Coinvest is een Amerikaanse startup die een suite van producten en tools voor crypto-investeerders en handelaren. Hun doel is om automatiseer en vereenvoudig de investerings- en handelservaring voor gebruikers op alle niveaus.

In deze gids behandelen we het volgende:

Hoe werkt Coinvest?

Er zijn momenteel zeven verschillende producten die openbaar verkrijgbaar zijn of in ontwikkeling zijn. We zullen ze allemaal kort bekijken.

CoinDNA

Dit is een interface die nieuws, prijsgegevens en analyses aan gebruikers presenteert. Op dit moment is het gratis te gebruiken en is het beschikbaar voor mobiel. Het belangrijkste doel van de service is om gebruikers op te leiden om beter geïnformeerde investeringen en transacties te doen. Coinvest ziet dit duidelijk als een nuttige aanvulling op hun handels- en investeringsproducten.

Muntvest

Dit is het kenmerkende product van Coinvest, een portemonnee met een ingebouwde handelsmarkt. De portemonnee zelf is handig omdat het betekent dat gebruikers hun verschillende crypto-activa allemaal op één plek kunnen opslaan. Het is echter de ingebouwde markt die de echte waarde biedt. Met het platform kunnen gebruikers op één plek in meerdere cryptocurrencies investeren. Nog indrukwekkender is het feit dat gebruikers hun eigen gepersonaliseerde indexfondsen kunnen creëren terwijl ze alleen het COIN-token vasthouden. Er is momenteel beperkte informatie over de exacte werking hiervan.

Coinvest Plus

Coinvest Plus is een verbeterde versie van de Coinvest-handelsmarkt. Het biedt een geavanceerd handelsplatform voor meer geavanceerde handelaren en investeerders. Momenteel biedt de beurs 14 verschillende handelsparen en de mogelijkheid om limiet- en marktorders in te stellen. In plaats van op percentages gebaseerde vergoedingen zoals de meeste andere beurzen gebruiken, rekent Coinvest Plus een vast bedrag van $ 4,99 per transactie. Hoewel deze functionaliteit momenteel weinig meer biedt dan andere beurzen, zijn er plannen voor verschillende aanvullende diensten, namelijk short selling, margehandel, futures-contracten en opties. Er zijn nog steeds heel weinig uitwisselingen die dat niveau van functionaliteit bieden in de crypto-industrie, dus dit onderscheidt Coinvest Plus zeker.

muntenvest plus

Coinvest Plus gebruikersinterface

Zowel Coinvest als Coinvest Plus gebruiken een gedecentraliseerde opstelling. In plaats van dat het bedrijf toegang heeft tot fondsen en deze op een gecentraliseerde locatie opslaat, wordt de volledige service uitgevoerd via slimme contracten en worden fondsen opgeslagen in escrow. Wanneer u bijvoorbeeld een investering of een handelspositie sluit, wordt het slimme contract ingezet en worden alle juiste fondsen aan uw portemonnee toegewezen. Dit betekent dat uw geld in theorie veiliger zou moeten zijn tegen hackers en dat de kosten zouden moeten dalen omdat er geen menselijk toezicht nodig is.

Muntvest veilig

Dit is een vereenvoudigde, kindvriendelijke softwareportefeuille. Helaas is deze momenteel niet beschikbaar. Gezien de vaak complexe gebruikersinterface van veel portefeuilles, zouden gezinnen een kindvriendelijke service moeten waarderen, omdat ze het besparen van cryptocurrency bij hun kinderen willen aanmoedigen.

Coinvest Vault

De Coinvest Vault is een eenvoudige hardware wallet voor gebruikers die een sterkere beveiliging willen voor hun crypto-activa. Pre-orders zijn nu beschikbaar. Het is erg klein, hetzelfde als een standaard creditcard en, belangrijker nog, het is volledig geïntegreerd met alle andere Coinvest-producten en -diensten. Dit betekent dat gebruikers kunnen genieten van beveiliging op het hoogste niveau terwijl ze profiteren van de functionaliteit van producten zoals Coinvest Plus. We weten in dit stadium niet zeker hoe het zich qua beveiliging verhoudt tot andere hardwareportefeuilles.

muntvest kluis

Startscherm van de Coinvest-hardwareportefeuille

Coinvest Debet

Hoewel dit momenteel niet beschikbaar is, is dit een betaalpas waarmee u uw COIN en andere cryptocurrencies in elke ondersteunende winkel kunt uitgeven. De hoop met Coinvest Debit is om extra functionaliteit toe te voegen aan het COIN-token als betaalmiddel.

Coinvest Commerce

Dit is een eenvoudige API die handelaren helpt COIN te accepteren als betaling voor goederen en diensten. Nogmaals, dit is ook nog niet beschikbaar, maar net als Coinvest Debit zou het de waarde en use case van het COIN-token moeten verhogen.

Het doel van het Coinvest-token

Het COIN-token is in wezen een utility-token waarmee gebruikers toegang hebben tot de Coinvest-services en die als betaling kunnen worden gebruikt via hun handelsdiensten. Bovendien, omdat u het kunt gebruiken om toegang te krijgen tot een reeks crypto-activa via indexfondsen, ondersteunt COIN Coinvest’s doel van vereenvoudiging.

Van een totale voorraad van 107.142.857 tokens zijn er momenteel slechts 11.900.835 in omloop, wat met 11,1 procent een zeer klein aantal is in vergelijking met de meeste andere utility-tokens op de markt.

Coinvest Team en Roadmap

Het team van Coinvest is relatief klein en bestaat momenteel uit slechts vier leden. Ze hebben echter twee adviseurs en acht partners, waaronder Quantstamp en Gemini.

In 2019 streeft het team ernaar om een ​​banklicentie en een broker / dealer-licentie te verwerven, evenals live te gaan met alle zeven producten en extra functionaliteit toe te voegen, vooral voor Coinvest en Coinvest Plus..

Coinvest Token handelsgeschiedenis

COIN handelt pas op openbare markten sinds 31 juli 2018. Het bereikte zijn hoogste punt ooit van $ 0,6381 op 9 november 2018 en wordt vandaag verhandeld tegen $ 0,1470.

Afgezien van het hoogste punt ooit waar het snel van terugkwam, is COIN over het algemeen bereikgebonden sinds de openbare handel en verrassend genoeg geen sterke trendcorrelatie vertoond met de rest van de cryptocurrency-markt. Dit kan het gevolg zijn van het zeer lage volume en de zeer beperkte uitwisselingsondersteuning.

Beleggers zullen wellicht worden aangemoedigd door de relatieve prijsveerkracht die COIN dit jaar heeft getoond.

Waar te koop COIN

Helaas is COIN een vrij moeilijk token om te verkrijgen. Het handelt momenteel alleen op IDEX met een redelijk volume. Zelfs dan, volgens gegevens van CoinMarketCap, varieert het handelsvolume van 24 uur tussen slechts $ 150 en $ 250.

Beleggers dienen zich ervan bewust te zijn dat u geen grote hoeveelheden COIN kunt kopen zonder de marktprijs te veranderen. Het is verstandig om uw bestelling op te splitsen in kleinere bestellingen over een bepaalde periode, zodat u niet meer betaalt dan nodig is..

Hoe bewaart u COIN

COIN is een ERC20-token en kan dus worden opgeslagen in elke portemonnee die deze Ethereum-standaard ondersteunt. Je kunt het natuurlijk gewoon op een van Coinvests eigen portefeuilles opslaan, of dat nu hun hardware- of software-opties zijn.

Als u opslag buiten een van de portefeuilles van Coinvest wilt nemen, raden we u aan MyEtherWallet te gebruiken, dat kan worden gebruikt in combinatie met een veilige hardware wallet zoals een Trezor of Ledger. Deze combinatie biedt u eersteklas beveiliging en een eenvoudig te gebruiken interface.

Gevolgtrekking

Coinvest probeert zichzelf te positioneren om onderwijs- en onderzoekstools, investeringsbeheer, opslag van activa en handelsuitvoering allemaal onder één dak aan te bieden.

Of ze producten kunnen aanbieden die aan het hele spectrum van deze ambities kunnen voldoen, valt nog te bezien. Ze zijn er echter met een heel klein team in geslaagd om al eerste versies van hun meest innovatieve producten uit te brengen en hebben een opwindende routekaart voor 2019.

Het COIN-token zelf is een standaard utility-token en is logisch voor netwerktoegang. Deze functionaliteit is gemakkelijk te zien werken. Het is echter minder zeker of het ook als betalingstoken kan worden gebruikt, zoals Coinvest van plan is.

Aanvullende bronnen voor Coinvest-token

Gelukkig heeft Coinvest veel kanalen waar je op de hoogte kunt blijven van hun laatste ontwikkelingen: