Grin is een privé, lichtgewicht MimbleWimble blockchain-project. Net als Monero en Zcash is het doel van Grin om uw identiteit en financiële geschiedenis privé te houden terwijl u deelneemt aan het netwerk.

Hoewel Tom Elvis Jedusor MimbleWimble voor het eerst voorstelde in 2016, heeft het idee pas onlangs grip gekregen. Grin is het meest opvallende project om een ​​MimbleWimble-blockchain helemaal opnieuw te bouwen, maar Bitcoin- en Litecoin-ontwikkelaars kijken ook naar mogelijke implementaties.

In deze gids behandelen we:

Hoe werkt Grin?

Grin is een van de weinige projecten met een MimbleWimble-foundation. Voordat we echter ingaan op de details, is het essentieel om de tekortkomingen van de huidige privacyoplossingen te onderzoeken en waarom sommigen MimbleWimble zien als een technologische doorbraak.

De afweging van privacy

Zoals met de meeste dingen in het leven, brengt het toevoegen van privacy aan een blockchain bepaalde kosten met zich mee. Extra anonimiteit zorgt namelijk voor meer bloat in de blockchain en in sommige gevallen voor een bepaald niveau van vertrouwen.

De complexiteit van oudere privacymogelijkheden, zoals vertrouwelijke ringtransacties (RingCT’s), leidt vaak tot hogere kosten en een lagere transactiedoorvoer. Bovendien, zk-SNARKs en CoinJoin, twee andere populaire privacystrategieën, omvatten het vertrouwen van een derde partij bij hun installatie of hun continue werking. Ten slotte vereisen veel ‘privacymunten’ niet dat u anoniem transacties uitvoert, wat de anonimiteit van het hele netwerk verzwakt..

MimbleWimble is standaard privé

En het vereist anonimiteit. U heeft niet de mogelijkheid om openbare transacties te verzenden met een MimbleWimble-blockchain. De details van zijn architectuur zijn redelijk ingewikkeld, maar we zullen proberen hoog niveau te blijven voor deze gids.

MimbleWimble-transacties bevatten twee aantoonbare componenten

  1. De outputs zijn gelijk aan de inputs van de transactie.
  2. Het bezit van privésleutels van Elliptic Curve Cryptography (ECC) garandeert het bezit van de outputs. Dit mechanisme is vergelijkbaar met de manier waarop Bitcoin werkt.

Deze twee componenten zijn niet noodzakelijk uniek voor MimbleWimble. Het netwerk bereikt echter het eerste punt zonder het transactiebedrag te onthullen. En u kunt de tweede component bewijzen zonder de transactie daadwerkelijk te ondertekenen.

MimbleWimble-transacties bevatten alleen een set inputs, een set outputs, transactiekosten en een ‘handtekening’ als bewijs van een privésleutel. Dat is het. De transacties bevatten geen identificerende informatie. Raadpleeg onze gids voor een meer gedetailleerde uitleg van MimbleWimble.

Grijns kenmerken

Het doel van Grin is om de eerste schaalbare, volledig private blockchain te zijn.​Bron: projectwebsite

Cuckoo-cyclus

Grin gebruikt een Proof-of-Work-algoritme, nagesynchroniseerd Cuckoo-cyclus. Het beperkt de mijnbouwmogelijkheden effectief door geheugen in plaats van verwerkingskracht. Daarom kunnen de meeste soorten computerhardware met succes deelnemen aan het mijnbouwproces zonder te worden uitgedreven door ASIC-mijnwerkers. Bovendien heeft de Grin-gemeenschap de eerste twee jaar elke zes maanden moeite om het mijnalgoritme aan te passen in een poging om ASIC’s inefficiënt te houden..

Grin streeft naar een bloktijd van één minuut en een inflatie van één GRIN per seconde.

Grijns Team & Vooruitgang

Het genesis Grin-blok is gemaakt op 15 januari, waardoor dit project een van de jongste in de ruimte is. In tegenstelling tot veel andere altcoins, stuurt geen gecentraliseerd team of bedrijf de ontwikkeling van het project. In plaats daarvan is het afhankelijk van donaties van de gemeenschap.

Leden van de gemeenschap van het project hebben een Github-pagina dat de financiën van het project dekt. In de aanloop naar de lancering in januari bracht het project ongeveer $ 65.000 op. En in mei schonk een anoniem persoon $ 300.000.

Namens $ GRIJN, dankzij de donor die vandaag de 50 BTC-donatie heeft gedaan, coinbase van een blok gedolven 2010-11-25. We zullen proberen het verstandig uit te geven. https://t.co/OpnzPDQTok

– Grin Council (@grincouncil) 7 mei 2019

Tot nu toe heeft de community de eerste versie van Grin uitgebracht. In juli zal het project harde vork om enkele belangrijke updates te implementeren. De vork is de eerste van verschillende mijlpalen en omvat een wijziging in het mijnalgoritme en ondersteuning voor multi-handtekeningen en ‘alleen kijken’..

Wedstrijd

Grin is een privacymunt, dus het bevindt zich in dezelfde klasse als Monero, Dash, Zcash en andere cryptocurrencies met als doel anonimiteit. Zoals we hierboven vermeldden, onderscheidt Grin zich door een van de weinige cryptocurrencies te zijn die MimbleWimble implementeert. Het enige andere MimbleWimble-project met enige reputatie is Straal.

Handel

Grin gelanceerd zonder premine en zonder eerste muntenaanbieding. Hierdoor schommelde de prijs de eerste paar maanden rond, voordat hij zich in maart op ongeveer $ 3 vestigde. Na de eerste beweging bleef de prijs van Grin tot juni relatief vlak tussen $ 2 en $ 3.

Sinds begin juni is de prijs van de munt gestegen 150 procent. De geweldige prijsstijging is waarschijnlijk te wijten aan de komende hard fork in juli.

De Grin-gemeenschap plant de komende twee jaar elke zes maanden hard forks. Als deze prijsstijging een indicatie is van wat we kunnen verwachten met een harde vork om de hoek, kan het de moeite waard zijn om waakzaam te blijven in de maand voorafgaand aan de volgende maand..

Waar te koop Grin

Er zijn tal van platforms waar u Grin kunt kopen. Het grootste deel van het handelsvolume vindt plaats op Hotbit. Op Hotbit kun je Bitcoin, Tether of Ethereum ruilen voor Grin.

De privacymunt is ook beschikbaar op Poloniex, HitBTC en KuCoin. Als je nieuw bent bij cryptocurrency, bekijk dan onze gids over het kopen van bitcoin om aan de slag te gaan.

Hoe grijns te mijnen

Als je Grin niet wilt kopen, is mijnbouw een andere optie. De gemeenschap beveelt een “GPU met >3,7 GB zeer snelle DRAM, ”maar dit kan veranderen naarmate het project vordert. U kunt een lijst met mijnpools vinden hier.

Waar Grin op te slaan

Grin is minder dan een jaar oud en maakt gebruik van een uniek type blockchain, dus uw portemonnee-opties zijn klein. Als je eerder met blockchain-knooppunten te maken hebt gehad, ben je waarschijnlijk geïnteresseerd in de opdrachtregelinterface (CLI) portemonnee. Zelfs als u niet bekend bent met de opdrachtregel, biedt het project uitgebreide instructies op de Github-pagina.

Als u op zoek bent naar een portemonnee met een interface, GrinPlusPlus is uw beste gok. Deze door de community gemaakte portemonnee is beschikbaar op Mac- en Windows-besturingssystemen.

Laatste gedachten

Grin zou de eerste cryptocurrency kunnen zijn die een nieuwe golf van financiële privacy en schaalbaarheid inluidt. Hoewel het project nog in ontwikkeling is, krijgt het de erkenning van veel cryptocommunityleden. Een transparant ontwikkelingsteam en basisfinanciering bewijzen dat Grin een eerlijk project is om in de gaten te houden.

Aanvullende bronnen

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me