Wat is Electroneum?

Electroneum is een cryptocurrency voor mobiel, gericht op massale acceptatie. Het Electroneum-team maakt het verwerven van cryptocurrency als eenvoudig als het downloaden van een app. Door de barrières rond het verwerven ervan te doorbreken, gelooft het Electroneum-team dat ze hun munt wijd en zijd kunnen verspreiden.

Er zijn talloze mensen die verschillende munten willen kopen, maar niet bereid zijn om lastige selfies met hun paspoort naar een website te sturen waar ze niets vanaf weten. Er zijn ook problemen met het koppelen van bankrekeningen en het betalen van schrikbarend hoge vergoedingen. Electroneum voelt dat ze de oplossing hebben en in deze gids zullen we bespreken hoe ze cryptocurrency naar de massa willen brengen.

In deze gids behandelen we het volgende:

Hoe werkt Electroneum?

Electroneum, ook wel ETN genoemd, is opgebouwd uit de Monero-codebase om transacties op een gedecentraliseerde blockchain mogelijk te maken. Net als Monero heeft Electroneum enkele ingebouwde privacyfuncties. Een van de belangrijkste punten van kritiek op Bitcoin is dat het saldo van elk portefeuilleadres openbaar en gemakkelijk doorzoekbaar is. Dit probleem is opgelost met het stealth-adres van Electroneum, een eenmalige openbare sleutel die “voorkomt dat het geld van de ontvanger wordt gekoppeld aan zijn portemonnee. Dat adres kan worden gecontroleerd door een derde partij om te bewijzen dat de transactie heeft plaatsgevonden (waarbij de afzender zijn openbare weergavesleutel deelt).

De ontvanger krijgt zijn geld via de private view-sleutel van zijn portemonnee, die de blockchain scant. Eenmaal gedetecteerd en opgehaald door de portemonnee, wordt een persoonlijke sleutel voor eenmalig gebruik gemaakt (overeenkomend met de openbare sleutel van de afzender).

De ontvanger kan dat geld nu uitgeven met zijn persoonlijke bestedingssleutel. Dit gebeurt zonder dat de afzender, ontvanger of het verwerkte bedrag openbaar wordt gelinkt. Als u meer wilt lezen over de privacytechnologie achter Monero en Electroneum, raden we u hier onze Monero-gids aan.

Transacties zijn relatief snel met dynamische vergoedingen op basis van het verkeersniveau op het netwerk. U kunt de recente blokken bekijken hier. De overgrote meerderheid van de transacties heeft minder dan 0,2 ETN aan totale vergoedingen en elke minuut worden er nieuwe blokken toegevoegd.

De Electroneum-codebase probeert te voorkomen dat krachtige ASIC’s een enorm voordeel hebben ten opzichte van CPU-miners. De mining maakt gebruik van een geheugengebonden algoritme om CPU-mining aan te moedigen, waardoor gemiddelde gebruikers gemakkelijk toegang krijgen tot ETN. De mogelijkheid om iedereen toegang te geven tot deze munt zal een terugkerend thema zijn in deze gids.

Mobiele app

De grootste differentiator van Electroneum is het gebruik van een mobiele app om nieuwe gebruikers binnen te halen. Het is al beschikbaar voor zowel Android als iOS.

Inloggen bij Electroneum-app

Inloggen via mobiele app

De app geeft toegang tot een digitale portemonnee en de mogelijkheid om ETN te versturen en te ontvangen. Voor extra veiligheid heb je ook de mogelijkheid om offline papieren portemonnees te maken. Het wordt aanbevolen om uw munten over verschillende papieren portemonnees te spreiden voor het geval u er een verliest.

Electroneum portemonnee

Beheer uw ETN-fondsen

De app stimuleert u om uw kennis van Electroneum met de wereld te delen. Iedereen die vijf vrienden uitnodigt om deel te nemen aan de app, doet mee aan een wedstrijd om 5000 ETN te winnen. De nieuwe gebruikers die u uitnodigt, komen ook in aanmerking om te winnen.

Electroneum-verwijzing

Verwijzingsvoordelen

Mobiele mijnbouw

Het meest interessante kenmerk is het vermogen om te presteren mobiele mijnbouw. Met de app kan de CPU van je telefoon gesimuleerde mijnbouw uitvoeren. Hierdoor wordt uw telefoon niet warm of verliest de batterij een aanzienlijke levensduur. De mining gebruikt ook een verwaarloosbare hoeveelheid van uw internetgegevens. Hoewel je mobiele mijnbouw niet echt helpt bij het bevestigen van nieuwe blokken op de blockchain, ontvang je nog steeds beloningen.

De app vereist het gebruik van je CPU om je te leren over het verband tussen de kracht van je computer en de mogelijkheid om te minen. Uiteindelijk hopen ze een aantal van de mobiele mijnwerkers om te zetten in volledige mijnwerkers op een computer. Door de CPU van de telefoon te gebruiken, kunnen mensen ook geen duizenden iteraties van de app op een computer simuleren om gratis munten te ontvangen.

Mobiele mijnbouw

De mobiele mijnwerker

Maar waarom mensen betalen om aan virtuele mijnbouw te doen?​De mobiele mijnwerkers brengen het nut van virale marketing naar Electroneum. Het is belangrijk om te onthouden dat ze geen blockchain-hulpprogramma brengen, maar een ander hulpprogramma – ze brengen gebruikers tegen een belachelijk lage CPA en zorgen ervoor dat Electroneum een ​​virale groei doormaakt. ”

De app heeft nu 1,5 miljoen geregistreerde gebruikers op Android en iOS en blijft groeien.

Muntvoorziening en duurzaamheid

Het team reserveerde 4,4 miljard ETN voor investeerders in de ICO. Degenen die de ICO deelden en relevante informatie vertaalde, ontvingen in totaal 20 miljoen ETN. Het kernteam van 12 personen reserveerde ook 20 miljoen ETN voor financieringsdoeleinden. Er is een circulerende voorraad van bijna 8,5 miljard ETN die uiteindelijk een maximale voorraad van 21 miljard ETN zal bereiken door middel van beloningen voor de mijnwerkers.

Om psychologische redenen werden 21 miljard munten gekozen boven de 21 miljoen van Bitcoin. Ze waren van mening dat gebruikers meer tevreden zouden zijn als ze volledige munten als beloning zouden verdienen en zouden liever aankopen doen in gehele getallen. Nadat alle munten zijn gedolven, kunnen mijnwerkers nog steeds profiteren door de transactiekosten te innen.

Over Electroneum

Geschiedenis van Electroneum

De Electroneum ICO bereikte tijdens de fondsenwerving hun harde limiet van 40 miljoen dollar. Hun Github-release was op 1 november. Vóór de lancering van de mobiele app werden ze echter getroffen door een DDoS-aanval (Distributed Denial of Service). Het team moest hun servers afsluiten en werk meer dan 26 uur achter elkaar om de aanval af te handelen.

Uiteindelijk, na enige vertraging, kregen ICO-investeerders hun munten verdeeld en Electroneum bleef werken aan hun doel om ETN onder de massa te verspreiden. Meer dan 690 miljoen ETN’s waren tijdens de eerste 24 uur aan het overboeken, waarvoor slechts 430 ETN aan vergoedingen nodig waren.

Zondag 18.41 Codering zo snel als we kunnen. Werken om dit het hele weekend live te krijgen. Bedankt voor je geduld. Hoop op goed nieuws vanavond! pic.twitter.com/wuZQZGoHUJ

– electroneum (@electroneum) 5 november 2017

Electroneum Team en vooruitgang

Electroneum noemt zichzelf de eerste Britse cryptocurrency. Het team van 18 personen, gevestigd in Kent, wordt geleid door Richard Ells, de medeoprichter van SiteWizard en Retortal.com. James Atkinson is het hoofd van het Electroneum Development Team met meer dan 10 jaar ervaring. Hij leidt de aanval op de Electroneum-app.

Dean Cole, aan de andere kant, staat bekend als het “lid van het team met de minste slaap … dat enorme hoeveelheden cafeïne consumeert”. Hij onderhoudt en ontwikkelt de servers die nodig zijn voor mijnbouw en transacties in Electroneum.

Electroneum-team

Onderdeel van het Electroneum-team

Partnerschappen

Het Electroneum-team zoekt actief naar partnerschappen om ETN verder te verspreiden. Ze werken samen met XIUS, een gigant voor telecommunicatiebetalingen. Electroneum wil deze samenwerking gebruiken om het gebruik van hun mobiele mijnbouwapp te promoten als een manier om de kosten van het bezitten van een smartphone te compenseren.

BMedia, een in Japan gevestigd bedrijf voor sociale media en e-commerce, is ook een partnerschap aangegaan met Electroneum. De 500.000 Facebook-volgers van BMedia en het maandelijkse bereik van 10 miljoen gebruikers zouden een sleutelrol moeten spelen in het marketingplan van ETN.

Het bedrijf Fanfare deelt prijzen en beloningen uit aan gebruikers die hun eigen video’s uploaden over de producten waar ze van houden. Electroneum werkt met hen samen om hopelijk op een dag hun gebruikers te belonen met ETN.

Online gaming

Het Electroneum-team hoopt in-game valuta’s, zoals World of Warcraft-goud, te vervangen door ETN. Stel je voor dat alle voltooide missies en verkochte items worden uitbetaald in een valuta die gemakkelijk kan worden omgezet naar andere cryptocurrencies of fiat. Dit zou niet alleen spelers aanmoedigen om meer te spelen, maar het gamingbedrijf zou ook kosten in rekening kunnen brengen voor het storten en opnemen van ETN uit hun ecosysteem.

Het maken van een game die ETN adverteert als een in-game-valuta, kan ook een effectieve marketingtool blijken te zijn. Een mobiel spel houdt in dat je probeert een raket naar de maan te vliegen terwijl je ETN verzamelt. Wanneer de speler sterft, moeten ze een videoadvertentie bekijken om de ETN die aan de gebruikers wordt beloond, te financieren.

Gokken

Er zijn al verschillende gokwebsites die Bitcoin accepteren, maar het probleem is dat het voor de meeste mensen moeilijk is om het te bemachtigen. Het merendeel van het online gokken vindt plaats buiten Amerika, waar het bijzonder moeilijk is om Bitcoin te bemachtigen. De meeste landen hebben geen toegang tot Coinbase of Gemini en hun lokale beurzen brengen vaak 7% kosten of hoger in rekening. Electroneum hoopt opnieuw de wrijving te verminderen en goksites aan te moedigen de valuta te accepteren.

Electroneum Mijnbouw

Zoals eerder vermeld, is het vanwege de ASIC-resistente aard van het Electroneum-mijnalgoritme nog steeds mogelijk om munten te minen met alleen uw CPU. U kunt een snelle download voltooien en meteen lid worden van een mining-pool hier. De gemiddelde blokbeloning is ongeveer 9.500 ETN.

Routekaart

De tijdlijn van Electroneum is vrij uitgebreid. Enkele interessante ontwikkelingen voor de rest van 2018 zijn onder meer een community-applicatie, gig-economie-website en een oplossing voor onmiddellijke betaling. Er zijn echter geen gedetailleerde richtlijnen buiten deze of voor de tijdshorizon in 2019.

Roadmap van Electroneum

Laatste roadmap-doelen voor het Electroneum-team

Handelsgeschiedenis

De ICO-prijs van ETN was één cent. Degenen die erin slaagden om op de hoogtepunten van vorig jaar te verkopen, hadden meer dan 15 keer hun initiële investering kunnen opleveren. Helaas heeft zelfs het goede nieuws van de release van de mobiele mijnwerker en de iOS-versie niets gedaan om de scherpe daling van de ETN-prijs in 2018 te stoppen.

Het team heeft onlangs een opwindende ontwikkeling aangekondigd waardoor Electroneum KYC-compatibel kan zijn en een betere betalingsintegratie met bestaande bedrijven kan bieden. Het meeste bedrijfsnieuws zal de prijs waarschijnlijk niet veranderen, aangezien ETN nog steeds een small cap-munt is. Wanneer de markt zich herstelt op de rug van Bitcoin, zien we misschien weer leven voor ETN.

Waar kun je Electroneum kopen?

ETN was aanvankelijk alleen beschikbaar op Cryptopia. Gelukkig heeft KuCoin het sindsdien opgepikt voor notering, wat een goed teken is om de liquiditeit van de munt te verbeteren. Bovendien zijn er enkele kleinere beurzen waar het kan worden verhandeld, maar met slechts een paar kopers en verkopers kan het moeilijk zijn om uw transactie gevuld te krijgen.

Waar kunt u Electroneum bewaren??

U kunt de Electroneum Wallet Manager vinden hier.

ETN Wallet Manager

Wallet Manager

Via de wallet manager kun je online of offline wallets opzetten. De online portemonnee die u registreert, is toegankelijk via de app met dezelfde inloggegevens. U kunt dit volgen gedetailleerde gids van het team over het maken, opslaan en beveiligen van uw offline portemonnee.

Gevolgtrekking

Als je nieuw bent bij crypto en het gedoe van het registreren bij exchanges niet leuk vindt, dan is het downloaden van de Electroneum-app en het proberen om gratis munten te winnen misschien wel de beste toegang tot deze wereld. Bovendien, als luide, dure ASIC’s je intimideren, bekijk dan de Electroneum CPU-mijnoplossing. Hoewel Electroneum is vernoemd naar het elektron, is het moeilijk om negatief te zijn over zijn toekomst.

Noot van de redacteur: dit artikel is op 23-11-2018 bijgewerkt door Ryan Smith om de recente wijzigingen van het project weer te geven.

Aanvullende bronnen

Twitter

Reddit

Github

Telegram