Wat is Enjin Coin?

Enjin Coin is een cryptocurrency voor virtuele goederen gemaakt door Enjin. Enjin is het “grootste online gamingcommunityplatform” met meer dan 250.000 gamingcommunity’s en 18,7 miljoen geregistreerde gamers.

Het Enjin-team ontwerpt de munt volledig rond gamen met als doel dat het de meest bruikbare cryptocurrency voor de industrie is. Het project omvat de Enjin-munt en een reeks softwareontwikkelingskits (SDK’s) die ontwikkelaars kunnen integreren in hun games en communities. Door blockchain naar gaming te brengen, worden de hoge vergoedingen en fraude die veel voorkomen bij de overdracht van virtuele goederen, verminderd.

In deze Enjin Coin-gids gaan we het hebben over:

Hoe werkt Enjin Coin?

Enjin Coin is een ERC20-token dat is gebouwd op het Ethereum-netwerk. Daarmee fungeert het project niet alleen als een cryptocurrency, maar heeft het ook slimme contractmogelijkheden. Het is ook een van de eerste projecten waarin het Raiden Network wordt getest, de Ethereum-versie van het Lightning Network.

Het Enjin Coin-platform biedt een waslijst met functies via de openbare API en SDK’s. Om het echter kort te houden, bespreken we in dit artikel slechts enkele van de belangrijkste.

Virtuele goederen

De grootste waarde die Enjin Coin aan de gaminggemeenschap biedt, is het creëren en beheren van virtuele goederen. Ontwikkelaars op elk platform kunnen eenvoudig een valuta creëren die uniek is voor hun gemeenschap en die wordt ondersteund door Enjin Coin als de bovenliggende valuta. Dit geeft de munten alle voordelen van de blockchain (snelheid, kosten, beveiliging, enz …) terwijl ze toch aangepast blijven aan hun respectievelijke platforms.

Omdat elk activum op één item wordt geregistreerd Register slim contract, allemaal Enjin Slimme portemonnees herken ze. En u kunt op elk moment virtuele goederen ruilen voor Enjin-munten. Dit creëert een onderling verbonden ecosysteem van games en communities waarin u zelfs activa van verschillende platforms kunt overbrengen (meer hierover hieronder).

Naast valuta’s is deze functionaliteit ook van toepassing op privilege-tokens en unieke game-items zoals zwaarden of aanvalsattributen.

Enjin Coin Ecosysteem

Enjin Coin Ecosystem

Betalingsgateway

Bovendien bevat de Enjin Coin SDK een gedecentraliseerde betalingsgateway. De gateway is robuust, zodat u er op maat gemaakte winkelwagentjes, facturen, terugbetalingen, enz. Bovenop kunt maken. Het biedt ook een widget om Enjin Coin en / of Custom Coin-betalingen op uw website te accepteren.

De betalingsgateway rekent slechts een kleine vergoeding in Ethereum voor elke transactie – niets extra’s.

Door gebruik te maken van de functionaliteit van de Smart Wallet, kunt u als gebruiker automatische betalingen instellen voor games en websites die u opgeeft als een Betrouwbaar platform. Dit voegt snellere en betrouwbaardere betalingen toe aan normale abonnementsdiensten.

Enjin Crypto-portemonnee

Enjin Crypto-portemonnee

Slimme portemonnee

De Enjin Smart Wallet is het onderdeel dat alles met elkaar verbindt. De portemonnee ondersteunt de virtuele goederen van al uw Trusted Platforms en wordt gesynchroniseerd met uw Ethereum-adres.

Met een Smart Wallet kunt u munten en items buiten de spelomgeving ruilen voor een andere gebruiker. Via de wallet verstuur je transacties via een Transactieverzoek die de andere partij kan goedkeuren of weigeren. Bovendien kunt u regels en drempels instellen om automatisch ongewenste transacties te voorkomen.

Efinity

Begin 2018 kwam het Enjin Coin-team aangekondigde plannen voor Efinity, een kanaalnetwerkoplossing om Enjin te helpen effectiever te schalen. Efinity bestaat, net als het Lightning Network van Bitcoin, uit tal van game kanalen waarin een game een bijna oneindig aantal transacties snel en tegen bijna geen kosten kan uitvoeren.

Andere mogelijkheden

Naast deze drie functies bevat Enjin Coin ook virtuele warenhuizen, abonnementsservices, handelsbewijzen en ‘toplijsten’ voor items, servers, teams en / of games.

Enjin Coin (ENJ) levering

Er is een totale voorraad van 1 miljard Enjin Coins (ENJ) met iets meer dan 760 miljoen momenteel in omloop. Het team verdeelde 80 procent van ENJ onder crowdsale-deelnemers en verdeelde de resterende tokens onder hen, adviseurs en incentiveprogramma’s.

Wanneer gebruikers aangepaste activa maken, wordt de overeenkomstige waarde in ENJ verwijderd uit het ecosysteem, waardoor het circulerende aanbod afneemt. Dit zou op zijn beurt de waarde van individuele ENJ-tokens moeten verhogen.

Enjin Coin Team & Vooruitgang

Enjin, het bedrijf achter Enjin Coin, is het grootste platform voor het creëren van online gamingcommunity’s. Gestart in 2009, ontvangt het bedrijf 60 miljoen views per maand en verwerkt het elke maand miljoenen Amerikaanse dollars in hun community-winkels. Het team implementeert Enjin Coin op het hele Enjin CMS-platform – meer dan 250.000 gamingwebsites.

De adviseurs van het project zijn Anthony Diiorio (medeoprichter van Ethereum) en Pat LaBine (voormalig producer en technisch directeur bij Bioware). Enjin heeft ook partnerschappen gesloten met Unity, PC Gamer en NRG eSports.

Het team heeft eind 2017 een succesvolle ICO gehouden waarin ze zijn opgegroeid ~ $ 35 miljoen tussen de privé- en openbare rondes. Hoewel het nog een relatief jong project is, heeft het team het laatste kwartaal van 2017 besteed aan het bouwen van de Platform API, Mobile Smart Wallet en een Java SDK, naast het maken van een Minecraft-plug-in. Ze waren ook druk in 2018 met het maken van verschillende platform-plug-ins, Efinitiy, tal van andere SDK’s en de EnjinX blockchain-verkenner.

Nog geen project heeft deze markt gedomineerd. De grootste concurrenten van Enjin Coin zijn GameCredits en WAX, maar er zijn aanzienlijke verschillen tussen beide. Volgens Enjin CMO Elija Rolovic is Enjin Coin de “Ethereum of Gaming” terwijl de concurrenten gewoon ‘hun gecentraliseerde games / marktplaatsen tokeniseren’.

Het Enjin-team heeft nog geen roadmap voor 2019 gepubliceerd.

Handel

Enjin Coin heeft een redelijk voorspelbare handelsrun gehad sinds de lancering in november 2017. Het volgde de markt met een enorme stijging in december en begin januari 2018 voordat het in heel 2018 daalde tot de huidige prijs van ongeveer ~ $ 0,038 (~ 0,0000096 BTC). De ENJ-prijs kende midden tot eind januari, evenals in februari en april enkele convergente pieken, maar deze lijken niet in het bijzonder verband te houden met nieuws. We kunnen deze bewegingen waarschijnlijk afstemmen op algemene markttrends.

In een meer stijgende markt kunnen aanvullende aankondigingen van partnerschappen en productreleases leiden tot een prijsstijging. En natuurlijk zouden meer mensen die Enjin Coin gebruiken bij online gaming ook de prijs positief moeten beïnvloeden.

Waar te koop ENJ

U kunt ENJ kopen met BTC en ETH op Binance. Het wordt ook verhandeld op Liqui en Kucoin, maar met veel minder volume.

Als u geen Bitcoin of Ethereum bezit, moet u er eerst wat kopen met Amerikaanse dollars op een platform als GDAX (nu Coinbase Pro).

Waar ENJ

Omdat het een ERC20-token is, heeft u tal van mogelijkheden om ENJ op te slaan. Een populaire online optie is MyEtherWallet, terwijl de Ledger Nano S een solide keuze is voor een hardware wallet.

Idealiter zou u echter de officiële Enjin Wallet. Het is beschikbaar voor mobiele Android- en iOS-apparaten. Behalve ENJ kunt u ook BTC, ETH, LTC en alle ERC20-, ERC721- en ERC1155-tokens in de portemonnee opslaan. Het team zal ook ondersteuning blijven toevoegen voor andere altcoins.

Gevolgtrekking

Enjin Coin voegt de voordelen van blockchain toe aan de virtuele goederenmarkt van meer dan $ 17 miljard. Het team werkt eraan om fraude in de game-industrie te voorkomen en echt eigenaarschap te bieden aan virtuele goederenhouders. Het project is gemaakt en ondersteund door gaminggigant Enjin en heeft een solide basis van ondersteuning.

Enjin heeft echter nog veel te bewijzen. Het is onmogelijk om te voorspellen hoe succesvol het zal zijn, maar als het de huidige prestaties zijn en het team een ​​indicator zijn, kan Enjin Coin een mooie toekomst tegemoet gaan.

Noot van de redacteur: dit artikel is op 1.7.2019 bijgewerkt door Steven Buchko om de recente wijzigingen van het project weer te geven. Dit artikel is op 5.5.2020 bijgewerkt door Alex Moskov om links bij te werken.

Aanvullende Enjin-muntenbronnen

Website

Telegram

Reddit

Twitter

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me