Wat is Ark?

Ark is een gedecentraliseerd ecosysteem ontworpen om de gebruikersacceptatie van blockchain-technologie te vergroten. The Ark Crew, het zelfbenoemde ontwikkelingsteam, heeft duidelijk uiteengezet in hun wit papier dat ze van plan zijn blockchain naar de massa te brengen door ‘A Fast Secure Core Technology’ te bouwen met ‘Practical Services for Real People’.

Simpel gezegd: de crew is aan het creëren een sandbox-ecosysteem waar bedrijven en andere gebruikers hun eigen blockchain kunnen creëren van een kloon van Ark in slechts een paar klikken. Om dit ecosysteem zo breed mogelijk toegankelijk te maken, richten ze zich sterk op het bieden van een goede gebruikerservaring en het integreren van zoveel mogelijk andere blockchains en coderingstalen.

In deze gids behandelen we:

Hoe werkt Ark?

The Crew bouwt een aantal opvallende kenmerken in het ecosysteem – allemaal met het verenigde, onderliggende doel om blockchain toegankelijker te maken voor de wereld:

  • SmartBridges
  • Alternatieve programmeertalen
  • Inzetbare blockchains met drukknop

SmartBridges overbrug afzonderlijke blockchains samen via het Ark-kernplatform. In feite wordt Ark de tussenpersoon tussen verschillende ketens, waardoor ze met elkaar kunnen communiceren en gebeurtenissen in ketens kunnen triggeren – iets dat momenteel niet mogelijk is.

SmartBridges aan een ketting inschakelen is net zo eenvoudig als het invoegen van een codefragment.

Beurzen zoals Coinbase en Shapeshift kunnen ook profiteren van SmartBridges. Deze platforms kunnen gecodeerde luisteraars om als medium te fungeren voor SmartBridge-transacties terwijl ze toch hun normale transactiekosten in rekening brengen.

ARK SmartBridges en gecodeerde luisteraars

Ark SmartBridges en gecodeerde luisteraars

Met de integratie van alternatieve programmeertalen, bijna elke ontwikkelaar zou zich op zijn gemak moeten voelen bij het bouwen op Ark. Het platform bevat ondersteuning voor 18 verschillende programmeertalen

Je kunt gebruiken Duwen knop inzetbare blockchains om Ark gemakkelijk te forken en je eigen project te maken. Deze vorken zijn ideaal voor start-ups en worden geleverd met standaardfuncties. Sterker nog, de ketens die u via deze functie inzet automatisch uitgerust met SmartBridges.

Gedelegeerde proof-of-stake

Ark werkt met behulp van een Delegated Proof-of-Stake (DPoS) consensusalgoritme. In tegenstelling tot Bitcoin, waarin miners netwerktransacties beveiligen, beveiligen afgevaardigden het Ark-netwerk. Er zijn honderden potentiële afgevaardigden, maar tokenhouders stemmen continu op de 51 die een actieve, smeedende afgevaardigde worden.

Als tokenhouder mag u slechts op één afgevaardigde tegelijk stemmen. De vergoeding om te stemmen / niet stemmen is slechts 1 ARK met plannen om deze vergoeding binnenkort te verlagen tot 0,02. Zo. het is voordelig om ten minste één keer te stemmen op een afgevaardigde die u steunt. Hoe meer ARK-tokens je bezit, hoe sterker je stem.

Gerenommeerde afgevaardigden hebben schriftelijke voorstellen waarin ze documenteren hoe ze werken. Veel van de populaire omvatten winstdeling van de beloningen die ze ontvangen wanneer ze nieuwe blokken smeden. Als u op een afgevaardigde met winstdeling stemt, krijgt u in de loop van de tijd effectief dividenden.

Andere afgevaardigden lopen met de intentie om ontwikkelingsprojecten te financieren, kiezers een aandelenbelang te geven of diensten te verlenen voor toepassingen die anders onrendabel zouden kunnen zijn. Met uw stem is de keuze geheel aan u.

Het netwerk is gelanceerd met 125 miljoen ARK in het genese (eerste) blok. Afgevaardigden krijgen 2 ARK voor elk blok dat ze smeden, en ongeveer elke 8 seconden wordt een blok vervalst.

ARK-inflatiepercentage

ARK-inflatiepercentage

Ervan uitgaande dat de bloktijd van 8 seconden niet verandert, zal de geplande inflatie van ARK 6,31% bedragen in het eerste jaar, 5,93% in het tweede jaar, en zal deze blijven dalen tot 4,02% in het tiende jaar. Dit is een veel minder dramatische daling dan zowel Lisk als Ethereum.

De bloktijd van 8 seconden zet Ark aan het snellere einde van transactietijden voor cryptocurrencies. Ter vergelijking: Bitcoin heeft bloktijden van 10 minuten, Litecoins zijn 2,5 minuten en Ethereum-transacties duren doorgaans 14 seconden..

Voorheen kon het Ark-netwerk 50 transacties per blok (TPB) verwerken. De Core v2-release verhoogde de TPB echter tot 150, dus momenteel kan het netwerk 18,75 transacties per seconde verwerken.

Vergoedingen

Om ARK te verzenden, moest u oorspronkelijk transactiekosten van 0,1 ARK betalen. Met de release van Core v2 maakt het netwerk gebruik van een dynamisch vergoedingssysteem. Om je als afgevaardigde te registreren, moet je 25 ARK betalen en, zoals eerder vermeld, kost het uitbrengen van een stem op een afgevaardigde momenteel 1 ARK.

Alle vergoedingen worden betaald aan de vervalste afgevaardigde die het blok met die vergoedingen verwerkt.

Geschiedenis

Ark werd in oktober 2016 gelanceerd door 27 leden verspreid over de hele wereld. Met teamleden overal, van Californië tot Bulgarije – het team is echt gedecentraliseerd. Het bestaat momenteel uit 23 kernleden.

The Crew was een van de actievere ontwikkelingsteams in de cryptocommunity. Sinds hun begin in 2016 hebben ze veel bereikt. Ze brachten de testnetversie van Ark uit in december 2016, de eerste versie van het hoofdnet in maart 2017 en lanceerden de tweede versie van het hoofdnet in november 2018.. Core v2 leeft op een geheel andere codebasis en bevat functies zoals dynamische vergoedingen, verhoogde transacties per seconde (en transacties per blok) en een plug-insysteem naast een heleboel andere dingen.

De routekaart heeft ook nog genoeg over. Volgende aan de horizon: een betalingsplug-in, blockchains met drukknoppen en de virtuele Ark-machine (voor slimme contracten).

Wedstrijd

De Ark-infrastructuur is sterk gemodelleerd naar die van drie oudere projecten: Bitshares, Crypti en Lisk. In feite waren sommige van de Ark-ontwikkelaars eerder ontwikkelaars van sommige van die projecten. Francois-Xavier (FX) Thoorens, de CTO, was in 2016 core developer bij Lisk.

De belangrijkste overeenkomst die Ark heeft met die eerdere projecten is het gebruik van de DPoS-consensusalgoritme.

Omdat Ark nadrukkelijk gefocust is op interoperabiliteit, concurreert het project met mensen als ICON en Wanchain. De benadering van het team bij het gebruik van SmartBridges verschilt echter aanzienlijk van de benaderingen van deze andere twee.

Handel

De prijs van de meeste cryptocurrencies wordt bepaald door mijlpalen in productontwikkeling, aankondigingen van strategische partnerschappen en de algehele gezondheid van de markt. ARK is niet anders.

ARK heeft een aantal grote prijsstijgingen meegemaakt sinds de lCO in 2016. De eerste prijspiek deed zich voor in april 2017 toen het ontwikkelingsteam een ​​bibliotheek uitbracht om Java-ondersteuning op het platform. Java is een van de meest populaire programmeertalen en de toegevoegde ondersteuning heeft waarschijnlijk veel Java-ontwikkelaars tevredengesteld die voorheen waren uitgesloten van het gebruik van het platform. Er waren ook kleinere prijsstijgingen bij elke extra taal die in 2017 werd toegevoegd.

De grootste stijging van de ARK-tokenprijs (in BTC) viel samen met twee gerelateerde gebeurtenissen. In september 2017 bracht The Crew een update voor de desktopportemonnee uit die veel van de door gebruikers ontdekte bugs verhelpt. Deze update omvatte ook een samenwerking met Ledger – een van de meest populaire en vertrouwde hardwareportefeuilles die beschikbaar zijn.

De USD-prijs bereikte in januari 2018 een recordhoogte van iets meer dan $ 9,00 (~ 0.000659 BTC) voordat hij daalde met de rest van de markt. De prijs heeft de rest van 2018 in een vrije val doorgebracht. Zelfs de release van Core v2 heeft weinig tot geen effect op de prijs. U kunt momenteel een ARK ophalen voor minder dan een dollar.

De algehele markt voor cryptocurrency (d.w.z. Bitcoin) zal hoogstwaarschijnlijk moeten omslaan voordat ARK positieve bewegingen ziet. U moet echter nog steeds uw oor naar de grond houden voor eventuele aankondigingen van ontwikkeling of partnerschap. Hoewel ze niet zo effectief zijn in een bearmarkt, kunnen deze mijlpalen een kleine hobbel opleveren.

Waar ARK kopen

ARK is voornamelijk beschikbaar op Bittrex en Binance als handelspaar met Bitcoin (BTC). Er zijn andere beurzen die het ondersteunen, maar hun handelsvolumes zijn aanzienlijk lager dan die twee platforms.

Om ARK te kopen, moet u eerst Bitcoin kopen op een platform als Gemini. Zet vervolgens uw Bitcoin over naar Bittrex of Binance. Van daaruit kunt u ARK kopen.

Bekijk de officiële website voor een volledige lijst van de uitwisselingen waar de munt wordt vermeld.

Waar ARK

De gemakkelijkste plaats om uw ARK op te slaan, is in een van de portefeuilles op de site van het project. Je hebt vijf opties:

  1. Desktop Portemonnee
  2. Papieren portemonnee
  3. Web Lite-portemonnee
  4. Android-portemonnee
  5. iOS-portemonnee

Welke portemonnee u ook kiest, we raden u ten zeerste aan stem op een afgevaardigde. Het kostte slechts 1 ARK (minder dan $ 1 op het moment van schrijven). U kunt uw stem gebruiken om een ​​afgevaardigde te steunen die dividend uitbetaalt van zijn blokbeloningen of iemand die werkt aan een cool project dat u wilt steunen.

Ledger-portefeuilles ondersteunen ook ARK. Met deze ondersteuning kunt u uw tokens veiliger offline opslaan terwijl u toch de desktopportefeuille kunt gebruiken.

Stemmen afgevaardigd

Nadat u uw portemonnee heeft ingesteld, zou u dat moeten doen stem op een afgevaardigde. Er zijn er veel om uit te kiezen, en ze stellen allemaal voor verschillende ideeën / uitbetalingen voor de gemeenschap. Laten we het proces voor de desktopportemonnee eens doorlopen.

Eerst moet u enkele munten naar uw portemonnee overboeken. Stuur de ARK die u bij een beurs hebt gekocht naar het openbare adres dat in uw portemonnee wordt vermeld.

ARK openbaar adres

Stuur geld naar uw portemonnee met uw openbare adres.

Met minstens 1 ARK in uw portemonnee, navigeert u naar het tabblad Stemmen. Klik vervolgens op Gemachtigde toevoegen. In het pop-upvenster Gedelegeerde toevoegen heeft u de mogelijkheid om een ​​van de 51 meest gesmede gedelegeerden te kiezen of een andere in te voeren waarop u wilt stemmen.

ARK Gemachtigde toevoegen

Kies een afgevaardigde.

Nadat u een gedelegeerde hebt geselecteerd, moet deze op uw gedelegeerdenlijst verschijnen. Zorg ervoor dat u het selectievakje naast de gedelegeerde aanvinkt en klik op Stemmen.

ARK-afgevaardigdenlijst

Bevestig uw stem.

Het laatste dat u hoeft te doen, is uw wachtwoordzin invoeren en uw stem bevestigen. Dat is het. Het staat u vrij uw stem te verwijderen of op een andere afgevaardigde te stemmen wanneer u maar wilt. U moet echter nog steeds elke keer de 1 ARK-vergoeding betalen.

Gevolgtrekking

Ark werkt gestaag aan interoperabiliteit en bruikbaarheid voor de blockchain-industrie. The Crew realiseert zich dat het onder de aandacht brengen van een complex idee als blockchain-technologie moet beginnen met een voorbeeldig ontwerp.

Als ze alles blijven bereiken op hun gewaagde routekaart, lijdt het geen twijfel dat dit ecosysteem een ​​van de meest invloedrijke katalysatoren zou kunnen zijn voor de acceptatie van blockchain-technologie.

Noot van de redacteur: dit artikel is bijgewerkt door Steven Buchko op 12.06.18 om de recente wijzigingen van het project weer te geven.

Aanvullende bronnen

Website

Slap

Twitter

Facebook

Reddit

Github

Onenigheid

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me