 keer minder stroom dan Bitcoin. Super veilig en privé. Inclusief slimme contracten, gecodeerde berichten, gedecentraliseerde portemonnee, libertijnse blockchain. Meest ondergewaardeerde munt. https://t.co/vOJOtNYLXp

– John McAfee (@officialmcafee) 22 december 2017

https://platform.twitter.com/widgets.js

Met de release van The Dymaxion whitepaper en de nadruk op het schalen van het Burst-netwerk, steeg Burstcoin in prijs vanaf het moment van de tweet van McAfee, totdat de cryptomarkten in het voorjaar begonnen te dalen. Momenteel zit de prijs nauwelijks hoger dan voorheen deze forse stijging. Misschien zal de release van de Dymaxion, gepland voor later dit jaar, de prijs verhogen.

baseUrl = “https://widgets.cryptocompare.com/”;

var scripts = document.getElementsByTagName (“script”);

var embedder = scripts [scripts.length – 1];

(functie () {

var appName = encodeURIComponent (window.location.hostname);

if (appName == ””) {appName = ”local”;}

var s = document.createElement (“script”);

s.type = “text / javascript”;

s.async = waar;

var theUrl = baseUrl + ’serve / v3 / coin / chart? fsym = BURST&tsiemen = USD, EUR, CNY, GBP ’;

s.src = theUrl + (theUrl.indexOf (“?”) >= 0?​&”:“? ”) +“ App = ”+ appnaam;

embedder.parentNode.appendChild (s);

Waar kunt u Burstcoin kopen?

U kunt eenvoudig Burstcoin minen met uw harde schijf. U kunt het echter ook kopen op verschillende populaire beurzen, zoals Upbit, Bittrex of Poloniex.

Waar kunt u Burstcoin opslaan?

U kunt een online portemonnee downloaden hier, waar je ook toegang hebt tot veel van de gedecentraliseerde functies die je van Nxt hebt geleend.

Burstcoin Portemonnee

Burst Wallet-interface

De mobiele Burstcoin-portemonnee is momenteel alleen beschikbaar voor Android en kan worden gedownload hier.

Overzicht

Nu Bitcoin kritiek krijgt verspilde energie, Burst biedt een milieuvriendelijkere manier om te minen en een gedecentraliseerde blockchain te runnen. Als je cryptocurrency wilt minen, maar je bent geïntimideerd door de luide en dure machines, wil je misschien het bewijs van capaciteit bekijken en overwegen Burstcoin te minen. Of als u gewoon een redelijk gedistribueerde gedecentraliseerde cryptocurrency wilt met een actief ontwikkelteam, houd dan deze munt in de gaten.

Noot van de redacteur: dit artikel is op 29 oktober 2018 bijgewerkt door Rachel Lantz om de recente wijzigingen van het project weer te geven.

Aanvullende bronnen

Twitter

Reddit

Github

Telegram

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me