Wat is EOS?

EOS is een blockchain-platform voor de ontwikkeling van gedecentraliseerde applicaties (dapps), vergelijkbaar met Ethereum in functie. In feite hebben supporters het de Ethereum-moordenaar genoemd. Het maakt de ontwikkeling van dapps eenvoudig door een besturingssysteemachtige reeks services en functies te bieden waar dapps gebruik van kunnen maken.

Het idee achter EOS is om de beste functies en beloften van de verschillende slimme contracttechnologieën die er zijn samen te brengen (bijv. Beveiliging van Bitcoin, computerondersteuning van Ethereum). Simpel gezegd, de EOS-gemeenschap werkt eraan om een ​​eenvoudig te gebruiken, enorm schaalbaar dapp-platform te bieden voor de dagelijkse gebruiker.

In deze beginnershandleiding gaan we in op:

Hoe werkt EOS?

De EOS-visie is om een ​​blockchain-dapp-platform te bouwen dat veilig en soepel kan opschalen naar duizenden transacties per seconde, terwijl het tegelijkertijd een toegankelijke ervaring biedt voor app-ontwikkelaars, ondernemers en gebruikers. Ze zijn bedoeld om een ​​compleet besturingssysteem te bieden voor gedecentraliseerde applicaties door services te bieden zoals gebruikersauthenticatie, cloudopslag en serverhosting.

Wees authentiek (ated)

Het EOS-netwerk is een kant-en-klaar platform voor apps waarmee u gebruik kunt maken van een volledig authenticatiesysteem. Gebruikersaccounts, compleet met verschillende machtigingsniveaus en hun eigen lokaal beveiligde gebruikersgegevens, zijn onderdeel van het netwerk. U kunt ook databasetoegang tussen accounts delen en gebruikersgegevens opslaan op een lokale computer buiten de blockchain.

Herstel van gestolen accounts wordt ook in het systeem ingebakken. U heeft verschillende methoden om uw identiteit te bewijzen en de toegang tot een gecompromitteerd account te herstellen.

Bewaar het in de cloud

Serverhosting en cloudopslag maken ook deel uit van het EOS-systeem. Als applicatieontwikkelaar kunt u applicaties bouwen en implementeren met hosting, cloudopslag en downloadbandbreedte die het systeem biedt. Dit stelt u in staat om uw ideeën werkelijkheid te laten worden zonder de eisen van veilige opslag en bandbreedte.

Als ontwikkelaar heb je ook rechtstreeks vanuit EOS toegang tot gebruiksanalyses voor opslag en bandbreedte en kun je limieten instellen voor specifieke applicaties. U betaalt voor deze diensten door tokens uit te zetten.

Opschalen

De meest voorkomende blockchains (denk aan Bitcoin en Ethereum) gebruiken consensus over state, wat betekent dat alle computers op het netwerk op elk moment de huidige status van de gehele blockchain kunnen verifiëren. Dit helpt om fraude te voorkomen en transacties te bevestigen. De blockchain is in die gevallen een grafiek van de toestand van het systeem. En wanneer elk nieuw blok aan de blockchain wordt toegevoegd, nemen knooppunten op het netwerk elke transactie uit het blok en werken ze de status bij van elk adres dat aan die transacties is gekoppeld.

Aan de andere kant implementeert EOS consensus over gebeurtenissen. Bij het gebruik van consensus over gebeurtenissen, ligt de focus op de transacties (of eenvoudigweg berichten) in tegenstelling tot de staat. In plaats van de status van het netwerk op een bepaald moment te verifiëren, verifiëren knooppunten de reeks gebeurtenissen die tot dusver hebben plaatsgevonden om de netwerkstatus bij te houden. Het systeem heeft meer tijd nodig om de transactiegeschiedenis volledig opnieuw te bevestigen wanneer het opnieuw wordt opgestart, maar kan een veel hogere doorvoersnelheid van transacties verwerken tijdens het opstarten.

Simpel gezegd, het netwerk kan worden geschaald tot een miljoen transacties per seconde buiten de poort op een enkele machine, waarbij theoretisch oneindige schaal parallel mogelijk is tussen meerdere machines.

EOS-logo in de ruimte

EOS is een platform voor gedecentraliseerde applicaties (dapps).

Gratis te gebruiken

Standaard is een applicatie gebouwd op het EOS-platform vereist geen microbetalingen door eindgebruikers om transacties te verzenden en taken op de blockchain uit te voeren. Individuele app-ontwikkelaars bepalen hoe gebruikers transactiekosten betalen. Het staat bedrijven dus vrij om hun eigen strategieën voor het genereren van inkomsten te bedenken.

Functies, geen bugs

Het EOS-systeem biedt een bestuursmodel op basis van blokproducenten die vervolgens stemmen op welke transacties worden bevestigd, of een applicatie correct werkt, en op wijzigingen in de broncode van individuele applicaties en ook op het systeem zelf. De community kan actief upgraden, downgraden en bugs in het systeem op een democratische en veilige manier repareren.

Geen problemen met presteren

Het systeem vermindert de latentie en maximaliseert de prestaties door elk blok (elke 0,5 seconde geproduceerd) nog fijner te structureren in sequentieel cycli. Cycli omvatten draden die binnen cycli parallel lopen. Deze structurering stelt u in staat om transacties binnen enkele blokken en tussen blokken te verzenden en erop te reageren, waardoor de theoretische ondergrens van de responstijd wordt teruggebracht tot simpelweg de transmissietijd van berichten over het net.

De Technische whitepaper schetst veel van de nitty-gritty-functies en details die we hier voor beknoptheid hebben weggelaten.

Roadmap, team en community

Het EOS-project is gemaakt door een bedrijf genaamd Blokkeer een. Het bedrijf wordt geleid door Dan Larimer (mede-oprichter van Bitshares en Steemit) en Brendan Bloomer. Beiden bieden serieuze ervaring in de cryptowereld en zijn publiekelijk actief geweest in het promoten van de technologie als geheel naast hun eigen projecten..

EOS Dawn 1.0 werd op 14 september 2017 uitgebracht, de Dawn 2.0-release bracht resource-tracking en inter-blockchain-communicatie op 4 december 2017 en de Dawn 3.0-release (de officiële lancering van het project) vond plaats in april 2018.

De gemeenschap achter EOS is levendig en wereldwijd, met veel liefde van investeerders en bijdragers. Bijeenkomsten zijn algemeen, kunst wordt gemaakt, de Telegram-groep is actief, en er zijn meer communities te vinden op Facebook, Twitter, en Steemit.

EOS-kunst

Kunst is populair onder de gemeenschap.

Er zijn momenteel meer dan 100 dapps op het EOS-netwerk. Helaas ontbreekt de activiteit op deze dapps enigszins. De meest actieve applicatie, PRA CandyBox, is net voorbij 6.000 dagelijkse actieve gebruikers. Dit aantal is echter aanzienlijk hoger dan de populairste dapp van Ethereum, de gedecentraliseerde IDEX-uitwisseling, die momenteel iets meer dan 1.000 dagelijkse actieve gebruikers telt..

De controverse

Behalve misschien Ripple (XRP) of Bitcoin Cash (BCH), is EOS waarschijnlijk het meest polariserende project in de ruimte. Tegenstanders beweren dat het project sterk gecentraliseerd is vanwege de implementatie van een Delegated Proof-of-Stake consensusmechanisme waarin slechts 21 Block Producers transacties verifiëren. Bovendien hebben veel leden van de gemeenschap het gevoel dat de ICO van het jaar, $ 4 miljard, op zijn best nalatig en hebzuchtig was, of in het slechtste geval zelfs frauduleus..

Het EOS-netwerk heeft ook behoorlijk wat bugs gehad. Verschillende kritieke kwetsbaarheden doken op in de aanloop naar de lancering van het belangrijkste netwerk van het platform, waardoor veel mensen zich achter het hoofd krabden en zich afvroegen hoe ze konden gebeuren met zo’n groot budget. Zelfs na de lancering bleven welwillende hackers bug na bug rapporteren.

EOS-token en handel

De EOS-tokenverkoop was uniek in zijn soort. Het vond plaats over een volledig jaar, te beginnen op 26 juni 2017, met 350 distributieperiodes. Aan het einde van elke periode werd het totale aantal tokens dat voor die periode was aangewezen, onder de bijdragers verdeeld op basis van het bedrag aan ETH dat ze hadden bijgedragen, gedeeld door het totale bijdragebedrag.

EOS-token distributie

Het project bracht $ 4 miljard op in een ICO van een jaar.

Gedurende deze tijd vermeldden de meeste grote beurzen EOS-tokens. Daarom bepaalde de markt vooral de prijs. Dit opende de verkoop voor iedereen die geïnteresseerd was en gaf voldoende tijd om de ontwikkeling en voortgang van het team te bekijken alvorens een bijdrage te leveren. Het resultaat was een van de meest lucratieve tokenverkopen tot nu toe en in de tussentijd was er veel groei voor het token.

Het EOS-token zelf heeft geen functie. Het is alleen nuttig omdat ontwikkelaars die applicaties op het platform ontwikkelen, deze moeten gebruiken om hun specifieke applicatietokens te genereren. En de acceptatie van elke applicatie op het platform is afhankelijk van de stemming door tokenhouders.

Handel

Na de sluiting van de ICO kende de EOS-prijs een scherpe daling van een hoogste punt van $ 4,85 (~ 0,00181 BTC) naar iets meer dan $ 0,50 (~ 0,000093 BTC). De muntprijs bevindt zich sindsdien op een achtbaan en bereikte een recordhoogte van $ 21,46 (~ 0,00227 BTC) voordat hij nivelleerde tegen de huidige prijs van ongeveer $ 5,40 (~ 0,000837 BTC).

Verrassend genoeg vond deze recordhoogte niet plaats tijdens de bullrun op de markt tegen het einde van 2017. Het gebeurde in plaats daarvan eind april 2018. Deze grote aanloop viel direct samen met de lancering van het hoofdnet van het platform en de eosDAC-airdrop op 15 april.

Met de belangrijkste netto-lancering in de boeken, is de meest invloedrijke gebeurtenis die de prijs beïnvloedt, simpelweg meer EOS-dapp-gebruik. Grote partnerschappen en grootschalig gebruik door ondernemingen zouden dit kunnen stimuleren.

Hoe EOS te kopen

De eenvoudigste manier om EOS te kopen, is door het op Binance te kopen met USDT, BTC of ETH. U kunt het ook kopen op Bitfinex, Huobi of OKEx, hoewel het proces misschien niet zo eenvoudig is.

Als je momenteel alleen USD (of een andere fiat) hebt, heb je enkele aanvullende stappen. Eerst moet u een account aanmaken op een platform dat fiat-naar-crypto-uitwisselingen ondersteunt. Gemini, GDAX en Coinbase zijn allemaal populaire opties.

Nadat u een account heeft gemaakt, moet u uw bankrekening koppelen en USD naar het platform sturen. Koop vanaf daar Bitcoin.

Nu u de eigenaar bent van Bitcoin, stuurt u deze van uw oorspronkelijke uitwisseling naar Binance. Verhandel ten slotte op Binance uw Bitcoin voor EOS.

Waar EOS op te slaan

Je hebt verschillende door de community gemaakte portefeuilles om uit te kiezen bij het opslaan van je EOS-tokens.

De Greymass portemonnee lijkt de overweldigende favoriet van de gemeenschap te zijn. Het heeft alles wat je nodig hebt om je tokens op te slaan en op Block Producers te stemmen in een gebruiksvriendelijke lay-out.

Simpleos is een andere solide optie die leden van de gemeenschap aanbevelen. Zoals de naam al aangeeft, heeft de portemonnee een duidelijke focus op eenvoud, zodat zelfs beginnende tokenhouders zich prettig moeten voelen bij het gebruik.

Als u meer technisch onderlegd bent, kunt u altijd de Command Line Interface (CLI) portemonnee inbegrepen bij de blockchain. Deze portemonnee is open-source en wordt rechtstreeks vanuit Block.one geleverd, dus het is uw veiligste gok.

Gevolgtrekking

EOS is een controversieel project in de dapp-arena met een bewezen team, een verheven visie, maar tot dusver twijfelachtige uitvoering. Het budget van $ 4 miljard zou echter meer dan genoeg moeten zijn om het project te laten slagen. De komende jaren zullen cruciaal zijn voor het platform om voet aan de grond te krijgen in de dapp-markt.

Of je het nu leuk vindt of niet, één ding is zeker: EOS gaat binnenkort nergens heen.

Noot van de redacteur: dit artikel is bijgewerkt door Steven Buchko op 10.28.2018 om de recente wijzigingen van het project weer te geven.

Aanvullende bronnen

Website

Github

Youtube

Twitter

Facebook

Medium