Cobinhood – Een cryptocurrency-uitwisseling zonder handelskosten

Zeg hallo tegen Cobinhood, een cryptocurrency-exchange die geen kosten in rekening brengt voor het handelen. Ja, dat heb je goed gehoord, nul! Met een brutale kijk op het Robinhood-thema heeft Cobinhood besloten om verder te gaan met het gratis crypto-uitwisselingsspel.

Natuurlijk is handel zonder kosten geen bijzonder nieuwe innovatie. De in de VS gevestigde zero-fee exchange Robinhood handelt alleen op traditionele markten en alleen voor Amerikaanse investeerders. Cobinhood is op deze beperking gesprongen en bouwt een bedrijfsmodel met de hoop handelaren en investeerders te bereiken, niet alleen vanuit de VS maar over de hele wereld.

Cobinhood lanceerde hun eigen munt, COB, via een ICO in september / oktober 2017. Ondanks de intenties om fiat-to-crypto-uitwisseling aan te bieden, bieden ze op dit moment alleen crypto-naar-crypto-uitwisseling op hun platform. Dit kan in de toekomst veranderen, afhankelijk van overheidsregulering voor fiat-to-crypto-uitwisseling, die momenteel veel beurzen over de hele wereld beïnvloedt..

Het is moeilijk in te schatten hoe succesvol ze zijn geweest sinds de lancering, maar het Cobinhood PR-team heeft een aanmelden van 13.000+ accounts op de eerste dag van de operatie met meer gebruikers die in de dagen daarna aan boord van het platform springen.

Cobinhood Twitter-feed

Aanmelden voor de eerste dag van Cobinhood

Hoe werkt het?

COB is een ERC20-token op basis van de Ethereum-standaard. U kunt uw COB opslaan als een token in een Ethereum-portemonnee of op de Cobinhood-uitwisseling zelf.

Belangrijkste kenmerken

Voordelen van het aanhouden van COB-tokens zijn onder meer:

 • Tokens die Cobinhood onderschrijft, zullen goedkoper zijn voor COB-houders
 • 50% korting op rente op margehandel
 • 50% korting op opnamekosten bij betaling in COB
 • COB-tokens die zijn verdiend met opnamekosten, worden elk kwartaal verbrand
 • Vereist voor deelname aan handelswedstrijden
 • Vereist voor het ontvangen van airdrops

Voordelen van handelen op de Cobinhood-beurs:

 • Geen handelskosten
 • Verscheidenheid aan handelsparen: BTC, ETH, EOS, USDT, COB, BCH
 • 24/7 klantenservice
 • Gedecentraliseerde uitwisseling in ontwikkeling
 • Krachtige engine voor het matchen van bestellingen
 • Transparantie met online en offline portefeuilles voor openbare audits
 • Veilige online transacties met 2-factor authenticatie en e-mailbevestigingen
 • Beveilig offline transacties met een portemonnee voor meerdere handtekeningen en hardwarebeveiligingsmodules in verschillende landen
 • Alle crypto-activa gedekt door een verzekering

Cobinhood vergeleken met andere Exchange-tokens

Het COB-token lijkt te profiteren van vergelijkbare voordelen als andere populaire exchange-tokens zoals Binance Coin (BNB) en Kucoin Shares (KCS). De gedachte hierachter is om de vraag naar hun token op de lange termijn te vergroten en in het voordeel van andere cryptocurrencies door een aantal zeer aantrekkelijke voordelen te bieden, zoals hierboven vermeld. Deze strategie heeft tot nu toe goed uitgepakt voor Binance, aangezien de vraag naar hun BNB-token is gestegen. Het valt nog te bezien of dit ook voor Cobinhood een positieve ontwikkeling zal zijn.

Terugtrekkingslimieten voor Cobinhood

Cobinhood heeft de volgende opnamelimieten ingesteld om gebruikersgelden te beschermen. Houd hier rekening mee als u van plan bent een grote hoeveelheid COB op de beurs te houden:

Limieten van het Cobinhood Fund

Limieten van het Cobinhood Fund

Als u deze limieten wilt upgraden, moet u aanvullende verificatie verstrekken in overeenstemming met Know Your Customer (KYC) en anti-witwaspraktijken (AML) die in het algemeen in de wisselsector worden geïntroduceerd.

Gebruikerservaring & Koppel

De handelsinterface is vrij glad en intuïtief en maakt gebruik van de gebruikelijke tools die nodig zijn om uw cryptocurrency naar keuze te verhandelen. Bijgevolg zijn een kaartpakket met orderboek, een bestelformulier, handelsgeschiedenis en muntsaldo allemaal standaard in deze versie van de interface.

De beurs biedt al een grote verscheidenheid aan cryptocurrencies, waaronder de big caps en een aantal kleinere tokens die kunnen worden verhandeld tegen Bitcoin, Ethereum, Tether en natuurlijk het native COB-token..

Cobinhood-interface

Cobinhood-interface

Cryptocurrency is een wereldwijd fenomeen en Cobinhood begrijpt dit door ondersteuning te bieden voor 13 verschillende talen. Engels, Duits, Spaans, Frans, Italiaans, Koreaans, Nederlands, Portugees, Russisch, Turks, Vietnamees, traditioneel & Vereenvoudigd Chinees wordt allemaal ondersteund. Handelen op Cobinhood is beschikbaar via hun webinterface en ook via mobiel voor iOS en Android.

Uitgebreide documentatie over een verscheidenheid aan onderwerpen (variërend van handelen tot accountbeveiliging, enzovoort) is ook beschikbaar als u gedetailleerde tutorials nodig heeft. Bovendien streeft Cobinhood ernaar om 24/7 online klantenservice te bieden en een klantensuccesteam dat binnen een dag op vragen zal reageren.

Cobinhood-team

Oprichter Popo Chen en medeoprichter Wei-Ning Huang richtte het bedrijf op in 2017 met het hoofdkantoor in Taipei, Taiwan. Tony Scott, de voormalige Amerikaanse Federal Chief Information Officer, is de primaire adviseur voor het project.

De belangrijkste visie van Cobinhood is een handelsplatform zonder kosten dat de winst voor handelaren maximaliseert, zowel op de spotmarkt als op de margehandel..

Cobinhood Press

Foto met dank aan Cobinhood

Popo Chen, oprichter

Chen Tai Yuan noemt zichzelf een serieondernemer. Na zijn afstuderen in elektrotechniek, richtte hij mede een populaire live streamingdienst op voor de Aziatische markt. 17 Live streaming is vergelijkbaar met Periscope met meer dan 5 miljoen dagelijkse actieve gebruikers.

Wei-Ning Huang, medeoprichter

Wei-Ning werkte een aantal jaren in de open source-ruimte en droeg actief bij aan open source-projecten. Vervolgens vond hij tussen 2014 en 2017 een software engineering rol bij Google. Hij is gespecialiseerd in grootschalige webapplicaties die een hoge doorvoer vereisen. Met 5 jaar blockchain-ervaring heeft hij een uitstekende kennis van de technologie.

Cobinhood adviseur

Tony Scott, adviseur

Tony was van 2015-2017 de derde Amerikaanse Federal Chief Information Officer. Gedurende deze periode was hij betrokken bij een aantal blockchain-themaprojecten en ook bij het verbeteren van de cyberbeveiliging van de overheid. Hij leidt momenteel de Tony Scott-groep die IT-consultancy en adviesdiensten levert aan de publieke en private sector.

Muntenvoorziening, toewijzing van fondsen & Duurzaamheid

Voor zover we kunnen nagaan, heeft het team het witboek (waarin de symbolische economie van het project wordt beschreven) van de website gehaald. In een Reddit-bericht, een vertegenwoordiger van Cobinhood legde vervolgens uit dat het ICO-witboek niet langer van toepassing was en dat er een bijgewerkte versie werd voorbereid.

Investeerders droegen 13 miljoen dollar bij aan de ICO. Deze deelnemers ontvingen 50% aan tokens terwijl 40% naar het team ging. De overige 10% ging naar een onderhandse plaatsing.

Cobinhood muntenvoorraad

Toewijzing van ICO-tokens

Alle fondsen die worden ingezameld voor het Cobinhood-team zullen worden besteed aan de volgende kanalen:

 • 40% – Productontwikkeling
 • 20% – Operatie
 • 20% – Marketing
 • 10% – Auditing & Naleving van beveiliging
 • 10% – Juridische zaken

CoinMarketCap geeft een totaal aanbod van 1 miljard COB (1 000 000 000). Het circulerende aanbod (op het moment van publicatie) bedraagt ​​ongeveer 362 miljoen of 36% van alle munten.

Handelsgeschiedenis

Het ontwikkelingsteam lanceerde de Cobinhood-beurs op 18 december 2018, samen met de mogelijkheid om voor het eerst online in COB te handelen. COB lanceerde rond het $ 0,33-niveau voordat het vorig jaar (2017) een recordhoogte van $ 1,50 bereikte op het hoogtepunt van de speculatieve zeepbel. De markt voor cryptocurrency blijft in het algemeen uitverkocht sinds hij in december recordhoogtes bereikte. Op het moment van publicatie handelde COB ongeveer $ 0,04.

Er zijn momenteel een aantal factoren die de markt beïnvloeden. COB is niet zo goed ingeburgerd als zijn Aziatische concurrenten. Maar als en wanneer de volgende bull run van cryptocurrency plaatsvindt, kan er heel goed een hele nieuwe groep handelaren naar Cobinhood komen om te profiteren van die nulkosten..

Cobinhood-grafiek

Grafiek met dank aan CoinMarketCap

Waar kun je Cobinhood Coin kopen?

Je kunt Cobinhood voornamelijk op hun aanschaffen officiële uitwisseling. Er zijn echter enkele alternatieven. CoinMarketCap noemt Mercatox en de gedecentraliseerde uitwisseling EtherDelta als alternatieve uitwisselingen. Het volume op deze beurzen is vrij laag en bovendien beschouwen veel handelaren EtherDelta als een platform voor gevorderde gebruikers. Als u net begint met handelen, is de officiële beurs van Cobinhood waarschijnlijk uw beste optie.

Waar kunt u het opslaan??

Zoals eerder vermeld is COB een ERC20-token. Door bovenop de Ethereum-blockchain te bouwen, zorgde Cobinhood ervoor dat hun token goed werd ondersteund. Je hebt een aantal opties bij het opbergen van je COB. Bekijk onze Ethereum-portefeuillegids voor enkele opties. De Ledger Nano S en Trezor zijn populaire oplossingen op het gebied van hardware, terwijl Exodus en Jaxx enkele favoriete portemonnees zijn aan de softwarekant.

Als u meer van gemak houdt, kunt u uw munten op de beurs laten staan ​​en besparen op transferkosten van en naar een externe portemonnee. Houd er rekening mee dat externe portefeuilles voor cryptocurrency, en met name hardware-wallets, de veiligere optie zijn als Cobinhood tegen een of andere vorm van bewaringsproblemen aanloopt. Afhankelijk van hoe vaak u handelt, zal uw behoefte aan zekerheid boven gemak bepalen.

Verdere ontwikkelingen

Het oprichtende team van Cobinhood onlangs (mei 2018) kondigde de lancering aan van een gedecentraliseerd platform belde DEXON op Blockshow Europe 2018 in Berlijn.

“DEXON is een block-lattice-platform dat is gebouwd op het DEXON-consensusalgoritme dat oneindig schaalbare, toestemmingsloze gedistribueerde grootboektechnologie realiseert.”

IDG Capital, een investeringsmaatschappij die gespecialiseerd is in risicokapitaal, zal investeren in de lancering van DEXON. Deze nieuwe ontwikkeling heeft invloed op de oorspronkelijke tijdlijn die door Cobinhood is voorgesteld sinds hun ICO:

Routekaart Cobinhood

Cobinhood Roadmap Met dank aan KimJhonUn

Als resultaat van de aankondiging heeft de Cobinhood-gemeenschap verschillende vragen opgeworpen over de relatie tussen COB en het in ontwikkeling zijnde DEXON-platform. Het team verduidelijkte dat Cobinhood de exclusieve ICO-partner voor DEXON wordt, die handel aanbiedt & ICO-acceptatiediensten voor DEXON. Als gevolg hiervan ontvangen COB-houders de volgende 2 voordelen:

 • ICO’s die bovenop DEXON worden gelanceerd, zullen goedkoper zijn voor COB-houders
 • COB-houders zullen de DEXON-munt op een toekomstige datum via airdrop ontvangen. Details volgen dichter bij de lancering van het hoofdnetwerk.

De gedecentraliseerde uitwisseling van Cobinhood is nog in ontwikkeling, maar het is nu onduidelijk wanneer dit zal worden voltooid en geïntegreerd in DEXON.

Gebruikers moeten zich er ook van bewust zijn dat zodra DEXON live gaat, COB hoogstwaarschijnlijk niet langer wordt ondersteund als een Ethereum ERC20-token en in plaats daarvan wordt gevalideerd op de DEXON-blockchain. We zullen de opslag- en implementatiegegevens in dit bericht bijwerken zodra we ze hebben ontvangen.

Gevolgtrekking

De uitwisselingsruimte voor cryptocurrency wordt steeds warmer en een aantal spelers klautert om een ​​deel van de taart te bemachtigen in deze zeer lucratieve markt. Met name de CEO van Binance, Changpeng Zhao, eerder dit jaar onthulde een winst van $ 200 miljoen voor het 2e kwartaal van 2018. Dit cijfer is enorm aangezien Binance pas in juli 2017 is opgericht.

Het is geen wonder dat er veel nieuwe spelers in deze branche komen. Er lijkt nog steeds volop gelegenheid te zijn voor nieuwe uitwisselingen naarmate de vraag naar cryptocurrencies groeit. Cobinhood probeert een nichemarkt te vullen door een stimuleringsstructuur zonder kosten aan te bieden. Handelaren houden van zero-fees, maar zijn zero-fees genoeg om klanten in zo’n competitieve ruimte te houden? Een goede cryptocurrency-uitwisseling is gebouwd met veel factoren in gedachten.

Cobinhood is van plan om die verloren vergoedingen in te halen door een groot klantenbestand aan te trekken en vergoedingen in rekening te brengen voor premiumdiensten zoals ICO-vermeldingen en bepaalde geavanceerde handelsfuncties. Alleen de tijd zal uitwijzen of deze aanpak rendabel zal blijken te zijn.

Voor meer informatie en updates over Cobinhood kun je ze volgen op de volgende kanalen: