Wat is het internet van services (IOS)?

Het internet van services (IOS) is een blockchain-infrastructuur dat is bedoeld om misschien wel het grootste probleem in blockchain op te lossen: schaalbaarheid. Het native token van het platform is het IOS-token, afgekort IOST.

Marktprobleem: De huidige blockchain-architectuur heeft schijnbaar een plateau bereikt waarin extra acceptatie alleen maar leidt tot exorbitante vergoedingen, trage transactietijden en een slechte doorvoer. Hoewel sommige schaaloplossingen voor de tweede laag worden geïmplementeerd, zijn ze grotendeels ongetest en bereiken ze mogelijk nog steeds niet het niveau van schaalbaarheid dat een bedrijf op ondernemingsniveau als Amazon nodig zou hebben..

https://files.coinmarketcap.com/static/widget/currency.js

Het IOS-team is van mening dat de huidige consensusprotocollen en blockchain-architectuur de inherente oorzaken zijn van deze schaalbaarheidsproblemen. In deze IOS-beginnershandleiding zullen we alle aspecten van het blockchain-infrastructuurproject bekijken, waaronder:

Hoe werkt het Internet of Services (IOS)?

Het Internet of Services (IOS) maakt gebruik van vijf primaire innovaties naar traditionele blockchain-architectuur en consensusalgoritmen. Laten we ze allemaal afzonderlijk van naderbij bekijken. Waarschuwing: het wordt een beetje compact.

1. Efficiënte gedistribueerde sharding (EDS)

Voordat u met EDS begint, moet u weten hoe sharding werkt. Sharding splitst de knooppunten op een netwerk op in groepen die vervolgens een evenredig aantal transacties verifiëren. De groeperingen maken gelijktijdige verificaties mogelijk, waardoor de netwerkdoorvoer toeneemt.

Dit roept echter een paar vragen op. Hoe selecteer je welke knooppunten zich in welke scherf bevinden? Hoe blijf je bestand tegen kwaadwillende knooppunten? Wat is het verkiezingsproces van de knooppuntleider? (Bitcoin doet dit door middel van mijnbouw.)

Om deze vragen te beantwoorden gebruikt IOS de Distributed Random Protocol (DRP). Simpel gezegd, dit protocol implementeert client-server-communicatie met niet-interactieve zero-knowledge proofs (NIZK) en openbaar verifieerbare geheime delen (PVSS) om een ​​onvergeeflijke, uniform willekeurige waarde te creëren. Dat was misschien niet zo eenvoudig … De IOS wit papier beschrijft het protocol in meer detail.

DRP werkt uitstekend als er geen kwaadaardige of falende knooppunten op het netwerk zijn. Maar we weten dat dit vaak niet het geval is. Om de impact van de activiteit veroorzaakt door deze knooppunten te voorkomen, kiest IOS leiders met behulp van Algorand en Omniledger. Deze mechanismen zorgen ervoor dat leidende knooppunten het DRP-protocol uitvoeren en als ze dat niet doen, worden ze uitgesloten van deelname aan het netwerk.

2. TransEpoch

IOS schakelt batches van knooppunten in en uit bij het wisselen tussen tijdperken. Om dit te doen, gebruikt het TransEpoch, een knooppunt-naar-shard-overgangstoewijzingsprotocol waarmee de resterende knooppunten kunnen blijven werken terwijl ze nieuwe knooppunten bootstrap hebben en historische gegevens downloaden.

Het TransEpoch-algoritme houdt de consensus over de Byzantijnse fouttolerantie (BFT) voor elke scherf. Dit betekent in feite dat kwaadwillende knooppunten de scherf tijdens de overgang niet mogen overnemen.

3. Atomix

Met elk shardingsysteem is de kans groot dat u transacties tussen shards moet uitvoeren. Dit veroorzaakt een extra laag van complexiteit die het netwerk opent voor dubbele bestedingshacks en onnauwkeurigheden tussen de transactiegrootboeken van verschillende shards.

IOS’s implementatie van de Byzantine Shard Atomic Commit (Atomix) protocol zou deze problemen een non-issue moeten maken. Dit is hoe het werkt:

 1. Knooppunt een in scherf EEN wil geld naar node sturen b in scherf B..
 2. Als de knooppunten in EEN keur de transactie goed, ze loggen in Zoals blockchain.
 3. Tegelijkertijd zal de client het een geld in een transactiebericht en stuur het naar B..
 4. EEN stuurt de transactie naar B’s blockchain voor validatie.
 5. Als de knooppunten in B. keur de transactie goed, b ontvangt het geld.
 6. Als de knooppunten op enig moment in het proces de transactie afwijzen, keert het geld terug naar een.

4. Proof-of-Believability (PoB)

Proof-of-Believability verdeelt alle IOS-knooppunten in twee competities: geloofwaardig en normaal. Ten eerste verwerken knooppunten uit de geloofwaardige competitie snel transacties. Daarna valideren de normale knooppunten steekproeven van de transacties en zorgen voor verifieerbaarheid.

De waarschijnlijkheid dat een knooppunt wordt geselecteerd voor de geloofwaardige competitie, is gebaseerd op de geloofwaardigheidsscore. Deze score bestaat onder meer uit het token-saldo, recensies en bijdragen van de gemeenschap.

Het doel van de normale knooppunten is ervoor te zorgen dat de geloofwaardige knooppunten eerlijk handelen. Als een normaal knooppunt een geloofwaardig knooppunt vangt dat oneerlijk handelt, verliest dat geloofwaardige knooppunt al zijn tokens en keert de geloofwaardigheidsscore terug naar nul.

5. Micro State Block (MSB)

Als elk knooppunt in een netwerk de hele blockchain opslaat, is dit geweldig voor veiligheid en onveranderlijkheid. Naarmate er echter meer transacties aan de keten worden gekoppeld, wordt dit proces tijd- en middelenintensief. In plaats daarvan snoeit IOS blockchain-opslag door Micro State Blocks (MSB’s).

Met deze strategie slaat elke shard alleen de headers van vorige blokken op en wordt de blockchain-status verspreid over meerdere shards. Vanwege het MSB-generatieprotocol hoeven knooppunten alleen het laatste deel van de blockchain te valideren, in plaats van het hele ding te controleren.

IOS-token (IOST) en Servi

IOS-token (IOST)

De IOS-token (IOST) is het uitwisselingsmedium op het IOS-netwerk en een factor in de geloofwaardigheidsscore van een knooppunt. Bovendien ontvangt u IOST door transacties te valideren en rekenkracht bij te dragen voor services zoals slimme contractuitvoering.

Het team sloeg de volledige voorraad van IOST (21 miljoen) tijdens het privé ICO-evenement. Ze verdeelden de tokens dienovereenkomstig:

 • 40%: Token-verkoop
 • 35%: IOS Foundation
 • 12,5%: Gemeenschapsgebouw
 • 10%: Team
 • 2,5%: Investeerders en adviseurs

” alt=”IOS-token dat IOST gebruikt” width=”637″ height=”536″ data-ezsrc=”https://coincentral.com/wp-content/uploads/2018/05/Screenshot-2018-05-18-16.48.04.png” data-ezsrcset=”https://coincentral.com/wp-content/uploads/2018/05/Screenshot-2018-05-18-16.48.04.png 637w,https://coincentral.com/wp-content/uploads/2018/05/Screenshot-2018-05-18-16.48.04-300×252.png 300w,https://coincentral.com/wp-content/uploads/2018/05/Screenshot-2018-05-18-16.48.04-535×450.png 535w,https://coincentral.com/wp-content/uploads/2018/05/Screenshot-2018-05-18-16.48.04-600×505.png 600w” />

Servi

Het bedrag van Servi is een andere belangrijke factor in de berekening van de geloofwaardigheidsscore van een knooppunt. U ontvangt Servi wanneer u diensten verleent aan de gemeenschap, diensten van derden evalueert en / of op andere manieren helpt.

U kunt Servi niet verhandelen of ruilen en uw Servi-saldo wordt teruggezet naar nul wanneer u een blokkering valideert.

IOS-team & vooruitgang

Het IOS team bestaat uit meer dan 30 leden verspreid over Azië en Noord-Amerika. Cv’s zijn onder meer CoinLang-maker, EtherCap CTO, Forbes 30 onder 30, Nationale Olympiade in Informatica gouden medaillewinnaar en tal van andere rollen. IOS heeft ook een adviesraad met namen als Yusen Dai (medeoprichter van Jumei), Ryan Bubinski (medeoprichter van Codecademy) en Robert Neivert (500 Startups venture partner).

Een indrukwekkend aantal bedrijven en durfkapitaalfirma’s heeft ook samengewerkt met en in het project geïnvesteerd. De lijst bevat Huobi, FBG Capital en Sequoia Capital.

” alt=”IOS-token IOST-investeerders en -partners” width=”984″ height=”604″ data-ezsrc=”https://coincentral.com/wp-content/uploads/2018/05/Screenshot-2018-05-18-16.46.16.png” data-ezsrcset=”https://coincentral.com/wp-content/uploads/2018/05/Screenshot-2018-05-18-16.46.16.png 984w,https://coincentral.com/wp-content/uploads/2018/05/Screenshot-2018-05-18-16.46.16-300×184.png 300w,https://coincentral.com/wp-content/uploads/2018/05/Screenshot-2018-05-18-16.46.16-768×471.png 768w,https://coincentral.com/wp-content/uploads/2018/05/Screenshot-2018-05-18-16.46.16-733×450.png 733w,https://coincentral.com/wp-content/uploads/2018/05/Screenshot-2018-05-18-16.46.16-600×368.png 600w” />

Met een focus op schaalbaarheid en gebruik op bedrijfsniveau, concurreert IOS met gedecentraliseerde applicatieplatforms (DApp) die dezelfde focus hebben. Het is duidelijk dat de grootste concurrent van IOS Ethereum is. EOS en NEO hebben echter aangekondigd dat ze ook van plan zijn de schaalproblemen op te lossen die andere blockchain-projecten hebben geteisterd..

ICON, Lisk en VeChain willen ook blockchain-oplossingen bieden aan zakelijke klanten. Uiteindelijk zijn er genoeg (en zullen er waarschijnlijk nog veel meer) DApp-platforms zijn waarmee IOS concurreert.

Handel

De IOST-prijs zag een scherpe piek kort na de ICO, maar heeft sindsdien niet veel volatiliteit gekend – een zeldzaamheid in de cryptocurrency-ruimte. Het is onduidelijk wat de aanvankelijke piek naar het hoogste punt ooit van ~ $ 0,13 (~ 0,00001 BTC) heeft veroorzaakt, maar het kunnen gewoon investeerders zijn geweest die gewoon over het project te weten kwamen.

Na het einde van de pomp van januari daalde de IOST-prijs onmiddellijk tot bijna ICO-prijsniveaus. Het bleef het grootste deel van maart langzaam dalen voordat het zich omdraaide. Vanaf eind maart is de prijs gestaag gestegen en is nu ~ $ 0,05 (0,000006 BTC).

baseUrl = “https://widgets.cryptocompare.com/”;

var scripts = document.getElementsByTagName (“script”);

var embedder = scripts [scripts.length – 1];

(functie () {

var appName = encodeURIComponent (window.location.hostname);

if (appName == ””) {appName = ”local”;}

var s = document.createElement (“script”);

s.type = “text / javascript”;

s.async = waar;

var theUrl = baseUrl + ’serve / v3 / coin / chart? fsym = IOST&tsiemen = USD, EUR, CNY, GBP ’;

s.src = theUrl + (theUrl.indexOf (“?”) >= 0?​&”:“? ”) +“ App = ”+ appnaam;

embedder.parentNode.appendChild (s);

Dit project heeft een lange routekaart voor de boeg, dus het is moeilijk te zeggen wat de prijs kan beïnvloeden. De algemene marktomstandigheden zullen waarschijnlijk de grootste beïnvloeder zijn. Aankondigingen van partnerschappen zouden ook kunnen leiden tot enkele positieve prijsacties.

Waar IOST te kopen

U kunt IOST kopen op Huobi, Binance of OKEx met BTC of ETH. De munt heeft echter het grootste handelsvolume als handelspaar met Bitcoin op alle drie de beurzen.

Als u geen cryptocurrency bezit, kunt u eerst bitcoin ophalen op een exchange zoals Gemini of GDAX.

Waar IOST

Omdat IOST zich momenteel op het Ethereum-netwerk bevindt, kunt u het in elke portemonnee met ERC20-ondersteuning opslaan. MyEtherWallet is een geweldige online keuze, terwijl de Ledger Nano S een solide hardware wallet is die u kunt gebruiken.

Zodra het team het mainnet heeft gelanceerd, wilt u uw munten opslaan in de officiële portemonnee die zij verstrekken. Deze lancering is echter pas gepland in het derde kwartaal van 2019, dus het team heeft die portemonnee nog niet uitgebracht.

Gevolgtrekking

IOS probeert een meer schaalbare blockchain-infrastructuur te bouwen. Gemakkelijk een van de meer complexe projecten in de ruimte, het zal minstens een jaar duren voordat we het succes ervan kunnen meten.

Als het team de ambitieuze doelen kan bereiken die ze voor zichzelf hebben gesteld, kunnen we zien dat een geheel nieuwe blockchain-infrastructuur de ruimte verovert. Met het aantal ontwikkelaars dat werkt aan schaaloplossingen voor projecten die veel verder zijn, kan het echter te laat zijn.

Aanvullende IOS-bronnen

Twitter

Telegram

Reddit

Medium

Github

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me