Wat is fatsoenlijk?

DECENT is een gedecentraliseerde applicatie (DApp) ecosysteem bestaande uit de DCore blockchain en DCT altcoin. Het ecosysteem omvat API’s, SDK’s en andere kernfuncties om bedrijven te helpen blockchain-oplossingen te bouwen.

https://files.coinmarketcap.com/static/widget/currency.js

Momenteel is het DCore-product gespecialiseerd in digitale media en entertainment, maar u kunt het product gebruiken zoals u dat wilt. Deze specialisatie is een stap meer gericht dan andere Blockchain-as-a-Service (BaaS) -projecten die zichzelf adverteren als een wondermiddel voor de problemen van de wereld.

In deze DECENT-beginnershandleiding behandelen we:

Hoe werkt DECENT?

DCore is de kern (Get it? Get it ?!) van DECENT. Het biedt verschillende op entertainment en media gerichte componenten waarop u kunt voortbouwen om DApps te maken. Hier zijn een paar:

  • Aangepaste tokens. Net als bij Ethereum en Waves, kunt u aangepaste tokens maken voor uw individuele gebruikssituatie. Als je bijvoorbeeld een concertorganisator bent, zorgen aangepaste tokens voor geweldige digitale concertkaartjes die vervalsingen helpen elimineren.
  • Verdeling van winst. Aan een typisch stuk inhoud kunnen meerdere personen bijdragen. De bijdrage kan variëren van het daadwerkelijk maken van de inhoud tot marketing tot het uitvoeren van copyrightchecks. DECENT stelt u in staat om onmiddellijk (in <5 seconden) verdeel de inkomsten die u uit uw inhoud haalt met de juiste partijen.
  • Transacties met grote bestanden. Om de distributie van inhoud verder te verbeteren, implementeert DECENT IPFS – een gedecentraliseerde en efficiënte manier om inhoud op te slaan en te verspreiden.

Enkele DCore Use-cases

Enkele DCore Use-cases

Componenten kunnen ook worden gecombineerd. Om het verder uit te leggen, gaan we de component aangepaste tokens combineren met het delen van inkomsten om een ​​blockchain-crowdfundingcampagne te maken. Laten we voor dit voorbeeld aannemen dat we geld inzamelen om een ​​product te bouwen dat we willen verkopen: een crowdfundingsituatie vergelijkbaar met Kickstarter.

Om geld in te zamelen, verkopen we aangepaste tokens aan onze supporters. Het vasthouden van die tokens is het bewijs dat een supporter heeft bijgedragen aan de campagne. De tokens zijn verhandelbaar en houders kunnen ze verkopen wanneer ze maar willen.

Vervolgens brengen we het delen van inkomsten in de mix. Als we ons product verkopen, verdienen we natuurlijk inkomsten. Via DECENT kunnen we een splitsing opzetten en die inkomsten verdelen over onze crowdfunding-bijdragers. Zo’n systeem geeft extra prikkels om de campagne te steunen.

DCT

DCT is fatsoenlijk cryptovaluta en is fundamenteel voor een paar verschillende platformactiviteiten. Net als Ether voor Ethereum, moet u DCT uitgeven om bewerkingen op de blockchain uit te voeren. Je moet ook DCT hebben om op mijnwerkers te stemmen, maar daar komen we later op terug.

Er is een totaal aanbod van iets meer dan 73 miljoen DCT met meer dan 50 miljoen in omloop op het moment van schrijven. Extra tokens komen het ecosysteem binnen via een mijnsysteem waarin tokenhouders op de mijnwerkers stemmen.

Gedelegeerde proof-of-stake

Net als Ark, Lisk en EOS implementeert DECENT een consensusmechanisme voor gedelegeerd bewijs van inzet. Als u een houder van een DCT-token bent, heeft u de kiesbevoegdheid voor wie je wilt als netwerkminer en hoeveel netwerkminers er zijn. Hoewel het aantal miners flexibel is, moeten er minimaal 11 zijn om het netwerk te laten functioneren.

In tegenstelling tot een traditioneel Proof-of-Stake-netwerk (PoS), ontvangt u geen beloningen voor uitzetten en stemmen.

DECENT's DPoS-stemsysteem

DECENT’s DPoS-stemsysteem

Zaaimachines

Seeders vervullen een vergelijkbare rol als DECENT-mijnwerkers bij het onderhouden van het netwerk. Als seeder bewaar en distribueer je content in ruil voor DCT-beloningen. Het systeem gebruikt IPFS om de inhouduitwisselingen uit te voeren.

Als uitgever kiest u welke seeder u uw inhoud wilt opslaan. Elke seeder heeft een reputatieclassificatie, dus het selecteren van een betrouwbare is eenvoudig.

Er moeten ten minste drie seeders op het netwerk actief zijn om inhoud via IPFS te verzenden.

Fatsoenlijk team & Vooruitgang

Matej Michalko en Wayman Kwan hebben DECENT opgericht in maart 2015. Michalko’s cv staat tot de nok toe gevuld met blockchain-ervaring:

  • Medeoprichter / CTO, Bitcoin Marketing
  • Medeoprichter / CEO, Coinsulting
  • Medeoprichter / voorzitter van de raad, Blockchain R&D Naaf
  • Adviseur, SophiaTX

DECENT heeft een kernteam van ontwikkelaars en andere rollen, maar moedigt de gemeenschap aan om ook bij te dragen.

Het team lanceerde DCore op 30 juni 2017 en bracht afgelopen november een belangrijke update uit. De update bevatte aangepaste tokens, berichten op de blockchain en een paar functies voor seeders. De volgende release omvat het streamen van inhoud, niet-overdraagbare aangepaste tokens (bijv. Schoolkredieten, niet-overdraagbare tickets), verwerving en functionaliteit om illegale content seeding te voorkomen.

Wedstrijd

DECENT is in de eerste plaats een DApp-platform. Dus het concurreert momenteel in misschien wel de meest drukke ruimte in blockchain-technologie. Ethereum is de bekendste concurrent, terwijl EOS, Cardano en NEO vergelijkbare problemen ook oplossen.

DECENT onderscheidt zich door functies uit te bouwen die bijzonder nuttig zijn voor makers van inhoud en consumenten. Als u van plan bent een media- of entertainment-DApp op te bouwen, wil het DECENT-team top of mind zijn.

Als je vanuit dit perspectief naar DECENT kijkt, kun je het Basic Attention Token (BAT) beschouwen als een concurrent. Hoewel BAT geen DApp-platform is, is het diep geïntegreerd in de online-inhoudssector in combinatie met de Brave-browser van het project.

Bovendien zijn nogal wat projecten gespecialiseerd in specifieke zaken zoals kaartverkoop of het delen van inhoud. Maar ze hebben geen significant marktaandeel, en de meeste dienen niet als basis voor het maken van DApps zoals DECENT dat doet.

Handel

De handelsgeschiedenis van DECENT is relatief teleurstellend. Sinds de handel begon met $ 1,78 (~ 0,00072 BTC), is de DCT-prijs gestaag gedaald tot de huidige prijs van ~ $ 0,32 (~ 0,00005 BTC). De munt kende tot dusver drie aanzienlijke prijspieken tijdens zijn levensduur.

baseUrl = “https://widgets.cryptocompare.com/”;

var scripts = document.getElementsByTagName (“script”);

var embedder = scripts [scripts.length – 1];

(functie () {

var appName = encodeURIComponent (window.location.hostname);

if (appName == ””) {appName = ”local”;}

var s = document.createElement (“script”);

s.type = “text / javascript”;

s.async = waar;

var theUrl = baseUrl + ’serve / v3 / coin / chart? fsym = DCT&tsiemen = USD, EUR, CNY, GBP ’;

s.src = theUrl + (theUrl.indexOf (“?”) >= 0?​&”:“? ”) +“ App = ”+ appnaam;

embedder.parentNode.appendChild (s);

De eerste substantiële prijsstijging vond plaats begin augustus 2017. Het is niet helemaal duidelijk wat de oorzaak was, maar het lijkt een aankondiging van een partnerschap te zijn met ATMChain. ATMChain ondersteunde DCT als een bijdrage-optie tijdens hun ICO.

De meest substantiële prijsstijging volgde op de markt bull run van december 2017 en begin januari 2018. Net als de rest van de markt crashte de prijs echter weer naar beneden om het nieuwe jaar te beginnen..

De laatste, en minst significante, prijsstijging viel samen met de release van het DCore-testnet eind maart van dit jaar. Net als bij andere DApp-platforms, zouden hogere gebruiksvolumes en populaire DApps de prijs omhoog moeten brengen.

Waar DCT kopen

De aanbevolen ruil om DCT te kopen is Bittrex. Op Bittrex is uw enige optie om BTC in te ruilen voor DCT. Als u geen BTC heeft, moet u eerst Bitcoin kopen op een beurs zoals Coinbase of Gemini.

Je kunt ook DCT minen. Om mijnwerker te worden, moet je Volg de instructies geleverd door het DECENT-team. Bovendien moet u voldoende stemmen van de DCT-houders verdienen om een ​​plek te bemachtigen en uw beloningen te ontvangen.

Ten slotte levert seeding u DCT-beloningen op. Om te zaaien, stelt u eerst uw computer in volgens DECENT’s instructies. Voer vervolgens het “decentd” binaire bestand uit. Uitgevers selecteren vervolgens uw knooppunt voor seeding en u ontvangt uw DCT. Hoe hoger je waardering als seeder, hoe groter de kans dat een uitgever jou kiest.

Waar DCT opslaan

U heeft momenteel twee opties waarin u uw DCT kunt opslaan. De eerste optie is de DGo webgebaseerde portemonnee. De tweede is de DCore GUI-portemonnee. Een webportemonnee is onderweg.

We raden u ten zeerste aan uw DCT niet op een beurs op te slaan.

Gevolgtrekking

DECENT is een inhoudgericht DApp-platform dat gebruikmaakt van een DPoS-consensusmechanisme. Hoewel er tal van andere DApp-platforms op de markt zijn, heeft geen enkele de focus op contentdistributie die DECENT heeft.

De prijs- en marktkapitalisaties weerspiegelen dit niet, maar het DECENT-ontwikkelingsteam is actief geweest met updates. Misschien is een grote marketingimpuls alles wat dit project nodig heeft om het weer in zijn oude glorie te brengen.

Aanvullende fatsoenlijke bronnen

Telegram

Twitter

Reddit

Medium