De gedecentraliseerde uitwisseling van Radar Relay maakt peer-to-peer-handel in cryptocurrencies mogelijk. Technisch gezien concurreert het met gedecentraliseerde centrales van de eerste generatie, zoals de OasisDEX, EtherDelta /ForkDelta, IDEX en Kyber. Radar Relay overtreft hen echter niet alleen op een 24-uurs handelsvolume basis. Het concurreert ook effectief met gevestigde gecentraliseerde beurzen, zoals die in het VK CEX.IO in termen van handelsvolume. Dit is geen sinecure voor een service die nog in bèta is.

Radar relais insteltijd

Radar relais insteltijd (bron

In vergelijking met het opzetten van een account bij een gecentraliseerde beurs, zijn er minder stappen nodig om te beginnen met handelen met Radar Relay. Hoewel Radar Relay misschien niet zo snel is als gecentraliseerde uitwisselingen, is het sneller dan gedecentraliseerde uitwisselingen van de eerste generatie die de last hebben om alles op de blockchain uit te voeren.

Deze Radar Relay-gids omvat:

Radar Relay Key Details

Website: https://www.radarrelay.com/

Uitwisselingsclassificatie: Gedecentraliseerd modulair handelsnetwerk

Open bestelprotocol: 0x Bestelschema

Tokens verhandeld: ERC20 Ethereum-tokens

MetaMask-ondersteuning: Ja

Ledger-ondersteuning: Ja

Pariteitsondersteuning: Ja

Mist Ondersteuning: Ja

Passen bij: Buiten de ketting

Nederzetting: On-Chain

Stortingskosten: Geen

Opnamekosten: Geen

Initiële bètatransactiekosten: 0,45% / 0,70% (maker / nemer)

Herziene bètatransactiekosten: 0,00% / 0,00% (maker / nemer) sinds november 2017

Wat is Radar Relay?

Radar Relay is een DApp, of gedecentraliseerde applicatie, ontworpen voor het verhandelen van cryptocurrencies van portemonnee tot portemonnee. In tegenstelling tot Coinbase, Bitstamp en andere gecentraliseerde cryptocurrency-uitwisselingen, vereist de Radar Relay gedecentraliseerde uitwisseling dat u geen account aanmaakt. Met Radar Relay kunt u veilig tokens verhandelen zonder dat u uw naam, adres en andere persoonlijke informatie hoeft te delen. Bovendien heeft het geen blokkeringsperiode of kosten voor stortingen en opnames. Net als DDEX verbetert de gedecentraliseerde uitwisseling van Radar Relay niet alleen de veiligheid, maar bespaart het ook tijd en geld. Helaas is de Radar Relay-service een beetje aan de prijzige kant en kan deze alleen worden gebruikt voor het verhandelen van ERC-20-tokens.

Aanmelden bij Radar Relay-account

Registratie Radar Relay Account (bron

Hoe werkt de decentrale uitwisseling van Radar Relay??

Om de gedecentraliseerde centrale van Radar Relay te gebruiken, kunt u een interface hebben met de website, of handel programmatisch de … gebruiken API. Hoe dan ook, u gebruikt in wezen uw portemonnee om een ​​bestelling te plaatsen. Het enige dat Radar Relay doet, is die bestelling uitzenden, een match vinden en die informatie via het 0x-protocol naar de Ethereum-blockchain verspreiden. Het 0x-protocol gebruikt vervolgens slimme contracten om de bestelling op de blockchain te voltooien.

Om precies te zijn, Radar Relay is een relayer. Relayers delen liquiditeitsinformatie. Liquiditeitsinformatie is in wezen informatie over iemands intentie om het ene activum voor het andere te verhandelen. Relayers stellen in feite een orderboek samen op basis van cryptografisch ondertekende berichten van liquiditeitsverschaffers. Een liquiditeitsverschaffer, of marketmaker, is gewoon een handelaar die aangeeft dat hij gedurende een bepaalde periode een bepaalde hoeveelheid van het ene activum voor een andere tegen een specifieke prijs wil ruilen. Op Radar Relay kan die periode een uur, een dag, een week of een maand zijn.

De instructies die de liquiditeitsverschaffer aan de relayer geeft, worden orders genoemd. Op Radar Relay hebben liquiditeitsverschaffers twee opties:

  1. Plaats een limietorder om een ​​hoeveelheid van het ene activum te kopen voor een specifieke hoeveelheid van een ander (biedprijs).
  2. Plaats een limietorder om een ​​hoeveelheid van het ene activum te verkopen voor een specifieke hoeveelheid van een ander (laatprijs).

Later gaat een liquiditeitsnemer, of nemer, rechtstreeks naar het orderboek en stemt ermee in de transactie te doen onder de voorwaarden die door de maker zijn gespecificeerd. Het 0x-protocol behandelt alles van daaruit om de bestelling te vervullen. In wezen creëert 0x een slim contract en verrekent het de bestelling op de blockchain.

Hoe is Radar Relay anders?

Radar Relay gebruikt een ander vertrouwensmodel. Volgens het marketingmateriaal van Radar Relay is Radar Relay een modulair handelsnetwerk. Dit is gewoon een mooie manier om te zeggen dat ze verschillen van de eerste iteratie van gedecentraliseerde uitwisselingen. Wat ze daarmee echt bedoelen, is dat relayers orderboeken kunnen delen en op elkaar kunnen aansluiten om grotere liquiditeitspools te creëren, aangezien het 0x-protocol de orderafwikkeling afhandelt. Dit was niet mogelijk op de eerste generatie gedecentraliseerde centrales zoals EtherDelta. Het is echter mogelijk op de gedecentraliseerde centrale Radar Relay omdat 0x een open protocol is en relayers alleen liquiditeitsinformatie delen. Bijgevolg staat het relayers vrij om met elkaar samen te werken.

Wissel Trust Buckets uit

Wissel Trust Buckets uit

Traditioneel gebruikten gedecentraliseerde uitwisselingen eigen interfaces en slimme contracten om transacties mogelijk te maken met MetaMask- of Ledger-wallets. Op EtherDelta, IDEX en andere gedecentraliseerde exchanges van de eerste generatie, waar slimme contracten bestelinformatie naar de blockchain zenden, was er geen manier om liquiditeit te delen omdat de interfaces eigendom waren.

Radar Relay maakt gebruik van het 0x-protocol om de verspreiding van orderinformatie te versnellen. Wat nog belangrijker is, vanuit het oogpunt van samenwerking, laat het de ontwikkeling en het beheer van slimme contractprotocollen voor orderafwikkeling over aan een wereldwijde gemeenschap van programmeurs en handelaren..

Wanneer werd Radar Relay gevormd?

De Radar Relay Beta-app is gelanceerd in augustus 2017. Alan Curtis (DIRECTEUR), Mike Roth (CTO), Brandon Arthur Roth (CCO), en Devin Eldridge (COO) leidde het project. Het team kreeg al vroeg steun van Blockchain-kapitaal in december 2017. Batshit Crazy Ventures, Collaboratief Fonds, Digitale valutagroep, Kindred Ventures, Kokopelli hoofdstad, Notatie Kapitaal, Wederzijdse ondernemingen, Sparkland Hoofdstad, V1.VC nam ook deel aan de zaadronde.

Radar Relay Investeerders

Hoe verdient Radar Relay geld??

Uitwisselingen verdienen doorgaans geld door kosten in rekening te brengen. In augustus 2017 kondigde Radar Relay plannen aan om maker / taker-vergoedingen van 0,45% / 0,70% in rekening te brengen. Er waren kosten verschuldigd in termen van ZRX-tokens. Er waren kosten verschuldigd toen bestellingen werden verrekend op de Ethereum-blockchain voor het leveren van de service voor het hosten en faciliteren van bestellingen.

Radar Relay implementeert vergoedingsonttrekking. Dankzij de abstractie van vergoedingen zouden handelaren niet eens weten dat ze ZRX-tokens gebruiken om transactiekosten te betalen. Desalniettemin stopte de gedecentraliseerde centrale Radar Relay sinds november 2017 met het aanrekenen van transactiekosten en heeft het enorm succes gekend.

Handelsvolumes onderstrepen het succes van Radar Relay. Het is echter onzeker dat Radar Relay dit momentum zal kunnen vasthouden wanneer transactiekosten opnieuw worden ingevoerd. Vooral omdat er concurrenten zoals AirSwap zijn die bedrijfsmodellen hebben die niet afhankelijk zijn van transactiekosten.

Aanvullende bronnen