Wat is DENT?

DENT is een virtueel telecombedrijf (telco), wereldwijde marktplaats en valuta voor mobiele gegevensuitwisseling (gebouwd op Ethereum).

Ooit gehoord van een virtueel telecombedrijf?

Voordat we verder ingaan op DENT, is het belangrijk om de wereld van telecommunicatie (telecom) te begrijpen. De ruimte is tumultueus omdat oude verdienmodellen op hun kop staan ​​in een steeds meer geglobaliseerde wereld. Wereldwijd reizen en dataconsumptie nemen toe en telecom worstelt om te overleven. Er is tegenwoordig geen echt wereldwijde telecomdienst die vergelijkbaar is met Over-The-Top (OTT) -spelers zoals Google, Facebook en WeChat. Als reactie hierop vormden de meeste telco’s verschillende wereldwijde partnerschappen en joint ventures.

DENT biedt een ontbrekend wereldwijd platform voor consumenten die gebonden zijn aan één regionale operator, waardoor uiteindelijk hun aankoop- en gebruiksmogelijkheden worden beperkt. Nog verontrustender is dat klanten elke maand meer dan $ 4 miljard aan mobiele datawaarde verspillen. Voor telco-operators biedt DENT een uniforme datamarkt om te communiceren met het wereldwijde gebruikersbestand. Hierdoor kunnen telco’s onderdeel worden van de verstoring in plaats van dat ze zelf worden verstoord.

Mobiele data worden een essentiële menselijke behoefte, zoals elektriciteit of water, maar velen hebben nog steeds geen toegang tot deze netwerkinfrastructuur.

Customer lock-in voorkomt dat mensen een vrijstromend vloeistofgegevensplan hebben in verschillende regio’s. In plaats daarvan worden gebruikers te veel in rekening gebracht voor roaming buiten de hoofdregio die onder hun dataplan valt. Deze dataplannen zijn afgeschermd van providers die niet alleen consumenten te veel in rekening brengen, maar ze ook vastzetten in contracten voor de langere termijn met boetes voor opzegging.

Dit belemmerde de groei van de mobiele data-industrie… tot nu toe.

DENT is een ERC-20-beurs, marktplaats en cryptocurrency voor het kopen en verkopen van mobiele data. DENT, het ERC-20-token, wordt al op de markt verkocht en wordt wereldwijd door meer dan 3,5 miljoen gebruikers gebruikt.

Het probleem DENT lost op: Interoperabiliteit toevoegen tussen dataplannen

Commoditisering van mobiele gegevens

DENT streeft ernaar om een ​​ongebruikte $ 4,8 miljard aan data per maand om te zetten in een geheel nieuwe economie.

Volgens een recente Cisco-onderzoek, eind 2016 was de wereldwijde markt voor mobiele data met 63 procent gegroeid tot 7,2 miljard gigabyte.

EEN Parks Associates Uit onderzoek bleek dat de data-inkomsten van mobiele operators in 2015 $ 386 miljard bedroegen, wat overeenkomt met $ 32 miljard per maand. Ervan uitgaande dat slechts 15 procent van de gegevens ongebruikt is, zou dit een verloren waarde van $ 4,8 miljard opleveren. In een transparantere en meer verbonden markt zou deze waarde worden ontsloten en wereldwijd kunnen worden gekocht, verkocht en verhandeld door mobiele dataconsumenten.

Drie megatrends die de mobiele industrie ontwrichten

 1. Ontbundeling van facturering voor mobiele data – We zien het met diensten zoals kabel (en Netflix). Dit gebeurt ook met mobiele datapakketten die van oudsher aan één provider vastzaten. DENT wil niet alleen een wereldwijde markt en uitwisseling creëren, maar ook peer-to-peer gegevensoverdracht vergemakkelijken.
 2. Geen kosten voor internationale roaming – DENT helpt bij het verwijderen van roamingkosten, zoals verouderde routeringsarchitectuur tussen telecommunicatieproviders, die duur kunnen zijn. Het internettransportmechanisme en de blockchain-engine verlagen de kosten voor het leveren van deze service aanzienlijk.
 3. Betaal naar gebruik, eerlijke mobiele data – Niet alleen zal het DENT-token zelf aankopen mogelijk maken, maar door de prijsbepaling en commoditisering van de wereldwijde datamarkt kunt u de best mogelijke prijs krijgen van een operator in uw regio. Hierdoor kunt u precies kopen hoeveel u nodig heeft, niet te veel of te weinig.

De opkomst van eSIM en zachte simkaarten

Een andere interessante trend, met name in de wereld van mobiele telefoons en mobiele data, is de opkomst van een nieuwe subscriber identity module (SIM) -technologie. De nieuwe SIM-technologie biedt vrijheid van rigide analoge fysieke kaarten ten gunste van een elektronisch en cloudgebaseerd model.

Een eSIM betekent dat er vanaf het begin een simchip is ingebouwd, terwijl een Soft-simkaart helemaal geen sim-hardware heeft (vrijwel draadloos geleverd).

Met zowel e-simkaarten als soft-simkaarten kunnen abonnees onmiddellijk van operator wisselen, zonder het gedoe van het wisselen van simkaarten. DENT is een van de eerste spelers in de ruimte die niet alleen het dataplan van de providers ontbundelt, maar ook afwijkt van het concept van traditionele simkaarten zelf, en in plaats daarvan gebruikmaakt van cloud- en blockchain-gerichte oplossingen voor gebruikers.

DENT Coin App-afbeeldingen

Een snelle blik op de mobiele DENT-app

DENT Specificaties

DENT is een op ERC-20 gebaseerd token gebaseerd op het Ethash mining-algoritme met een totaal aanbod van 100 miljard DENT-eenheden.

Hoe DENT werkt

Het DENT-token is wat het platform aandrijft door te fungeren als een digitale commodity van mobiele data die directe toegang biedt voor wereldwijde telecomaanbieders. Omdat DENT is gebouwd op Ethereum en de ERC-20-standaard, is slimme contractfunctionaliteit een cruciaal mechanisme voor DENT-gebruikers om hun gegevens te kopen, verkopen en verhandelen.

De belangrijkste componenten van DENT zijn onder meer:

 • Datamarkt – Gebruikers kunnen DENT-tokens gebruiken om gegevens op een internationale marktplaats te kopen en verkopen. U kunt DENT-tokens kopen via de crowdsale of nu via marktplaatsen.
 • Data uitwisseling – Hoewel DENT is genoteerd aan giganten als Binance, is DENT ook van plan om hun eigen beurs te lanceren. Het hebben van hun eigen native DENT-token biedt aanzienlijke liquiditeit om niet alleen hun eigen datamarkt te bedienen en te beheren, maar ook een verticaal geïntegreerde uitwisseling.
 • Mobiele app op iOS en Android – De mobiele app dient als de centrale interface waarmee u mobiele datapakketten kunt kopen, verkopen, verhandelen of doneren. DENT-tokens stimuleren het downloaden en kopen van mobiele apps.
 • Gemeenschapsgebouw – In de opbouwfase verkrijgt u DENT-tokens om deel te nemen aan de gemeenschap bij het eisen van gegevensbevrijding en veranderingen in de manier waarop de telco’s zaken doen met mobiele gegevens.

Het DENT-team

Tero Katajainen is de CEO en oprichter van DENT. Hij heeft een technologische startup-achtergrond in forex-handelssystemen en betalingen via mobiele operators. Katajainen was ook een van de eerste ontwikkelaars die ooit directe betalingssystemen voor mobiele operators implementeerde voor consumententoepassingen.

Mikko Linnamäki is medeoprichter, internetpionier en serieel ondernemer van productieve startups, waaronder DOVECOT Oy, de populairste IMAP-server, met een verbijsterend wereldmarktaandeel van 72% en meer dan 2,5 miljard gebruikers. Mikko’s achtergrond in technologie en fundamentele architectuur leent zich enorm voor dit project.

Adviseurs zijn onder meer:

 • Dr. Rainer Deutschmann is een adviseur die hielp bij de lancering van Reliance Jio, een 4G een mobiele netwerkoperator (MNO) die de traditionele telecomsector in India ontwrichtte. Het bereikte onlangs 160 miljoen gebruikers. Hij helpt met de strategie voor groei en marktpenetratie op lange termijn.
 • Ransu Salovaara is de CEO van TokenMarket en is gespecialiseerd in cryptocurrencies, digitale activa en blockchain-technologie rond uitwisselingen. Eerder lanceerde hij Europa’s eerste door Bitcoin ondersteunde Exchange Traded Instrument, BitcoinETI, genoteerd aan de Gibraltar Stock Exchange en de Frankfurt Stock Exchange..
 • Mikko Ohtamaa is CTO van TokenMarket en een vroege blockchain- en Bitcoin-expert. Hij is ook bedreven in de ontwikkeling van Python en JavaScript en een voorstander van open source.

De expertise van deze adviseurs stimuleert niet alleen groeistrategieën en positionering op hoog niveau, maar creëert ook robuuste en legitieme uitwisselingen om activa te verhandelen.

“Met DENT krijgen de telco’s een voertuig om zich te onderscheiden en dicht bij de consument te komen. DENT biedt een kosteneffectief distributiekanaal en maakt het mogelijk om te experimenteren met nieuwe prijsschema’s om de goede plek voor dataverkoop te bepalen. De kosteneffectiviteit vloeit voort uit de inherente architectuur van blockchain-gebaseerd zijn en door gebruik te maken van één centraal platform dat schaalbaar is voor alle marktdeelnemers. “DENT Whitepaper

DENT Token Verkoopstructuur

DENT-tokenverkoopstructuur

Kritieken en uitdagingen

Er wordt een groot percentage tokens aan het team gegeven, inclusief de niet-verkochte tokens die elk kwartaal in stappen van 25% worden vrijgegeven. Dit duidt op een grote mate van centralisatie door de makers en hoogstwaarschijnlijk telco’s die deelnemen en vergoedingen verdienen bij elke transactie.

Bovendien kunnen veel van de telco’s flink profiteren van elke waardering, zoals toen DENT in november een stijging van 2.000 +% zag voordat hij weer instortte.

Ten slotte, hoewel dit token mensen oriënteert op het gebruik van een verscheidenheid aan ontkoppelde datadiensten via providers, is het potentieel verontrustend dat er een oligarchie-achtig syndicaat van tophouders zou kunnen zijn. Deze houders kunnen DENT, uitwisselingspartners en de telco’s zijn. Deze centralisatie van houders geeft aanleiding tot bezorgdheid of dit project een beetje onevenwichtig is ten gunste van commerciële belangen en walvissen.

Deze zorg wordt verder gerechtvaardigd door de verticale integratie van een DENT-uitwisseling voor tokens. Na verloop van tijd zullen het DENT-team en de telecombedrijven de markt volledig beheersen.

Desondanks gaat DENT vooruit met aanzienlijke groei en ontwikkelingen tot nu toe.

Verwezenlijkingen / Roadmap

 • Binance-lijst – DENT heeft een plek veroverd op een van de beste beurzen ter wereld, wat aanzienlijke extra investeerders, handelaren en liquiditeit oplevert.
 • Live app voor Android en iPhone – DENT heeft beide platforms al klaarstaan ​​om opslag, aankoop en verhandeling van DENT-tokens en bijbehorende dataplannen van wereldwijde telco’s mogelijk te maken.
 • 3,5+ miljoen gebruikers wereldwijd – Het DENT-platform heeft een fenomenale groei gekend in de korte 1+ jaar dat DENT bestaat
 • Reclame-initiatieven en prikkels voor het consumeren van inhoud – Een bedrijf als Nike zou 100 MB aan data (in de vorm van DENT-tokens) aan een gebruiker kunnen aanbieden om een ​​van hun reclamevideo’s te bekijken. DENT zou een vergoeding krijgen voor het publiceren van deze inhoud en zou een deel van die advertentie-inkomsten delen met gebruikers. Dit kan een krachtige manier zijn om direct inkomsten te genereren met een vast publiek.
 • ETHScanr-app – Met deze app kun je waarschuwingen voor elk Ethereum-adres beheren, volgen en instellen. Met deze veilige anonieme applicatie kunt u realtime informatie krijgen over de daadwerkelijke tokenverkopen, adressen controleren en andere crypto-investeerders volgen.
 • Investeren in sociale impact in opkomende markten met Gigabytes voor Afrika – De Duurzame Ontwikkelingsdoelstelling 9 van de Verenigde Naties (VN) roept op tot “het bouwen van veerkrachtige infrastructuur, het bevorderen van inclusieve en duurzame industrialisatie en het stimuleren van innovatie”. DENT is van plan ongebruikte mobiele data te doneren aan degenen die deze nodig hebben, met name op het platteland. Hun Gigabytes for Africa-campagne is bedoeld om toegang te bieden.

“Infrastructuur en economische ontwikkeling zijn ook afhankelijk van informatie- en communicatietechnologie. Mobiele gsm-diensten hebben zich snel over de hele wereld verspreid, waardoor mensen in voorheen niet-verbonden gebieden zich konden aansluiten bij de wereldwijde informatiemaatschappij. In 2015 bedroeg het percentage van de bevolking dat in gebieden woonde met mobiele breedbandnetwerken wereldwijd 69 procent. Op het platteland was dat aandeel slechts 29 procent. “Verslag van de secretaris-generaal, vorderingen op weg naar de duurzameontwikkelingsdoelstellingen, E / 2016/75

Waar te koop DENT

De centrale met het meeste volume is Binance. De volgende op de lijst is Kucoin. Er is ook veel minder volume op IDEX (een gedecentraliseerde ERC-20-centrale, DEX).

Waar te slaan DENT

Omdat DENT een ERC-20-token is, kunt u de standaard door ETH ondersteunde aanbiedingen gebruiken, waaronder My Ether Wallet, Exodus en Edge. Als je een hardware wallet wilt, kun je een Ledger Nano S gebruiken.

Laatste gedachten

DENT streeft ernaar om twee kritische concepten te combineren: (1) Mobiele data omzetten in een uitwisseling en (2) een wereldwijd gecommoditiseerde marktplaats creëren voor data die over alle telecombedrijven heen kan stromen. Daarnaast rolt DENT diensten uit als een ‘virtuele telco’ met behulp van het spraakinternetprotocol (VOIP) en hun eigen DENT-centrale.

Consumenten hebben te maken met starre aankoopbeperkingen uit de oude wereld, waardoor gegevens te veel of te weinig worden gebruikt, wat betekent dat klanten contant geld op tafel laten liggen (voor een bedrag van meer dan $ 4 miljard). Wat normaal gesproken zou zijn verspild, kan nu worden tokenized, gekocht, verkocht, gedoneerd en over de grenzen heen, vervoerders en uiteindelijk gebruikers worden overgedragen.

De toewijding van het bedrijf om 1% te schenken aan ontwikkelingslanden is een teken van goede wil om de wereld te helpen toegankelijker te worden voor nieuwe markten.

De prestaties van het team tot nu toe waren indrukwekkend en ze hebben al meer dan 3,5 miljoen gebruikers aangenomen.

Aan de meer kritische kant is de vraag of het kernteam eigenaar is van de meeste tokens zorgwekkend. Hoewel DENT heeft beloofd om deze tokens te gebruiken voor zaken als ‘gebruikersprikkels’, omvat dezelfde toewijzing ook ‘telco-acquisitie’, dus het is onduidelijk hoeveel van de tokens zelf terug zullen komen naar de gebruikers.

Omdat het team ook een uitwisseling voor de mobiele data creëert, zullen ze na verloop van tijd niet alleen controle hebben over de meeste tokens zelf, maar ook over het uitwisselen van de tokens. Uiteindelijk staan ​​de tokens onder controle van het DENT-team en hun uiteindelijke beslissingen.

Desalniettemin lijken het platform en de use-cases veel waarde toe te voegen voor zowel consumenten als telecombedrijven en heeft het een werkend product met een groeiend wereldwijd gebruikersbestand. Tot nu toe heeft DENT bewezen een top cryptocurrency-project te zijn met echte use-cases, applicaties en acceptatie. Houd deze in de gaten.