Wat is Elastos?

Elastos is een blockchain-aangedreven internet waarin u volledige controle heeft over uw digitale activa. Als maker omvat dit uw boeken, films, games, enz. Of zelfs als gemiddelde gebruiker, uw gegevens.

https://files.coinmarketcap.com/static/widget/currency.js

Het team van het project is van mening dat Ethereum en andere DApp-platforms op schaal met beperkingen te maken hebben. Ze beweren dat ze geweldig zijn voor slimme contracten, maar traag, inflexibel en onhandig voor volledige toepassingen. Op fundamenteel niveau is Elastos een platform voor gedecentraliseerde apps (DApps) dat deze problemen oplost.

In deze handleiding gaan we in op alles wat u moet weten over het project, waaronder:

Hoe werkt Elastos?

Naast het feit dat u volledig eigenaar bent van uw digitale middelen, zorgt Elastos ervoor dat u geen toegang hoeft (of kunt krijgen) tot internet wanneer u DApps gebruikt. In plaats daarvan draaien alle DApps op het Smart Web. Deze scheiding beschermt u tegen malware en andere digitale aanvallen die u blootstellen aan diefstal van gegevens en / of inhoud.

Bovendien is het platform mobielvriendelijk. En u kunt netwerk-DApps uitvoeren op bijna elk besturingssysteem (Android, iOS, pc, enz.). Laten we de infrastructuur bekijken om dit mogelijk te maken.

De vier pijlers

Elastos bestaat uit vier pijlers die netwerkscheiding en platformflexibiliteit mogelijk maken. Die pijlers zijn de Blockchain, Runtime, Carrier en Software Development Kit (SDK).

Blockchain

De Elastos Blockchain scheidt app-functionaliteit tussen de hoofdketen en zijketens voor elke applicatie. De hoofdketen zorgt voor basistransacties en overboekingsbetalingen, terwijl elke zijketen de slimme contracten van de DApps uitvoert.

De sidechains hebben nog een paar andere voordelen. Als klant kunt u uw consensusmechanisme op elke sidechain aanpassen en ook sidechain-tokens distribueren. Bovendien kunnen gebruikers die tokens over zijketens en naar de hoofdketen verplaatsen.

Looptijd

Typische DApp-platforms voeren slimme contracten uit en draaien bijbehorende applicaties rechtstreeks op de blockchain. Deze strategie is problematisch wanneer u een DApp op een mobiel apparaat probeert te gebruiken. Elastos voert daarentegen DApps uit met runtime-omgevingen terwijl de blockchain nog steeds wordt gebruikt om slimme contracten mogelijk te maken.

Elastos Runtime geeft u de flexibiliteit om DApps buiten het Elastos-besturingssysteem uit te voeren. Het netwerk omvat runtime-omgevingen voor Android, iOS, Windows en Ubuntu Linux. Hoewel de DApps op deze besturingssystemen draaien, hebben ze geen toegang tot uw digitale middelen, waardoor uw eigendom behouden blijft.

Elastos infrastructuur

Elastos-architectuur

Vervoerder

De Elastos Carrier is de gedecentraliseerde peer-to-peer internetservice van het project. Net als bij andere gedecentraliseerde internetprojecten, kunt u uw rekenkracht en opslagcapaciteit aan andere gebruikers verhuren.

Deze pijler vormt de basis van de DApps van het netwerk.

Software Development Kit (SDK)

De Elastos SDK verbindt applicaties met het Smart Web, wat vooral gunstig is voor niet-Elastos-apps. Met behulp van de SDK kunnen deze applicaties hun ID ontvangen en toegang krijgen tot het Smart Web zonder de Elastos virtuele machine te hoeven gebruiken.

Elastos-token (ELA)

ELA is de munteenheid van het Elastos-netwerk. U kunt ze gebruiken voor elke activiteit op het systeem, zoals investeren in digitale activa, handelen of vergoedingen betalen – om er maar een paar te noemen.

De economie en distributie van tokens voor dit token zijn complex. Het team sloeg 33 miljoen ELA in het Genesis-blok, en een groot deel daarvan werd door investeerders opgesloten voor rentebeloningen. Die beloningen variëren van 4 tot 6 procent, afhankelijk van de duur van de lock-up. Het team heeft ook de helft van de tokenvoorraad gereserveerd om mensen te belonen die bijdragen aan het ecosysteem.

Bovendien creëert het netwerk ELA met een jaarlijkse inflatie van 4% via een proces dat merged mining wordt genoemd.

Samengevoegde mijnbouw

Bij merged mining bereiken zowel de Bitcoin- als de Elastos-blockchains tegelijkertijd blokconsensus. En Bitcoin fungeert als een moederketen voor Elastos. Dit type mijnbouw is voordelig voor mijnwerkers die nu Proof-of-Work aan beide ketens kunnen voorleggen zonder extra rekenkracht te hoeven gebruiken.

Samengevoegde mijnbouw levert ook aanzienlijke voordelen op voor Elastos. Naarmate meer Bitcoin-mijnwerkers overschakelen naar het samenvoegen van BTC en ELA, neemt de hashing-kracht op het netwerk van Elastos toe, waardoor het minder vatbaar wordt voor een aanval van 51 procent. Een toename van de hash-kracht is vooral belangrijk voor nieuwere projecten die mogelijk nog niet een aanzienlijk aantal mijnwerkers op het netwerk hebben.

Team & vooruitgang

Elastos begon als het geesteskind van mede-oprichter Chen Rong in 2000 toen hij Microsoft USA verliet om terug te keren naar China. Hoewel het platform aanvankelijk geen blockchain-banden had, zag Rong nog steeds een platform voor waarin zijn apps en services niet rechtstreeks verbinding maakten met internet..

Pas in juni 2017 werd Jihan Wu, CEO van Bitmain, een engelinvesteerder, en het project begon echt de vorm aan te nemen van het blockchain-aangedreven platform dat het nu is..

Sindsdien heeft het team van meer dan 50 personen talrijke partnerschappen gevormd en delen van de Elastos Carrier opgebouwd. Ze lanceerden ook hun mainnet in december 2017, maar het is nog niet beschikbaar voor het publiek.

Het team heeft nauw samengewerkt met NEO en Bitmain en vormt de “G3 van China”. Het doel hiervan is om samen te werken aan een volledig gedecentraliseerde economie en een slim web.

Als we Elastos strikt als een DApp-platform beschouwen, concurreert het het meest direct met EOS en Ethereum. Elastos en EOS bevatten beide SDK’s om traditionele apps met de blockchain te integreren. Maar EOS heeft geen eigen runtime-omgeving. Voor de tweede vergelijking heeft Ethereum een ​​enkele keten waarin het alle slimme contracten uitvoert, terwijl Elastos de hierboven beschreven hoofdketen / zijketenstructuur heeft.

Aelf is een kleiner project dat veel van dezelfde kenmerken heeft als Elastos. Aelf probeert de “Linux van Blockchains” te zijn en gebruikt ook zijketens voor elk DApp-platform. Het gebruikt echter een ander consensusalgoritme: Delegated Proof-of-Stake (DPoS).

Handel

ELA-handel begon pas eerder dit jaar. Voor een cryptocurrency is de prijs de afgelopen vier maanden relatief stabiel gebleven. Kort na de ICO vertoonde de prijs een typische kortetermijnvolatiliteit voordat hij eind februari steeg tot een recordhoogte van $ 91,56 (~ 0,00879 BTC). De lock-up deadline van 22 februari voor rentebeloningen heeft deze stijging waarschijnlijk veroorzaakt. Na die afsnijding verliet een aanzienlijk aantal munten de circulerende voorraad, waardoor opwaartse druk op de prijs werd uitgeoefend.

Daarna daalde de prijs gestaag tot en met maart. Van april tot en met vandaag is de ELA echter gestaag gestegen naar het huidige niveau van $ 41,43 (~ 0,00555 BTC).

baseUrl = “https://widgets.cryptocompare.com/”;

var scripts = document.getElementsByTagName (“script”);

var embedder = scripts [scripts.length – 1];

(functie () {

var appName = encodeURIComponent (window.location.hostname);

if (appName == ””) {appName = ”local”;}

var s = document.createElement (“script”);

s.type = “text / javascript”;

s.async = waar;

var theUrl = baseUrl + ’serve / v3 / coin / chart? fsym = ELA&tsiemen = USD, EUR, CNY, GBP ’;

s.src = theUrl + (theUrl.indexOf (“?”) >= 0?​&”:“? ”) +“ App = ”+ appnaam;

embedder.parentNode.appendChild (s);

Zoals bij de meeste cryptocurrencies, kunnen succesvolle ontwikkelingsmijlpalen en aankondigingen van partnerschappen een positief prijseffect hebben. Wees echter op uw hoede. Ook al zijn de lock-up periodes 1-3 jaar lang, zullen de tokens die weer in omloop komen enige neerwaartse druk uitoefenen op de prijs. Het inflatiepercentage van 4% zal hetzelfde doen.

Waar te koop ELA

Op dit moment zijn uw ELA-aankoopopties beperkt. Je kunt het kopen met USDT, BTC of ETH Huobi. Maar dat is het ongeveer.

Als je niet weet hoe je die munten moet krijgen, bekijk dan eerst onze handleidingen over het kopen van Bitcoin en het kopen van Ethereum..

Waar ELA bewaren

Het Elastos-team heeft een officiële portemonnee dat u uw ELA moet bewaren. Het is momenteel alleen beschikbaar via internet, maar reageert op mobiele apparaten, dus u kunt het nog steeds op uw telefoon gebruiken.

Gevolgtrekking

Elastos is een gedecentraliseerd internet- en DApp-platform waarmee u controle heeft over uw digitale activa. Het team beschrijft het waarschijnlijk het beste:

Elastos = betrouwbaar grootboek + slimme contracten + inkomsten genereren DApps en digitale activa

elastos formule

Om de schaalbaarheid en flexibiliteitsproblemen van andere netwerken te verbeteren, is het netwerk expliciet gebouwd voor DApp-prestaties. Om dit te bereiken, gebruikt het voornamelijk sidechains en runtime-omgevingen voor mobiele optimalisatie.

Het duurt nog even voordat we de volledige Elastos-visie zullen zien verwezenlijken. Maar de partnerschappen met NEO en Bitmain lijken positief nieuws en veel uitgebreidere plannen voor de toekomst te voorspellen.

Aanvullende bronnen

Twitter

Telegram

Reddit

Github

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me