Wat is Elix?

Elix is ​​een op Ethereum gebaseerd platform voor betalingen, leningen en crowdfunding. Het team kiest op een unieke manier voor een mobile-first-benadering en richt zich op bruikbaarheid om vanaf het begin een zo groot mogelijk gebruikersbestand aan te trekken.

Marktprobleem: Het bewaren van financiële en persoonlijke informatie op een gecentraliseerde server is keer op keer een onveilige manier van gegevensopslag gebleken (bijv.Equifax). Dit stelt niet alleen gevoelige gegevens bloot aan hackers met een single point of failure, maar het opent ook de mogelijkheid voor fraude. Met één enkele entiteit die gegevens en transacties beheert, wie zegt dat ze geen gegevens manipuleren als tussenpersoon?

In deze Elix-beginnershandleiding bespreken we hoe het project deze problemen oplost, naast al het andere dat je moet weten, waaronder:

https://files.coinmarketcap.com/static/widget/currency.js

Hoe werkt Elix?

Het Elix-netwerk bevat drie afzonderlijke componenten:

  1. Betalingsboek
  2. Crowdfundingplatform
  3. Peer-to-peer-leningen

Betalingen Ledger

Het betalingsboek is de basis van Elix. Hier verzendt, leent en vraagt ​​u geld aan, en houdt u alle transacties bij die u heeft uitgevoerd. Je hebt de keuze om je grootboekrekening te koppelen aan een lokaal adres op je telefoon of direct aan de Elix-app. Bovendien kunt u “snelle betalingen” naar contacten verzenden zonder dat u hun adres hoeft in te voeren wanneer u ze met de app synchroniseert.

Crowdfundingplatform (boost)

Elix bevat ook een platform, Boost, om gedecentraliseerde crowdfundingcampagnes mogelijk te maken met behulp van slimme contracten. Om bij te dragen aan de campagne van een project, moet je de Elixir-token gebruiken, die het team toepasselijk heeft genoemd ELIX. Elix neemt een percentage van het geld dat projecten via Boost ophalen, maar dat is niet gespecificeerd in hun wit papier wat dat percentage is nog. Bovendien beoordeelt het Elix-team elk project dat geïnteresseerd is in het inzamelen van fondsen op het platform om ervoor te zorgen dat alleen kwaliteitsprojecten dit doen.

elix crowdfunding-interface

Peer-to-Peer (P2P) -leningen

Ten slotte biedt Elix een beloning aan, peer-to-peer (P2P) leningen programma.

Bij een traditionele lening betaalt de lener de kredietgever in de loop van de tijd in een reeks termijnen terug. Deze termijnen zijn inclusief de rentevoet die in de leningsvoorwaarden wordt vermeld. In dit systeem zijn er niet veel prikkels voor de lener om de termijnen op tijd te betalen, behalve het risico om naar de incasso te worden gestuurd.

Met Elix worden zowel de geldgever als de lener gestimuleerd om de voorwaarden van de lening te volgen. Bij het aangaan van een lening kunnen de deelnemers ervoor kiezen om een ​​mijnbouwperiode op te nemen zodra de lening is voltooid om extra beloningen te ontvangen. Indien ingeschakeld, moet u als geldschieter de ELIX een bepaalde tijd in uw portemonnee houden in een systeem vergelijkbaar met Proof-of-Stake. Wanneer die wachtperiode voorbij is, deelt Elix de beloningen uit in de vorm van een nieuw token, Teken P. Dit token zal in de toekomst waarschijnlijk een andere naam hebben.

Als de lener de lening op tijd terugbetaalt, wordt de beloning gesplitst waarbij de uitlener 65% ontvangt en de lener 35%. Als de kredietnemer echter te laat betaalt, ontvangt de kredietgever 100% van de beloning.

Token P heeft een vast maximumaanbod dat het team pas na enkele decennia verwacht te bereiken.

Bewijs van tijd mijnbouw

Uniek is dat Elix proof-of-time gebruikt om ELIX te minen. Dit is een vrij complexe mijnbouwstrategie, dus we gaan deze stap voor stap uitsplitsen:

  1. Als eerste gebruiker maakt u een bovenliggend en kind Ethereum-adres aan. Dit gebeurde tijdens het ontstaan ​​van Elix.
  2. Het Elix-team laat 1 Elixor (EXOR) in het adres van je kind achter.
  3. U kunt op elk moment 1 EXOR van het kind naar het ouderadres verplaatsen. U kunt dit tien keer doen met elk kind-ouderpaar.
  4. Wanneer u de EXOR van kind naar ouder verplaatst, ontvangt u een bepaald aantal ELIX in plaats daarvan. Dit aantal begint bij 2500, maar loopt op tot 5000 in de komende 10 jaar.
  5. Daarom geldt: hoe langer u uw EXOR vasthoudt, hoe meer ELIX u ontvangt wanneer u deze uiteindelijk overzet.

Vanwege de gevarieerde mijnbouwbeloningen, is het moeilijk te voorspellen wat het totale aanbod zal zijn als de mijnbouw eenmaal is voltooid.

Elix-team & vooruitgang

Het elix team bestond al geruime tijd uit twee mede-oprichters, David Jackson en Melanie Plaza, maar is onlangs uitgebreid met een adviseur en een front-end ontwikkelaar.

Het team is jong in vergelijking met andere blockchain-teams. Jackson studeerde in 2017 af aan Stanford met een graad in werktuigbouwkunde en begon onmiddellijk daarna aan Elix te werken. Hoewel het nog steeds nieuw is in blockchain, heeft Plaza eerdere start-upervaring als de CTO van To The Tens en mede-oprichter van Crunchbutton.

Deze beperkte ervaring leek hun vooruitgang echter niet te belemmeren. Sinds de start van het platform in september 2017 heeft het team een ​​bèta voor het betalingsboek uitgebracht en heeft het crowdfunding en slimme leencontracten opengesteld voor testen.

ETHLend is waarschijnlijk de grootste concurrent van Elix op het gebied van P2P-leningen. ETHLend ondersteunt een grotere verscheidenheid aan cryptocurrencies die u kunt uitlenen, maar mist het beloningsprogramma voor leningen dat Elix aanbiedt.

Als betalingsplatform concurreert Elix met Request Network en OmiseGo naast enkele andere projecten. Omdat Elix in de eerste plaats een lening- en crowdfundingplatform is, zijn de betalingsopties veel eenvoudiger dan wat de concurrenten bieden.

Handel

De ELIX-prijs is twee keer gestegen sinds het voor het eerst werd verhandeld in september 2017. De eerste stijging (en daaropvolgende daling) vond plaats begin oktober 2017. Hoewel je nooit zeker kunt zijn, lijkt dit op zijn minst gedeeltelijk te zijn veroorzaakt door een de populaire YouTube-crypto-influencer Suppoman, die op dat moment een video plaatste waarin stond dat ELIX een goed project was om in te investeren.

De volgende belangrijke prijsbeweging was eind 2017 en begin 2018 toen ELIX steeg en daalde met de hele cryptocurrency-markt. De prijs is sindsdien redelijk stabiel, momenteel ongeveer $ 0,42 (~ 0,00005 BTC).

baseUrl = “https://widgets.cryptocompare.com/”;

var scripts = document.getElementsByTagName (“script”);

var embedder = scripts [scripts.length – 1];

(functie () {

var appName = encodeURIComponent (window.location.hostname);

if (appName == ””) {appName = ”local”;}

var s = document.createElement (“script”);

s.type = “text / javascript”;

s.async = waar;

var theUrl = baseUrl + ’serve / v3 / coin / chart? fsym = ELIX&tsiemen = USD, EUR, CNY, GBP ’;

s.src = theUrl + (theUrl.indexOf (“?”) >= 0?​&”:“? ”) +“ App = ”+ appnaam;

embedder.parentNode.appendChild (s);

De publieke release gepland voor eind Q2 2018 zou een positieve impact moeten hebben op de prijs. Als het echter niet aan de verwachtingen van de beleggers voldoet, kan dit op korte termijn (en mogelijk zelfs op lange termijn) nadelig zijn..

Waar ELIX te kopen

KuCoin biedt ELIX aan als handelspaar met BTC en ETH. Als je geen van deze twee munten hebt, bekijk dan eerst onze handleidingen over hoe je Bitcoin koopt of Ethereum koopt..

Waar ELIX

ELIX is een ERC20-token, dus elke portemonnee die op Ethereum gebaseerde tokens ondersteunt, zou moeten werken. MyEtherWallet is een populaire online keuze onder beleggers. Overweeg echter om voor meer veiligheid een hardware wallet te gebruiken, zoals de Trezor of Ledger Nano S..

Zodra het team de mobiele app voor het publiek heeft vrijgegeven, zou je je ELIX idealiter met die portemonnee moeten opslaan.

Gevolgtrekking

Elix streeft ernaar peer-to-peer-leningen, crowdfunding en normale betalingen te decentraliseren. Hoewel ze momenteel een team van slechts vier zijn, hebben ze tot dusver aanzienlijke vooruitgang geboekt. Ze hebben een bètaversie voor betalingen gebouwd en de slimme contractontwikkeling voor hun krediet- en crowdfundingplatforms afgerond.

Zonder leider in de ruimte, zouden de gestroomlijnde operaties van Elix hen naar de top kunnen stuwen. Een initiële muntaanbieding (ICO) van meerdere miljoenen dollars van een concurrent kan dat echter gemakkelijker gezegd dan gedaan maken.

Extra Elix-bronnen