Wat is de Monaco Card?​Beginners gids

Wat is Monaco Card (MCO)?

Monaco Card is een Betaalpas met Visa-merk die put uit een door cryptocurrency gefinancierde bankrekening. Omdat het een Visa-kaart is, kunt u uw Monaco-kaart op dezelfde manier gebruiken als elke andere kaart.

De kaart en de bankrekening van Monaco zijn gratis voor houders van cryptocurrency. Om een ​​account te openen, meldt u zich eenvoudig aan, verifieert u uw identiteit en draagt ​​u een van de verschillende geaccepteerde cryptocurrencies over naar uw account. Op dit moment is Monaco beschikbaar voor klanten in Azië. Ze hebben ook een wachtlijst voor Europese klanten. Klanten in de Verenigde Staten kunnen Monaco momenteel niet gebruiken. Er zijn echter plannen om dat te veranderen.

monaco kaart app

Een Monaco-kaartaccount heeft geen minimum saldo en geen maandelijkse kosten. Er is echter een limiet van $ 200 voor gratis opnames aan geldautomaten en een interbancaire uitwisselingslimiet van $ 2.000. Als u ervoor kiest om te investeren en het MCO-token vast te houden, kunt u upgraden naar een limited edition-kaart. Deze kaarten hebben hogere limieten voor geldautomaten en interbancaire overschrijvingen en zien er bovendien cooler uit dan de gratis kaart.

Het oplossen van het probleem van alledaagse betalingen kan enorm zijn voor cryptocurrency. De Monaco-kaart is echter niet het enige project dat probeert om crypto-backed debet (of prepaid) kaarten te maken. Andere projecten, zoals TenX, werken aan hetzelfde probleem. Al deze projecten stuiten op uitdagingen bij het implementeren van dergelijke kaarten op een grootschalige, conforme manier. Monaco hoopt de code te kraken en uiteindelijk cryptocurrencies en populaire betaalmethoden te krijgen om mooi samen te spelen.

Een Visa-kaart, gefinancierd door Crypto

Het hele idee achter Monaco is om dagelijkse uitgaven met cryptocurrency gemakkelijk te maken. Als meer mensen met cryptocurrency kunnen betalen bij coffeeshops en supermarkten, wordt het veel aantrekkelijker om cryptocurrency aan te houden. Tot nu toe was het nut van crypto voor uitgaven echter een grote belemmering voor acceptatie.

screen1 monaco

De oplossing van Monaco integreert een mobiele app en een Monaco-kaart met het merk Visa. Om te beginnen, stort je cryptocurrency op hun Monaco-account. Daarna kunt u de cryptocurrency uitgeven met de Monaco-kaart. Monaco zorgt voor de uitwisseling en conversie.

Bovendien verwerkt Monaco de uitwisseling tegen de laagst mogelijke kosten, zonder de gebruiker verwerkingskosten in rekening te brengen. Als zodanig draait het bedrijfsmodel van Monaco niet om geld verdienen aan zijn klanten. In plaats daarvan verdient Monaco zijn geld aan de handelaren waarmee zijn klanten winkelen. Verwerkingskosten voor handelaars zijn doorgaans 3-4% van de transactie. Daarvan neemt Monaco 1,5-2% op voor elke transactie.

screen2 monaco

Monaco verdient geld wanneer zijn klanten de Monaco-kaart gebruiken, dus het heeft een sterke prikkel om een ​​gebruiksvriendelijke en zeer compatibele ervaring te maken.

Wacht even. Is dit niet in strijd met Satoshi’s visie??

Het is belangrijk om te vermelden dat veel crypto-diehards het gebruik van een Visa-kaart beschouwen als een uitverkoop. Volgens hen wilde Satoshi dat crypto Visa zou vervangen, niet ermee werken. Dit is grotendeels een filosofisch debat. Aan de ene kant heeft Visa momenteel een gevestigd systeem en marktdominantie. Het is logisch om met hen samen te werken. Aan de andere kant ondermijnt het vertrouwen op een gecentraliseerde instelling als Visa veel van de aantrekkingskracht van crypto’s. Uiteindelijk is het aan jou om te beslissen waar je in deze kwestie valt. Een ding is zeker: er zullen meer projecten komen om dit probleem aan te pakken.

Grensoverschrijdend, geen kosten

Aangezien Monaco-kaarten worden ondersteund door cryptocurrency, hebben ze geen grensproblemen zoals fiat-valuta’s. Hierdoor kunt u uw Monaco-kaart overal gebruiken. De kaart wordt automatisch standaard ingesteld op de lokale fiatvaluta wanneer u een aankoop doet.

De lage tarieven en wisselkoersen gelden ook in andere landen. Transacties vinden plaats tegen de exacte wisselkoers die Monaco ontvangt als institutionele handelaar. Als u uw betaalpas daarentegen bij de meeste banken over de grens gebruikt, voegen ze een extra percentage toe aan de wisselkoers of nemen ze transactiekosten op.

Monaco heeft connecties met acht van de tien internationale deviezenbanken om valutaomrekening te vergemakkelijken.

We kunnen dus zien dat Monaco ten minste twee ideale use-cases heeft voor verschillende soorten klanten. De eerste is de cryptocurrency-houder / investeerder die zijn cryptovaluta gemakkelijk zou willen uitgeven zonder deze terug te hoeven converteren naar fiat. De tweede use case is voor de internationale reiziger die gemakkelijk aankopen moet doen in verschillende valuta.

Geld terug

De Monaco-kaart wordt ook geleverd met een 2% cashback-programma voor kaarthouders. Deze cashback-beloningen komen in de vorm van MCO-tokens. Als zodanig varieert de werkelijke waarde van de cashback-beloningen met de waarde van het MCO-token. Uw cashback-saldo kan groeien of krimpen, afhankelijk van hoe goed Monaco het doet als bedrijf.

Natuurlijk handelt MCO op veel grote beurzen en u bent vrij om deze in te wisselen voor een andere valuta zodra u uw geldterugbetalingen ontvangt..

Regulatie & Nakoming

Regelgeving en naleving zijn een enorm probleem geweest voor concurrenten die probeerden vergelijkbare betalingsmethoden op te zetten die worden ondersteund door cryptocurrency. De Monaco-kaart denkt lang en goed na over de beste manieren om een ​​compatibele Visa-kaart te gebruiken. Bovendien werken ze samen met gevestigde marktleiders om de kaarten en nalevingsservices te leveren.

Gemalto is het bedrijf dat de fysieke kaarten produceert. Ze zijn een internationale kaartfabrikant met een gevestigde geschiedenis in het produceren van Visa-kaarten.

Thomson Reuters World-Check biedt KYC / AML-verificatie. Jumio zorgt voor ID-verificatie en andere identiteitsdiensten.

Ten slotte zal een level-one PCI DSS-compatibele Visa / Mastercard-processor alle transactieverwerking voor Monaco-kaarten afhandelen.

Team

Sinds hun eerste ICO is het team van Monaco uitgegroeid tot een volwaardige operatie. Ze hebben de reputatie opgebouwd zeer goed te reageren op sociale media en forums, waar ze openlijk praten over de uitdagingen waarmee ze worden geconfronteerd. Het team is vooral actief op Bitcointalk.

monaco ceo

Kris Marszalek is de CEO van Monaco. Hij is al vele jaren ondernemer in Zuidoost-Azië en bracht meerdere bedrijven van nul naar $ 100 miljoen. Met name was hij CEO bij Ensogo toen het zich in een snelle groeifase bevond. Sommige investeerders waren hierover nerveus sinds Ensogo kort na het vertrek van Marszalek het bedrijf instortte. Er zijn echter geen aanwijzingen dat hij betrokken was bij de ondergang van Ensogo.

monaco cfo monaco cto

De rest van het leiderschapsteam bestaat uit gevestigde leidinggevenden. Monaco heeft een ouder, meer ervaren team dan veel van de cryptoprojecten die je misschien hebt gezien. Ze tonen ook een hoog niveau van professionaliteit in hun berichten en afbeeldingen die ze van zichzelf presenteren.

Routekaart

De Monaco-kaart moet nog volledig worden gelanceerd en naar klanten worden verzonden. Bovendien zijn de kaarten alleen in geselecteerde landen verkrijgbaar. De uitrolstrategie richt zich eerst op Azië, vervolgens op Europa en vervolgens op de Verenigde Staten.

monaco card roadmap

Monaco heeft hun mobiele app al uitgebracht en deze is beschikbaar in de App Store en Google Play.

Verwacht dat kaarten worden verzonden, meer partnerschappen worden aangekondigd en extra functionaliteit voor de app in het komende jaar.

Monaco-munt (MCO)

Het MCO-token werd in juni 2017 gelanceerd met een openbare token-verkoop die meer dan $ 26 miljoen voor Monaco opleverde.

MCO helpt met liquiditeit binnen het netwerk van Monaco; het is ook de valuta voor cashback-beloningen. Bovendien kunt u MCO vasthouden om Monaco-kaarten met een hogere waarde te ontgrendelen met verschillende transactie- en opnamelimieten.

MCO bereikte kort na de lancering een hoogtepunt van meer dan $ 20. De prijs is sindsdien gedaald.

Hoe Monaco Coin (MCO) te kopen

Monaco Coin (MCO) is beschikbaar op veel grote beurzen, maar u kunt deze niet rechtstreeks met fiat kopen. U moet eerst naar ETH of BTC converteren.

Ondersteunde uitwisselingen zijn Binance, Bit-Z, Huobi, Bittrex en Liqui.

Waar Monaco Coin (MCO) te bewaren

MCO is een ERC-20-token op de Ethereum-blockchain. Als zodanig kunt u het opslaan in elke Ethereum-compatibele portemonnee.

MyEtherWallet is waarschijnlijk de eenvoudigste en gemakkelijkst te gebruiken. Overweeg voor extra veiligheid een Ledger Nano S of Trezor hardware wallet.

Gevolgtrekking

De Monaco-kaart is een aantrekkelijke optie voor iedereen die dagelijkse aankopen wil doen met cryptocurrency. Het is ook logisch voor grensoverschrijdende reizigers. We kunnen echter verwachten dat de uitrol lang zal duren en onderweg veel hobbels zal tegenkomen. De financiële sector is sterk gereguleerd en betalingen met cryptocurrency zijn een complex probleem, ook al lijkt de oplossing van Monaco het eenvoudig en gebruiksvriendelijk te maken..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map