Het Gridcoin-platform creëert een supercomputer-achtige omgeving door de rekenkracht van elke gebruiker op het netwerk te combineren. Deze rekenkracht wordt vervolgens door onderzoekers gebruikt om hun studie voort te zetten. Huidige projecten omvatten het hele spectrum van de wetenschap, van het in kaart brengen van de eiwitontwikkeling bij mensen tot het in kaart brengen van het hele Melkwegstelsel.

Het platform beloont gebruikers automatisch in GRC-tokens voor het vrijwillig inzetten van hun CPU-vermogen. Gridcoin gebruikt een combinatie van nieuwe en innovatieve functies om een ​​onderzoeksnetwerk te produceren dat veel kostenefficiënter is. Laten we even kijken hoe deze munt is ontstaan.

Gridcoin betreedt de markt

Gridcoin kwam op 16 oktober 2013 op de markt via een open source GitHub post. De anonieme oprichter van de munt, Rob Halförd, is aanwezig in het project via hun Telegram kanaal. De hoofdontwikkelaar van het project is Marco Nilsson. Hij heeft een uitgebreide achtergrond in automotive en industriële software.

Er zijn een aantal publieke bijdragen aan dit project; die sinds de release open-source is. Onlangs zijn er zorgen geuit met betrekking tot tillen de minimale programmeurvereisten voor vrijwilligers. Sommige medewerkers hebben geklaagd over de competentie van anderen die bij het project zijn betrokken.

Systeemupdates

Gridcoin heeft aanzienlijke upgrades ondergaan sinds het voor het eerst op de markt kwam. Deze updates omvatten een harde vork die Gridcoin Classic en de huidige Gridcoin heeft gemaakt. Deze upgrades maakten het mogelijk voor de instelling van het Proof-of-Research-systeem dat gebruikers in staat stelt rekenkracht aan het BOINC-netwerk te doneren op een efficiënter niveau dan voorheen. Het PoR-systeem zorgt ervoor dat alle stroom van de pc rechtstreeks naar onderzoek gaat in plaats van naar mijnbouw.

Marktactiviteit

Sinds zijn intrede 5 jaar geleden, heeft Gridcoin te veel van de nieuwere aankomsten op de altcoin-markt op de achtergrond genomen. Het aantal Altcoins op de markt explodeerde halverwege 2017, met duizenden nieuwe cryptocurrencies die snel achter elkaar de ruimte binnenkwamen. Al deze hype heeft het gemakkelijk gemaakt om oudere cryptoprojecten zoals Gridcoin uit het oog te verliezen.

De aanpak van Gridcoin

Gridcoin heeft een unieke strategie in vergelijking met de meeste cryptocurrencies. Die kan primair gericht zijn op het helpen van uw transactietijden of het lanceren van uw ICO. Gridcoin-gebruikers worden beloond voor het lenen van hun computervermogen aan het Gridcoin-netwerk in combinatie met het Berkeley Open Infrastructure for Network Computing (BOINC) -platform.

Superblokken

Gridcoin maakt gebruik van een superblokprotocol. Gridcoin bewaart de gegevens voor transacties in reguliere blokken, maar bewaart de informatie met betrekking tot de berekeningsbijdragen van een individu op een tweede laag. Superblokken zijn nuttig voor peer-review en beoordelingsdoeleinden in wetenschappelijke tijdschriften. Het systeem is op deze manier ontworpen om toekomstige ontwikkeling mogelijk te maken, inclusief de toevoeging en integratie van andere gedeelde computernetwerken.

Proof-of-Stake

Gridcoin wordt sinds het begin gefactureerd als een milieuvriendelijke cryptocurrency. De ontwikkelaars besloten destijds om voor het nieuwe alternatief te gaan – Proof-of-Stake (PoS) na het zien van de enorme elektrische eisen die de Bitcoin-blockchain vereist. PoS-munten vereisen geen mijnbouw in de traditionele zin, in plaats daarvan worden gebruikers beloond voor het vasthouden of ‘uitzetten’ van hun munten in hun portemonnee.

Velen beschouwen PoS-munten als de toekomst van de cryptospace. BTC-mijnbouw is vorig jaar al verantwoordelijk voor het verbruik van meer elektriciteit dan het hele land Nieuw-Zeeland. Voor PoS-munten is geen speciale mijnbouwhardware nodig. Daarom sluiten ze meer aan bij het gedecentraliseerde karakter van de cryptomarkt. Bovendien hebben ze geen enorme hoeveelheden energieverbruik nodig om te worden gewonnen. Dit maakt PoS-munten zoals Gridcoin een milieuvriendelijker alternatief.

BOINC

BOINC is een krachtig platform voor het delen van computers dat werd opgericht op 10 april 2002. Pas toen de blockchain-technologie opkwam, kreeg dit systeem de mogelijkheden om open lidmaatschap en gestimuleerd vrijwilligerswerk mogelijk te maken. Het BOINC-systeem wordt gebruikt door onderzoekers van over de hele wereld die op zoek zijn naar een meer kosteneffectieve manier om enorme wetenschappelijke berekeningen uit te voeren. BOINC is op grote schaal gebruikt op het gebied van wiskunde, klimatologie, moleculaire biologie, astrofysica, milieuwetenschappen en meer.

Bewijs van onderzoek / Bewijs van BOINC

De term Proof-of-Research werd in februari 2014 bedacht door Gridcoin’s ontwikkelaar Rod Halford tijdens een cryptocurrency praten post. Proof-of-Research werkt heel anders dan PoW- of PoS-systemen. De gebruikers worden beloond voor het aanmelden voor projecten die momenteel het Gridcoin-platform gebruiken. Gebruikers moeten zich eerst registreren en de BOINC-software downloaden om Gridcoin te verdienen voor hun bijdragen. Eenmaal geregistreerd, moet u de BOINC bekijken witte lijst om het project te kiezen waarin u wilt helpen.

Het PoR-systeem combineert een hash-code van het vorige blok met die van een hash die is verzonden vanaf het BOINC-platform en die je deelname-niveaus bevestigt. Gebruikers moeten beide items opgeven voordat ze hun GRC-tokens ontvangen. Door een hybride mijnbouwproces aan te bieden, kan Gridcoin een ecologische voetafdruk behouden die veel kleiner is dan PoW-munten.

Gridcoin-onderzoek

Het Gridcoin-netwerk biedt onderzoekers de mogelijkheid om eeuwenoude problemen aan te pakken met de precisie van blockchain-technologie. In deze aanpak is het uniek in de markt. Er is al een aanzienlijke hoeveelheid onderzoek gedaan door Gridcoin en BOINC.

Problemen met Gridcoin

Gridcoin is verre van perfect zoals alle crypto’s. Een recente Steemit poll onthulde zorgpunten binnen het platform die moeten worden aangepakt voordat Gridcoin verdere uitbreiding kan zien. De problemen die in dit rapport worden onthuld, zijn voornamelijk gericht op portefeuillestoringen. Gebruikers hebben geklaagd over frequente crashes van portemonnees, vertragingen in beloningen en een ingewikkelde installatieprocedure die nieuwe gebruikers kan afschrikken.

Een aanzienlijk aantal mensen uitte ook hun bezorgdheid over het gebrek aan richting in de Gridcoin-gemeenschap, inclusief de ongelijke kwestie waarop projecten worden gefocust. De concurrentie in de sector van gedeelde opslag neemt toe met platforms zoals Storj en Sia bezit al een aanzienlijk marktaandeel.

GRC-token

Het GRC-token wordt gebruikt om deelnemers te betalen voor hun bijdragen. GRC is op het moment van schrijven 7.24% gestegen met $ 48.724 aan 24-uurs handelsvolume. GRC heeft een totale marktkapitalisatie van $ 14.587.666 met een marktwaarde van $ 0,03. Dit is lager dan het hoogste punt ooit van $ 0,18 op 7 januari 2017.

Meerdere uitwisselingen bieden GRC-tokens aan, waaronder Bittrex en Poloniex. Deze beurzen zijn verantwoordelijk voor meer dan 95% van al het GRC-handelsvolume volgens Coingecko.

Grafiek met GRC-tokenvolume per markt

Grafiek met GRC-tokenvolume per markt

GRC-portefeuilles

GRC-gebruikers hebben een menigte van portemonnee-opties om te overwegen. Je hebt de GRC core portemonnee als je PoS deze crypto wilt minen. Coinomi biedt ook een optie voor een mobiele portemonnee van derden. U kunt uw GRC indien nodig ook op beurzen opslaan, hoewel deze laatste optie voor langere tijd niet wordt aanbevolen.

Blockchain op zijn best

Het is een feit dat er niet veel mensen zijn die hun Gridcoin-winsten bespreken. Voor sommigen kan het onderzoeksaspect van deze munt voldoende zijn om te overwegen om deze altcoin vooruit te helpen. Blockchain-technologie verruimt onze horizon. Platformen zoals Gridcoin gebruiken deze technologie om wetenschappers en onderzoekers een manier te bieden om hun experimentatiekosten laag te houden.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me